Edi100 Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 Piękniusieńki:loveu: NApiszcie co zmienić w temacie, bom sie pogubiła:oops: Quote
oktawia6 Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: po takich przejściach tyle czułości na tymczasie to raj dla niego-przepiękne zdjęcia-a piesek jak wspomniałam-przystojny:cool3: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Np. na "Pies bez oczka przezyl dramat.Teraz szuka ukojenia".Czy cos takiego..:eviltong: Zdjecia przecudne:loveu: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 a ja proponuję nazwę wątku "Piesek po traumie szuka miłości" Agnieszka Twój też niezły (ukojenie to moje ulubione słowo:razz: ) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 No,moze byc:razz: Twoje krotsze i bardziej treściwe.Prosimy jeszcze raz o zmianę tematu;) Quote
ulvhedinn Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Piesio od czwartku będzie znów u mnie, zresztą taka była umowa z domkiem tym. No, ale nie jest strasznie bo Matyldę- bassetkę podrzuciłam cioci, więc i tak będę miała "tylko" 4 psy:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Prosimy o zmianę tytułu wątku-założycielki- na Piesek po traumie szuka miłości" P.S nie wspomnę już o nowych fotkach:mad: Quote
majaga Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No,rozgryzłam temat wklejania zdjęć:evil_lol:,przynajmniej mniej więcej.. Dzisiaj kolejna wizyta u weta..i Bilbo ma badażowe porteczki,nie jest z nich zbyt dumny,trochę się wstydzi:oops:,siędział za fotelem,w najwiekszej dziurze jaką zdołał znależć,co widać na zdjęciu.Moze jutro,jak trochę odsapnie i będzie w lepszej formie,da sobie pstryknąć fotkę w całej okazałości.Teraz śpi zakopany w kocyk. Pani wet,była pod wrazeniem,jak dzielnie znosi opatrywanie ran,przerazony,ale cierpliwy.Prawdziwy facet! Dzisiaj został po raz pierwszy sam w domu,na całe popołudnie,trochę się obawiałam,co zastanę po przyjściu,ale żadnej demolki nie było,ani podlewania i użyźniania podłogi;)Zuch chłopak!! Quote
oktawia6 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Majaga polecam darmowy program do zmniejszania zdjęć. http://www.fookes.com/ezthumbs/ Jak już ściągniesz plik i zapiszesz na dysku,to wchodzisz i szukasz w swoich folderach fotki,którą chcesz zmniejszyć.Po czym klikasz w nią .Następnie klikasz w MAKE i OK. Na dogo mozna zamieszczać fotki o rozmiarze 500x500 pikseli,więc przed zmniejszaniem ustaw sobie ten rozmiar.Wchodzisz settings: max width-500 i max height-500. No i później,jak już masz pomniejszone fotki na dysku,wchodzisz na jakiś darmowy serwer( ja korzystam z http://www.imageshack.us/) gdzie można umieszczać fotki.Wchodzisz na PRZEGLĄDAJ,szukasz swojej pomniejszonej fotki na dysku,klikasz w nią i OTWÓRZ,poźniej HOST IT.Po chwili zdjęcie pojawi się na serwerze i razem z nim różne kody.Ciebie interesuje ten przy Direct link to image.Podświetlasz ten kod,kopiujesz i wklejasz na dogo. na sam koniec jak Ci się pojawi miniaturka to kliknij w nią i prawym klawiszem myszki "kopiuj" a potem "wklej" tam gdzie chcesz-czyli na wątku-ja sobie zawsze otwieram ten program potem hist it i wątek na którym chcę by fotka zaistniała;) powodzenia. Maluch śliczny-mimo że mało widać to biedak jest rewelacyjny:loveu: Quote
kacha_wawa Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 kurczę, już nie wiem jak pomóc, tylko podnoszę :( Quote
ulvhedinn Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Wkleję parę zdjęć z dnia w którym Bilbo został zabrany ze schronu. trochę mało chronologicznie, ale... ...wychodzę stąd? Uprała mnie małpa! ...dobra wiem co to kanapa... Ufff... I biedna pupka: Quote
oktawia6 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :placz: :placz: :placz: nie sądziłam że aż tak:-( -te majteczki to najlepszy sposób, na niepodrażnienie rany czy on dostaje jakiś preparat na tę ranę? Jutro wkleję kolejne zdjęcia tego bidulka pięknego-od jego mamy tymczasowej Majagi Quote
ulvhedinn Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Psiulek jest już u mnie. Podobno rana wygląda teraz jeszcze gorzej- podobno, bo cała zabandażowana, a pod spodem opatrunek hydrożelowy... Na całym ciałku strupy i blizny pod futerkiem:placz: za to futerko- cudo!!! Poza tym popłakuje troszkę- nie podoba mu się taka ponowna zmiana... Quote
majaga Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 ulvhedinn napisał(a):Psiulek jest już u mnie. Podobno rana wygląda teraz jeszcze gorzej- podobno, bo cała zabandażowana, a pod spodem opatrunek hydrożelowy... Na całym ciałku strupy i blizny pod futerkiem:placz: za to futerko- cudo!!! Poza tym popłakuje troszkę- nie podoba mu się taka ponowna zmiana... majaga też popłakuje:placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 To brac Bilbosza spowrotem i to na stale, zamiast plakac ;) A tak na powaznie to dzieki za opieke nad rybkiem.Wiem, ze poniewaz mieliscie duzy remont, nie byla to dla Was komfortowa sytuacja...a jednak wzieliscie go do siebie- i kto wie- byc moze ocaliliscie mu tym zycie. Sluchajcie Dogomaniacy, potrzebne sa jakies ogloszenia.Ja niestety mam kategoryczny zakaz kopiowania zdjec z internetu,a to wszystko komplikuje.Czy ktos moglby pomoc? Dobrze byloby dodac do tych ogloszen zdjecie z obgryziona dupka.Teraz musze wyjsc, ale zaraz po powrocie wysle ponownie prosbe o publikacje historii Bilba w Gazecie Wyborczej. Quote
majaga Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Agnieszka(Visenna) napisał(a):To brac Bilbosza spowrotem i to na stale, zamiast plakac ;) A tak na powaznie to dzieki za opieke nad rybkiem.Wiem, ze poniewaz mieliscie duzy remont, nie byla to dla Was komfortowa sytuacja...a jednak wzieliscie go do siebie- i kto wie- byc moze ocaliliscie mu tym zycie. Sluchajcie Dogomaniacy, potrzebne sa jakies ogloszenia.Ja niestety mam kategoryczny zakaz kopiowania zdjec z internetu,a to wszystko komplikuje.Czy ktos moglby pomoc? Dobrze byloby dodac do tych ogloszen zdjecie z obgryziona dupka.Teraz musze wyjsc, ale zaraz po powrocie wysle ponownie prosbe o publikacje historii Bilba w Gazecie Wyborczej. Zamieściłam ogłoszenie na psy.pl,ale mam problem z wklejeniem tam zdjęć:oops: i jeszcze w ogłoszeniach internetowych gazety wyborczej w aaaby.pl(ze zdjęciem;)) Wyjeżdżamy na parę dni,więc w tym czasie nic nie mogę zdziałać,ale fotki ma Oktawia i jeszcze jej wysle taką,gdzie wygląda naprawdę biednie,z ogryziona pupką. Quote
majaga Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 majaga napisał(a):Zamieściłam ogłoszenie na psy.pl,ale mam problem z wklejeniem tam zdjęć:oops: i jeszcze w ogłoszeniach internetowych gazety wyborczej w aaaby.pl(ze zdjęciem;)) Wyjeżdżamy na parę dni,więc w tym czasie nic nie mogę zdziałać,ale fotki ma Oktawia i jeszcze jej wysle taką,gdzie wygląda naprawdę biednie,z ogryziona pupką. Tym czasem,mam nadzieję,że jak wrócimy,zastaniemy radosne wieści.Trzymamy kciuki.Ulv,przekaz Bilbownikowi całusy i drapanie w ucho od nas. Quote
ulvhedinn Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Dobra, wymiziam chopaka! A jakbyście za bardzo tęsknili... to Bilbo wciąż jest dostępny:evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Biedny, biedny mały hobbit...:-( wyszła kolejna rzecz- paskudny krwiak, a może wrzód, ukryty w futerku... na lewej łopatce. Pękł znienacka, przyprawiając mnie niemal o zawał... bo nagle na podłodze pełno krwi i różowego paskudztwa, a ja w pierwszym momencie nie wiedziałam który to pies!!!:eek2: Weterynarz "sąsiedzki" uspokoił mnie, założył prowizoryczny opatrunek, jutro jedziemy do stałego weta, pewnie będzie trzeba wygolić i przeciąć:-( Mały niedługo będzie wyglądał jak mumia pod tymi opatrunkami... Quote
oktawia6 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 oto obiecane zdjęcia biednego Hobbita:placz: : :placz: :placz: :placz: :placz: jutro będzie wykonany przepiękny banerek dla niego-przez mistrzynię Dogo w banerkach i fotografii-zawsze to coś-może go rozreklamować w innych forach? ale póki co teraz niech się leczy-ten wrzód wymaga natychmiastowej interwencji weta-by nie wdało się zakażenie czy infekcja Quote
ulvhedinn Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [LEFT]Toteż jedziemy jutro rano... on poza tym cały czas dostaje antybiotyki.[/LEFT] Quote
oktawia6 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 no to powodzenia :kciuki: biedny mały:placz: Quote
Recommended Posts