malagos Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mój znajomy lekarz weterynarii z Ostrołęki poprosił mnie o pomoc w szukaniu domu dla tej suczki. Została przyprowadzona do ...uśpienia! :-( Poprosiłam o zdjecie i dane o psie. Tekila przez 7 lat była psem szczęśliwym, zadbanym, kochanym. Wydawało się, że nic nie jest w stanie zburzyć jej obrazu świata, zagrozić bezpieczeństwu.... Gdy w rodzinie pojawiło się dziecko, Tekila cieszyła się na równi z dumnymi Rodzicami, opiekowała się ludzkim szczenięciem jak własnym. Była cierpliwa, wyrozumiała i uważna. Niestety, okazało się, że mały człowieczek, choć całym serduszkiem pokochał swą psią nianię, nie może przebywać w jej towarzystwie ze względu na alergię. Rodzice próbowali różnych sposobów, ale choroba wygrała. Dziecko ma duszności, a lekarze twierdzą, że terapii antyalergicznej może zostać poddane dopiero gdy zostaną usunięte najbardziej prawdopodobne czynniki, czyli.... Tekila [FONT=Wingdings]:-([/FONT] Mimo swej wielkiej psiej mądrości, Tekila tego nie zrozumie. Będzie tęsknić i rozpaczać, a jeśli trafi do schroniska dla zwierząt, jej świat całkiem legnie w gruzach! A może to właśnie Ty pomożesz tej uroczej i łagodnej psinie przejść przez ten trudny okres i podarujesz jej swą miłość – nie mniejszą niż ta, którą była dotąd obdarzana?... Sprawa bardzo pilna! Tekila mieszka w Ostrołęce. Tel. (29) 760-05-92 [SIZE=2] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Neris Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Wydaje mi się, że ma coś z doga, uszy nie bardzo pasują ale sam wyraz pyska... Quote
malagos Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
esperanza Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Śliczna dziewczyna. Szkoda by było, żeby trafiła do schroniska, skoro to domowy, nieprzyzwyczajony do przebywania na zewnątrz pies. Jeśli opiekunowie będą mieli problem ze zrobieniem zdjęć, poproś bebcik albo Danutę S, by poszły tam i zrobiły. Quote
malagos Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Mam jeszcze takie: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
malagos Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Czas ucieka, a suni grozi niebezpieczeństwo...... Quote
malagos Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 sunia jest nadal u siebie w domu, w Ostrołęce. Dziecko ma tak silną alergię, że jest w szpitalu. Jak wróci w przyszłą sobotę, psa ma nie być. Quote
AgusiaP Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Małgosiu własnie zamówiłam dla sunieczki bazarek 66 ogłoszeń. Nie ma kolejki. Możesz napisać jakiś tekst do ogłoszeń i zdjęcia? Może Ci państwo mogliby wysłać Ci mailem... Quote
Pipi Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Piękna sunia, nie będzie długo czekac na nowy domek zobaczycie. Allegro koniecznie. Oj z tymi alergiami!!!! :wallbash: Tekila szczęścia :kciuki: Quote
malagos Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Nawet nie mam telefonu do tych ludzi, nie podali, cholera. a mój pośrednik-wet wyjechał na weekend :( Quote
AgusiaP Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 malagos napisał(a):Nawet nie mam telefonu do tych ludzi, nie podali, cholera. a mój pośrednik-wet wyjechał na weekend :( Trudno Małgosiu w takim razie musimy poczekać do poniedziałku. Nie chcę nawet myśleć co ta sunieczka będzie przeżywać jak trafi z kanapy do schroniska:-(:-(:-( Quote
malagos Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Mam telefon do pani! zaraz napisze pw do dziewczyn z Ostrołęki, może się uda coś zrobić. Quote
Mysza2 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Czytam i nie wierzę. Jeśli ona była u nich 7 lat to dla nich to takie proste "do uśpienia". Małgosiu a może oni (ci właściciele) zgodziliby się opłacić jej DT do czasu znalezienia domu. Może nie wiedzą że są takie możliwości. 7 lat mieć psa i "do uśpienia bo alergia". Ja chyba z innej planety jestem. Quote
Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Może to są ludzie z gatunku, że lepiej uśpić niż oddać do schronu... Ale może rzeczywiście nie wiedzą jaką potęgą jest Internet! Że jest dogo, domy tymczasowe... Jeszcze 2 lata temu sama nie miałam o tym pojęcia! Quote
malagos Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Masz rację, od 5 lat sama jestem zdziwiona. Spróbowac musimy, by spojrzec sobie w twarz w lustrze. Dziewczyny z Ostrołęki się nie odzywaja. Quote
AgusiaP Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Nutusia']Może to są ludzie z gatunku, że lepiej uśpić niż oddać do schronu... Ale może rzeczywiście nie wiedzą jaką potęgą jest Internet! Że jest dogo, domy tymczasowe... Jeszcze 2 lata temu sama nie miałam o tym pojęcia![/QUOTE] Ja dokładnie tak samo. Całe szczęscie trafiłam tutaj... W takim razie czekamy dalej Małgosiu ;) Quote
malagos Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Bebcik postara się zrobić jej zdjecia. Obawiam się, ze w sobotę trzeba ją najpóźniej zabrać, choćby do dt. Quote
AgusiaP Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Tak malutko mamy czasu a to duża sunia, trudniej będzie znaleść dla niej miejsce., ale próbować musimy. Na razie muszę uciekać Quote
bebcik Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 mam już zdjęcia. Widziałam sunie. Przemiła. Grzeczna. Do obcych przyjaźnie nastawiona. Wychowana, a raczej dziecko przy niej sie wychowało i zero agresji, nawet warknięcia a przecież wiadomo jakie maluchy niedelikatne potrafią byc. Do zwierząt spokojna, nie zaczepia. Tyle informacji uzyskalam od zapłakanej pani.... dziecko ma duszności i terapie antyalergiczna można rozpocząć po usunięciu prawdopodobnych czynników :( Sunia spora. Zadbana. Matka to bokser i stąd te dogowate rysy pyska. Ojciec bliżej nieznany ale chyba taki owczarkowaty był bo tak wygląda Tekila. No i szukamy domku... Quote
malagos Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Podmienię zdjęcia zaraz jak tylko je dostanę. Eliza sk obiecała allegro. Boze, choć dom tymczasowy konieczny, jak sie nie znajdzie dom stały do soboty.......... Quote
Recommended Posts