Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój znajomy lekarz weterynarii z Ostrołęki poprosił mnie o pomoc w szukaniu domu dla tej suczki. Została przyprowadzona do ...uśpienia! :-(
Poprosiłam o zdjecie i dane o psie.

Tekila przez 7 lat była psem szczęśliwym, zadbanym, kochanym. Wydawało się, że nic nie jest w stanie zburzyć jej obrazu świata, zagrozić bezpieczeństwu.... Gdy w rodzinie pojawiło się dziecko, Tekila cieszyła się na równi z dumnymi Rodzicami, opiekowała się ludzkim szczenięciem jak własnym. Była cierpliwa, wyrozumiała i uważna. Niestety, okazało się, że mały człowieczek, choć całym serduszkiem pokochał swą psią nianię, nie może przebywać w jej towarzystwie ze względu na alergię. Rodzice próbowali różnych sposobów, ale choroba wygrała. Dziecko ma duszności, a lekarze twierdzą, że terapii antyalergicznej może zostać poddane dopiero gdy zostaną usunięte najbardziej prawdopodobne czynniki, czyli.... Tekila [FONT=Wingdings]:-([/FONT]
Mimo swej wielkiej psiej mądrości, Tekila tego nie zrozumie. Będzie tęsknić i rozpaczać, a jeśli trafi do schroniska dla zwierząt, jej świat całkiem legnie w gruzach!
A może to właśnie Ty pomożesz tej uroczej i łagodnej psinie przejść przez ten trudny okres i podarujesz jej swą miłość – nie mniejszą niż ta, którą była dotąd obdarzana?...
Sprawa bardzo pilna!
Tekila mieszka w Ostrołęce.
Tel. (29) 760-05-92

[SIZE=2]

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna dziewczyna. Szkoda by było, żeby trafiła do schroniska, skoro to domowy, nieprzyzwyczajony do przebywania na zewnątrz pies.
Jeśli opiekunowie będą mieli problem ze zrobieniem zdjęć, poproś bebcik albo Danutę S, by poszły tam i zrobiły.

Posted

sunia jest nadal u siebie w domu, w Ostrołęce. Dziecko ma tak silną alergię, że jest w szpitalu. Jak wróci w przyszłą sobotę, psa ma nie być.

Posted

Małgosiu własnie zamówiłam dla sunieczki bazarek 66 ogłoszeń. Nie ma kolejki. Możesz napisać jakiś tekst do ogłoszeń i zdjęcia? Może Ci państwo mogliby wysłać Ci mailem...

Posted

Piękna sunia, nie będzie długo czekac na nowy domek zobaczycie. Allegro koniecznie. Oj z tymi alergiami!!!! :wallbash:
Tekila szczęścia :kciuki:

Posted

malagos napisał(a):
Nawet nie mam telefonu do tych ludzi, nie podali, cholera. a mój pośrednik-wet wyjechał na weekend :(

Trudno Małgosiu w takim razie musimy poczekać do poniedziałku. Nie chcę nawet myśleć co ta sunieczka będzie przeżywać jak trafi z kanapy do schroniska:-(:-(:-(

Posted

Czytam i nie wierzę. Jeśli ona była u nich 7 lat to dla nich to takie proste "do uśpienia".
Małgosiu a może oni (ci właściciele) zgodziliby się opłacić jej DT do czasu znalezienia domu. Może nie wiedzą że są takie możliwości.
7 lat mieć psa i "do uśpienia bo alergia". Ja chyba z innej planety jestem.

Posted

Może to są ludzie z gatunku, że lepiej uśpić niż oddać do schronu... Ale może rzeczywiście nie wiedzą jaką potęgą jest Internet! Że jest dogo, domy tymczasowe... Jeszcze 2 lata temu sama nie miałam o tym pojęcia!

Posted

Masz rację, od 5 lat sama jestem zdziwiona. Spróbowac musimy, by spojrzec sobie w twarz w lustrze. Dziewczyny z Ostrołęki się nie odzywaja.

Posted

[quote name='Nutusia']Może to są ludzie z gatunku, że lepiej uśpić niż oddać do schronu... Ale może rzeczywiście nie wiedzą jaką potęgą jest Internet! Że jest dogo, domy tymczasowe... Jeszcze 2 lata temu sama nie miałam o tym pojęcia![/QUOTE]

Ja dokładnie tak samo. Całe szczęscie trafiłam tutaj... W takim razie czekamy dalej Małgosiu ;)

Posted

mam już zdjęcia. Widziałam sunie. Przemiła. Grzeczna. Do obcych przyjaźnie nastawiona. Wychowana, a raczej dziecko przy niej sie wychowało i zero agresji, nawet warknięcia a przecież wiadomo jakie maluchy niedelikatne potrafią byc. Do zwierząt spokojna, nie zaczepia. Tyle informacji uzyskalam od zapłakanej pani.... dziecko ma duszności i terapie antyalergiczna można rozpocząć po usunięciu prawdopodobnych czynników :(
Sunia spora. Zadbana. Matka to bokser i stąd te dogowate rysy pyska. Ojciec bliżej nieznany ale chyba taki owczarkowaty był bo tak wygląda Tekila.
No i szukamy domku...

Posted

Podmienię zdjęcia zaraz jak tylko je dostanę. Eliza sk obiecała allegro. Boze, choć dom tymczasowy konieczny, jak sie nie znajdzie dom stały do soboty..........