Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ale nie przed burzą... Dzień był u nas standardowy (gonitwa kocia, hihihihi) więc nie było, co nowego wrzucić. Dziś podciągałam ogłoszenia Zorankowe.

Posted

Podciągnęłam ogłoszenia na full. Rozparcelowałam je na województwa, o których wiem, że mam dobrą obstawę/ wsparcie sprawdzeniowe domków.

Inna sprawa w tym wszystkim, ot takie moje i nie tylko moje przemyślenia. Ludzie dopiero teraz dostają po kieszeni, n-ty raz oglądają tę samą złotówkę nim ją wydadzą, a to się odbija na adopcjach (pomijając oczywiście i inne przyczyny). Poklikałam sobie ostatnio po stronach różnych schronisk. Co zobaczyłam? Dużo psich cukierków, nie obwarowanych żadnymi wyśrubowanymi warunkami adopcyjnymi... I co? I cukierki te wciąż tkwią, gdzie tkwią. Strony ogłoszeniowe toną w młodych, "nieawaryjnych", cudnych psach. Hm... zdecydowanie coś jest na rzeczy.

W sprawie Cacka, choćby nietrafionego, ni jednego maila ani fonu. Podobnie rzecz się ma z krócej ale też na max ogłaszanym Zoranem. Żaden nie trafia w gust?
Nic to, szat rozdzierać nie będę. Bardziej niż Cacek martwią mnie właśnie: wyglądowo przeciętna Niunia, w moim odczuciu śliczny Zoran, starszy a cudny Bingo. Są hotelikowane, jak długo jeszcze uda się to pociągnąć? :-(

Posted

[quote name='jogolcia@pdx']Majqa - będziemy ciągnąć jak długo się da...chociaż ja też się troszke niepokoję o psiuty z dogo i ze schronisk...[/QUOTE]

Aha, któregoś dnia oglądałam sobie wykresy statystyczne z jednego ze schronisk (tylko się mi nie śmiać, żem jakis kujon czy okularnica - lubię te rzeczy, nawet uczę niekórych...) i wszystko wskazuje na to, że najwięcej adopcji jest w Sierpniu, a zaczynaja się wspinać od Czerwca... Niestety Luty wyglądał najgorzej, więc .... byle do WIOSNY ...

Na zdjęciu poniżej, Luluś pomaga w analizach statystycznych - nawet on wpadł w panikę, ale daliśmy jakoś radę ;=)

[URL=http://img255.imageshack.us/i/lulupomagawstatystyce1.jpg/][IMG]http://img255.imageshack.us/img255/8879/lulupomagawstatystyce1.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='majqa']Jeju ale cudo! Toż to kot niczym żbik! :-)[/QUOTE]

Hihihi, no prawdziwy klejnocik mi się trafił (rasy Maine Coon, dlatego taki dużasty i owłosiony wszędzie - nawet pod łapkami :loveu:) - tak jak Tobie Cacek :multi:

Tylko, że mój cudzik już studiuje statystykę :eviltong:, a ma dopiero 8 latek ( u mnie od 2.5 roku)...

Majqo - mam pytanie - gdzie kupić najlepsze i najtańsze jedzenie puszkowe dla zwierzaków, oczywiście na necie :evil_lol:

Posted

[quote name='jogolcia@pdx'](...) Majqo - mam pytanie - gdzie kupić najlepsze i najtańsze jedzenie puszkowe dla zwierzaków, oczywiście na necie :evil_lol:[/QUOTE]
Uściślij proszę [I]najlepsze[/I] - czyli:
- jak dobre?
- dla psa, kota?
- jaka to grupa docelowa?
- ilość?
- czemu puszki?
- czy wysyłka byłaby na terenie Polski?
- czy może chodzi o konkretne zwierzę, a do tego z jakąś dolegliwością, w określonym wieku?

Rozwiń, plizzz, skrzydła odpowiedzi ;-) i zaraz Ci usmaruję elaborata na PW. :-)

Posted

[quote name='majqa']Uściślij proszę [I]najlepsze[/I] - czyli:
- jak dobre?
- dla psa, kota?
- jaka to grupa docelowa?
- ilość?
- czemu puszki?
- czy wysyłka byłaby na terenie Polski?
- czy może chodzi o konkretne zwierzę, a do tego z jakąś dolegliwością, w określonym wieku?

Rozwiń, plizzz, skrzydła odpowiedzi ;-) i zaraz Ci usmaruję elaborata na PW. :-)[/QUOTE]

Jak dobre?
Cholerka, co tu odpowiedzieć - naprawdę nie wiem, bo mój je BARF, więc się nie znam na innych...ale takie jak najbardziej naturalne, i jak najmniej ulepszaczy albo zagęszczaczy typu mąka

Dla psów głównie dorosłych i jednego szczeniorka (3tyg) i dla kotków w różnym wieku

Ile - dużżżżżżżżżżooooooooooo, około 20 sztuk razem (raczej chyba zdrowe geberalnie)

Puszki, bo ja nie wierzę w kulki ani chrupki, dlatego mojego kocura przestawiłam na all natural ;=)

Wysyłka oczywiście w Polsce

Majqus - :kiss_2::kiss_2::kiss_2:

Posted

[quote name='majqa']OKI, to już cóóś... Lecę odpompić moją Miśkę i po powrocie siadam do PW.[/QUOTE]

Majqa - sorry, ale ja to muszę z siebie wyrzucić:
po pierwsze primo :ylsuper:
po drugie primo :loveu:
a po trzecie :buzi: