Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Portos uwalił mi dzisiaj wielką kupę na wersalce, którą wcześniej wyprałam bo....cytuje z innego wątku:

LILUtosi napisał(a):
;-)
Wczoraj nie było nas dłuższy czas w domu, wróciliśmy mocno zmęczeni po 22. Po powrocie zastałam mały bajzelek w salonie. Kot z wyrwaną sierścią, wszystko poprzewracane, zasłonka z firaną podarta, wyrwany karnisz ze ściany, na wersalce kot się chyba zesikał ze strachu!! I założę się że do tego mocno przyczynił się Bilonik. Oj zdrowieje nam chłopak.
Na dokładkę w sypialni obsikane całe łózko tym razem pewnie przez koty.
A dziś po nocy zastałam wielką kupę na tej wersalce co ją wczoraj prałam po sikach (stawiam na Portosa).
Jestem mocno zdegustowana i lekko podłamana!!

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lepsze mówisz....
Dzisiaj duże rozwolnienie na dole i na gorze.... Nie wiem który jest winny.
Kurcze chciałam kupić auto i go szukałam po całym d.śląsku. Widać ponad 8 h to za dużo na tyle psów.

Posted

Ty to nie masz czasu na nudy wesoło u Ciebie :-)
Niech upłynie miło i radośnie starego roku dzień ostatni,
A Nowy Rok niech będzie w zdrowiu i dostatni.
Niech spełnią się marzenia i szczęściem obfituje
I dobrych chwil dla wszystkich nie żałuje
Z osiągnięć satysfakcji i wiele miłości
Niech w sercu radość i szczęście zagości.
Niech w Nowym Roku
Zwierzaczki nie mają ze zdrowiem kłopotu.
Niech wszystkie będą przez ludzi kochane
I w swoich już domkach będą zadbane.
Dla tych co domków szukają
niech szybko je dostają.
* * *
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Posted

Pomoże ktoś Portosa ogłaszać?
Może ktoś da radę jakiś bazarek dla Niego zrobić?
Trzeba jakoś chłopaka utrzymać...
Zdjęcia śliczne :) Lilu zabrała nam wystraszonego biedaka, a zrobiła z Niego dostojnego młodzieńca!

Posted

Niestety nadal jest wystraszony. Ktoś go musiał strasznie bić. Wczoraj mu Tz zmieniał obroże to się posikał, a wydawało się że już tego robić nie będzie. Nie wymarzę w dwa tygodnie jego poprzedniego życia. Do tego potrzeba więcej czasu. Wiadomo na pewno że nie ma w sobie agresji ani do ludzi ani do zwierząt, co jedynie może na ślepo kłapnąć ze strachu. Jak wychodzi na spacer to podszczypuje nas w rękę od tyłu, czasem szczeka ochoczo ciesząc się. Ale wystarczy na innego psa krzyknąć a on już się wycofuje i zamyka w sobie. Co raz rzadziej brudzi w domu. Właściwie już sporadycznie. Nie jest łakomy na suchą karmę, zje ile mu potrzeba. Jednak jak nagotuje ryżu z mielonym czy też dam z puszki, to wyliże do dna, szybko połykając jedzenie. Leży sobie grzecznie na dole, zajął do celowo pokój i koszyk wolfa i go okupuje. Tam ma blisko do drzwi wyjściowych i jak tylko jest przy nich ruch to z ochotą wychodzi na zewnątrz.

Posted

W sumie to dobre wieści bo widac, że się nam chłopak co raz bardziej otwiera. Na pewno nie da rady tak szybko "wyleczyc" go z lęku przed człowiekiem, ale myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Posted

mikoada napisał(a):
W sumie to dobre wieści bo widac, że się nam chłopak co raz bardziej otwiera. Na pewno nie da rady tak szybko "wyleczyc" go z lęku przed człowiekiem, ale myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Niestety to fakt nie da się zmienić w jednej chwili czegoś co przez jakiegoś "człowieka" trwało długi czas. To smutne. Ale cierpliwość, troskliwość i miłość które takie psiaki otrzymują pomoże im znowu zaufać i przekonać się że prawdziwy Człowiek to dobro i wspaniałe życie, pomoże pokonać strach.
Trzymaj się Portosku teraz jesteś wśród dobrych ludzi zaufaj im, zapomnij o strachu z przeszłości bo zaczęło się Twoje nowe lepsze życie!!!

Posted

aktualne finanse :

15.12
-------
Grzenka --50zl
paulinken --170zl
16.12
-------
Alter Ego-- 100zl

--------------------
20.12
------------
aldrumka -- 78zl

2.01
--------
Elżbieta P. 50zl

-318zl (pobyt w hotelu -grudzien +szczepienia+odrobaczenie)

saldo+130zl

lilu wyslij mi prosze nr konta ,bo gdzies podzialam ,zapisze sobiew dokumentach ,zeby miec na przyszlosc , przeleje 318 zl za grudzien , na styczen zostanie tylko 130 zl ..

edit: lilu juz Ci przeslalam , przeciez na bilonka to samo konto ,wiec mam ,znalazlam w hostori przelewow :)

Posted

jesli bedzie w 1 poscie ladny tekst i tytul do oglaszania, oraz namiary i woj do ogloszen, to zrobie 20sztuk. tylko tyle moge dla Portoska zrobic.
w najblizszych dniach. max pojutrze