Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj trafiłam na ten wątek.Portosku jakiś Ty śliczny nic tylko chciałoby się wtulić w te Twoje wspaniałe futerko! :-) jesteś cudowny! :-)
* * * *
Cudowny psiak Portosek
Taki ma slodki nosek.
Śliczny, kudłaty choć wystraszony
Kochającego domku bardzo spragniony.
On przyjacielem na zawsze będzie
I pójdzie za swym człowiekiem wszędzie.
Ty człowieku tylko opieką go otocz troskliwą
I daj mu miłość prawdziwą.
On da Ci w zamian coś bezcennego
miłość i wierność do końca życia swego.
* * * *
Ps. Petycję podpisałam w zeszłym tygodniu.

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale nam się ładna poezja urodziła! Portos wczoraj został zaszczepiony. Na wszystko: wścieklizna + komplet tych innych. Dzisiaj rano po raz pierwszy zjadł całą michę jedzenia, a jak mu dosypałam drugą porcje to ją też zjadł. Wieczorem też zjadł kubek karmy. Wcześniej tak jakby się bał jeść. Jak go zamykałam z michą to się stresował zamknięciem i nie jadł. Znowu jak zostawiałam michę żeby sobie zjadł w dogodnej chwili to mu inne psy wyjadały. Więc większość jedzenia przyswajał z ręki po jednym bobku.

Posted

To przerażające jak okrutny jest człowiek. To przez człowieka te wszystkie zwierzęta są w tak trudnej a nawet tragicznej sytuacji. A kto pomaga tym zwierzakom ludzie którym nie jest obojętny ich los,ludzie którzy wiedzą że te stworzenia też czują, ludzie którzy nie mają luksusów.
*
Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie, niech cię aniołek ode mnie uściśnie i przekaże serdeczne życzenia: WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!
*
* * *
* * * * *
* * * * * * *
* * * * * * * * *
* * * * * * * * * * *
!!!
!!!

Przez śnieżyczę, zawíeruchę ślę życzenia i otuchę by te święta choć tak zimne były ciepłe i rodzinne.Moc prezentów i miłości w Nowym Roku pomyślności.
Dla Portoska i wszystkich zaglądających tutaj ślę te życzenia.

Posted

Nie mam możliwości stworzenia wydarzenia na FB bo z komórki nie da rady, ale mam konto i umieściłam link do wątku z prośbą o pomoc dla Portoska. Chociaż tyle mogę, może to coś pomoże.

Posted

Portos nie może uwierzyć w to wszystko co się dzieje. Cieszy się ale z niedowierzaniem. Nadal się boi. Ma takie czasem blokady że nie przyjdzie. Ale czasem potrafi pakować się do łóżka i jak nikt się nie obudzi spać koło Pana. Wielu rzeczy się jeszcze boi, ale powoli uczy się zaufania.

Posted

grzenka napisał(a):
Zdaje się, że coś nam zaginęła ostatnimi czasy księgowa Portoska:razz:

ksiegowa siedzi do 4.01 na takim zad****... net wolny ,dogo otwiera sie pol godziny ,zaraz postaram sie spisac wszystko,co do tej pory dotarlo na konto Portoska.