Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Udało się :lol: przedarłam się do łysolka ;) wbrew pozorom ma się dobrze :) chudzina to fakt, łapka trochę opuchnięta, trzyma ją większość czasu w górze,ale próbuje na niej stawać jednak myślę że niestety złamanie jest w okolicy nadgarstka lub zwichnięcie ;( , owszem problem skórny też jest, ma parę strupów na grzbiecie, mnie to wygląda na grzyba lub problemy skórne z niedożywienia :( niestety dowiedziałam się też, że chłopak na swojej drodze spotkał nie tylko dobrych ludzi, ale tez trafił na tych ZŁYCH podobno w zeszłym tyg został pobity przez jakichś "ludzi" :mad:. podobno monitoring sklepu to uchwycił :cool3:
Tam gdzie koczuje ma w miarę ciepło,materac i zasłonięte wejście żeby go nie zaśnieżyło !! jedzonko regularnie dostaje, [B]dzięki ogromne dla tych Pań co nim się zajęły [/B]:D
Dziś rano dostał ciepłej zupy :) teraz opędzlował michę ciepłego ryżu z mięsem :) a o 18 idę do niego z kolejną porcją :) nie sprawia wrażenia bardzo głodnego- dzięki dobrym ludziom:) je spokojnie i pozwala merdać sobie w misce :) a żebyście widzieli jak mu się ślepka uśmiechnęły na widok jedzonka - wdzięczna poczciwa psinka z niego jest :D .
Myślę że przetrwa jeszcze do transportu, a jutro rano powinniśmy go zabrać jak mój TZ da radę dziś po pracy przedrzeć się do Bełżyc z Lublina:cool3: .Myślę też że nie powinno być problemów z adopcją, wielki pies- fakt, ale poczciwy i wcale a wcale nie wykazuje ani lęku, ani żadnych innych niepokojących objawów wobec ludzi, mimo tego co przeżył !!!!!!!!

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w Lublinie koszmar właśnie oglądałam w tv - nie ma co myślec nawet o dojeździe do Lublina - zasypany totalnie i chcą zamknać drogi dojazdowe - zastanawiają sie nad tym, musimy czekać i psiaka zabezpieczyć na miejscu - [B]lapo[/B] cudownie, że tam jesteś!

Posted

[quote name='lapo']Udało się :lol: przedarłam się do łysolka ;) wbrew pozorom ma się dobrze :) chudzina to fakt, łapka trochę opuchnięta, trzyma ją większość czasu w górze,ale próbuje na niej stawać jednak myślę że niestety złamanie jest w okolicy nadgarstka lub zwichnięcie ;( , owszem problem skórny też jest, ma parę strupów na grzbiecie, mnie to wygląda na grzyba lub problemy skórne z niedożywienia :( niestety dowiedziałam się też, że chłopak na swojej drodze spotkał nie tylko dobrych ludzi, ale tez trafił na tych ZŁYCH podobno w zeszłym tyg został pobity przez jakichś "ludzi" :mad:. podobno monitoring sklepu to uchwycił :cool3:
Tam gdzie koczuje ma w miarę ciepło,materac i zasłonięte wejście żeby go nie zaśnieżyło !! jedzonko regularnie dostaje, [B]dzięki ogromne dla tych Pań co nim się zajęły [/B]:D
Dziś rano dostał ciepłej zupy :) teraz opędzlował michę ciepłego ryżu z mięsem :) a o 18 idę do niego z kolejną porcją :) nie sprawia wrażenia bardzo głodnego- dzięki dobrym ludziom:) je spokojnie i pozwala merdać sobie w misce :) a żebyście widzieli jak mu się ślepka uśmiechnęły na widok jedzonka - wdzięczna poczciwa psinka z niego jest :D .
Myślę że przetrwa jeszcze do transportu, a jutro rano powinniśmy go zabrać jak mój TZ da radę dziś po pracy przedrzeć się do Bełżyc z Lublina:cool3: .Myślę też że nie powinno być problemów z adopcją, wielki pies- fakt, ale poczciwy i wcale a wcale nie wykazuje ani lęku, ani żadnych innych niepokojących objawów wobec ludzi, mimo tego co przeżył !!!!!!!![/QUOTE]

dzięki Ci kochana!!!!!! :Rose:

Posted

Uffff! Troszkę się uspokoiłam bo od wczoraj mam tą sierotę przed oczami :( Jak najedzony i ma w miarę schronienie to jakoś da radę. Oby udało się go jak najszybciej zabrać. Dzięki [B]lapo![/B]

Posted

ano jestem, jestem i pewnie szybko się z Bełżyc nie ruszę hihihihi !!!
A pysiol mu się śmieje również na widok człowieka, boshe słodziak, ale da radę poczeka i będzie dobrze :) i nastawia się do miziania :D
po 18 napiszę kolejna relację ;)

Posted

zapisuję topik. jak dobrze, ze juz nakarmiony i ze ma dobrych ludzi!
A w Lublinie koszmar!!! Komunikacja miejska praktycznie nie działa. Tak jakby śnieg byl czymś dziwnym dla Polski....
I pada, pada i pada!!!! U mnie na podwórku jest tak śniegu w okolicach kolan. I pada nadal.

Posted

tak to niestety najgorsze. Mam nadzieję, że żaden debil nie postanowi mu zniszczyc posłanka.
Nagranie z monitoringu można wykorzystać.
A może tak chłopaczek zostałby juz nazwany - żeby nie był bezimienny.
Ja proponuję [B]Lapo[/B] :loveu::loveu:- wg mnie bardzo do niego pasuje.

Posted

[quote name='mala_czarna']Najgorsze, że te mrozy w nocy straszne maja byc :( No ale trzeba być dobrej mysli.[/QUOTE] zaraz jeszcze przebuszuję piwnicę bo tam chyba, coś mi tak świta mam materacyk :) chłopak dostał już jeden ale na dwóch będzie jeszcze cieplej ;) naprawdę ma tam ciepło, panie zrobiły mu zadaszenie i zasłonkę przed wiatrem :D i śniegiem i wiary jestem wielkiej że nie będzie mu bardzo zimno :) więc nic się nie martwmy tylko kciuki trzymajmy żeby śnieg odpuścił i żeby chłopak jak najszybciej trafił pod opiekę lekarzy, bo wydaje mi się że bardziej mu przeszkadza ta skóra :( i łapka !!!

Posted

[quote name='Basia1968']
Ja proponuję [B]Lapo[/B] :loveu::loveu:- wg mnie bardzo do niego pasuje.[/QUOTE]

to samo mi do głowy przyszło - ja jestem ZA - tylko pytanie czy [B]lapo[/B] nie ma nic przeciwko? :)

Posted

[quote name='Basia1968']tak to niestety najgorsze. Mam nadzieję, że żaden debil nie postanowi mu zniszczyc posłanka.
Nagranie z monitoringu można wykorzystać.
Ja proponuję [B]Lapo[/B] :loveu::loveu:- wg mnie bardzo do niego pasuje.[/QUOTE]
Lapo nie ma nic przeciwko :D wręcz bardzo mi miło , a rzeczywiście pasuje do niego ;)
Nie ma możliwości zniszczenia, bo posłanko jest na tyłach sklepu i raczej nikt się tam nie będzie plątał , mam nadzieję :)
Też mi chodzi taki pomysł po głowie z tym nagraniem :cool3:

Posted

a "domek " ma zrobiony z desek, taka przybudówkę ;) więc z tyłu nic nie wieje, z boku też, tylko wyjście ma z budki, ale też jest zasłonięte grubym materiałem który raczej wiatru nie przepuszcza :D a będę u niego o 18 i potem jeszcze wieczorem ok 21 pójdę zobaczyć czy chłopak ma domek w całości ;) i czy jest i nie poszedł na wędrówki po Bełżycach ;)

Posted

Imie jest, teraz tylko oby akcja się udała.
Dziewczyny - jak jest nagranie - trzeba koniecznie z nim coś zrobić, bo zawsze panowie władza marudzą, ze trzeba nagrać na wideo ze coś tam się stało, bo inaczej to oni niewiele mogą. A jak teraz będzie dowód, to super!
I nadal pada....