bonita Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 Hodowla Chartów Rosyjskich ''Stepowy Goniec" - wspaniała nazwa, bardzo mi się podoba Albo " Kropelka Oceanu" - ślicznie A ze śmiesznych to ostatnio przeczytałam w katalogu "Wirujący Sex" Quote
paulinka13 Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 mam pomysł tylko nie wiem czy wam sie spodoba.... bo tak powtarzamy tez przydomki i powtarzamy...moze ktos wypisze najczesciej chwalone i zrobi ranking?? i tak wyłonimy np.3 najlepsze przydomki hodowlane:) (to tylko moja propozycja) Quote
Sonix Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 "Stawka większa niż życie" hodolwa staffów "Uhu huhu" hodowla szkockich terierów Wojenki "Z gagngu łysych" hodowla grzywków Quote
Paskuda_Bandzior Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 spotkałam się z steremai irl. "Bobrujące rudzielce".....:lol: Quote
talut Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 [LEFT]mi sie bardzo podoba przydomki: 'Herbu Kopidołek' - jamniki szorstkowłose 'Zyg Zyg Zyg' - chyba szkoty ;) 'Uparty Węchacz' - beagle :evil_lol: 'Spod Lady' - jamniki krótkowłose ;) [/LEFT] Quote
paulinka13 Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 [quote name='talut'][LEFT]'Uparty Węchacz' - beagle :evil_lol:[/LEFT] [/quote] hahaha pasuje:):):) Quote
monia&Tofi Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='talut']"Zyg Zyg Zyg' - chyba szkoty ;) [/LEFT][/QUOTE] szkoty, szkoty, ale to imię chyba było :razz: ZULUGULA ZYG ZYG ZYG Koncept bodajże :lol: Quote
sisay Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Kiedys w katalogu znalazlam ogara z przydomkiem "Uszy na Wiatr" i bardzo mi sie spodobalo :) I genialnie wymyslony "Van Dog" :loveu: Quote
Bu Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='paulinka13']to ja znam jeszcze: szara sfora (wyżły weimarskie) heyko (spaniele) dżemojady (goldeny) helmowy jar (też goldenki) (władca pierścieni??) to moze goldenków hodowle wypisze (kiedys strasznie chciałam goldena i stad znam:)) purpurowe brzozy sfora znad jeziora szczęsliwy słoń[/quote] "[B]Dżemojady"[/B] poprostu rewalacja :loveu: . Nic smieszniejszego nie słyszałam. Gratuluje temu co wymyslił :multi: . [B]SUPER[/B] Quote
nidhogg Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='Wojenka']Ja powiem tylko skromnie,że nasz przydomek zawsze budzi uśmiech ;) .[/quote] mnie ten przydomek rozwala w sensie pozytywnym - jest boski. co do 'cud nad wisla' - to oprocz przydomka genialne imiona mialy te zwierzaki :> Quote
Mokka Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='miumiu']"Poszły w las" hodowla ogarów :)[/quote] Nie chwaląc się, jestem matką chrzestną tej nazwy :lol: . Koleżanka ma briardkę z przydomkiem "Z krainy Mgieł". I podobno tam jest taki krajobraz - jezioro i mgły. Quote
bonita Posted July 27, 2006 Author Posted July 27, 2006 [quote name='nidhogg'] co do 'cud nad wisla' - to oprocz przydomka genialne imiona mialy te zwierzaki :>[/quote] Tak genialne imiona pięknych psów :) " Miłośnik Poduszek" - ale muszą się wylegiwać na podusiach:evil_lol: Quote
Agnisia =) Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 A ja wczoraj wymyśliłam rasę i imię szczeniakowi po pseudo dakmatyńczyku i kundlu. Otóż ponieważ mieszkamy na ul. Śliżowy Potok, a psinka nazywa się Kawka, wyszło: dalmatian potoczański (rasa), Kawka ze Śliżu (imie rodowodowe) :p :p :p Quote
frruzia Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 my na naszą sunię i rodzeństwo mówiliśmy że to są kazorki (bo mama Kaza) z Kaczogrodu Quote
Rauni Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 A mi się bardzo podoba przydomek hodowlany moich znajomych "Na przykład" W Przesadniku kynologicznym jest dużo śmiesznych przydomków wymienionych, strasznie mnie rozbawił pies BURAK z Reglamentacji albo chichuahua ALF Chomik Bojowy. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Mój pies otrzymał przydomek "Lulu" ;) Ale niektóre przydomki naprawdę mogą przyprawić człowieka o salwę śmiechu ;) Quote
Sara Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 [quote name='Rauni']A mi się bardzo podoba przydomek hodowlany moich znajomych "Na przykład" W Przesadniku kynologicznym jest dużo śmiesznych przydomków wymienionych, strasznie mnie rozbawił pies BURAK z Reglamentacji albo [B]chichuahua ALF Chomik Bojowy[/B].[/quote] A teraz wyobraźmy sobie że ktoś zaczyna hodować dogi... Quote
cuciola Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 hodowla mojego Yoghiego to "Prestige Constans" i bardzo mi sie podoba ten przydomek Quote
hes. Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 mnie się bardzo podoba przydomek hodowli goldów "Julunga" co oznacza po afrykański "Taniec Ducha". :) inne to Dżemojady, Cieszymorda, Kosmaty Skrzat, Orzechowa Górka i Złota Elita. :) ja raczej preferuję polskie, śmieszne przydomki, ale jak wspomniana wyżej Julunga jest cudowna. :) no a moja to "z Gangu Goldena" bo moje psy to istne gangstery... i tak np. już mamy z hodowli psiaki BANDITOS z Gangu Goldena i AGENT z Gangu Goldena. :) chociaż chciałam kiedyś dać Złoty Aporter, lub Zloty Szuwarax... :lol: Quote
Psiak:) Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Mojego Hoppsa(goldena) przydomek jest nico dziwny:eviltong: "Wi-An-Wa" zupełnie nie wiem co oznacza:confused: Quote
Gonia Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 [quote name='MoniŚ']Włochaty Wałek :-o :D :D :D Badzo mi się podobają przydomki: 'Z Gangu Długich', 'Z Gangu Goldena', 'Słodki Urwis' :)[/quote]Dziękujemy:oops: Mnie powalił przydomek "Zezujowe Mgły". Quote
moth Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 [quote name='Psiak:)']Mojego Hoppsa(goldena) przydomek jest nico dziwny:eviltong: "Wi-An-Wa" zupełnie nie wiem co oznacza:confused:[/quote] Trzeba było zapytać hodowcy. :-) Ja typuję, że to mogą być pierwsze sylaby imion. Quote
Psiak:) Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Imion kogo? Psów czy hodowców? Jedno i drugie odpada Quote
moth Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 [quote name='Psiak:)']Imion kogo? Psów czy hodowców? Jedno i drugie odpada[/quote] Myślałam o hodowcach, ale skoro odpada, to nie mam już żadnych pomysłów. :shake: Quote
Recommended Posts