Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hodowla Chartów Rosyjskich ''Stepowy Goniec" - wspaniała nazwa, bardzo mi się podoba
Albo " Kropelka Oceanu" - ślicznie
A ze śmiesznych to ostatnio przeczytałam w katalogu "Wirujący Sex"

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam pomysł tylko nie wiem czy wam sie spodoba.... bo tak powtarzamy tez przydomki i powtarzamy...moze ktos wypisze najczesciej chwalone i zrobi ranking?? i tak wyłonimy np.3 najlepsze przydomki hodowlane:)
(to tylko moja propozycja)

Posted

[LEFT]mi sie bardzo podoba przydomki:
'Herbu Kopidołek' - jamniki szorstkowłose
'Zyg Zyg Zyg' - chyba szkoty ;)
'Uparty Węchacz' - beagle :evil_lol:
'Spod Lady' - jamniki krótkowłose ;)
[/LEFT]

Posted

[quote name='paulinka13']to ja znam jeszcze:
szara sfora (wyżły weimarskie)
heyko (spaniele)
dżemojady (goldeny)
helmowy jar (też goldenki) (władca pierścieni??)
to moze goldenków hodowle wypisze (kiedys strasznie chciałam goldena i stad znam:))
purpurowe brzozy
sfora znad jeziora
szczęsliwy słoń[/quote]

"[B]Dżemojady"[/B] poprostu rewalacja :loveu: . Nic smieszniejszego nie słyszałam. Gratuluje temu co wymyslił :multi: . [B]SUPER[/B]

Posted

[quote name='Wojenka']Ja powiem tylko skromnie,że nasz przydomek zawsze budzi uśmiech ;) .[/quote]
mnie ten przydomek rozwala w sensie pozytywnym - jest boski.

co do 'cud nad wisla' - to oprocz przydomka genialne imiona mialy te zwierzaki :>

Posted

[quote name='miumiu']"Poszły w las" hodowla ogarów :)[/quote]
Nie chwaląc się, jestem matką chrzestną tej nazwy :lol: .

Koleżanka ma briardkę z przydomkiem "Z krainy Mgieł". I podobno tam jest taki krajobraz - jezioro i mgły.

Posted

[quote name='nidhogg']

co do 'cud nad wisla' - to oprocz przydomka genialne imiona mialy te zwierzaki :>[/quote]

Tak genialne imiona pięknych psów :)

" Miłośnik Poduszek" - ale muszą się wylegiwać na podusiach:evil_lol:

Posted

A ja wczoraj wymyśliłam rasę i imię szczeniakowi po pseudo dakmatyńczyku i kundlu. Otóż ponieważ mieszkamy na ul. Śliżowy Potok, a psinka nazywa się Kawka, wyszło: dalmatian potoczański (rasa), Kawka ze Śliżu (imie rodowodowe) :p :p :p

Posted

A mi się bardzo podoba przydomek hodowlany moich znajomych "Na przykład"

W Przesadniku kynologicznym jest dużo śmiesznych przydomków wymienionych, strasznie mnie rozbawił pies BURAK z Reglamentacji albo chichuahua ALF Chomik Bojowy.

Posted

[quote name='Rauni']A mi się bardzo podoba przydomek hodowlany moich znajomych "Na przykład"

W Przesadniku kynologicznym jest dużo śmiesznych przydomków wymienionych, strasznie mnie rozbawił pies BURAK z Reglamentacji albo [B]chichuahua ALF Chomik Bojowy[/B].[/quote]

A teraz wyobraźmy sobie że ktoś zaczyna hodować dogi...

Posted

mnie się bardzo podoba przydomek hodowli goldów "Julunga" co oznacza po afrykański "Taniec Ducha". :)
inne to Dżemojady, Cieszymorda, Kosmaty Skrzat, Orzechowa Górka i Złota Elita. :) ja raczej preferuję polskie, śmieszne przydomki, ale jak wspomniana wyżej Julunga jest cudowna. :)

no a moja to "z Gangu Goldena" bo moje psy to istne gangstery... i tak np. już mamy z hodowli psiaki BANDITOS z Gangu Goldena i AGENT z Gangu Goldena. :) chociaż chciałam kiedyś dać Złoty Aporter, lub Zloty Szuwarax... :lol:

Posted

[quote name='MoniŚ']Włochaty Wałek :-o :D :D :D

Badzo mi się podobają przydomki: 'Z Gangu Długich', 'Z Gangu Goldena', 'Słodki Urwis' :)[/quote]Dziękujemy:oops: Mnie powalił przydomek "Zezujowe Mgły".

Posted

[quote name='Psiak:)']Mojego Hoppsa(goldena) przydomek jest nico dziwny:eviltong:
"Wi-An-Wa" zupełnie nie wiem co oznacza:confused:[/quote]

Trzeba było zapytać hodowcy. :-) Ja typuję, że to mogą być pierwsze sylaby imion.

Posted

[quote name='Psiak:)']Imion kogo? Psów czy hodowców? Jedno i drugie odpada[/quote]

Myślałam o hodowcach, ale skoro odpada, to nie mam już żadnych pomysłów. :shake: