Jump to content
Dogomania

Rotweilerka!Znajdka,wychudzona sunia,dom na cito dt lub ds marznie:(

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wierzę, że ten łańcuch to chwilowe nieporozumienie, przejaw bezradności i chorych stereotypów w zaskakującej sytuacji, przy szczerej woli udzielenia psu pomocy. Dlatego myślę, że będzie dobrze. Zresztą, fachowcy już teraz trzymają rękę na pulsie! ;) Będzie dobrze! :multi:

Posted

wiking042 napisał(a):
Wierzę, że ten łańcuch to chwilowe nieporozumienie, przejaw bezradności i chorych stereotypów w zaskakującej sytuacji, przy szczerej woli udzielenia psu pomocy. Dlatego myślę, że będzie dobrze. Zresztą, fachowcy już teraz trzymają rękę na pulsie! ;) Będzie dobrze! :multi:

dokładnie !! :D

Posted

sunia dostała na imie figa i jej obecni opiekunowie zabrali ja do ciepłego pomieszczenia w kamienicy,reszte informacji udzieli obecny opiekun sunia napewno jest bezpieczna,nakarmiona i w ciepełku grzeje dupkę nie jest na łańcuchu

Posted

kasia nero 1 napisał(a):
sunia dostała na imie figa i jej obecni opiekunowie zabrali ja do ciepłego pomieszczenia w kamienicy,reszte informacji udzieli obecny opiekun sunia napewno jest bezpieczna,nakarmiona i w ciepełku grzeje dupkę nie jest na łańcuchu

no świetne informacje :):)

Posted

Sunia w dzień przebywa w warsztacie, na noc jest w kotłowni, do budy nawet nie zagląda. Podobno zgłosił się dom z Krakowa i w ciągu dwóch trzech dni ma tam jechać. Nie wiem czy to ta sama pani, która dzwoniła do mnie ze stowarzyszenia Rota. Ponieważ początkowo numer został podany bezpośrednio do właścicieli, nie mam możliwości kontroli nad jej adopcją, bo osoby chętne osobiście się zgłaszają do tymczasowych opiekunów. Pozostaje mi wierzyć, że dobrze trafi.

Edit: Dowiedziałam się, że sunia ma jechać pod opiekę krakowskiej fundacji zajmującej się rotkami, lecz nie wiem, czy na tymczas, czy do ds. Jeśli się nie uda opiekę zapewni jej stowarzyszenie Rota.

Co do zdrowia psa i opieki weterynaryjnej nad nią, bo wygląda to z naszej strony na tragiczne zaniedbanie. Owszem jest to zaniedbanie nasze, bo nie nie jesteśmy w stanie, mimo największych chęci, dojeżdżać do suni, tak ja jej leczenie tego by wymagało. Niestety osoby opiekujące się nią nie są w stanie jej też nigdzie dowozić. Zmiany na uszkach moim zdanie są świerzbowcowe, bo podobno zaczęła się teraz ostro drapać. Jedyne co mogliśmy zrobić to popchnąć sprawę dalej, bo mimo że oboje z mężem jesteśmy lekarzami wet, nasza doba ma też tylko 24h Tyle w ramach wytłumaczenia.

Posted

Formica napisał(a):
Sunia w dzień przebywa w warsztacie, na noc jest w kotłowni, do budy nawet nie zagląda. Podobno zgłosił się dom z Krakowa i w ciągu dwóch trzech dni ma tam jechać. Nie wiem czy to ta sama pani, która dzwoniła do mnie ze stowarzyszenia Rota. Ponieważ początkowo numer został podany bezpośrednio do właścicieli, nie mam możliwości kontroli nad jej adopcją, bo osoby chętne osobiście się zgłaszają do tymczasowych opiekunów. Pozostaje mi wierzyć, że dobrze trafi.

Edit: Dowiedziałam się, że sunia ma jechać pod opiekę krakowskiej fundacji zajmującej się rotkami, lecz nie wiem, czy na tymczas, czy do ds. Jeśli się nie uda opiekę zapewni jej stowarzyszenie Rota.

Co do zdrowia psa i opieki weterynaryjnej nad nią, bo wygląda to z naszej strony na tragiczne zaniedbanie. Owszem jest to zaniedbanie nasze, bo nie nie jesteśmy w stanie, mimo największych chęci, dojeżdżać do suni, tak ja jej leczenie tego by wymagało. Niestety osoby opiekujące się nią nie są w stanie jej też nigdzie dowozić. Zmiany na uszkach moim zdanie są świerzbowcowe, bo podobno zaczęła się teraz ostro drapać. Jedyne co mogliśmy zrobić to popchnąć sprawę dalej, bo mimo że oboje z mężem jesteśmy lekarzami wet, nasza doba ma też tylko 24h Tyle w ramach wytłumaczenia.

...to kto będzie nas informował o dalszych losach suni...:(

Posted

Ważne że w razie czego opiekę zapewni jej stowarzyszenie Rota i nie zostanie na lodzie sama sobie. Myślę że czeka ja lepszy los mimo wszystko ;)

Posted

czy figa juz jest zabrana?do zeszłego czwartku miałam dostać odpowiedz w jej sprawie bo czekają kolejne rotty na zabranie i cisza ze strony i obecnego opiekuna i fafonki,jesli fafonka obiecała ją zabrać to niech da znać bo suka mogła już być w hotelu od tygodnia a teraz na jej miejsce jedzie inna a dla figi trzebaby szukać coś innego,rozmawiałam z panem marcinem i mówiłam że mamy na juz miejsce dla niej ale powiedział że fafonka ją bierze więc my juz dłużej nie wstrzymujemy hotelu bo kolejna sunia potrzebuje ciepłego miejsca

Posted

Kasiu nie mam bladego pojęcia. Ludzie nie chcą jej wydać, bo obiecali komuś z Krakowa, że ją przetrzymają te kilka dni, ten ktoś z Krakowa to zdaje się fafonka, a fafonka się nie odzywa. Prosiłam o jasną odpowiedź i kontakt na forum rottka, ale cisza.

A jej nie trzeba byłoby brać na hotel, bo jest zdecydowany ds u jednej z osób działających w nieformalnym stowarzyszeniu na rzecz rottweilerów. Tylko wszystko zablokowane jest przez tę niewiedzę.

Tu ten wątek => [url]http://www.rottka.pl/forum/sunia-z-zabrza-dom-na-cito-potrzebny-vt2133.htm[/url]

Posted

ja jestem ze stowarzyszenia rott i miałam z moją koleżanką zabierać sunię do hotelu w krakowie,nic mi nie wiadomo o chętnej na ds ani dt z naszego stowarzyszenia,może pomorska albo krakowska oferuje ds albo dt bo na miejsce hotelowe suni pojechała inna,czekałam zgodnie z umową do końca tygodnia na decyzję czy zabieramy figę nie uzyskałam odpowiedzi więc na miejsce hotelowe dla suni pojechała inna,szkoda że fafonka nie odywa się i blokuje pomoc dla suczki,żeby tylko nie okazało się że zaoferowała sie ale nie jest w stanie jej pomóc bo nie byłoby to zbyt poważne...