ruda76 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Pysioo napisał(a):Proszę sprawdź dobrze ten domek. Już jeden sharpik wraca z DS po 2 miesiącach... tak czytalam tamta historię. Mam nadzieje ze sprawdzony dobrze. Poprzedni pies byl lat 14. Sprawdzam najlepiej jak moge. Ten dom juz na niego czeka prawie od poczatku jak zaczelam go oglaszac. Celowo to tyle trwało aby sprawdzic czy nie dzialają pod wplywem impulsu. Potem byla kastracja i oczy wiec pies nadal z osobami ktore juz poznał i bez problemu pozwala na zabiegi. Quote
Pysioo Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 A kiedy będziesz wiedzieć czy jedzie do nowego domku? Quote
ruda76 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Pysioo napisał(a):A kiedy będziesz wiedzieć czy jedzie do nowego domku? we Wigilię :) wydaje go osobiscie. Quote
Pysioo Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Bardzo dziękuję Ci za to, że tak pomagasz temu biedactwu! Oby było więcej takich osób jak Ty :) Quote
ruda76 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Pysioo napisał(a):Bardzo dziękuję Ci za to, że tak pomagasz temu biedactwu! Oby było więcej takich osób jak Ty :) Pysioo on wcale nie jest taki biedny :) bylam wczoraj u niego, zawiozlam cos na ząb / a on straszny lakomczuch jest, kradziej/ a on nawet nie myslal o przytulaniu za to burczał na mnie jak zwykle :) wyklepalam mu tylek i tyle się wystraszylam jego straszenia. Śmieszny jak diabli. Quote
ruda76 Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Faduś od wczoraj zamieszkal w nowym, domu. Pojechalam z nim osobiscie . Nie powiem aby był łatwym przypadkiem to pies ktory albo byl bardzo emocjonalnie zwiazany ze swoim panem albo bardzo skrzywdzony przez kogoś i teraz alergicznie reaguje na obcych. Teraz znow potrzebuje czasu aby zaufał"nowym" "swoim" ludziom choc myśle, ze to kwestia czasu. Dzis wiem, ze juz podchodzi do nich, obserwuje ale i bierze ciasteczka z reki co jest duzym plusem i dziwi mnie, ze tak szybko. Spacery pewnie przez kilka dni będą niestety męczace bo znow nowy teren , nowa okolica do poznania ( tak bylo i w poprzednim miejscu ale po kilku dniach juz ok) Za kilka dni jade w odwiedziny, rzucic okiem ale mysle ze bedzie dobrze :) Quote
Pysioo Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Bardzo się cieszę, że psiak już w domku :) i dziękuję Ci za wszystko! Quote
ruda76 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Pysioo napisał(a):Bardzo się cieszę, że psiak już w domku :) i dziękuję Ci za wszystko! nie ma za co :) smieszne sa te Wasza sharpaki :) bulgoczą , straszą, klapią ale daaleko im do agresorow. Quote
jaanna019 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Trzymam kciuki za nowy dom, oby okazał mu cierpliwość i zrozumienie, bo sharpki są psami zasługującymi na wszystko co najlepsze. Quote
Alexandra29 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Nie było mnie jakiś czas i tu takie wieści. Wiedziałam że szybko znajdzie dom. Szkoda że kolega Ares nie ma takiego szczęścia:-( Ruda76 jak coś będziesz wiedzieć to pisz, chętnie poczytam o rudzielcu co u niego się dzieje. Dzięki że mu pomogłaś. Quote
A.K. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Swietnie ze psiak znalazl dom!!! Shar pei Ares nadal szuka kochajacego i odpowiedniego domu, moze znajdzie sie ktos, kto tego miska pokocha? http://www.dogomania.pl/threads/185267-Ares-czarny-shar-pei-wraca-z-adopcji-do-zimnego-schronu-POMOCY!/page23?highlight=Ares+czarny+shar+ratujmy+zanim+b%C4%99dzie+wrakiem!! Quote
ruda76 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='A.K.']Swietnie ze psiak znalazl dom!!! Shar pei Ares nadal szuka kochajacego i odpowiedniego domu, moze znajdzie sie ktos, kto tego miska pokocha? http://www.dogomania.pl/threads/185267-Ares-czarny-shar-pei-wraca-z-adopcji-do-zimnego-schronu-POMOCY!/page23?highlight=Ares+czarny+shar+ratujmy+zanim+b%C4%99dzie+wrakiem!! kurcze chyba nie idzie do schronu? Quote
A.K. Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Miejmy nadzieje ze schron go ominie. Zbieramy pieniadze i prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu Ares pojedzie do hotelu. Ale najlepszy byl by odpowiedni dom. Quote
coronaaj Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Pysioo napisał(a):Bardzo się cieszę, że psiak już w domku :) i dziękuję Ci za wszystko! Dopiero weszlam na watek , a tutaj , ze psiak ma juz domek...super!!! Quote
Alexandra29 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 I co Tam u Młodego? Zaklimatyzował sie już w domku? Quote
ruda76 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Alexandra29 napisał(a):I co Tam u Młodego? Zaklimatyzował sie już w domku? w DOMU tak ale spacery poki co przed blok i do domu. Sam tak sobie wybral wiec moze to i dobrze aby niepotrzebnie go nie stresowac wycieczkami. W domu natomiast zaczął szczekac ( co chyba jest ewenementem u SP) wyglada przez okno balkonowe i przekonuje sie do swoich " nowych ludzi" Nie ma znim problemow :) Quote
Alexandra29 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ruda76 napisał(a):w DOMU tak ale spacery poki co przed blok i do domu. Sam tak sobie wybral wiec moze to i dobrze aby niepotrzebnie go nie stresowac wycieczkami. W domu natomiast zaczął szczekac ( co chyba jest ewenementem u SP) wyglada przez okno balkonowe i przekonuje sie do swoich " nowych ludzi" Nie ma znim problemow :) Mój Sharpek też szczeka, co prawda rzadko, ale szczeka. Szczególnie jak mu się coś nie podoba lub ktoś jest zbyt głośny na klatce.. Okno to coś bez czego Sharpy nie funkcjonowałyby.. Mój pół dnia potrafi przesiedzieć w oknie. Do spacerów się przekona. Jak będziesz coś wiedzieć to daj znać Quote
ruda76 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Alexandra29 napisał(a):Mój Sharpek też szczeka, co prawda rzadko, ale szczeka. Szczególnie jak mu się coś nie podoba lub ktoś jest zbyt głośny na klatce.. Okno to coś bez czego Sharpy nie funkcjonowałyby.. Mój pół dnia potrafi przesiedzieć w oknie. Do spacerów się przekona. Jak będziesz coś wiedzieć to daj znać Poki co nie ma dnia bez smsa :) :) Quote
Alexandra29 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='ruda76']Poki co nie ma dnia bez smsa :) :) Ruda zmień już tytuł wątku:-) I co tam u chłopaka...... I jeszcze jedna sprawa... Mamy tu mixsharpka ze schronu z Łodzi...... Wpadnij na wątek, może pomożesz....? http://www.dogomania.pl/threads/199847-Shar-pei-mix-w-schronisku-w-%C5%81odzi-potrzebna-pomoc-w-adopcji. Quote
ruda76 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='Alexandra29']Ruda zmień już tytuł wątku:-) I co tam u chłopaka...... I jeszcze jedna sprawa... Mamy tu mixsharpka ze schronu z Łodzi...... Wpadnij na wątek, może pomożesz....? http://www.dogomania.pl/threads/199847-Shar-pei-mix-w-schronisku-w-%C5%81odzi-potrzebna-pomoc-w-adopcji. to nie ja mogę zmienic tytuł a jedynie osoba zakladajaca watek :) Bylam wczoraj w gosciach u Fadusia. Oczywiscie przywitał mnie z tajniaka po czym schowal się za fotelem i tyle go widzialam ( jest bardzo towarzyski do obcych :) ) Spacery juz sa raczej normalne tzn bez ciagniecia się za wlascicielem, bez ucieczek po krzakach . Jest juz bardziej pewny ale i zaczał stawiac się do wiekszych psow. ( w domu tez niekoniecznie goscinnie potraktowal sunie yorka :( ) w domu juz się rozkreca tzn podczas ubierania na spacer szaleje , skacze, robi kolka po całym mieszkaniu widac ze sie zadomowil. A o tym mixie wiem ale on nie jest z tych burczacych, niedostepnych tzw " niebezpiecznych" więc nie ma niebezpieczenstwa ze cos sie wydarzy. Trzeba chlopaka w lokalnej gazecie pooglaszac . Wejde na watek Quote
coronaaj Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Co nowego u Fadusia??? Zmiencie tytul... Quote
Pysioo Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Tytuł jest w sam raz: "Shar Pei ze schroniska w Łodzi. Już w nowym domu :)" Quote
ruda76 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 a u Fado wszystko w porzadku. Bylam u niego ponownie bo mi się chlopak na maxa zarobaczył ale jest juz ok. Mam nadzieje, ze niedlugo uda mi się zrobic jakies zdjęcia , bo poki co jak widzi "obcych" to wciska się za fotele. Quote
Alexandra29 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 To właściciele cię wołają jak coś nie tak? Co było z tymi robakami? Quote
ruda76 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Alexandra29 napisał(a):To właściciele cię wołają jak coś nie tak? Co było z tymi robakami? Oni mnie nie wolają to ja jestem taka wścibska :) a mimo ze byl 3 razy odrobaczany to w nowym domu pojawily sie robale. Wet mowil mi coś o larwach uspionych. Quote
Recommended Posts