jaanna019 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Zakładam wątek na prośbę Magdy. Magda widziała potrącenie psa. Kierowca - kobieta - nawet się nie zatrzymała! Pies dzięki Magdzie trafił w niedzielę do lecznicy. Czeka tam na dt. Pies jest w ogromnym szoku, który nie pozwala mu chodzić! Nie ma na szczęście złamań, ale potrzebuje spokojnego domu żeby dojść do siebie. Spójrzcie jaki on jest śliczny, jak błagalnie patrzy w oczy:-( Quote
jaanna019 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Asiu on taki miłoszkowaty.. a tak wspominając to mama za kudłaczkiem nie tęskni? ;) Quote
joanna83 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 jaanna019 napisał(a):Asiu on taki miłoszkowaty.. a tak wspominając to mama za kudłaczkiem nie tęskni? ;) haha, czytasz w moich myślach. Jutro zacznę "urabianie", ale nic nie obiecuję... Quote
zachary Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ciotki, kudłacz śliczny, może ifka rozwiesiłaby parę ogłoszeń w BP, może on komuś uciekł.... Quote
jaanna019 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 tak myślę, że takie cudo to raczej dom ma Quote
magda7k Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ania, dzięki za założenie wątku. No takie cudo przywiozłam, ostatnio same cuda mi na drodze stają:) szkoda że w takich nieszczęśliwych okolicznościach:( Pies jest super, tylko leżał i merdał ogonem pomimo ogromnego bólu i cierpienia, wiem że ma pękniete płuco ale ponoć to się wygoi. Mam nadzieję, że będzie chodził, że to tylko szok. Wątpię żeby był czyjś, nie miał obroży i całkiem sam latał, a nawet jeśli ma właściciela to co to za pan(i)? zeby psa samego puszczać?? Jutro zabierze go do siebie na DT moja siostra. Myślę, że taki piękniś powinien mieć fajny dom, z odpowiedzialnym opiekunem. Quote
dreag Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Cudeńko:loveu:. Coś ostatnio popularny ten Bielsk i okolice:cool3:. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Całe szczęście, że nie jest z nim tak źle. Quote
Guest monia3a Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wiadomo może coś więcej na temat jej zdrowia ?? Quote
magda7k Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wiadomo że nie ma żadnych złamań, o tyle dobrze. Najgorsze że pies nie chodzi, możliwe że to z powodu szoku i jak poczuje się dobrze to zacznie chodzić. Narazie pozostaje nam tylko czekać. Quote
jaanna019 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 monia3a napisał(a):To mała - wstawaj! Moniu nie mała ;) okazało się, że to chłopak jest! Z tego co mówiła wetka to złamań nie ma, psiak ma nadwyrężone ścięgno, a nie chodzi bo jest w szoku. Możliwe, moja Tirówka przecież też długo nie chodziła z szoku, nawet musiałam jej na uspokojenie leki dawać, ale wszystko dość szybko się unormowało. Quote
ifka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 jeśli trzeba go wysteryzlizować to do końca m-ca za darmo w bielsku...ale on chyba za mały na takie operacje?i w ogóle, niepotrzebny, dodatkowy stres...?też go znam z widzenia, mam jeszcze jednego super kudłaczka, ale starszego, od dwóch lat błąka się po ulicy...studni a bez dna, bez schroniska nie damy rady. Quote
Guest monia3a Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 jaanna019 napisał(a):Moniu nie mała ;) okazało się, że to chłopak jest! Z tego co mówiła wetka to złamań nie ma, psiak ma nadwyrężone ścięgno, a nie chodzi bo jest w szoku. Możliwe, moja Tirówka przecież też długo nie chodziła z szoku, nawet musiałam jej na uspokojenie leki dawać, ale wszystko dość szybko się unormowało. Chyba jeszcze spałam jak to pisałam :D Tak sobie myslę, że dobrze by było jakby to był szok a nie jakieś zmiany naurologiczne. Quote
dreag Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Może szybciej by wylazł z szoku w dt, blisko przy ludziu, tylko skąd go wziąć? Quote
magda7k Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 chyba się znalazł:) moja siostra zabiera dzisiaj psa do siebie, będzie przy ludziu i innym piesku:) Quote
dreag Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Super, myślę, że to będzie duży krok naprzód. Fajną masz siostrę:multi:. Quote
Guest monia3a Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Tyle bidek szuka DT a moje jakoś nie chcą znaleść swoich domków. Quote
jaanna019 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Co u kudłacza? Są jakieś wieści z dt? Quote
zachary Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ifka, czy mogłabyś zrobić zdjęcie tego drugiego, starszego kudłaczka, co od dwóch lat błąka się po ulicach BP? Quote
magda7k Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 jaanna019 napisał(a):Co u kudłacza? Są jakieś wieści z dt? Kudłacz ma się ogólnie dobrze, straszny z niego pieszczoch, wciąż domaga się pieszczot! Nawet w nocy, bidulek przyciągnąl się do krawędzi łóżka mojej siostrzenicy i wtulał kudłatą głowę w pościel:) Zakochany w panu weterynarzu z białegostoczku z wzajemnością:) szkoda że pan już zajęty:( Moja siostra na zmianę z mężem wynoszą go na dwór na siku. Trzymajcie kciuki za niego! Quote
Olga7 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 zachary napisał(a):Ifka, czy mogłabyś zrobić zdjęcie tego drugiego, starszego kudłaczka, co od dwóch lat błąka się po ulicach BP? Popieram prośbę .Szkoda psa by marnowal się kolejny rok na ulicy a tak będzie mieć szansę szukac domu . Quote
Olga7 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 magda7k napisał(a):Kudłacz ma się ogólnie dobrze, straszny z niego pieszczoch, wciąż domaga się pieszczot! Nawet w nocy, bidulek przyciągnąl się do krawędzi łóżka mojej siostrzenicy i wtulał kudłatą głowę w pościel:) Zakochany w panu weterynarzu z białegostoczku z wzajemnością:) szkoda że pan już zajęty:( Moja siostra na zmianę z mężem wynoszą go na dwór na siku. Trzymajcie kciuki za niego! Sliczny ten PONek kudlaczek .Dobrze ,że zaopiekowaliście się nim .Prędko chyba znajdzie dobry dom. Quote
magda7k Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Kudłacz wstał!!! dziś rano, piękniś zaczął chodzić, cuuuuudownie. Ma uszkodzony nerw barkowy w przedniej łapie, boli go bardzo i nie chce za bardzo chodzić. Poza tym boi się, ale cóż się dziwić, po takim wydarzeniu. Quote
Guest monia3a Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Jak tylko chłopak dojdzie do siebie to ustawi się po niego koleja chętnych :) Quote
Recommended Posts