Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akucha napisał(a):
Kar0la, a co to jest? :oops:

Napisałam zajawkę bajki, a wyszło, ze to koniec historii... Taka słodycz bywa początkiem marnego końca. Kto ma jakis pomysł na ciąg dalszy?

pomnik z czekolady musi być środkiem bajki ... bo jak się będzie pomalutku sypał to przeciez będzie "szkodził" bo on mimo ze słodki to z czekolady ... a potem musi być morał ... bo w każdej bajce jest morał - tak ?

Posted

:lol: masz rację!!!! To musze przemyśleć początek. Morał juz prawie mam, tylko nie wiem, czy dogo go przełknie... przecież czekolady wszelkich sortów wielu amatorów maja, hmmmm...

Posted

Nie przeszkadzajcie sobie w pisaniu bajki...Ja chciałam tylko powiedzieć, że jesli w takim tepie będzie mi do domu trafiało wszystko co dzikie to egzaminu za tydzień nie zdam i Was opuszczę na zawsze...:evil_lol:

Telefon, rozpaczliwe bla bla bla i po 10 minutach w moim pokoju. No, własnie zagadka. Kto wie co to? Bo ja wiem, tak samo jak wiem ,że jest to w fatalnym stanie...

To była najszybsza akcja w moim zyciu. Kolezanka rzuciła cały salon w Gdyni, darła do mnie i odwiozła potwora do znajomego, który się na nich zna i spróbuje pomóc mu przeżyć.

Posted

bingo młody jastrząb. prawdopodobnie potracony przez samochoód. nie wiem jak, znaleziony leżący na ulicy. oczywiscie w promilu kilkuset km nie ma ośrodka ktory by go zechciał przyjąć. jesli przezyje do rana to są jako takie szanse na to, ze da rade wyzdrowieć...

Posted

chyba zartujesz...ZOO jest ostatnim miejscem ktore zgodizloby sie przyjac ptaka. jezdzilismy tam nie raz i dzownilismy. z chronionymi z niechronionymi. nie przyjmą i koniec.

uwierz akucha, że to akurat wiem doskonale, bo interesują się sytuacją. nie ma takiego miejsca, które wzięłoby ptaka. facet ktory mi go przywiozl dzownił do ZOO. odmówili oczywiście. weterynarze usypiają od razu bo nie wiedzą co z tym zrobić.

ptak jest już u miłośnika drapieżników, który uratował niejednego powypadkowca. zobaczymy czy dożyje do rana.

Posted

Gdzieś blisko trójmiasta jest przytulisko dla dzikich ptaków. Nasi weci wożą tam bociany.
A dyrektor ZOO tak ładnie w TV gadał o ratowaniu zwierząt...

Posted

te ptaki wbrew pozorom są bardzo delikatne i tak od razu nie da się nic powiedzieć. krwawienie z dzioba wskazuje na wewnętrzne obrażenia, miejmy nadzieję, że to tylko jakieś drobnostki.
w tej chwili mozna tylko czekać. jeśli coś się stanie to będę miała telefon. ma chęć walki i trzeźwe spojrzenie, kręcił głowa na lewo i prawo gdy go wkładałam do kartonu.
jutro rano pewnie będę wiedziała czy przedychał noc. kontynuujcie w spokoju bajkę:)

Posted

a co to?

smutna wiadomość. jastrząb nie przezył. pogruchotany mostek i łapy wypadnięte ze stawów to już się nie dało tego naprawić:-( taka szkoda..to było niesamowite obcować z tak dostojnym ptakiem jeszcze bardziej niesamowite byłoby go wypuszczać na wolnośc...no ale cóż.próbowaliśmy:(

Posted

Betbet napisał(a):
a co to?

smutna wiadomość. jastrząb nie przezył. pogruchotany mostek i łapy wypadnięte ze stawów to już się nie dało tego naprawić:-( taka szkoda..to było niesamowite obcować z tak dostojnym ptakiem jeszcze bardziej niesamowite byłoby go wypuszczać na wolnośc...no ale cóż.próbowaliśmy:(

smutne bardzo mi prykro :-(

Posted

Cioteczki, coś Wam powiem, lalalalalala....
Belka jest dziś u dra Garncarza, przed chwilą z nim rozmawiałam i powiedziałmi tak: oko R E W E L A C J A!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

Ciśnienie spadło do 22 czegoś tam,nnastępny zabieg niepotrzebny. Jest jeszcze mała blizna, która będzie się wchłaniać. Oko jeszcze troszeńkę zniekształcone, ale będzie się naprawiać.

Na kontrol za 3 miesiące :lol:, lalalalalalalalalalala...

Uffffffffffffffffffff.....