Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol: Cześć cioteczki i wujaszku! Jestem.
Ale mi się wszystko w kompie pochrzaniło... Jak ja to ogarnę :hmmmm:
Dlaczego nie mogę skonfigurować outlooka to nie wiem...

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]"Szanowna Pani, dlaczego zajmuje się pani wciskaniem ludziom starych kundli które rzekomo take atrakcyjne są? Skoro są takie fajne to dlaczego ich pani sobie nie zatrzyma dla siebie? Najłatwiej to komuś oddaś i pozbyc się kłopotu, nieprawdaż? Zachęcam do zatrzymania sobie tych kundelków, będą panią kochać, a pani je. "[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]odpisalam,ze na szczescie branie starego kundla ze schroniska nie jest obowiazkowe :)[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Skad w ludziach tyle złości,zupelnie bezpodstawnej? przeciez nie kaze mu brac zadnego psa ze schroniska. Czemu ludziom przeszkadza,ze ktos cos robi ? nie rozumiem.Iwlajn,wytłumacz mi to ze strony psychologicznej,bo mi sie przykro zrobiło :([/FONT]

Posted

Może ktoś nie doczytał, że to chodzi o psy schroniskowe? Może myślał, że ktoś oddaje swoje własne???

Do mnie raz na jakiś czas dzwonią z pogadanką na temat pozbywania się własnego psa. Że jak niby mogę oddać psa któy mnie na pewno kocha po tylu latach razem.

Posted

Ale jak dzwonia,zeby Cie umoralnic,to ladnie o nich swiadczy :)
ja sama zadzwonilam do babki,ktora szukala domu dla 3tygodniowego szczeniaka,zeby jej powiedziec o konsekwencjach odbierania oseska od matki,a to byla wolontariuszka z Gdanska,ktora pieska uratowała.

mnie ubodło:"rzekomo takie atrakcyjne". Ja je na serio za atrakcyjne uwazam.I zeby od razu je od starych kundli wyzywac? a ten pan,to pewnie wiecznie młodzieniaszkiem bedzie.

hm.i odpisał.Generalnie to chodzi mu o to,ze psy "sraja po ulicach".A ja nie biegam i po nich nie sprzatam.Napisałam,ze te schroniskowe,to załatwiaja sie u siebie,za krata i po miescie nie brudza,wiec skad ta złość na nie.A na zakonczenie wkleiłam :
[URL]http://www.youtube.com./watch?v=wCyhy4JUGMg[/URL]

Posted

:-(:-(-mnie też przykro się zrobiło....a co stare to już nie potrzebują miłości, ciepła??? Ja nigdy Dżekusia:-( czy Atosika nie zamieniłabym na żadnego najpiękniejszego szczeniaczka. Wydaje mi sie ,że właśnie takie już starsze potrafią dopiero kochać....

Posted

Właśnie,Celinko! Stare psy maja za soba lata doswiadczen z ludzmi,przez lata uczyły sie ludzkich zachowan.Tego młody piesek nie ma.
A poza tym-7miolatek ma przed soba połowe zycia!

Posted

[quote name='brazowa1']
hm.i odpisał.Generalnie to chodzi mu o to,ze psy "sraja po ulicach".A ja nie biegam i po nich nie sprzatam.Napisałam,ze te schroniskowe,to załatwiaja sie u siebie,za krata i po miescie nie brudza,wiec skad ta złość na nie.A na zakonczenie wkleiłam :
[URL]http://www.youtube.com./watch?v=wCyhy4JUGMg[/URL][/quote]

A może prześlij mu te filmiki z metamorfozami. Ludzie często patrzą, ale nie widzą.

Posted

myślę że facet ma kompleksy sam jest stary brzydki i nikt go nie chce, palantunio i już
przykre tylko że tacy są ludzie i niestety jest ich bardzo dużo:shake:
w moim gronie znajomych są tacy którzy pytali po co biore Fige skoro zaraz zdechnie i nie jest szczeniakiem

Posted

Brazowa, dziewczyno kochana, nie przejmuj się tym mailem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Listy o podobnej i takiej samej treści dostała chyba większość dogomaniaczek, które wystawiają psy na Allegro. Gabi przecież też. Dzisiaj o podobnych wypadkach czytałam na kilku wątkach.
Znalazł się jakiś niedorobiony i uprawia radosną twórczość. Dziewczyny juz planują coś z nim zrobić, pisały do moderatorów Allegro.
Róbmy swoje, kochajmy wszystkie psy i namawiajmy do tego innych! My wiemy, że warto i udało nam się do tego przekonać całkiem sporą grupę wspaniałych ludzi.
Olać chwasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[B]Wiola[/B],
ja się ciągle dziwię ludziom i chyba nigdy nie przestanę. Zawsze znajdzie się ktoś komu nie spodoba się to, co robisz. Jasne, że to przykre kiedy Ty próbujesz ratować psy i dostajesz jeszcze za to po doopie. Ale co znaczy głos tego faceta przy dziesiątkach innych, Tobie przyjaznych, które Cię z całego serca popierają? Pamiętaj tylko, że za każdym takim złym słowem stoi człowiek bardzo nieszczęśliwy jak ci co to podczas moich badań do magisterki przychodzili nabuzowani, naładowani agresją, wrzeszczący, odpychający a potem płakali jak dzieci, jak im człowiek trochę serca okazał.