Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akurat o to nie pytałam, ale myślę ze nie będzie problemu. Tylko psiaka nie ma, przynajmniej ja go nie spotkałam:( a przechodziłam pare razy w okolicach gdzie go wczoraj widziałam i nic:( Jutro jest wolne wiec będe sie za nim rozglądać

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do kolegi który pracuje w SM żeby sprawdził czy nie mieli wczoraj zgłoszenia o psie w tamtej okolicy. Powiedział że nikt nie dzwonił ale wiedzą o tym psiaku bo ludzie dzwonili wcześniej.

Posted

Też mam taką cichą nadzieję. Pani z którą rozmawiałam powiedziała że wcześniej też się tam błąkał taki psiaczek i jakaś pani zabrała go do domu. Może i naszemu się tak poszczęściło. Byłam tam i chodziłam prawie godzinę ale nie widziałam go. Podjadę jeszcze wieczorem.

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Też mam taką cichą nadzieję. Pani z którą rozmawiałam powiedziała że wcześniej też się tam błąkał taki psiaczek i jakaś pani zabrała go do domu. Może i naszemu się tak poszczęściło. Byłam tam i chodziłam prawie godzinę ale nie widziałam go. Podjadę jeszcze wieczorem.

Czekamy na wieści dziewczynki

Posted

Nie było go znowu.Zostawiłam mu kiełbaskę w tym samym miejscu co zawsze. Zaczepiłam 3 osoby z psiakami pokazałam zdjęcie i jedna mi powiedziała że widziała jak się dzisiaj kręcił po osiedlu. Biedny psiurek :( a na polu tak zimno. Mam nadzieję że nic mu nie jest. Jutro przed pracą podjadę tam jeszcze...

Posted

Nic... Nie ma go nigdzie... Jestem tam codziennie. Pytam ludzi biegam po osiedlu zostawiam jedzenie a psiaka nie ma. Dzwoniłam do schroniska ale nie mają takiego psiaka. Mam nadzieję że nic mu się nie stało. Że może ktoś go przygarnął.

Posted

Pręgusek jest na działce, ma ocieplaną budę, dostaje gotowane jedzonko. Obroże dał sobie założyć bez problemu, samochodem tez lubi jeżdzić, grzecznie siedział na tylnym siedzeniu. Dzisiaj porobie zdjęcia i ogłoszenia. Narazie ma schronienie i może tam zostać dopóki nie znajdziemy mu kochającego domku. Wieczorem wstawie zdjecia i napisze coś wiecej o pręgusku.

Posted

Rufi był u weterynarza, dostał tabletki na odrobaczanie i kropelki przeciw pchłom. Jest jeszcze chudy, ale dwa razy dziennie dostaje jedzenie juz widać, że troszke przytył, bo żebra mu juz tak nie sterczą. Pani weterynarz okresliła jego wiek na 1,5 roku, bez problemu dał sobie w gabinecie załozyć kaganiec, chociaz próbował sie go szybko pozbyć, gdy tylko nie patrzyło sie na niego. Widać, że był przyzwyczajony do jazdy samochodem, bo całą droge grzecznie przesiedział na tylnym siedzeniu, umie aportować i jak tylko do niego przychodze, odrazu przynosi mi zabawki, zeby sie z nim pobawić. Jest poprostu uroczy:)

• 2 weeks later...
Posted

Pręgusek został zaszczepiony, w ciągu tygodnia przytył prawie 3 kg i wygląda już dużo lepiej. Chyba był trzymany w mieszkaniu bo jak zobaczy ze biorę smycz do ręki jak wybieramy się na spacer, to skacze i cieszy się jak małe dziecko. Niestety strasznie płacze i wyje jak odjeżdzam. Z ogłoszeń nikt się nie odezwał:( dzisiaj jest ładna pogoda, porobię mu parę nowych zdjęć i ogłoszenia.