kikou Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 .... nikt nie pamieta "mojej" Negrini... nikt o nią nie zapyta nawet... a Negrinia to bardzo wyjątkowa psinka, po pierwsze jest zupełnie głuchutka, ni esłyszy chocby dom sie zawalił, zeby ja budzic trzeba ja dotknac... ..ze zdrowkiem, odpukac, nie jest najgorzej, narośl na nożce sie nie powieksza, a serduszko też wspolpracuje... ale Negrinia to najwiekszy z calego stadka "killer" przy jedzeniu, Negrinia potrafi zaatakowac nawet 40 kilowego owczarka żeby odebrac miske, chocby pusta, niezaleznie jakie mialyby byc tego konsekwencje... prawda jest taka ze jak ona ma cos do jedzenia czy wylizania to nawet najwieksze psiaki do niej nie podchodza poniewaz Negrinia walczy o kazdy kes jak o zycie... przy czym nie jest to z glodu, ona robi tak nawet jak ma bardzo pelny brzuszek...zawsze... Takze Negrinia czas karmienia musi dla bezpieczenstwa spedzac w boksiku, musi byc zamknieta juz w trakcie szykowania i wychodzi dopiero jak ostatni piesio wyliże swoja miseczke... inaczej zawsze nałobuzuje... Quote
eski Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 jednym słowem Negrinia to straszna łobuzica i łakomczuch ;) Quote
xmartix Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 tyle tych psiunów eh :( ja nie wszędzie mogę dotrzeć na wszystkie zapisane wątki Quote
Guest elizl/ Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Śliczna psinka Norka taka podobna do mojej suczki i też norka ,pozdrawiam Quote
kikou Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 zbieramy grosiki m. in na badnko krwi starej łobuziczki: zapraszam na bazarek z odrobina srebrnej bizuterii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229932-SREBROBAZAREK-tylko-tydzień-do-2-08-do-22giej-ZAPRASZAM!!! Quote
kikou Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 wyniki krwi ma kiepskie stara łobuziczka... nereczki zaczynają padać... jakby ktoś miał chęć pomóc to przydałyby sie łobuziczce rubenal i ipackitine... [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2b5eb9dc4875735.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1741/c2b5eb9dc4875735m.jpg[/IMG][/URL] Quote
monika083 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 podesle 20 zl , tylko prosze o nr konta. Takie bezplatne tymczasy na wage zlota..wiec chetnie wspomoge.I porozsylam watek. Quote
bea100 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Jestem na zaproszenie moniki083- na razie zapisuję (trudny mam czas- Bochnar mi choruje i sama podpieram się bazarkami...) Quote
kikou Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='monika083']podesle 20 zl , tylko prosze o nr konta. Takie bezplatne tymczasy na wage zlota..wiec chetnie wspomoge.I porozsylam watek.[/QUOTE] choroba.... ponad miesiąc nikt nie odpowiedział na Twój apel.... tylko Bea skrobnęła słówko.... nawet ja sama nie zagladałam długo do kompa - też kłopoty i choróbska nas dopadły... a Negrinka jak najbardziej potrzebowałaby tych leków nerkowych, wprawdzie mamy troszke renala ale ona niesety należy do niejadków i ledwie skubnie tej karmy... Quote
ulvhedinn Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Kaśka, dawaj adres, mam trochę ipaktine, a u nas tfu, tfu, nikogo nerkowego nie ma.... Quote
kikou Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Negrinka otrzymała 40,-od Sziry na leki oraz dzisiaj troszke Ipakitine i rubenala od Ulvhedinn, :laugh2_2::laugh2_2:Bardzo pięknie dziękujemy!!! :laugh2_2::laugh2_2: Quote
kikou Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 zakończony wczoraj bazarek kocykowy przyniósł Negrince dokładnie 97,43 zł http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post20284136 na dniach zamówie jej rubenal, bo już sie skończył, a ipakitine jeszcze troszke jest... ale Negrinia to jakoś lawinowo sie posuwa... to chyba nie tylko nereczki mają sie kiepsko.. ale i główka też, Negrinka była wprawdzie od zawsze głucha ale bardzo bystra, a teraz chodzi w kólko sisia pod siebie w koszyku w dzień i we śnie.. Pani wet zaleciła jej też podawać karsivan... ale nie wygląda to wszystko najlepiej... :( :( Quote
bea100 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 (edited) Nie wygląda dobrze :-( Mój Bochnar zanim odszedł też miał takie właśnie objawy. Kręcenie się w koło, robienie pod siebie. Był konsultowany, neurologicznie i jak tylko. Odszedł zaopiekowany, wszystko co w ludzkiej mocy zostało zrobione, leki i najlepsze drogie suplementy nie pomogły...odszedł "na starość", odszedł, bo był stareńki i sam organizm zdecydował, że już musiał odejść...z Matką Naturą niestety nikt nie wygra. Dla mnie ważne, że Nora jest w cieple i obok ma przyjaciół- jeśli kiedyś nadejdzie jej czas i kiedyś odejdzie- odejdzie godnie, jak mój kochany Bochnar. Trzymam kciuki za Norcię z całych sił... PS Pomóc finansowo nie mogę na ten moment, dzisiaj rano po USG dowiedziałam się, że moja Suzanka (na moim wyłącznym DT) ma 15cm guza na śledzionie...:-( Edited January 17, 2013 by bea100 Quote
monika083 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 kikou, poslij mi numer konta ,wiecie co, to przykre, ze nikt tu nie zaglada, nie wspomoze.Na innych watkach zbiera sie po 500-600 (!!!) zl za tymczas,a tutaj pies bezpeczny to cisza.Przede wszystkim trzeba wspomagac bdt, ja zostawilam teraz u mamy we wrocku troche ciuszkow na bazarek,pisalam juz na dwoch watkach ,ale tez nikt nie chce chyba fantow.To jak tu pomagac? Quote
kikou Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='monika083']kikou, poslij mi numer konta ,wiecie co, to przykre, ze nikt tu nie zaglada, nie wspomoze.Na innych watkach zbiera sie po 500-600 (!!!) zl za tymczas,a tutaj pies bezpeczny to cisza.Przede wszystkim trzeba wspomagac bdt, ja zostawilam teraz u mamy we wrocku troche ciuszkow na bazarek,pisalam juz na dwoch watkach ,ale tez nikt nie chce chyba fantow.To jak tu pomagac?[/QUOTE] Wiesz z bazarkiem to jest tak, że choć to proste pochłania mnóstwo czasu, ja niekiedy porwe sie na zrobienie bazarka na te pieski, którym księguje jeszcze od czasów jak mieszkałam w mieście (jednego mam od 2008 roku)i naprawde wtedy musze między innymi zajęciami co chwile podbiegać do komputera bo jak tylko nie naniesie sie jakiejś oferty to zaraz "foszki"...to aktualizowanie co chwilke jest dla mnie chyba najuciązliwsze czasowo i potem wysyłanie po kawałeczku jak już bazarek sie zakończy szczególnie cięzko jest jak to jest bazarek gdzie jest bardzo dużo drobnych fantów... więc chyba to nie jest tak że ludzie nie chcą pomagać tylko pewnie te osoby które już robia bazarki, nie dają rady czasowo... przynajmniej ja tak mam ;) ... już pomijam nawet fakt że do poczty mam 6 km Quote
monika083 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 ja wiem, ze Ty nie masz czasu na bazarki, ja tez teraz nie mam jak robic, wczesniej jezdzilam na dluzej do Wrocka,a teraz na kila dni dwa,trzy razy do roku,a do tego u mamy nie mamy nie mam netu,wiec jedynie moge teraz fanty przekazywac. Quote
kikou Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 tak odpukać, nie jest gorzej, niunia taka ciut jakby przytomniejsza, nawet ma apetyt jako taki od kiedy te nerkowe suplementy dostaje.. choć to już nie ta sama bystra łobuziczka co kiedyś.. Quote
bea100 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Jestem u zapomnianej staruszki :) Kikou- jak się czuje Nora ? Quote
kikou Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 nie ma juz z nami Negrini łobuziczki - nereczki wysiadły maleńkiej i trzeba było pozwolic jej odejść Quote
Recommended Posts