Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

luka jak zmienić pierwszy post? aha a może wolisz zebym oddała Ci wątek? czy ktoś mame jest w stanie złapac? lapać możemy pomóc! tylko nie wiem dokąd ją zabrac.

Posted

mru napisał(a):
luka jak zmienić pierwszy post? aha a może wolisz zebym oddała Ci wątek? czy ktoś mame jest w stanie złapac? lapać możemy pomóc! tylko nie wiem dokąd ją zabrac.

Mru, dzięki, po co masz mi wątek oddawać?
Z tego co słyszałam suka ma potencjalny domek, narazie jeszcze nie dotarło do mnie czy ją złapali. Cały dzień siedzę u swoich psów, wracam to nie mam siły wypytywać, a dzis jeszcze grypo-podobe mnie dopada.
Szczeniaki ogarnięte, ale strasznie zarobaczone.

Posted

sunię chcą przygarnąć ludzie do domu z ogrodem, z tym że sunia mieszkałaby w budzie. Nie ma jednak budy i pani, która zainicjowała akcję zbiera kasę ba budę. Jeden szczeniak ma już DS, pozostałe są w DT. Są już po odrobaczaniu, ale nie zaszczepione bo nie ma za co je zaszczepić.

Posted

Gdzie jest dt maluchów? Czy opiekun/opiekunka jest w stanie dowieźć psiaki na szczepienie na Białołękę, na ul. Berensona?
Stowarzyszenie "Niczyje" może pokryć koszty pierwszego szczepienia, ale konkretnie w tej lecznicy, ponieważ tam mamy otwarty rachunek i taka jest wola sponsorów.

Posted

luka1 napisał(a):
Mru, dzięki, po co masz mi wątek oddawać?

a nie wiem, czasem mam wyrzuty, ze tak słabo aktualizuję, ale jak nie to spoko :)

mama śliczna, tylko czy z ogrodu nie ucieknie jak jest dzika? kurcze socjalizacja powinna być jakaś taka domowa, ale to w sumie zakrawa o marzenia.

Posted

luka1 napisał(a):
szczeniaki są w domach tymczasowych w Warszawie i oczywiście, że zostaną dowiezione. Wielkie dzięki za pomoc.

jednak po przeanalizowaniu kosztów dowozu psiaków wyszło, że jednak nie będziemy mogli skorzystac z pomocy esperanca. Psiaki sa w róznych domach i zebranie ich do kupy drożej by kosztowało niż szczepienie. Jeśli więc ktoś chce pomóc finansowo w szczepieniu psiaków - bedzie to mile widziane.

Posted

trzy szczeniaki już w DS. Szczeniak, który wisiał niestety wymagał leczenia, teraz już jest dobrze - koszt leczenia 144,- . Ogólnie na szczeniaki poszło 230,-.

Posted

Sytuacja aktualna jest nasteoująca: szczeniaki zostały odrobaczone (kilkakrotnie), odpchlone, zaszczepione i oddane do domów stałych. Zostały jeszcze dwie suczki. Sunia-mama jest już w domu stałym. Została zakupiona buda i psina mieszka na posesji swoich panstwa. Jest bardzo miłym psiakiem i kiedy tylko przekonała się, że to ma być jej dom, przestała sie bać nowych włascicieli. No krótko mówiąc -jest OK. Sunia wkrótce zostanie wysterylizowana.

I jeszcze jedno - jest mi strasznie miło, że koleżanki tak aktywne na wstepie,ze nawet podawały sie za Fundacje Nero, teraz maja suke i jej dzieci w ..... Dziekuje za pomoc i życze powodzenia.

Posted

luka1 napisał(a):
...
I jeszcze jedno - jest mi strasznie miło, że koleżanki tak aktywne na wstepie,ze nawet podawały sie za Fundacje Nero, teraz maja suke i jej dzieci w ..... Dziekuje za pomoc i życze powodzenia.

nie wiem do kogo to dokładnie, ale skoro ogólnie napisane to wyjaśnię, że ja się za NERO nie podawałam, nawet pani od piesków pisałam w mailu skąd wiem o sprawie, bo się mnie pytała; co do dalszej pomocy oferowałam pani, że zrobię suni ogłoszenia, pani początkowo zgodziła się żeby jej telefon podawać, a wieczorem jak już miałam ogłaszać napisała żebym swój nr podała albo do NERO; odpisałam jej że swojego nie podam bo suni nie znam, telefonu fundacji też nie podam bo nie było to uzgadniane, pani nie odpisała, później tylko prosiła o wsparcie finansowe na budę, zapytałam dla kogo ta buda - dla dt czy dla ds, odpowiedzi nie otrzymałam;
ad szczeniaków - trudno ogłaszać jak nie ma zdjęć ani informacji o nich, normalne że jak pies/psy trafiają do dt to na wątku pojawiają się zdjęcia i można coś z nimi dalej robić, tu była tylko info, że są w dt