Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję pięknie za zdjęcia :multi:

Będą jak znalazł do kolejnej kampanii reklamowej.
No i fajnie zobaczyć jak Su wygląda aktualnie :)

Mam też w planach zafundowanie Su rozszerzonych badań krwi (o ile Pani Magdalena się zgodzi), ale to w przyszłym miesiącu.
Pani Magdalena mówiła, że Su "jest zdrowa", ale ja bym wolała wiedzieć "co w niej siedzi" i czy czegoś jej nie potrzeba...

A jutro 17-ty więc leci do niej moje wsparcie w grosz. Oraz skromna paczuszka z witaminami, kropelkami, obrożami... ;)

Posted

Bea podaj tytuł jaki ma być - zmieniłam na jakiś żeby sprawdzić czy mogę zmieniać w ogóle, ale mogę :) jeśli chcesz to poproszę moda o przepisanie watku na Ciebie bo ja nie bywam już w Bukownie więc poumierały te wątki...

Posted

Ok- bardzo serdecznie Cię proszę o przepisanie jeśli można.
Szkoda zakładać nowy wątek dla Su- tu są cenne wpisy i historyczne zdjęcia...

A tutuł? Podoba mi się :)

Posted

no tak, ale w tym momencie Madeira i Plata straciły wątek..bo to też był ich. No nic wkleję jeszcze ich zdjęcia
Madeira

PLATA

Tak na pożegnanie jeśli to już nie jest ich wątek:)

Posted

[quote name='bea100']Dziękuję pięknie za zdjęcia :multi:

Będą jak znalazł do kolejnej kampanii reklamowej.
No i fajnie zobaczyć jak Su wygląda aktualnie :)

Mam też w planach zafundowanie Su rozszerzonych badań krwi (o ile Pani Magdalena się zgodzi), ale to w przyszłym miesiącu.
Pani Magdalena mówiła, że Su "jest zdrowa", ale ja bym wolała wiedzieć "co w niej siedzi" i czy czegoś jej nie potrzeba...

A jutro 17-ty więc leci do niej moje wsparcie w grosz. Oraz skromna paczuszka z witaminami, kropelkami, obrożami... ;)

Wydaje mi się, ze nie trzeba jej robić badania krwi. Nie wygląda na taką, żeby coś w niej siedziało. Nie jest np tak chuda jak Negra,a przecież jedzą tak samo. Ale jak uważasz :)
A przy okazji w schronie w Racławicach jest podobny psiak do Su(z tego co zrozumiałam mama mówiła, ze to suka, ale na zdjęciu wydaje mi się że to pies:P )

Posted

[quote name='malawaszka']jezu Madeira i Plata jeszcze siedzą :( to jest ich wątek też!

missiaa - porób im fajne zdjęcia do ogłoszeń i opisz - Ziutka obiecała pomóc z ogłoszeniami to trzeba Jej gotowce posłać[/QUOTE]

Wiem wiem, widziałam. Mam jej przesłać 5 psów. Spróbuję dziś, ale nie wiem czy dam rade aż 5 bo już mnie bolą oczy od kompa

Posted (edited)

Byłam na poczcie. Wpłacone na jedzonko (17-09-2012). Poszła pierwsza paczka z : tabletkami na robaki (na wagę- przy 25kg trzeba podać 3 tabletki na raz), kroplami od kleszczy itd, 3 obrożami ( żółta- dla Su), witaminami na 2 mc, tranem w kapsułkach na 2 mc oraz (nie wytrzymałam ;) ) i dołożyłam fajną i solidną zabawkę (mam nadzieję, że choć trochę się nią pobawi?). Poleconym priorytetem, proszę o info jak kasa/paczka dojdzie :p

Edited by bea100
Posted

[quote name='bea100']Byłam na poczcie. Wpłacone na jedzonko (17-09-2012). Poszła pierwsza paczka z : tabletkami na robaki (na wagę- przy 25kg trzeba podać 3 tabletki na raz), kroplami od kleszczy itd, 3 obrożami ( żółta- dla Su), witaminami na 2 mc, tranem w kapsułkach na 2 mc oraz (nie wytrzymałam ;) ) i dołożyłam fajną i solidną zabawkę (mam nadzieję, że choć trochę się nią pobawi?). Poleconym priorytetem, proszę o info jak kasa/paczka dojdzie :p[/QUOTE]

Dziękujemy :) Nie wiedziałam, żeby Su bawiła się zabawkami, ale może robi to jak nie patrzymy. Prędzej Gałgan i Bryzia porwie zabawkę do ich szaleństw.

Posted

[quote name='missiaa']Dziękujemy :) Nie wiedziałam, żeby Su bawiła się zabawkami, ale może robi to jak nie patrzymy.[/QUOTE]
Obawiałam się tego przyznam :razz:

Nie szkodzi, kiedyś się otworzy i do zabawy, a teraz niech inna psiaki mają zabawę :)

Najważniejsze by Su dostawała witaminy i tran ...no i by była zabezpieczona od kleszczy bo tego się bardzo obawiam zawsze najbardziej.

Posted

[quote name='bea100']Obawiałam się tego przyznam :razz:

Nie szkodzi, kiedyś się otworzy i do zabawy, a teraz niech inna psiaki mają zabawę :)

Najważniejsze by Su dostawała witaminy i tran ...no i by była zabezpieczona od kleszczy bo tego się bardzo obawiam zawsze najbardziej.[/QUOTE]

Postaram się, żeby codziennie dostawała i mam nadzieję, ze będzie współpracować przy podawaniu jej tego.

Posted

[quote name='missiaa']Postaram się, żeby codziennie dostawała i mam nadzieję, ze będzie współpracować przy podawaniu jej tego.[/QUOTE]
Jeśli będziesz miała problemy z tabletkami ( a chciałabym by dostawała codziennie 1 tabl witamin - /masz do wyboru/ i 1 tabl tranu), kup proszę paszteciki w puszeczkach i rozgnieć tabletkę witamin/bo tran w małej kulce i smaczny dla psa/ i włóż w kulkę paszteciku do środka- kolejną kuleczkę pasztetu trzymaj równocześnie drugą ręką jej przed nosem to wtedy się będzie spieszyła i ładnie połknie tą pierwszą kulkę o jaką nam chodzi!) napisz mi jak idzie, o ile tak się by udawało ją oszukać to prześlę Ci dodatkowe pieniądze na te paszteciki (bo to trzeba codziennie a taką metodę mam przetrenowaną u swoich suk, myślę, że się to również uda z Su :) ). Pasztet to przysmak i pachnie upojnie!
Czekam na wieści od Ciebie :)

Posted

[quote name='bea100']Jeśli będziesz miała problemy z tabletkami ( a chciałabym by dostawała codziennie 1 tabl witamin - /masz do wyboru/ i 1 tabl tranu), kup proszę paszteciki w puszeczkach i rozgnieć tabletkę witamin/bo tran w małej kulce i smaczny dla psa/ i włóż w kulkę paszteciku do środka- kolejną kuleczkę pasztetu trzymaj równocześnie drugą ręką jej przed nosem to wtedy się będzie spieszyła i ładnie połknie tą pierwszą kulkę o jaką nam chodzi!) napisz mi jak idzie, o ile tak się by udawało ją oszukać to prześlę Ci dodatkowe pieniądze na te paszteciki (bo to trzeba codziennie a taką metodę mam przetrenowaną u swoich suk, myślę, że się to również uda z Su :) ). Pasztet to przysmak i pachnie upojnie!
Czekam na wieści od Ciebie :)[/QUOTE]

Postaram się na miarę możliwości. Zobaczymy jak mi pójdzie. Bo sama mam na głowie swoją wesołą gromadkę zwierzów, plus jeszcze cała masa psiaków adopcyjnych w domu.. a lada moment zaczną się dojazdy do krakowa na uczelnię...i od rana do nocy będę tam siedzieć.. i nie będę mieć za wiele czasu nawet dla swoich potworów. Dlatego przy tylu psach , byłoby rewelacyjnie gdyby Su znalazła spokojniejszy DT

Posted

Tak, no oczywiście.
Tyle, że bezpłatnego DT (jakiego Su potrzebuje) coś nie mam i nie widzę na horyzoncie...
Pisałam już powyżej, że nie jestem w stanie wziąć na ten moment kolejnego psa na wyłączny płatny DT /taki jakiego Su potrzeba (co miesiąc 450zł+karma+koszty/inne potrzeby).
Co nie znaczy, że taka możliwość się dla Su kiedyś nie otworzy...

Na razie proszę o zaaplikowanie jej kropli na kleszcze. O odrobaczenie. Proszę w sumie o podanie jej tabletki raz dziennie...i mam nadzieję, że Ci to się uda zrobić dla niej :)

Posted

[quote name='bea100']Tak, no oczywiście.
Pisałam już powyżej, że nie jestem w stanie wziąć na ten moment kolejnego psa na wyłączny płatny DT /taki jakiego Su potrzeba (co miesiąc 450zł+karma+koszty/inne potrzeby).
Co nie znaczy, że taka możliwość się dla Su kiedyś nie otworzy...

Na razie proszę o zaaplikowanie jej kropli na kleszcze. O odrobaczenie. Proszę w sumie o podanie jej tabletki raz dziennie...i mam nadzieję, że Ci to się uda zrobić dla niej :)[/QUOTE]

A ja mówię, że się postaram :)

Mam w pdf-ie jej ogłoszenie do drukowania jakby ktoś chciał wydrukować i porozwieszać to mogę przesłać na maila :)