zerduszko Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 To jest Su i jej dwa "potwory" :) Quote
missiaa Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='barb']To jest ta sunia, ktorą opiekuje się Bea ?[/QUOTE] Tak, to jest Su i jej dzieci Quote
bea100 Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Dziękuję pięknie za zdjęcia :multi: Będą jak znalazł do kolejnej kampanii reklamowej. No i fajnie zobaczyć jak Su wygląda aktualnie :) Mam też w planach zafundowanie Su rozszerzonych badań krwi (o ile Pani Magdalena się zgodzi), ale to w przyszłym miesiącu. Pani Magdalena mówiła, że Su "jest zdrowa", ale ja bym wolała wiedzieć "co w niej siedzi" i czy czegoś jej nie potrzeba... A jutro 17-ty więc leci do niej moje wsparcie w grosz. Oraz skromna paczuszka z witaminami, kropelkami, obrożami... ;) Quote
malawaszka Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Bea podaj tytuł jaki ma być - zmieniłam na jakiś żeby sprawdzić czy mogę zmieniać w ogóle, ale mogę :) jeśli chcesz to poproszę moda o przepisanie watku na Ciebie bo ja nie bywam już w Bukownie więc poumierały te wątki... Quote
bea100 Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Ok- bardzo serdecznie Cię proszę o przepisanie jeśli można. Szkoda zakładać nowy wątek dla Su- tu są cenne wpisy i historyczne zdjęcia... A tutuł? Podoba mi się :) Quote
missiaa Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 no tak, ale w tym momencie Madeira i Plata straciły wątek..bo to też był ich. No nic wkleję jeszcze ich zdjęcia Madeira PLATA Tak na pożegnanie jeśli to już nie jest ich wątek:) Quote
bea100 Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Wątek - martwy- odżył przecież. To wg mnie najważniejsze. Wklejaj zdjęcia obu suczek, i pisz o nich tutaj- przecież to też ich wątek! Quote
missiaa Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='bea100']Dziękuję pięknie za zdjęcia :multi: Będą jak znalazł do kolejnej kampanii reklamowej. No i fajnie zobaczyć jak Su wygląda aktualnie :) Mam też w planach zafundowanie Su rozszerzonych badań krwi (o ile Pani Magdalena się zgodzi), ale to w przyszłym miesiącu. Pani Magdalena mówiła, że Su "jest zdrowa", ale ja bym wolała wiedzieć "co w niej siedzi" i czy czegoś jej nie potrzeba... A jutro 17-ty więc leci do niej moje wsparcie w grosz. Oraz skromna paczuszka z witaminami, kropelkami, obrożami... ;) Wydaje mi się, ze nie trzeba jej robić badania krwi. Nie wygląda na taką, żeby coś w niej siedziało. Nie jest np tak chuda jak Negra,a przecież jedzą tak samo. Ale jak uważasz :) A przy okazji w schronie w Racławicach jest podobny psiak do Su(z tego co zrozumiałam mama mówiła, ze to suka, ale na zdjęciu wydaje mi się że to pies:P ) Quote
malawaszka Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 jezu Madeira i Plata jeszcze siedzą :( to jest ich wątek też! missiaa - porób im fajne zdjęcia do ogłoszeń i opisz - Ziutka obiecała pomóc z ogłoszeniami to trzeba Jej gotowce posłać Quote
missiaa Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='malawaszka']jezu Madeira i Plata jeszcze siedzą :( to jest ich wątek też! missiaa - porób im fajne zdjęcia do ogłoszeń i opisz - Ziutka obiecała pomóc z ogłoszeniami to trzeba Jej gotowce posłać[/QUOTE] Wiem wiem, widziałam. Mam jej przesłać 5 psów. Spróbuję dziś, ale nie wiem czy dam rade aż 5 bo już mnie bolą oczy od kompa Quote
missiaa Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=bb24db9ad4&view=att&th=132ba8699b551e20&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_gt77lapc3&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_D39JSPt_ZaVXippdfjV2Y&sadet=1347829495895&sads=xFppcYf0PVfe4TPYE1TcvFpYZmw Czy wam się otwiera ten link? To ogłoszenie które kiedyś zrobiłam Su do drukowania. Quote
missiaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='malawaszka']nie otwiera się[/QUOTE] Kurczę.. :( to szkoda. Ogłoszenie jest w pdf. nie wiem jak je tu umieścić Quote
bea100 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 (edited) Byłam na poczcie. Wpłacone na jedzonko (17-09-2012). Poszła pierwsza paczka z : tabletkami na robaki (na wagę- przy 25kg trzeba podać 3 tabletki na raz), kroplami od kleszczy itd, 3 obrożami ( żółta- dla Su), witaminami na 2 mc, tranem w kapsułkach na 2 mc oraz (nie wytrzymałam ;) ) i dołożyłam fajną i solidną zabawkę (mam nadzieję, że choć trochę się nią pobawi?). Poleconym priorytetem, proszę o info jak kasa/paczka dojdzie :p Edited September 17, 2012 by bea100 Quote
missiaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='bea100']Byłam na poczcie. Wpłacone na jedzonko (17-09-2012). Poszła pierwsza paczka z : tabletkami na robaki (na wagę- przy 25kg trzeba podać 3 tabletki na raz), kroplami od kleszczy itd, 3 obrożami ( żółta- dla Su), witaminami na 2 mc, tranem w kapsułkach na 2 mc oraz (nie wytrzymałam ;) ) i dołożyłam fajną i solidną zabawkę (mam nadzieję, że choć trochę się nią pobawi?). Poleconym priorytetem, proszę o info jak kasa/paczka dojdzie :p[/QUOTE] Dziękujemy :) Nie wiedziałam, żeby Su bawiła się zabawkami, ale może robi to jak nie patrzymy. Prędzej Gałgan i Bryzia porwie zabawkę do ich szaleństw. Quote
bea100 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='missiaa']Dziękujemy :) Nie wiedziałam, żeby Su bawiła się zabawkami, ale może robi to jak nie patrzymy.[/QUOTE] Obawiałam się tego przyznam :razz: Nie szkodzi, kiedyś się otworzy i do zabawy, a teraz niech inna psiaki mają zabawę :) Najważniejsze by Su dostawała witaminy i tran ...no i by była zabezpieczona od kleszczy bo tego się bardzo obawiam zawsze najbardziej. Quote
missiaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='bea100']Obawiałam się tego przyznam :razz: Nie szkodzi, kiedyś się otworzy i do zabawy, a teraz niech inna psiaki mają zabawę :) Najważniejsze by Su dostawała witaminy i tran ...no i by była zabezpieczona od kleszczy bo tego się bardzo obawiam zawsze najbardziej.[/QUOTE] Postaram się, żeby codziennie dostawała i mam nadzieję, ze będzie współpracować przy podawaniu jej tego. Quote
bea100 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='missiaa']Postaram się, żeby codziennie dostawała i mam nadzieję, ze będzie współpracować przy podawaniu jej tego.[/QUOTE] Jeśli będziesz miała problemy z tabletkami ( a chciałabym by dostawała codziennie 1 tabl witamin - /masz do wyboru/ i 1 tabl tranu), kup proszę paszteciki w puszeczkach i rozgnieć tabletkę witamin/bo tran w małej kulce i smaczny dla psa/ i włóż w kulkę paszteciku do środka- kolejną kuleczkę pasztetu trzymaj równocześnie drugą ręką jej przed nosem to wtedy się będzie spieszyła i ładnie połknie tą pierwszą kulkę o jaką nam chodzi!) napisz mi jak idzie, o ile tak się by udawało ją oszukać to prześlę Ci dodatkowe pieniądze na te paszteciki (bo to trzeba codziennie a taką metodę mam przetrenowaną u swoich suk, myślę, że się to również uda z Su :) ). Pasztet to przysmak i pachnie upojnie! Czekam na wieści od Ciebie :) Quote
missiaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='bea100']Jeśli będziesz miała problemy z tabletkami ( a chciałabym by dostawała codziennie 1 tabl witamin - /masz do wyboru/ i 1 tabl tranu), kup proszę paszteciki w puszeczkach i rozgnieć tabletkę witamin/bo tran w małej kulce i smaczny dla psa/ i włóż w kulkę paszteciku do środka- kolejną kuleczkę pasztetu trzymaj równocześnie drugą ręką jej przed nosem to wtedy się będzie spieszyła i ładnie połknie tą pierwszą kulkę o jaką nam chodzi!) napisz mi jak idzie, o ile tak się by udawało ją oszukać to prześlę Ci dodatkowe pieniądze na te paszteciki (bo to trzeba codziennie a taką metodę mam przetrenowaną u swoich suk, myślę, że się to również uda z Su :) ). Pasztet to przysmak i pachnie upojnie! Czekam na wieści od Ciebie :)[/QUOTE] Postaram się na miarę możliwości. Zobaczymy jak mi pójdzie. Bo sama mam na głowie swoją wesołą gromadkę zwierzów, plus jeszcze cała masa psiaków adopcyjnych w domu.. a lada moment zaczną się dojazdy do krakowa na uczelnię...i od rana do nocy będę tam siedzieć.. i nie będę mieć za wiele czasu nawet dla swoich potworów. Dlatego przy tylu psach , byłoby rewelacyjnie gdyby Su znalazła spokojniejszy DT Quote
bea100 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 Tak, no oczywiście. Tyle, że bezpłatnego DT (jakiego Su potrzebuje) coś nie mam i nie widzę na horyzoncie... Pisałam już powyżej, że nie jestem w stanie wziąć na ten moment kolejnego psa na wyłączny płatny DT /taki jakiego Su potrzeba (co miesiąc 450zł+karma+koszty/inne potrzeby). Co nie znaczy, że taka możliwość się dla Su kiedyś nie otworzy... Na razie proszę o zaaplikowanie jej kropli na kleszcze. O odrobaczenie. Proszę w sumie o podanie jej tabletki raz dziennie...i mam nadzieję, że Ci to się uda zrobić dla niej :) Quote
missiaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='bea100']Tak, no oczywiście. Pisałam już powyżej, że nie jestem w stanie wziąć na ten moment kolejnego psa na wyłączny płatny DT /taki jakiego Su potrzeba (co miesiąc 450zł+karma+koszty/inne potrzeby). Co nie znaczy, że taka możliwość się dla Su kiedyś nie otworzy... Na razie proszę o zaaplikowanie jej kropli na kleszcze. O odrobaczenie. Proszę w sumie o podanie jej tabletki raz dziennie...i mam nadzieję, że Ci to się uda zrobić dla niej :)[/QUOTE] A ja mówię, że się postaram :) Mam w pdf-ie jej ogłoszenie do drukowania jakby ktoś chciał wydrukować i porozwieszać to mogę przesłać na maila :) Quote
bea100 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='missiaa']A ja mówię, że się postaram :) ...[/QUOTE] A ja trzymam za słowo ;) Quote
bea100 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Mam pytanie bo brak info: czy kasa dla Su dotarła? Czy paczuszka odebrana? Quote
missiaa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 muszę zapytać mamy. Ale paczuszka prawdopodobnie nie dotarła(ale dopytam się). Pieniążki raczej dotarły ale również potwierdzę to info i dam znać :) Quote
missiaa Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Paczuszka dotarła :) Bardzo dziękujemy :) Pieniążki również :) Quote
Recommended Posts