Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmm. Ja jako ja nie mogę (poprzez zaawansowaną edycję) zmienić głównego tytułu tematu (mimo, że post 1 niby należy do mnie, ale nie mogę tam nic zrobić).Trzeba prosić Moda o (ponowną) zmianę. No ale najpierw znaleźć kogoś, kto poprowadzi tu dalej wątek pozostałych psinek...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Cioteczki- Suzanka ma problemy z układem krwiotwórczym, prawdopodobnie kiedyś dawno (może przed schronem i jak była w ciąży? a może w schronie w Olkuszu?) miała kontakt z silną toksyną, wet zasugerował, że warto byłoby dla spokoju sprawdzić jej dzieci, oto co napisała ajlii:

(cytuję z tematu Suzanki)

"Będzie dobrze, choć Suza nas zaskoczyła kompletne.

Jej wyniki są już konsultowane (bezpłatnie :smile: ) przez weterynarzy pracujących kiedyś naukowo z krwią (m.in. w PAN-ie).
Są też bardzo zaskoczeni, szczególnie że inne parametry krwi są ok. Chwilowo czekamy na kierunek dalszej diagnostyki. W środę wybieramy do lecznicy na badania (usg, kał, mocz).
Suzankę czeka narazie kuracja wspomagająca aminokwasami.

Myślę o szczeniakach Suzanki. Dobrze gdyby miały wykonaną morfologię z rozmazem. Możliwe że Su wchłonęła toksynę w czasie ciąży. "

Edited by bea100
Posted

[quote name='katarzyna09']Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki badań SUzanki!
Nie są dobre :-(- Su ma 15cm guza na śledzionie i to on powodował takie wyniki krwi...zapraszam Cię na nowy, wydzielony temat Suzanki tam możesz śledzić c.d
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238139-SUzanka-ze-schronu-w-Olkuszu-socjaliowana-na-DT-pod-Łodzią

Ale to nie kontakt z toksyną- dzieci Suzanki nie muszą być obowiązkowo badane, co jest dobrą wiadomością.