Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

[quote name='Border_Collie']Jakie piękne zdjęcie! ;) Kolekcja patyków xd. Mój pies znosi kolby kukurydzy, patyki, starą przebitą piłkę i szyszki, a mama dostaje szału :D
Dziękujemy. ;) Lubi chomikować, chce się zaopatrzyć na ewentualny kryzys. :eviltong:

[quote name='Sonka95']Wasza kolekcja patyków z dnia na dzień się powiększa ... ;)
Pięknotka :loveu: http://img26.imageshack.us/img26/6770/004nxd.jpg
Niedługo podejmę drastyczne kroki i zacznę je wyrzucać. :evil_lol: Dorwała pluszaka, a raczej jego rękę, tylko tyle z niego zostało... :diabloti:

[quote name='Klaudia&Aza']Hej:)

A Nelcia kiedyś chyba biegała za frisbee, bawicie się jeszcze w to?:)

http://img145.imageshack.us/img145/1737/h1570020.jpg jaki uśmiech :evil_lol:
Cześć, cześć ;) Tak, bardzo dawno nie pracowałyśmy z dyskiem, niestety ze względu na jej kontuzje nie chcę próbować, chociaż tęsknimy. Jak dobrze pamiętam to miała wtedy kichać.:D

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru i już któryś raz spotkałyśmy bardzo pięknego amstaffa z naszego osiedla. Większość ludzi jak tylko go widzi odciąga swoje psy jak najszybciej, a jeszcze częściej bierze na ręce, szkoda, bo to bardzo posłuszny psiak, nieraz grzeczniejszy od ich zwierzaków... :roll:
Aż wstyd pomyśleć, ale u nas posłuszeństwo zawsze leżało, w poprzednim roku dopracowałyśmy zostawanie, przychodzenie na zawołanie i podstawowe komendy ze zmianą pozycji, więc z tego jestem zadowolona, a szczególnie z Neli. :) Dzisiaj zaczęłam z nią dostawanie do lewej nogi, tyle, że z obchodzeniem mnie na około (ponownie, bo wcześniej kończyło się moją rezygnacją) inną metodą, bo już żadna u nas nie działała, więc musiałam coś wymyślić i po dzisiejszej 'sesji' jestem dobrej myśli, zobaczymy jak pójdą nam dalsze etapy, a może będzie filmik. :cool3:

Edited by Collie
dodanie zdjęcia
Posted

Collie napisał(a):

Cześć, cześć ;) Tak, bardzo dawno nie pracowałyśmy z dyskiem, niestety ze względu na jej kontuzje nie chcę próbować, chociaż tęsknimy. Jak dobrze pamiętam to miała wtedy kichać.:D

No tak, jeżeli uważasz że lepiej nie ryzykować to pewnie tak jest:) A jaką Nela ma dokładnie kontuzję, coś poważnego?

Posted

[quote name='Collie']

A gdzie jej zabójcza bandana!!!?! xd
U mnie Odi wygląda okropnie w obroży, podsunęła mu się do góry i ma wyszczerbione futerko na karku i ślad po obroży (bo miał obróżkę przykrytą sierścią, i teraz sierść wystaje :/).

Posted

super, w taki razie czekamy na filmik z dostawaniem. :smile:

a z tym amstaffem to się zgodzę. moja koleżanka z osiedla ma bullterriera, wszyscy uciekają z psami, a jest chyba najłagodniejszym psem i najbardziej posłusznym na całym osiedlu :lol: ale przecież to taka groooźna rasa :evil_lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Trzymamy kciuki za dalsze szkolenie ;)

A zdjęcia ze spotkania z astkiem gdzie? 8)

Przydadzą się, dzięki. :loveu:Było po 22 i nawet nie brałam kamery. :D
Sonka95 napisał(a):
Te słodkie maślane oczka :loveu: Powodzenia w szkoleniu i mamy nadzieję , że filmik będzie ;)

Myślałam, aby zebrać nasze raczkujące 'posłuszeństwo', ale to za kilka miesięcy, dziękujemy :p
Klaudia&Aza napisał(a):
No tak, jeżeli uważasz że lepiej nie ryzykować to pewnie tak jest:) A jaką Nela ma dokładnie kontuzję, coś poważnego?

Trochę więcej jak rok temu zerwała więzadło i wypadła jej rzepka, i tak wypadła jej jeszcze 2 razy ta rzepka, ostatni raz to nie tak dawno, dlatego uważamy, wet radził operację, ale z jej serduchem i wiekiem... :shake:
Border_Collie napisał(a):
A gdzie jej zabójcza bandana!!!?! xd
U mnie Odi wygląda okropnie w obroży, podsunęła mu się do góry i ma wyszczerbione futerko na karku i ślad po obroży (bo miał obróżkę przykrytą sierścią, i teraz sierść wystaje :/).

Chustę gdzieś mamy, trzeba będzie poszukać. :) Może miał za mocno zapiętą, albo go ocierała?

CAM napisał(a):
dziękujemy za odwiedziny u nas :) Nela to urocza sunia :loveu:

Cześć, zapraszamy częściej, dziękujemy. ;)

paulaa. napisał(a):
super, w taki razie czekamy na filmik z dostawaniem. :smile:

a z tym amstaffem to się zgodzę. moja koleżanka z osiedla ma bullterriera, wszyscy uciekają z psami, a jest chyba najłagodniejszym psem i najbardziej posłusznym na całym osiedlu :lol: ale przecież to taka groooźna rasa :evil_lol:

Postaram się, aby trwało to krócej jak kilka miesięcy. :diabloti: To śmieszne, a jednocześnie przykre, z resztą moja mama nawet boi się "tych groźnych psów'', w schronisku poznała kilka podobnych wyglądem, a i tak nic jej nie przekona, są i tacy ludzie, żyjący stereotypami :roll:

A teraz mój pies, jeżeli można ją tak nazwać siedzi pod łóżkiem, bo ma tam korytarze, niby terierowate tak robią, bo szukają tuneli, no, ale ogarnij to :evil_lol: Przegram zdjęcia co wczoraj kochana Nelcia sobie przyniosła do domu :cool3:

Posted

To z kolei moja babcia boi się husky, bo mają straszne oczy i na pewno zjadają ludzi w całości, bo to wilki 8) :lol:

Haha, Nelka jest zabójcza :D Ależ umyśliła sobie zabawę ;P Czekam na fotki :D

Posted

[quote name='Ty$ka']To z kolei moja babcia boi się husky, bo mają straszne oczy i na pewno zjadają ludzi w całości, bo to wilki 8) :lol:

Haha, Nelka jest zabójcza :D Ależ umyśliła sobie zabawę ;P Czekam na fotki :D
To zapewne wina ich wymownego spojrzenia :evil_lol:
Nie da się ukryć. :lol:

[quote name='Sonka95']Jestem ciekawa co przyniosła ? ;)

Otóż, Nela rankiem jak zwykle domagała się, że chce wyjść na balkon (tutaj 'składowane' są jej patyki), ale niestety na balkonie niczego nie było, wiatr wszystkie zwiał.:diabloti: A więc wyszłyśmy na spacer, spodziewałam się, że weźmie patyk, no, ale, że TAKI

Z pewnością mam normalnego psa :evil_lol:

Posted

o boże, fajny 'patyczek' sobie znalazła :diabloti: ale w sumie mądra jest, bo co ma się rozdrabniać na mniejsze patyczki, jak można wziąć od razu całą gałąź :evil_lol: haha

Posted

[quote name='Collie']To zapewne wina ich wymownego spojrzenia :evil_lol:
Nie da się ukryć. :lol:

Otóż, Nela rankiem jak zwykle domagała się, że chce wyjść na balkon (tutaj 'składowane' są jej patyki), ale niestety na balkonie niczego nie było, wiatr wszystkie zwiał.:diabloti: A więc wyszłyśmy na spacer, spodziewałam się, że weźmie patyk, no, ale, że TAKI

Z pewnością mam normalnego psa :evil_lol:

Wielki ten patyk!!Jak ona go udźwigła??Mądra z niej psina,czekamy na kolejne foty.

Posted (edited)

Angi napisał(a):
hahah :evil_lol:

Mi pies kiedyś kamienie przynosił do domu :evil_lol: teraz to rzadkość :P

Mam nadzieję, że też będę mogła za jakiś czas mówić o tym "kiedyś" :evil_lol:

paulaa. napisał(a):
o boże, fajny 'patyczek' sobie znalazła :diabloti: ale w sumie mądra jest, bo co ma się rozdrabniać na mniejsze patyczki, jak można wziąć od razu całą gałąź :evil_lol: haha

Obmyślam plan szukania terenów na spacery bez drzew :D No tak, nie wątpliwie tą decyzje przemyślała. :grin:

Ty$ka napisał(a):
Biedna Nelcia, całą jej kolecję szlag trafił :shake: Łączymy się w bólu.

Patyczek proporcjonalnie duży do wielkości pieska :evil_lol:

Ojj dziękujemy, może jej rozczarowanie zastąpi nowa zdobycz. :eviltong:
Sonka95 napisał(a):
Biedna Nelcia tyle czasu poświęciła na szukanie patyków , a tu rano nic nie ma :-( :diabloti:
Ta gałąź zastąpi wszystkie patyki , których już nie ma :evil_lol:

Jeszcze, aby zastąpiła na tyle, że nie będzie znosić nowych, a dzisiaj kolejny (mały, zwieje go z balkonu, ew. mu pomogę :diabloti:). Dramatyczna sytuacja to była! :evil_lol:

CAM napisał(a):
Wielki ten patyk!!Jak ona go udźwigła??Mądra z niej psina,czekamy na kolejne foty.

Dziękujemy :loveu: Nie powiem, że przy wchodzeniu do drzwi czy windy to musiałam jej pomagać, bo by się nie zmieściła, jak szłyśmy przez parking to patyk(?) jej się zaklinował między dwoma samochodami. :) No i główka jej się troszkę przekrzywiała.

--
edit
Ostatnio nic nam się nie chce, może w niedziele zrobię kilka zdjęć, bo weekend planuje spędzić z matematyką i wielomianami, pewnie będzie inaczej, ale cóż.:) Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :loveu:

Edited by Collie
Posted

Chustę gdzieś mamy, trzeba będzie poszukać. :smile: Może miał za mocno zapiętą, albo go ocierała?
Hahah, tydzień temu mu poluzowałm i osunęłam bardziej w dół i wygląda nadal zabójczo ;D
To poszukajcie, bo ta bandana jest cudna *-*