anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='Monday']Patrycja ma zamiar zbierać fanty w stowarzyszeniu na bazarki na psy schroniskowe...moze przekonać ją zeby zbierała na ten cel???? A stowarzyszenie jest już OPP ;)[/QUOTE] Opp to jest TOZ Opp - aby zbierać 1 % - musi na rynku istniec 2 lata :) Quote
D O R K A Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='anita_happy']bajeczka czy nir bajeczka...PRAWDA JEST TAKA, że piesol co nawiał z lecznicy - już w schronisku Kasia Gromska ok 7.00 dostała znaka, ze pies jest tu i tu...poleciała w te pędy..pies - bestia madra wyszuł, ze koniec włóczęgostwa - zaczał uciekac Akcja była taka, ze chyba w echu dnia opiszą dzis :) zatrzymany ruch samochodów...auto na awaryjnych na srodku dorgi [B]Pis z kołnierzem już nie straszy po Radomiu ;p[/B] ma sie całkiem ok - ale ejst wkurzony, ze go złapano Mało tego - dzis trafiła do schronu kolejna [B]astka [/B]/z obrożą/ i w lesie obok schroniska psy, które tam sobie żyją zagryzały podrzuconego do lasu szczyla [B]szczyl [/B]uratowany - ale marnie z nim :/ dopieor 10.20 - a psów na plus +3 w schronie :/[/QUOTE] Cieszę się, że psiak jest bezpieczny i ma się dobrze. Anita ten psiak nie nawiał z lecznicy lecz pracownikom w trakcie ładowania ciucholandu do samochodu. Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [B]ważne, ze jest.... [COLOR=red] SPRAWA PILNA - potrzebuje awaryjnie przetrzymać szczeniaka - jednego z tych białasków - !!!!!!!!!!! 24 h !!!!!!!!!!! do jutra do 16.00 dzis jedzie jednen z moim znajomym... drugi nie pojedzie bo rodzina, która adoptuje go - musiała wyjechac dzis z Wawy - i sie mineliśmy telefonocznie :(( Do schroniska przyszedł miot dzikusów białaski są słabowite po antybiotykach i nie chcemy aby cos załapaly!!!! KTO SIE PISZE NA awaryjne dt 24 h - do jutra do 16 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/B][COLOR=red] [/COLOR] DZIEKUJĘ za ogłoszenia dla ONki - tej chudziny - juz mam dwa domy dla niej..jedne to moja znajoma z fb, a drugi z ogłoszenia /tez fajnie zapowiadający sie/ i mamy klopsa Quote
D O R K A Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='anita_happy'][B]ważne, ze jest.... [COLOR=red] SPRAWA PILNA - potrzebuje awaryjnie przetrzymać szczeniaka - jednego z tych białasków - !!!!!!!!!!! 24 h !!!!!!!!!!! do jutra do 16.00 dzis jedzie jednen z moim znajomym... drugi nie pojedzie bo rodzina, która adoptuje go - musiała wyjechac dzis z Wawy - i sie mineliśmy telefonocznie :(( Do schroniska przyszedł miot dzikusów białaski są słabowite po antybiotykach i nie chcemy aby cos załapaly!!!! KTO SIE PISZE NA awaryjne dt 24 h - do jutra do 16 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/B][COLOR=red] [/COLOR] DZIEKUJĘ za ogłoszenia dla ONki - tej chudziny - juz mam dwa domy dla niej..jedne to moja znajoma z fb, a drugi z ogłoszenia /tez fajnie zapowiadający sie/ i mamy klopsa[/QUOTE] Mogę go wziąć na przechowanie jednak dopiero po 16-tej Quote
tula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='anita_happy']Opp to jest TOZ Opp - aby zbierać 1 % - musi na rynku istniec 2 lata :)[/QUOTE] Nie każda organizacja pożytku publicznego ma uprawnienia do zbierania 1% a mimo to jest organizacją pożytku publicznego i wszystkie pozostałe uprawnienia i obowiązki takiej organizacji posiada:p Monday ma rację. Dobrze że psiak z chorą łapą został złapany, ciekawe w jakim stanie jest ta łapa. Ejnogoska dzięki wielkie za zdjęcia Fabia, wczoraj robiłam mu nowe ogłoszenia, powstawiam do nich dziś te fotki są piękne:) Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='D O R K A']Mogę go wziąć na przechowanie jednak dopiero po 16-tej[/QUOTE] dzięki - na fb to chyba też TY?? tak? juz alarm odwołuje:) Pati weźmie go dziś, a ja jutro zabiore ze sobą Quote
D O R K A Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='anita_happy']dzięki - na fb to chyba też TY?? tak? juz alarm odwołuje:) Pati weźmie go dziś, a ja jutro zabiore ze sobą[/QUOTE] Tak, to moja niestety morda:) Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='D O R K A']Tak, to moja niestety morda:)[/QUOTE] kawałek..jak juz.. ale dzięki Quote
Monday Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Czyli oneczki juz nie ogłaszam... a ja cała w skowronkach, bo miałam telefon - bardzo poważny o Benka - jeżeli ktoś go pamięta (gdzieś na początku wątku jest) Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Benka??? Benka czy to tylko ksywka ?? ONKi nie ogłaszamy...ten drugi dom - co dobrze brzmiał - wyoutował się przy ankiecie...przy wizycie /zdziwienie/ = dla mnei to dziwne, ze ludzie nie chcą wiedzieć od kogo psa biorą... ale wolę takich co cieszą sie na przedadopcyjną - bo potem ma się inny kontakt z domem:) Onka pojedzie do Wawy do Eleni, która chciala adoptowac naszego NAtana - husky - ale Natan nawiał!!! Eleni adoptuje Oneczke - jak Natan sie znajdzie to NAtana tez :P Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [B]LENKA MA DOM![/B] w schronie [COLOR=green][IMG]http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/S6300066-2.jpg[/IMG] w domu [/COLOR][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/8413/dsc0067q.jpg[/IMG] [IMG]http://img839.imageshack.us/img839/2415/dsc0062oq.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/3923/dsc0123q.jpg[/IMG] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/194747-Przera%C5%BCona-SZNAUCERKA-zostawcie-mnie-chc%C4%99-ZNIKN%C4%84%C4%86-LENKa-W-DOMU%21%21%21/page15"]http://www.dogomania.pl/threads/194747-Przera%C5%BCona-SZNAUCERKA-zostawcie-mnie-chc%C4%99-ZNIKN%C4%84%C4%86-LENKa-W-DOMU!!!/page15[/URL] Quote
red Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 KASUMI, napisałam Ci na pw tekst do ogłoszeń dla tej suni, nie zamieszczałam go na wątku, żeby nie namieszać. Quote
kasumi Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 ok, dzięki...:) ale myślę, że i tak go zamieszczę na wątku razem ze zdjęciami...:) może ktoś pomoże ogłaszać :) Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 kobiety - ja mam dla Was propozycje - wiecie co potrzeba najbardziej w schronie nie sprzataczy koop nie obserwatorów nie karmicieli moze potrzeba wyprowadzaczy ALE NAJBARDZIEJ POTRZEBA FOTOGRAFOW moze tak trzeba się podzielic na sektory i robić psom FOTY ADOPCYJNE..czyli to co ludzi ujmuje - nosek...oczka..łapki..przytulanki + postawa psa ONeczka siedzi w schronie juz miesiąc - jest w stanie jakim widac - nie jest piękna... wczoraj zapodałam w sieć jej fotki...wcale nie za specjalne..ostrosć sie posypala... a dzis trzeci dom się zglosił .............. Witam!!! bardzo chciałabym adoptować tą dziewczynkę tu link do jej wątku na facebooku [URL="http://www.facebook.com/#%21/album.php?aid=18130&id=100001982634640"]http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=18130&id=100001982634640[/URL]. Wiem na czym polega adopcja i wiem ,że wymagacie wizyty przed adopcyjnej ale ja mieszkam w Londynie. W Polsce prowadzę fundację na rzecz ratowania bezdomnych zwierząt i też staram się pomagać zwierzakom jak się da. Moja propozycja jest następująca: Koleżanka ...... znajdzie mi dla suczki hotel zrobi jej badania i kwarantanne przeczeka w hoteliku bo schron to nie miejsce dla niej. A ja po nią przyjadę po upływie kwarantanny. Jeżeli taka opcja jest możliwa to proszę o kontakt. POZDRAWIAM!!! Quote
kasumi Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 teraz to jak tylko pojadę do schronu to tylko foto, poza tym potrzebne są na aktualizacje strony..., a ja nie zrobiłam chyba ani jednej...cholerka... teraz będę w poniedziałek w schronie z moni12, to strzelę sesję jak się patrzy :) ale na bytowe tak mnie odpycha..., jak sobie pomyślę, że się na mnie rzucą to omijam te boksy szerokim łukiem ;) nie no żartuje, ale kiedyś muszę się tam wybrać i wychwycić te ładniejsze psiaki :) Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ubierasz kurtałe roboczą..albo na swoją kurtałe wez jaki stary lach i lets go na bytowe.. ja sotatnio byłam... nic strasznego i jak robisz foty - to boxami..nie wychwytuj - kazda potwora znajdzie kiedys swego amatora :) Quote
lilith27 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 oczywiście, że fajne foto to podstawa plus dobry opis i promocja mamy sukcesik ja czekam jak mąż auto zarejestruje, żebym mogła jeździć autobusem mam 40 minut drogi a jak kończę pracę to już ciemno Anita Ty ciągle cykasz zdjęcia zdjęcia zdjęciami ale też opisy by się zdały wysłałam dziś włodiemu (webmaster stronki) zdjęcia Monday tych czterech bid wrzuci je na stronkę ta dziewczyny będzie aktualizowana jeśli się skompletuje wszycho razem miejsce, fota, opis psa, jesli nie boks tylko jakieś dt, to też fon do dt stronka będzie tylko wspomóżmy webmastera on też ma swoje problemy i obowiązki dajmy mu komplecik i będzie cacunia najlepiej parami jeździć do schronu jedno robi zdjęcie a drugie psa wyprowadza w pojedynkę to sobie możemy.......poogladać psy a nie robić ładne foty Quote
moni12 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 haha Kasumi to do nas Anita pisze. Musimy w poniedziałek foty robic.Jak pisze lilith 27 ja będe wyprowadzac a kasumi foty cudne strzelac. Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 oppisy zdjec - do tych zdjec ma Kasia...ja tych psów nie znam - porobiłam im przy okazzji.. jak robie zdjęcia konkretnemu psu - to go poznaje...takie mam i wrzucam.. na bytowych jak sie jest - to sie cpyka...cpyka a ja sama byłam - dobrze, ze kasia pomogla Quote
pati851 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 malec jest niesamowity spi z moja Mila Quote
pati851 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 ja mam zalozone allegro na stowarzyszenie. Chce porobic all cegielkowe dla jakiejs bidy. ja trz postaram sie zrobic jakies karteczki Quote
kasumi Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='anita_happy']ubierasz kurtałe roboczą..albo na swoją kurtałe wez jaki stary lach i lets go na bytowe.. ja sotatnio byłam... nic strasznego i jak robisz foty - to boxami..nie wychwytuj - kazda potwora znajdzie kiedys swego amatora :)[/QUOTE] kurtałe i spodnie robocze mam ;) cholerka kiedyś przyniosłam wyprane ubrania robocze to na złość było błoto i psy zaczęły na mnie skakać :D wiedziały kiedy :D zamierzamy oblecieć całą d.kawarantanne - pospacerować + foty i zobaczymy jak będzie z czasem :) a Cackowi i Bubu zrobię foty Quote
kasumi Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Smutna Bila...wypatruje, czeka, siedzi w kącie...czy ktoś ją pokocha? Bila to 2-letnia suczka o niesamowicie smutnych oczach, tak bardzo tęskni za wolnością a przede wszystkim za człowiekiem. Ma ogromny zasób miłości, którą chciałaby obdarować swojego pana. Bila bardzo źle znosi pobyt w schronisku, siedzi w kącie a każdy podchodzący człowiek rozbudza w niej nadzieję....na krótko. Sunia jest bardzo spokojna i łagodna. Potrafi chodzić na smyczy, jest już wysterylizowana. Ma króciutką sierść i ciągle drży z zimna. Nadaje się zarówno do bloku jak i domku z podwórkiem, i ciepłą budą. Pomóż jej uwierzyć w człowieka, podaruj jej dom, dom na zawsze, ona potrafi pokochać bezgranicznie. Kontakt w sprawie adopcji: tel.511732514 e-mail: [email][email protected][/email] Pomożemy w transporcie. [IMG]http://i1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/ogolny/KASIA%20G/DSC02020640x480-3.jpg[/IMG] [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/3190/dsc02018640x4802.jpg[/IMG] [IMG]http://i1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/ogolny/KASIA%20G/DSC02016640x480-2.jpg[/IMG] Quote
Monday Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Ja mogę ogłoszenia porobić. Nie ma problemu....tzn nie za dużo - tyle co innym psiakom, ale często odnawiam ;) Tylko do kogo telefon??? A pani od Benka miała dziś zadzwonić - i nie zadzwoniła :( Quote
Recommended Posts