mtf zalesie Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 to wycieranie o sciane to moze pchly,alelgia na pokarm/nie wiem czy inny niz przedtem/-moze jakos by zlapac go we trojke i przeleciec frontline Quote
izusia Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 A ja znowu pół dnia spędziłam na zaganianiu Reksia....udało się Quote
mtf zalesie Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 to kto mi powie kto go wypuszcza- jest to zawsze w niedziele ,bo w poniedzialki kilka razy zastalam go poza posesja. Quote
izusia Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 ja go zastaję w sobotę na zewnątrz, a Ty w niedzielę... Quote
Marzenuś Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 a ja w środę.... w czwartek na posesji.... a nie udało mi się go zagonić. Poszłam w czwartek z mamą a on na działce. Quote
izusia Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Nie jestem pewna co to jest, ale na grzbiecie Reksia jest plackowate wyłysiałe miejsce. Dla mnie wygląda to na grzybicę... co Wy o ty myślicie? Quote
mtf zalesie Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 chyba trzeba cwiczyc zlapanie go ,moze grzyb ale jak go smasmarowac,mialam dobry plyna ale trzeba to robic chociaz raz na trzy dni,moze na robale w jedzeniu tabletki przemycic Quote
izusia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 NIe wiem jak go nasmarować, skoro on nawet je dopiero jak oddalę się dostatecznie daleko. A może jest coś w tabletkach? Quote
Marzenuś Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Odkąd nie ma Azora i on się bardziej wycofał. Znikło jego oparcie... A może bardziej wsparcie. Niby się cieszy a jednak smutny. Niby chce ale jednak nie... Już nawet nie podchodzi aż tak blisko jak kiedyś, bo nie ma dużego kumpla. Cieszy się że jestem, lecz za dom zwiewa... Czy tylko ja widzę jak on przygasł? Bije z niego smutek i zagubienie... Kurcze, jego aż nosi jak przyjeżdżam a zarazem tak to przeraża że ucieka. Strasznie chciałabym móc wziąć go do siebie i wbić mu do łba, że nikt mu nic nie zrobi... Ale tak, żeby już u mnie został. Quote
mtf zalesie Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 a ten twoj olbrzym zjada mniejsze psy...kupie mu tablety na robale -waga chyba 15-18 kg Quote
Marzenuś Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 I przez tego mojego nietolerancyjnego dziada nie mogę... :/ Quote
mtf zalesie Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 to moze go upchniemy w kojcu z twoja suka moze mlodszy chlopak wydluzy jej zycie Quote
Marzenuś Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Hmm problem w tym, że ona właśnie dlatego siedzi w kojcu. Rzuca się na tą małą, dużego też atakuje (on się jej boi).... Więc klops totalnie. Quote
mtf zalesie Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 szkoda, ale malupa nie jest mloda wiec dlugo nie pozyje biedaczka wiec nadzieja jest ze to bedzie kiedys twoj trzeci nowy pies jak nie jest starszy i bardziej chory niz ona Quote
gabat Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Tabletki podajemy 1/2 raz dziennie przez 7 do 10 dni i czekamy na rezultaty. Słoma dostarczona dzisiaj do Marzenuś...idzie zima :-( Quote
Marzenuś Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Poczułam tą zimę czekając na pociąg w Wawie.. :( Ale moja sucz obecnie na zdrowie nie narzeka :) Quote
izusia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dziś zastała otwarty dom. Tj. Otwarte lekko drzwi zewnętrzne budynku. W środku wewnętrzne też, jakas szafa w przedpokoju. Nie wchodziłam, ale zawołałam czy ktoś jest. Cisza... Jeść psu nikt nie dawał dodatkowo, tylko te otwarte drzwi - nie wim, czy tam ktoś bywa, jeśli tak to dlaczego te drzwi zostawia otwarte - te na mieszkanie też. Jesli są tam nieproszeni lokatorzy... czy któraś z Was wie co jest? Quote
mtf zalesie Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 w poniedzialek tez byly drzwi otwarte ,ale nie wolalam bo myslalam ze KTOS wietrzy swoje ubrania / podobno ma zgode wlascicelki /nie mialam ochoty wygarnac co mysle o wypuszczaniu psa i spychanie karmienia na innych...CZEKAM NA SWOJ GORSZY HUMOR ZEBY SOBIE ULZYC Quote
Marzenuś Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ja z racji tego, że nie wiedziałam czy tam ktoś jest nie zostawiałam tego leku dla niego bo cholerka wie kto co i jak. I temperatura też taka nie inna, więc chodzę sobie z prochem dla niego dla sportu :D Quote
mtf zalesie Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 ja mu chcialam kupic tabletki na odrobaczanie-czy mnie ktos ubiegl czy to sa na co innego Quote
Marzenuś Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 To są te na ten placek na grzbiecie :) Quote
piechcia15 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 napotkałam fajną sprawę tylko szkoda, że tak późno, a mianowicie Ludzie z Warszawy, prywatni, nie fundacja postanowili nakręcić program tv o adopcjach schroniskowych. Każdy 25min program będzie poświęcony jednej adopcji, czyli wizyta przed adopcyjna, wizyta ludzi w schronisku i wizyta psa w domu, a być może po czasie też wrócą do nich zobaczyć jak się pies miewa. No i szukają takich sprawdzonych adopcji. Ludzie obojętni czy młodzi, czy seniorzy, rodziny czy single. Byle w promieniu max 200km od Warszawy. jeśli w najbliższym czasie kilku dni lub kilku tyg trafi wam się taka adopcja, a ludzie wyrażą zgodę aby to nagrać to kontaktujcie się z ta osobą. Kontakt do tej osoby, która się tym zajmuje: [email protected] tel. 604 50 74 76 a oto ich fB; http://www.facebook.com/pages/Hacker/300292469983344 podajcie dalej gdzie się da Quote
Marzenuś Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Kto i kiedy wkładał Reksiowi słomę do budy? Mam nadzieje, że to nie ta, która w tym blaszaku była.... Quote
mtf zalesie Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 ja nie mam skad wziasc slomy,-zrozomialam ze gabat ja przywiozl i wlozyl Quote
Marzenuś Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Słoma jest - u mnie. Ta co była w blaszaku.... Do śmieci. Szczury w niej mieszkały, obsikana i w ogóle. Jest czysta, którą mu zaniosłam dziś. Buda była wysprzątana bo wysypana prochem na pchły i inne takie.... Quote
Recommended Posts