Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś około godziny 16:00 znalazłem psa na os. Tysiąclecia w Katowicach, przy ulicy Piastów 18.

Piesek nie miał obroży. Nigdzie w pobliżu nie było nikogo kto by się do niego przyznawał. Spacerował ze mną i Sally, którą się opiekuje po osiedlu. Pytałem ludzi czy go nie znają. Nikt go wcześniej nie widział.

Piesek niesamowicie łagodny i kochany. Bez problemu poszedł ze mną do mieszkania. Zjadł wszystko co było w miskach i wypił masę wody. Pobawił się z Sally, po czym położył się spać. bez problemu dał sobie założyć obrożę i zapiąć na smycz. Z pewnością nauczony chodzenia na niej, nie ciągnął nawet odrobinę.

Przyjazny cichutki misiek. Zadbany. Młody. Wielkości sporego owczarka.

Pies wieczorem trafił do schroniska dla zwierząt w Katowicach.

Jeśli ktoś zna tego pieska i jego właściciela, szuka go proszę o kontakt : 722-361-715 / [email protected]

Posted

faktycznie podobieństwo jest....szkoda, że nie ma zdjęcia w podobnej pozie...poczekamy na Santiela do wieczora on miał psa u siebie...

dziś zapytam jak się ma w schronie

Posted

Jest, umowa jest. Ja mam do Państwa chyba maila gdzieś.
Ale najpierw chce czekać na 'werfikacje'. I prosiłabym jakiegoś wolontariusza o sprawdzenie odjajczenia tego pieska. Hager był wykastroany.

Posted

Pieski faktycznie są bardzo podobne, ale nie wydaje mi się żeby to był jeden i ten sam zwierzak. Choć ten Hager na fotkach jest raczej chudy, a "mój" Znajdek to jest kawał misia. Na 100% ciężko powiedzieć czy Znajdek nie jest odkarmionym Hagerem. Sądze jednak, że psiaki mają różne pyszczki, inne ogony, oraz w moim odczuciu Znajdek jest ma jaśniejsze boki ciała.

Posted

Wiesz to były zdjecia sprzed roku ponad roku, więc nie wiem jak Hager mógł się zmienić, utyć itp. ;)
Ty wiesz jak dokładnie psiak wygląda, ten którego znaleźliście, więc dlatego przesłałam tyle fotek do weryfikacji...

Posted

A więc tak...pani Ania przekazała mi że pies to kastrat...

Nie wiem tylko ile Hager maiłby lat? bo ten nie ma więcej niż 2-2.5 roku raczej

poza tym to w schronie ma się dobrze. jak na razie, trochę zjadł, nie wyje.

Posted

Santiel, a możesz się dowiedzieć w sobotę (albo wcześniej, telefonicznie) jaki numer dostał Znajdek? Wrzucę go na stronę schroniska, ale muszę mieć numer.

Bounty, dzwoń/pisz do ludzi od Hagera. Może to on?

Posted

Hager będzie mieć max. 2,5 roku...
No to pięknie... teraz jak dowiedziałam się, że to kastrat to myślę, że to może być on. Podjadę do schroniska w przyszłym tygodniu.

Posted

kurcze jeśli to on to może się zgubił?

Tak czy inaczej ma parę ogłoszeń na necie w działach "znaleziony"
Santiel miał jeszcze papierówki porozwieszać w parku chorzowskim i na osiedlu, ale nie wiem czy dziś zdążył;)

Posted

no ..faktycznie byłoby to dziwne.

chyba, że to nie on....musiałabyś go zobaczyć na żywo żeby się przekonać. Tylko nie wiem czy na kwarantanne wpuszzcają

Posted

Zawsze mógł wsiąść w autobus czy pociąg...
Sądzę, że najszybciej i najprościej byłoby zadzwonić do Hagerowych właścicieli i wybadać sytuację.
A na kwarantannę każdy wejść nie może, ale myślę że, w zaistniałej sytuacji, Bounty by wpuścili.