Topi Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='jamor']- podczas biegania luzem z psami dystans od mojej osoby 10 m a nie jak na początku 130m[/QUOTE] ... no i okazało się, że nie jesteś taki zły ... Pod tymi straszącymi ciuchmi siedzi milutki chłopaczek. Sprawa się rypła. Quote
lilk_a Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='Topi']... no i okazało się, że nie jesteś taki zły ... Pod tymi straszącymi ciuchmi siedzi milutki chłopaczek. Sprawa się rypła.[/QUOTE] to fakt :) psy podobno poznają się na ludziach :):):) Quote
ata Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='kakadu']niestety toczka nikt nie chcial... :( a za jedyne 10 zlotych byl do wziecia...[/QUOTE] Kakadu, może na wiosnę ktoś się skusi ;) i tak dziękujemy :) Quote
monika55 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Zaglądam, zaglądam. Serce mnie boli bo w schronie mam mixa wyżłowatego. Nikt go nie chce bo starszy. Siedzi długo w schronie, starzeje sie i traci szanse. A jest taki kochany. Quote
lilk_a Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='monika55']Zaglądam, zaglądam. Serce mnie boli bo w schronie mam mixa wyżłowatego. Nikt go nie chce bo starszy. Siedzi długo w schronie, starzeje sie i traci szanse. A jest taki kochany.[/QUOTE] bo nikt nie wie ,a każdy właściciel wyżła to wie ;) że wyżły to prawie jak ludzie ;) tylko mówić nie potrafią ;) nie żebym była subiektywna ;):lol: Quote
monika55 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 No nie, subiektywna na pewno nie, ale co ulubieniec to ulubieniec.:lol::lol: Ja mam fiołka na punkcie kudłaczków.:oops: Samsung w góre, domu szukac.:loveu: Quote
ata Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Na konto 05.11 wpłynęło 50zł od Grażynki z Jędrzejowa. Przyznać się kto to ?? Quote
docha Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ja również mam słabość do wyżełków dereszowatych, a likowy jest jak malowany, ale dziwne gdyby było inaczej ;) ma piękną lśniącą sierść. Quote
lilk_a Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 [quote name='ata']Na konto 05.11 wpłynęło 50zł od Grażynki z Jędrzejowa. Przyznać się kto to ??[/QUOTE] Grażynka z Jędrzejowa to [B]manforte[/B]:loveu: dziękujemy pięknie :) [quote name='docha']ja również mam słabość do wyżełków dereszowatych, a likowy jest jak malowany, ale dziwne gdyby było inaczej ;) ma piękną lśniącą sierść.[/QUOTE] [B]docha[/B]:loveu: wpłaciła 10 zł na benzynę dla Samiego na moje konto , za chwilę wpłacam na konto [B]aty [/B] nie wiem czy to było tak ....może spalę ...;) [I]zachwycony przechodzień do właściciela baseta - jaką piękną lśniącą sierść ma pana pies ... dba pan chyba o niego - - e tam , jak zjem coś tłustego to zawsze wycieram o niego ręce ....[/I] Quote
lilk_a Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 dyszka od [B]dochy[/B] poszła do [B]aty[/B] :) tyle się nią nacieszyłam :evil_lol: Quote
lilk_a Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 [B]ata[/B] , wysłałam do Ciebie pw :) Quote
Ellig Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='ata']Na konto 05.11 wpłynęło 50zł od Grażynki z Jędrzejowa. Przyznać się kto to ??[/QUOTE] Ja wplacalam na podawane przez Lile konto 10 zl za 2 butelki benzyny plus juz wykazane w spisie wplat 45 zl. mam nick Ellig a nie Elling:) Quote
lilk_a Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 zaraz sprawdzę bazarek transportowy , tam Ata wpisywała wpłaty :) a Jamor ..... wyczytałam na jego wątku szykuje psom wycieczkę luzem .....pisze , że możliwe ,że zgubi któregoś po drodze , bo nie wróci na zawołanie :lol::lol: oby nie był to Sami :evil_lol: a w ogóle to gdzie są wszyscy ?? ;) Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja jestem i cicho podczytuję...;) Wkrótce też poślę Acie spóźnioną deklarację...:oops: Quote
lilk_a Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='UBOCZE']Ja jestem i cicho podczytuję...;) Wkrótce też poślę Acie spóźnioną deklarację...:oops:[/QUOTE] a to nie wolno cicho..... trzeba głośno , tak żeby było widać ;) ja wiem że największe powodzenie mają wątki gdzie wszyscy się kłócą ....:eviltong: mogę się z kimś pokłócić jakby co :evil_lol: Quote
Leyla Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 i ja jestem , bo lilk_a mnie ostatnio zawstydzila:oops: ale nie tylko dlatego....stesknilam sie:razz: Quote
zdrojka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja też jestem, tylko cicho... Ale teraz już głośno, tak żeby było widać ;) Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Nie będę odkrywczy. I ja jestem. Moje deklaracje spóźniona i obecna też poszły. Edit [quote name='lilk_a']a to nie wolno cicho..... trzeba głośno , tak żeby było widać ;) ja wiem że największe powodzenie mają wątki gdzie wszyscy się kłócą ....:eviltong: mogę się z kimś pokłócić jakby co :evil_lol:[/QUOTE] Ja mam przerwę. Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='lilk_a']a to nie wolno cicho..... trzeba głośno , tak żeby było widać ;) ja wiem że największe powodzenie mają wątki gdzie wszyscy się kłócą ....:eviltong: mogę się z kimś pokłócić jakby co :evil_lol:[/QUOTE] Masz rację, przecież wątki kłótliwe mają zazwyczaj niesłychaną ilość wejść...:crazyeye: Dobry pomysł: to się pokłóćmy:diabloti:, choćby o byle co;), a wątek będzie szedł do góry...:evil_lol: Quote
lilk_a Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='zdrojka']Ja też jestem, tylko cicho... Ale teraz już głośno, tak żeby było widać ;)[/QUOTE] no właśnie :) żeby było widać , trochę nielogicznie mi wyszło ale skutek jest :) wyżełkowa łapka śliczna się pokazała :):) [quote name='Cajus JB']Nie będę odkrywczy. I ja jestem. Moje deklaracje spóźniona i obecna też poszły. Edit Ja mam przerwę.[/QUOTE] i dobrze , odpocząć też trzeba , najgorętszy wątek zamknięty chyba ;) [quote name='UBOCZE']Masz rację, przecież wątki kłótliwe mają zazwyczaj niesłychaną ilość wejść...:crazyeye: Dobry pomysł: to się pokłóćmy:diabloti:, choćby o byle co;), a wątek będzie szedł do góry...:evil_lol:[/QUOTE] à propos kłótni internetowych za wikipedią: [QUOTE][B]Kłótnia internetowa[/B] ([URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_angielski"]ang.[/URL] [I]flame war[/I], [I]flaming[/I]) zwana czasem "wojną na obelgi" to seria wiadomości celowo wrogich lub obraźliwych wysyłanych na [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_dyskusyjna"]grupę[/URL], [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_dyskusyjna"]listę dyskusyjną[/URL] czy [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne"]forum dyskusyjne[/URL]. Jest to jedno z największych pogwałceń [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta"]netykiety[/URL]. Najczęściej "wojna" zaczyna się od drobnej różnicy poglądów dwóch użytkowników, z których żaden nie zamierza odstąpić od swojego zdania. Wyraźna jest eskalacja agresji – zaczyna się od drobnych uszczypliwości, kończy zaś na poważnych obelgach i zniewagach. [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Psycholog"]Psychologowie[/URL] tłumaczą tak wysoki poziom agresji tych wypowiedzi przekonaniem o anonimowości użytkowników Internetu. Prowadzi to do odrzucenia – hamujących ich w analogicznej sytuacji w realnym świecie – [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Norma_spo%C5%82eczna"]norm społecznych[/URL], co owocuje brakiem poczucia odpowiedzialności za napisane wypowiedzi. Dla wielu ludzi Internet bywa też miejscem odreagowania skrywanych [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja"]frustracji[/URL]. [/QUOTE] skutki takiej kłótni odczułam na sobie na pewnym forum , gdzie niestety bezkarnie byłam obrzucana różnymi epitetami , tylko dlatego że miałam nieraz odmienne zdanie .... nie powiem w czasie kłótni, dla której założony został nawet osobny wątek , nie pozostawałam dłużna ,no może mniej wulgarna .... to była dobra szkoła ludzkich zachowań bez zahamowań .... niestety ;) od tamtej pory mój dystans do wypowiedzi użytkowników na różnych forach bardzo się zmienił , odpuszczam , :p Quote
UBOCZE Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zgadzam się lilk_a... Przykre jest to, że w wielu takich kłótniach sporej części "dyskutantów" zależy bardziej na tym, żeby króliczka gonić, niż żeby go złapać... A potem, gdy dochodzi do istnej strzelaniny plwocinami, jest już za późno... Co gorsze, czytają nas zdezorientowane osoby spoza dogo, które jedyne, co rozumieją z tego hałasu to inwektywy. Jestem przekonany, że przez to na dogo się nie rejestrują... A przecież wciąż nam deklaracji brakuje...:shake: Quote
Cajus JB Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='lilk_a'] i dobrze , odpocząć też trzeba , najgorętszy wątek zamknięty chyba ;) [/QUOTE] Jeśli o mnie chodzi to miło spędziłem czas. Poprawiła mi się cera na kąpielach będąc mieszany z błotem przez pół dogo. Polecono mi kilku lekarzy. I dodatkowo nauczyłem się wielu słów, których nie ma w słowniku języka polskiego. [quote name='UBOCZE'] Co gorsze, czytają nas zdezorientowane osoby spoza dogo, które jedyne, co rozumieją z tego hałasu to inwektywy. Jestem przekonany, że przez to na dogo się nie rejestrują... A przecież wciąż nam deklaracji brakuje...:shake:[/QUOTE] To ten smutny efekt takich dyskusji. Quote
lilk_a Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 myślę ,że są i tacy niezarejestrowani , którzy specjalnie wchodzą na dogo i szukają zjadliwych wątków , bo przecież zza szyby tak fajnie się jest pośmiać .... faktem jest również , że to nieraz kłótnie dla samych kłótni .... kiedyś gdzieś to znaczy wiem gdzie , ale nich to miejsce zostanie anonimowe przeczytałam że dogomania jest "skupiskiem egzaltowanych małolat " które dla zaspokojenie swojej próżności pomagają zwierzętom , niekoniecznie tak jak się pomagać powinno nie uwierzyłam , zaczęłam (ponad dwa lata ) temu podczytywać dogomanię nie powiem , wiele rzeczy mnie dziwiło , przecież wtedy też zdarzały się sytuacje na ostrzu noża , ale czytałam też o prawdziwej , bezinteresownej pomocy zwierzakom , o ludziach o naprawdę wielkich sercach .... dogomania to potężny twór.... i tylko od nas użytkowników zależy żeby nie stała się [I]po[/I]tworem myślę że gro tego złego co dzieje się na wątkach wynika z niedoinformowania , czytania bez zrozumienia słowo pisane jest płaskie , nie ma gestów , nie ma mimiki , nawet tak pomocne w niektórych sytuacjach emotki są źle rozumiane , na przykład taka :cool3: dla mnie znaczy ironiczne " co ty nie powiesz ?" podpisana jest cool czyli w potocznym rozumieniu [I]super[/I] , ale czy naprawdę ? ja odczytuję to inaczej tak samo różnie rozumiałam posty leny13 , nieraz wydawało mi się że Sami trafił dobrze , nieraz , że to jakaś pomyłka , a teraz coraz częściej zdaję sobie sprawę, że to była pomyłka mimo wszystko, mimo lekkich "uniesień" na poprzednim wątku wydaje się, że wyszliśmy z tego obronną ręką , być może był to ostatni dzwonek , ale w porę usłyszany :) Sami u [B]jamora[/B] prze do przodu jak mała lokomotywka i niech tak zostanie :loveu:, choć obawiam się niedzielnej wycieczki :evil_lol: Quote
Recommended Posts