Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwaga!
Przed chwilka wróciłam.

Ważne!
Wszystkie szczeniaki są juz bezpieczne!

Jeden - najmniejszy i najsłabszy piesek poszedł odrazu do DS, do znajomych którzy niedawno stracili psiaka, wiedza jak sie taką bidą zajac.

Dwa( sunie i pieska które czuły sie najlepiej) ma moja kolezanka z klasy razem z chłopakiem - ale tutaj trzeba jak najszyciej znaleźc inne rozwiazanie bo chłopak to raczej mało na psach sie zna a wiekszosc czasu maluchy maja siedziec z nim. Tymczas max na tydzien-dwa

Dwa są u naszej koleżanki, tez takie słabsze chłopczyki, ona ma ojca weterynarza to napewno je wyprowadzą na prostą, mogą zostac ile trzeba.

Jeden u mnie ale prawdopodobnie pójdzie do kolezanki , tez max na dwa tygodnie.

Ważna sprawa - napewno są zarobaczone i napewno trzeba je odrobaczyc na dniach. Maja pchły wiec trzeba odpchlic.

U mnie jest najbardziej przestraszona dziewucha ale chyba najłądniejsze ma umaszczenie , tricolorca. Aktualnie jest po kąpieli, czyszczeniu uszek bo miała strasznie zasyfione i spi sobie juz spokojnie na poduszcze.

Przydało by sie kupic dla DT karmę. Tzn napewno trzeba do kolezanki z klasy chłopaka kupic bo mysle ze chłopak to raczej mało sie zna i bedzie karmic kanapkami :P Jezeli ta sunia zostanie u mnie to karmy nie trzeba, jak nie zostanie i pójdzie do kolezanki - to tez bedzie trzeba kupic. Nawet te pedigree dla szczeniat w puszkach.

Wet okreslił ich wiek na 5-6 tygodni max. Są troszke podziębione, mała jak juz troszke ochłonie, dostanie echinacee.

To tyle ze spraw ważniejszych, zaraz wstawie fotki małej. Wieczorkiem pewnie wstawie zdjecia psiaków u kolezanki z klasy.

Olga która ma dwa pozostałe pewnie sama sie zaloguje i wstawi a jak nie to jutro ja wstawie .

No to tyle.

Posted

emdziolku, piszesz, że jeszcze sie uczysz, to na pewno jesteś młodziutka. Bardzo Cię podziwiam i dziękuję, że nie pozwoliłas im zginąć. Oby jak najwięcej takich młodych ludzi na dogo. Nam starszym kamień z serca, że po nas są następcy. weszłam tu przypadkiem, pomóc nie mam jak, ale będę Was odwiedzać. Dziękuję Twoim koleżankom i koledze. Masz prawdziwych przyjaciół.Życzę powodzenia.

Posted

Wstawiam zdjecia kruszynki która jest u mnie:

Zebyscie wy widzieli mamusie tych szczeniaczków - jest sliczna i taka kochaaana... tłuściutka jest jak na bezdomniaka.. :) Jest biała w czarne łatki i ma takie piękne brązowe brwi.. słodki pyszczek i piekny czarniutki nochalek.. tak mi było ją żal tam zostawic.. ojciec kolezanki powiedział ze załatwi za darmo zeby narazie zrobili jest zastrzyk antykoncepcyjny.
Kolezanka postara sie zrobic jej dobre zdjecia.

Fajnie by było i dla niej cos znaleźc, naprawdew wspaniała suczka, ma takie wierne oczy ... i była przeraźliwie smutna jak zabieralismy maluszki.... kurcze serce mi pęka :(

Posted

Dzieki ciotki za podrzucanie watku, Karola dzieki za wstawienie linku do wątku w podpisie !

jutri po zawodach wezmę mała do weta jak jeszcze zdąze to ją odrobaczę.

Co powiedzie na imie Koda?

Posted

OK świeże informacje:

Dwa psiaki które są u mojej kolezanki z klasy mają juz potencjalne domki ( jak dobrze pójdzie to jeden zostanie u chłopaka Emilki -mojej kolezanki a drugi u niej), jak nie to bedziemy szukac, narazie zobacza czy sobie poradza z dwoma szczeniakami jak bedzie wszystko ok to zostaną, rodzice ich sie zgodzili na wszystko, zawsze mają mnie i Pauline do pomocy także mysle ze bedzie dobrze. Wiec narazie nie bierzemy ich pod uwage ( na zasadzie ze szukają domków) czyli Domków stałych szukają 3 szczeniaczki, 2 u Olgi ( Tedzik i Nero) i mała księżniczka która jest u mnie. trzeba im zrobic ogłoszenia.
Jutro postaram sie porozwieszac kilka po zoologicznych w miescie i u weta jak pójdziemy sie wszyscy odrobaczac.

Ufffffffffff kamien z serca mi spadł.....

Guest monia3a
Posted

Mamusię trzeba odwieść do schroniska albo koniecznie wysterylizować, ponieważ na kilka miesięcy znów będą szczylki.

Posted

dostalam link do watku od muszelek; tak sie zastanwaiam - czy tata kolezanki, ten weterynarz nie podjalby sie sterylizacji suczki? nie znam sie na tym, byc moze nie kazdy lekarz potrafi to zrobic; ale gdyby on mogl, to moze cena nie bylaby taka wysoka i dalybysmy rade uzbierac tyle ile bedzie trzeba; moze na razie poczekac z tym schroniskiem? nie wiem jakie jest tam u was, ale skoro suczka dobrze sobie radzi od dluzszego czasu na terenie wsi i nie jest chuda to pewnie znalazla sobie jakies miejsce do spania w ktorym jest bezpieczna; moze sie myle - tak sobie glosno mysle...

Posted

Dzisiaj sunia która była u mnie poszła na DT do kolegi psiarza :D Teraz trzeba maluchy poogłaszac :)
Wszystkie czuja sie dobrze, sa bardzo wesołe :) Jedza za 10.

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc!

Posted

Psiaczki - śliczne, zresztą jak zawsze...:lol: Tak jak mówią dziewczyny - zrób zdjęcie suczki, może i jej się poszczęści. Dobrze, że na razie sobie nieźle radzi, ale ma być sroga zima... Już mnie to przeraża, jak pomyślę o wszystkich tych bezdomniakach, gdzie one się podzieją i co znajdą do jedzenia:shake:.
A pomysł z tą sterylką przez tatę weterynarza, jest dobry, może podjąłby się? Przed zimą jeszcze by wydobrzała. Musiałaby ktoś ją przynajmniej na kilka dni wziąć do domu, żeby wszystko dobrze się pogoiło.
Myślę, że jakoś by się uzbierało na zapłatę, pogadaj.

Posted

Sunia ktora poszła do kolegi zostaje u niego na stałe, jego mama zakochała sie w tym słodkim pysiu :) Mała nazywa sie Rasta.

Psiaki od mojej kolezanki i jej chłopaka noszą imiona Skun i Ganja :P
Psiaki u Olgi to Tede i Rysiu.

Mały w domku stałym dostał imie Dree.

Domku szukamy dla Tede i Rysia, oraz DT dla mamusi pieskow.

Posted

emdziolek napisał(a):
Tata kolezanki jest wetem z zawodu ale nie ma gabinetu ani nie pracuje w zawodzie od kilku lat takze to odpada..

To szkoda... U nas w Białymstoku są darmowe sterylki, ale od Was to trochę drogi.

Posted

Witam serdecznie,
Weszłam tu z podpisu KarOli pod PW do mnie :) Może w sprawie sterylki zwrócić się Sterylkowej Skarbonki?... Sunia chyba jest niewielka, to i koszt zabiegu mniejszy. W jakim ona może być wieku?... Rzeczywiście zdjęcie by się przydało, bo większość ludzie to "wzrokowcy"...

Guest monia3a
Posted

Są jakieś nowe wieści u szczeniaczków?? Może znalazły się już im domeczki ??

Posted

Co nowego u psiaków...
Cały czas szukamy domków dla 4 szczylków. Psiaki które sa u mojej kolezanki chyba za bardzo im rozrabiaja bo powoli sie poddaja wiec lepiej im poszukac domków.

Ja dzisiaj rozwiesiłam kilka ogłoszen na osiedlu, odnowiłam ogłoszenia na dwóch suwalskich stronach. Domki pilnie poszukiwane.

u mamusi nikt nie był, nie moge sie złapac z kolezanka która tam mieszka w przerosli zeby poszła zrobiła dla małej zdjecia. Mysle ze sunia wazy z jakies 13-15 kg. Ale po sterylce musiałaby miec DT chociaz na dwa tygodnie az sie wszystko ładnie pogoi a u nas jest ciezko nawet z tymczasem dla szczeniaków...

• 3 weeks later...
Posted

no i mamy happyend :)

Wszystkie szczeniaczki w swoich nowych domkach, z 4 mamy stały kontakt poniewaz mieszkaja w okolicy, dwa mieszkaja pod miastem wiec nie widujemy ale mamy co jakis czas sprawozdanie :)

Mamusia po zastrzyku.

Proszę wiec o przeniesienie watku do szczesliwych zakonczen ! :)

Posted

Sorry za offa, ale to pilne!!!!

Punia - sunia mieszkajaca od 3 miesiecy na ulicy!!! :placz: Niebezpieczenstwo czycha na nia z kazdej strony! Pilnie szukamy jej domku! Przebywa ok 18km od Suwałk. Punia śpi, siedzi, je, cały czas w jednym miejscu. Nie ważne czy wieje wiatr, pada deszcz, jest burza, ona cały czas tam siedzi i nie zmienia miejsca, jedyne co pobiega po ulicy i zniknie gdzieś na parę godzin. :placz:

[FONT=Arial]Wiecej na watku: [/FONT]

[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/1961...-samym-miejscu[/FONT]