Javena Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Blueberry ,skrzyneczkę prosze odkopac. Bardzo wazna sprawa.:) Quote
.blueberry. Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Za nami kilka ciężkich dni... Filuś załatwia się w domu. Chodzimy codziennie na spacery 3 razy. Zrobi siku i kupę a kiedy wracam to na dywanie czeka na mnie kolejna kupa... Druga sprawa to kiedy Filuś zostaje sam to cały czas szczeka i wyje. Uczę go dzielnie przez cały czas że do niego wrócę i liczę wkrótce na efekty... Co do życia z Misią to pokochali się na zabój :) śpi z nią na łożku, myje jej oczka ze spiochów i nawet pozwala wybebeszać zabawki :) Quote
Ajula Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='.blueberry.'].. Filuś załatwia się w domu. [/QUOTE] oj to niefajnie :( może na razie pozwijaj dywany, to chyba musi być jeszcze jakieś nerwowe, bo przecież u dziewczyn tak nie robił Quote
KateBono Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 O rany!!! Aż mnie zatkało jak przeczytałam:shake:. U nas tego nie robił, na samym początku to mu się zdarzyło zrobić pod siebie siusiu ale póżniej nie. Zostawał też z psami sam jak musiałyśmy jechać po zakupy , nie było nas nieraz ze 3 godziny i była cisza nie szczekał nie wył. Czy może to lęk separacyjny że ludż mu zniknie:shake: Quote
Ajula Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 może by mu trochę stressnal popodawać? to taki lekki syropek, a może akurat będzie po tym spokojniejszy Quote
What May NN Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 o kurcze!! blue, a jak Ty to znosisz?? i sąsiedzi?? Quote
Javena Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ......................Chciałam sie dostać na bazarek,ale już chyba zakończony.:oops: Quote
.blueberry. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dzisiaj wstałam wcześniej bo Filuś budzi skuteczniej niż budzik :) śpią ze mną na łożku oba psiury więc było lizanie i radość wielka że pańcia się ruszyła. Wyszłam z nimi na dłuższy spacer przed pracą żeby się troszkę zmęczyły. Przed wyjściem dałam im trochę jedzenia żeby się nim zajęły i nie widziały że wychodzę. Prozkładałam też różna smaczki w domu żeby Filek miał zajęcie. Na szczęście wychodząc nie słyszałam szczekania a postałam na klatce jakieś 15 minut. Nie wiem jak jest teraz. Wczoraj sąsiedzi widząc mnie z psiakami stwierdzili: o to ten maluch taki szczekacz.... Na szczęście są tolerancyjni i rozumieją że on się uczy. Już jeden taki szczekacz u nas w bloku jest więc chyba są przyzwyczajeni. Dywan zwinęłam i dałam do prania. Najgorsze jest to że Filutek czasami nawet przy mnie podnosi nogę do góry i sika. Więc zabrałam się za niego jak za szczeniaka. Gdzie zrobi siki tam ja lecę ze szmatką daje mu do powąchania i przesuwam ją stopniowo w stronę drzwi. Wczoraj zabrałam ją na pole i Filuś już chyba zaczyna kojarzyć że siku tylko na polu. Oj miałąm chwilę załamania ale jak popatrzyłam sie w te jego oczka jak guziczki to wymiękłam... Quote
Ajula Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='.blueberry.'] Oj miałąm chwilę załamania ale jak popatrzyłam sie w te jego oczka jak guziczki to wymiękłam...[/QUOTE] trzymaj się kochana blueberry i nieustannie patrz w oczy Filutka - żebyś nawet przez minutę nie żałowała, że dałaś mu dom :) Quote
What May NN Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 strasznie mi przykro, że Filuś taki rozrabiaka.. jak to się stało?? boszzzzzzzz.. Filuś - dość chłopaku!! grzeczny bądź!! Quote
.blueberry. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 nie musi być Wam przykro dziewczyny:) nie po to to wszystko napisałam :) chcę poprostu szczerze mówić co u nas sie dzieje bo macie do tego prawo. Quote
What May NN Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 wiem, że nie piszesz z wyrzutem lub złością - ciesze się, że nas informujesz o wszystkim - i złym i dobrym :-) dobrze, że Filuś trafił na Ciebie :-) Quote
Ajula Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='.blueberry.']nie musi być Wam przykro dziewczyny:) nie po to to wszystko napisałam :) chcę poprostu szczerze mówić co u nas sie dzieje bo macie do tego prawo.[/QUOTE] tak to właśnie odbieram :) chcemy wiadomości o Filutku, nawet jeśli jest to nius o kupie na dywanie ;) Quote
KateBono Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 A to mała glizda:mad::lol:- u nas był aniołkiem a w swoim domku wywija. Quote
rytka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 moze chce wrócic do KB i kombinuje,ze jak bedzie niegrzeczny to wroci... Quote
.blueberry. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Nie wróci :) Dzisiaj wróciłam z pracy do domu i nie było ani kupy ani siku. Postałam też chwilę pod blokiem i na klatce schodowej i też była cisza. Fakt, że jak cos się dzieje na klatce to Filutek szczeka ale tylko raz i już jest cicho. W nagrodę dostał dzisiaj ode mnie nowego pluszaczka, który jak się okazało był wypełniony malutkimi białymi kuleczkami więc zabawa była niezła w zbieraniu :D jak kuleczek już nie było w pyszczku i nie było po co przed pańcią uciekać po całym domu to zjadł mi połowę z 10 złotych :D:D:D Filutek poprostu wie co dobre. Mam też filmik jak wychodziliśmy na spacer. Troszę ciemny wyszedł ale słychać jak Filutek ze mną rozmawia. Za chwilę spróbuję wstawić. Nie umiem dodać filmu na forum więc podaję Wam linka :) Te wszystkie dzwieki to Filutkowe :) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=udrbD-x8-yA[/URL] Quote
rytka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 e jakby wiedział co dobre to by zjadł połowe z 100zł.a mi dziś kot wyciagnął z garka pierś z kurczaka rozmrażała sie w garnku z woda była w paczuszcze-garnek stoi,woda jest ,paczka pływa a kot wcina pierś pod stołem;( Quote
What May NN Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 cieszę się, że dziś nie było niespodzianek (nie licząc kulek w całym domu i straconych 10zł, a w sumie 5zł :-) ) machające ogony pod drzwiamy - super widok :-) Quote
Javena Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 To moze jakąs zabawkę dla Filutka cioteczki kupią? [url]http://www.dogomania.pl/threads/197954-Maskotki-za-2-zł-na-potrzeby-oświęcimskiego-schronu-karme-lec[/url] Ja myslałam,,ze Filutek na tymczasie, a tu taki domek wspaniały mu sie trafił i pańcia taka kochana. Quote
.blueberry. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dziękuję Javenko :) już zamówiłam maskotki bo idą jak ciepłe bułeczki przy Filuchu :) Quote
Handzia55 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Brawo Filuś! Jeszcze bEdzie z ciebie porządny pies! Jak będziesz grzeczny to ci ciotka pluszaczków przyśle.Mój Filuś też uwielbia pluszaki, kilka już zamordował. A ja mam taki fajny ciucholand gdzie są pluszaki na wagę i za 5 zł całą reklamówke można kupić.Jeśli Twoja Pańcia się zgodzi i poda namiary to ci wyślę słodziaku, żebys miał co patroszyć. Quote
Javena Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 He,he:evil_lol: ,ale fajna cioteczka trafiła sie Filusiowi. za 5 zł ? Cała reklamówkę? TO BEDZIE MIAŁ ZAJECIA NA CAŁE DNIE. PAŃCIA SPOKOJNIE BĘDZIE MOGŁA ISC DO PRACY.:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts