Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti napisał(a):
Ta to się dzisiaj wybiegała:evil_lol:
Po dokarmianiu domowym jedzonkiem, koopy coraz zdrowsze.
Czekam z niecierpliwością na sobotę i odwiedziny u malutkiej.

...i co u malutkiej...tak byłabym zadowolona.gdyby już ciepłe domiszcze i ciepłych ludzi miała...

Posted

Didi miała dziś podwójne odwiedzinki.
Dom wybrany:lol:
W skrócie powiem że Pani bardzo sympatyczna, Didi ją zaakceptowała, byłyśmy na krótkim spacerku. Będzie miała laseczka kawał ogrodu do dyspozycji, domowe jedzonko i z tego co zauważyłam dużo miłości i akceptację. Pani widziały jaka jest przy obcych, wie że trzeba z nią delikatnie i nie na siłę. Najlepsze, że mieszkać będzie niedaleko mnie, z czego jestem ogromnie zadowolona. :lol:
Jedyna zła wiadomość, że Pani musi wyjechać i Didi pojedzie do domku dopiero w następny poniedziałek. Z drugiej strony dobrze to świadczy o Pani, że nie chce jej zostawić w domu w pierwszych dniach pobytu i woli wszystkiego sama dopilnować.
Reasumując, Didusia jeszcze tydzień będzie w schronisku.
Debatowałyśmy na temat sterylki i zrobimy to w późniejszym terminie już w domu. W schronisku już kolejka dość spora. To na razie tyle.
Dwie osoby wpłaciły konkretnie na sterylkę Didi, ale te pieniążki się przydadzą do zapłacenia za jej bad. krwi i wycinków. Chyba nie będzie to wielką różnicą?

Posted

shanti napisał(a):
Didi miała dziś podwójne odwiedzinki.
Dom wybrany:lol:
W skrócie powiem że Pani bardzo sympatyczna, Didi ją zaakceptowała, byłyśmy na krótkim spacerku. Będzie miała laseczka kawał ogrodu do dyspozycji, domowe jedzonko i z tego co zauważyłam dużo miłości i akceptację. Pani widziały jaka jest przy obcych, wie że trzeba z nią delikatnie i nie na siłę. Najlepsze, że mieszkać będzie niedaleko mnie, z czego jestem ogromnie zadowolona. :lol:
Jedyna zła wiadomość, że Pani musi wyjechać i Didi pojedzie do domku dopiero w następny poniedziałek. Z drugiej strony dobrze to świadczy o Pani, że nie chce jej zostawić w domu w pierwszych dniach pobytu i woli wszystkiego sama dopilnować.
Reasumując, Didusia jeszcze tydzień będzie w schronisku.
Debatowałyśmy na temat sterylki i zrobimy to w późniejszym terminie już w domu. W schronisku już kolejka dość spora. To na razie tyle.
Dwie osoby wpłaciły konkretnie na sterylkę Didi, ale te pieniążki się przydadzą do zapłacenia za jej bad. krwi i wycinków. Chyba nie będzie to wielką różnicą?

...kochana,czy to Pani spod Żor???
Napisz proszę i niech odradza się moje zaufanie do ludzi...bo z rozmowy telefonicznej, tak dobrze brzmieli,że powiedziałam im,by jechali do Was...czy to oni?

Posted

Nie, to akurat Gołkowice.
Z okolic Żor byli Ci drudzy, tez fajni, mówili o jakimś Waszym benku wywiezionym do Krakowa. Spóźnili się chyba, żeby go zobaczyć. Może to ci.

Posted

shanti napisał(a):
Nie, to akurat Gołkowice.
Z okolic Żor byli Ci drudzy, tez fajni, mówili o jakimś Waszym benku wywiezionym do Krakowa. Spóźnili się chyba, żeby go zobaczyć. Może to ci.

...no to przynajmniej było w czym wybierać...dobrze,że chociaż pojechali zobaczyć DeeDee...a dziewczynka ma jak najlepszy domek...i jak najszybciej!:loveu:

Posted

Ładnie Ciotki, ładnie:mad:
Trzech Panów pilnuje psiaków. Krokiecik karmi collaka z ręki, bo inaczej nie chce jeść. Collak chodzi na spacerki, a że z Didusia nie chce z Krokiecikiem wyjść to już jej strata:-(
Coraz bardziej dociera do mnie, że w poniedziałek trzeba ją będzie jakoś przetransportować. Do auta to chyba trzeba bedzie ją wnieść na rękach.

Posted

shanti napisał(a):
Ładnie Ciotki, ładnie:mad:
Trzech Panów pilnuje psiaków. Krokiecik karmi collaka z ręki, bo inaczej nie chce jeść. Collak chodzi na spacerki, a że z Didusia nie chce z Krokiecikiem wyjść to już jej strata:-(
Coraz bardziej dociera do mnie, że w poniedziałek trzeba ją będzie jakoś przetransportować. Do auta to chyba trzeba bedzie ją wnieść na rękach.

...no na koniec i przed tak cudnym poczatkiem,to chiba warta wniesienia na rękaćh????...oj,smutno Ci bedzie i...radość będzie rozpierać jak już będziesz wiedziała,że to na pewno ten dom już jest jej domkiem...tak to u nas bywa...i to jest cudne!
Powodzenia DeeDee...

Posted

Właśnie Zuzlikowa, zawsze w takich sytuacjach są mieszane uczucia. Ale co tam, żeby tylko dziewczynka miała dobrze:lol:
Moniko, znalazł sie właściciel collaka. Podobno wyjechał i psem zajmował sie ktoś z rodziny. Dzisiaj go odbiera. Znał pewne szczegóły, więc to na pewno właściciel.

Posted

Wygłaskać sie dziadówa nie chciała.Dla niej shanti najważniejsza. Obleciała i sprawdziła teren, stwierdziła że w porządku wszystko i łaskawie poszła do boksu. Uwaliła sie w budce na kocykach. W końcu sie napracowała.

Posted

monika55 napisał(a):
Wygłaskać sie dziadówa nie chciała.Dla niej shanti najważniejsza. Obleciała i sprawdziła teren, stwierdziła że w porządku wszystko i łaskawie poszła do boksu. Uwaliła sie w budce na kocykach. W końcu sie napracowała.

Oj....Cioteczka chyba lekuchno zafochowana na psiunie.....:):)

Posted

monika55 napisał(a):

Zaraz...zaraz...czy to już z domku dziewczyny?????...chyba jeszcze nie...

hahaha...dziadówa-a kto to się obraził na cudną?No i jakżesz tak wolno??? Dziewczę mądre i kochane- ma swoją shanti,to co ktoś będzie sobie podbierał jej głaskanka?:evil_lol:

Posted

Wy sie Ciotki śmiejcie. Toż to jawna niewdzięczność. Galopuje toto jak koń, upaja sie biegiem, a pieszczoty ma gdzieś. A jest taka śliczna że tylko by sie ją molestowało. Łukiem mnie obiegała, boi sie jeszcze troche, bardziej mężczyzn. Bo powiem Wam w tajemnicy, że tam panowie są beeee bo dają czasem zastrzyki albo do nich przytrzymują. A shanti pogłaszcze, pocieszy. No to kto lepszy?