Lolalola Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 kochana ,biedna Tulunia:(.......nie moge patrzec na te zdjecia...............jak tak mozna kur...a przemielic i wykonczyc psa?????????????:( wytrzymaj jeszcze troszke kochana,teraz juz jestes pod opieka cioteczek!!!!!!!!!!!!!!!! ANITA..................cioteczko cipeczko:)zapomnialas mi cos wyslac,mozesz tez puscic eske:) P.S...........dziekuje za zyczenia dogomaniakom:) Quote
funia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Anita jak zwykle walczy ....Mozecie liczyc na małe wsparcie z mojej strony .Sunia bede Ci kibicowac .Niedawno odeszła moja oneczka ....... Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='wujek & ciocia']nie tylko Pudzian :angryy:[/QUOTE] FACET!!!super..mamy dwóch!uf....czyli nie same cipeczki cioteczki..wrrrr [quote name='ilon_n']To miejsce jest w Szczecinku, woj. pomorskie :) Na pewno wspólnie uniesiemy jakoś ciężar dwóch suniek. Nie takie problemy były do udźwignięcia .. są już 2 dobre miejsca dla panienek i mnóstwo osób na wątku .. :) PS. oczyściłam skrzynkę, gdyby ktoś chciał ponowić wysyłkę PW .. bo kilka nie doszło :roll:[/QUOTE] Skrzynka - chciałam wczoraj pisać :P nie dopchałam się :/a dziś nei pamietam o czym cchailam pisac... IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII UWAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DRUGA SUNIA Z KOJA OBOK - TEZ po pseudoh. MA DOM!!! dziś się przeraziłam jak zobaczyłma, ze kojo puste!!!!a ona była sterylkowa i czekała w schronie, az jej szwy zdejma i poszła do DOMU!!!!!!! Jak tylko wróciłąm do domu zadzwoniłam do Pani Agaty i sie wywiedziałam!!!!ufff....ale w tym schronie jest pełno ONków:/ [quote name='wilczek007']Boze jak można psa do takiego stanu doprowadzic, smierdziele!!!! Może dodajcie te foty na FB może jeszcze więcej ludzi pomoże...?[/QUOTE] Może zrobimy ją twarzą reklamową pseudohodowli??? hasło Spójrz co wyprodukowało Twojego puchatego szczeniaczka...za jakis czas Twój szczeniaczek bedzie taki sam..bo w pseudo suki przekazują ta chorobę dzieciom i pewnie niedługo sie ta choroba ujawni!!! ZGROZA!!!!!! Moja siostra kupiła 7 lat temu collie z pseudo - bo po co jej rodowód.... a niedawno jak zobaczyła moja Latike, któą sobie z ulicy wziełam - powedziała, ze takie uliczne są zdrowsze...jej collie jest prawdziwa i taka delikatna..miała nużeńca, świerzba, kaszlała....i jak ja kupili to potem 3 x tyle na weta wydali.... [I]A JA JEJ NA TO - Dobrze Ci tak!!! [/I] [quote name='Neris']Mam jeszcze trochę tych zdjęć, ale w sumie wszystkie prawie takie same. Nie zakładałam jej wątku bo do Radomia nie jeżdżę, ale ciągle myślę o tej sunieczce. Jest naprawdę słodka, porozsyłałam maila przechodniego ale jak na razie bez rezultatu... I słuchajcie, po doprowadzeni do ładu to będzie oszałamiająco piękna suka. Mam ogromną prośbę- jeśli będziecie tam niebawem, chyba 2 boksy obok jest taki czarny, kudłaty stary pies. On nawet nie podchodził do krat tak był zrezygnowany... niestety nie udało mi się zrobić żadnego sensownego zdjęcia bo już zamykano schronisko. Temu psu trzeba bardzo pilnie pomóc, czy mogłybyście mu zrobić trochę zdjęć?[/QUOTE] DZIS BYLAM - aparat pękł...karta pudzina niewytrzymała fot..szczególnie, ze pudzina na karcie w aparacie ma archiwum fot!!!i ma tam nawet foty jak w pampersie chodził!jak był tyci tyci...!!! [quote name='ania_to_ja']Dziewczyny dodałam wątek Tuli na forum owczarkowym :) [URL]http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=16625&PID=901706#901706[/URL][/QUOTE] DZIEKUJEMY!!!!!!1im wiekszy odzew tym lepiej dla nas... [quote name='paulinken']Dlatego najpierw zaproponowałam właśnie mariamc. Ale daśka też mi odpisała, więc zawsze jakiś wybór :)[/QUOTE] I TERAZ PYTANIE mariamc czy daśka u daśki to DT domowy..../koszty podobne...oplata moze a bit wzrosnać - bo droga karme daje...w zależnosci od karmy opłata/ [quote name='Lolalola']kochana ,biedna Tulunia:(.......nie moge patrzec na te zdjecia...............jak tak mozna kur...a przemielic i wykonczyc psa?????????????:( wytrzymaj jeszcze troszke kochana,teraz juz jestes pod opieka cioteczek!!!!!!!!!!!!!!!! ANITA..................cioteczko cipeczko:)zapomnialas mi cos wyslac,mozesz tez puscic eske:) P.S...........dziekuje za zyczenia dogomaniakom:)[/QUOTE] zapomniałam :) CIOTECZKO PIPECZKO A TERAZ TO CO DOWIEDZIALAM SIĘ OD WET: 1. sunia trafiła do schroniska z interwencji - zabrana z ulicy - ewidentny odrzut z fabryki pseudohodowcy.... 2. sunia jest w schronisku jz 2 miesiace 3. sunia ze wzgledu na stan zdrowia nie była sterlizowana, jak wyrazimy chęć sterlizacji przed zabraniem BEDZIE STERLIZOWANA...ale czy nie warto zrobić jej sterlizacji razem z plastyką tych sutków???jak jej organizm zareaguje na narkoze???? kto specjalista niech do tablicy podejdzie...czy dl jej zdrowia mozna ja dwa razy usypiac...raz/teraz/ sterlizacja...dwa-plastyka brzucha - nie wchłoną sie te wyciagniete suty.... 4. sunia jest młoda..ile dokladnie bede wiedziec jutro z karty 5. miała zeskrobine i była nużyca i świerzb a. przeleczona antybiotykami... b. sterydy drapie się dalej... dostawała hyroxizine PODEJRZENIE atopowe zapalenie skory .... ona jak trafiła do schroniska BARDZO BAŁA SIE LUDZI!!!to co osiągneło schronisko to, to, ze sunia zaufała... nieśmiała...ale jak wyczuje,z e milo sie do niej odnosisz - podchodzi i MACHA OGONEM!!!!moja mamas nakarmiła ją dzis smakami...zaprzyjaźnily sie:) ja po nosku miziałam i powiedziałam jej, ze ona ma na imię TULA i juz niedługo wyjdzie z celi!!! że ma dwa miejsca gdzie moze iść!!! Szczerze - Pani wet powiedziała, ze mozliwe, ze ona ten wygląd zawdzięcza stresowi....plus konsekwencje po świerzbie... 4. sunia ma łojotok - specyficzny zapach skóry i resztki futra - ale to normalne!!!trzeba pare razy wykapac w Hexadermie i po problemie 5. OD JUTRA SUNIA ?ma w karcie ZAPIS REZERWACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i moje nazwisko [B]DO USTALNIA[/B] a. Gdzie ja oddajemy daśka czy maramc ?? koszty takie same, - daśka - DT domowe - mariamc - kojo b. STERLIZACJA - w schronie, - podczas plastyki skory brzucha -ale to dodatkowy koszt na nasze bary....kto specjalista??? PANI AGATA - koordynatorka adopcji - dzis mi przez fona powiedziała, ze trzeba bedzie jej badania zrobic...i ze musimy być świadomi, ze to sunia z duzymi problemami... I CO WAIDOMI JESTEśMY??? Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='funia']Anita jak zwykle walczy ....Mozecie liczyc na małe wsparcie z mojej strony .Sunia bede Ci kibicowac .Niedawno odeszła moja oneczka .......[/QUOTE] witaj Funiu....kibicuj nam :) ja walcze..jak niedługo nie będę mieć kasy na spłatę kredytu mieszkaniowego bo zamaist projekty machać ja do schroniska jażdze!!!a mialam tylko szydłwoeickie bidy ratować...a tu cały schron pięknych bid...KTO MNIE NA DS WEŹmie :) hhihihi....wiem IVV na Ciebie mogę liczyć :P ale ja zajmuje duzo miejsca i jjem wysokoenergetyczna karme...:P aha i takich kontenerów nieprodukują, zeby mnie przetransportowac..chyba, ze na cargo mnie odbierzesz? Quote
bela51 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ja nie specjalista, ale ze złymi doswiadczeniami.:-( Rozległe operacje niosą za soba większe ryzyko . To w kwestii sterylki i plastyki. Oczywiście niech sie wypowie wet, ale lepiej nie ryzykowac jej zycia dla oszczedności. O pomoc finansowa do sterylki mozna sie zwrócic do Soemy z akcji sterylkowej. Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='bela51']Ja nie specjalista, ale ze złymi doswiadczeniami.:-( Rozległe operacje niosą za soba większe ryzyko . To w kwestii sterylki i plastyki. Oczywiście niech sie wypowie wet, ale lepiej nie ryzykowac jej zycia dla oszczedności. O pomoc finansowa do sterylki mozna sie zwrócic do Soemy z akcji sterylkowej.[/QUOTE] popieram....damy rade....chyba:/ wiara czyni cuda... ale wet schroniskowa odradzała sterylkę teraz... Quote
Pysioo Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jeśli mogę się wypowiedzieć w temacie, to myślę, że ze względu na liczne problemy (zdrowotne i związane z charakterem) sunia powinna być traktowana bardzo indywidualnie – czyli DT domowy. Bezpieczniej będzie zrobić sterylkę, jak już ją trochę podtuczymy i podleczymy – czyli wynika z tego, że w DT. Teraz z pewnością narkoza byłaby ryzykowna dla tak wyniszczonego organizmu. Quote
Atomowka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Wiem,że mariamc jest wspaniałym człowiekiem ( jest u niej Abi z mojej sygnatury) ale też uważam,że domowe DT będzie lepsze dla niej niż kojec. A nie ma takiej opcji,żeby wziąć Tule a jak będzie podleczona to w schronie się zrobić sterylkę? Pytam bo np. na Paluchu tak jest Quote
MonikaOnka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jejku, ja tez jestem bardzo za DT domowym, w dodatku przeczytałam ze na ten u mariamc trzeba czekać 2 tygodnie a tak mi szkoda suni, ona jest prawie łysa a przecież jest zimno na dworze. Moze uda sie zorganizowac cos prędzej? Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='Atomowka']Wiem,że mariamc jest wspaniałym człowiekiem ( jest u niej Abi z mojej sygnatury) ale też uważam,że domowe DT będzie lepsze dla niej niż kojec. A nie ma takiej opcji,żeby wziąć Tule a jak będzie podleczona to w schronie się zrobić sterylkę? Pytam bo np. na Paluchu tak jest[/QUOTE] daśka to DT w okolicach Gdańska:) trasa=sterylka u daski [quote name='MonikaOnka']Jejku, ja tez jestem bardzo za DT domowym, w dodatku przeczytałam ze na ten u mariamc trzeba czekać 2 tygodnie a tak mi szkoda suni, ona jest prawie łysa a przecież jest zimno na dworze. Moze uda sie zorganizowac cos prędzej?[/QUOTE] sunia jest w kojcu..ale w schronie te kojce to są tak skonstruowana, ze pies ma spanie w ogzewanym bydynku..wyjscie na wybieg - to co widzimy na zdjeciu to wybieg...pies nie spi w tej budzie..spi w srodku... sunia ma bude..bo jest...palete - gdzie ma rzucone poduszki i lezy sobie na tych poduszkach... JA JEJ JUTRO w tym pomieszczeniu co spi poloze koldre, kta dzis przywiozłam do schroniska:) Quote
ania_to_ja Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Biedny łysolek :( Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej :) Dogomania jest pod tym względem niesamowita, że potrafi się w razie potrzeby tyle osób skrzyknąć i pomóc :) Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='ania_to_ja']Biedny łysolek :( Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej :) [B]Dogomania jest pod tym względem niesamowita, że potrafi się w razie potrzeby tyle osób skrzyknąć i pomóc[/B] :)[/QUOTE] kłocić też sie umieją..ale skrzyknąć TEZ!!!SZACUN Quote
anita_happy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 na fb powysyłaląm konto..ufff Quote
Neris Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ta skóra się wciągnie, nawet jeśli nie całkowicie to w dużym stopniu. Ona ją rozciąga drapiąc się nieustannie! To młoda sunia, jak wyleczy się problemy skórne będzie ok. Plastyka to jednak poważna ingerencja. Miałam kiedyś u mnie na DT sunię w podobnym stanie, mój wet nie ryzykował żadnego zabiegu dopóki skóra się nie podleczyła - atopia jest często powikłana gronkowcem albo grzybicą i taka skóra goi się fatalnie. Quote
IVV Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ile ten transport by kosztowal do domowego tymczasu? w jej stanie psychicznym potrzebny jest bliski kontakt i praca z czlowiekiem... sunia musi nabrac sil i sie zregenerowac,sterylka pozniej i ewentualna plastyka razem ,ale to czas przyniesie i wtedy bedziemy sie martwic jesli soema by pomogla to zostanie tylko koszt plastyki jesli bedzie potrzebna... mysle ,ze jesli mamy jej pomoc to trzeba wybrac najbardziej korzystna wersje dla psa ...ona juz wystarczajaco nacierpiala sie w swoim krotkim zyciu :( Anitka DS masz zapewniony ;) tylko kto te bidy bedzie ratowal w Pl ? Quote
wujek & ciocia Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 rzeczywiście, wydaje się , że DT u daśki będzie odpowiedniejszy .... Quote
katarzyna09 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Pare groszy wiecej na pewno sie przyda sunieczce-poprosze nr konta. Quote
anita_happy Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 sunia sie pokazuje...juz zarezerwowana i czeka.... daśka może ją chyba przyjmowac od już...na PW pisalam z nią o tym aby określiła koszty daśka powiedziała, ze sunia musi dostawać karmę the best...i to racja...szybciej odrosnie... jade do schronu i tatka... paa Quote
Lolalola Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 tez sadze,ze DT bedzie najlepszym rozwiazaniem dla Tuluni,w ogole podpisuje sie pod wszystkimi wpisami wczesniej ...........sterylka zdecydowanie n ie teraz,najpierw trzeba nasza kochana doprowadzis do porzadku i dac duzo loveeeeeeee:) Quote
Avilia Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Maleńka cały czas Ci kibicuję!Niedługo powstanie bazarek... Quote
daśka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Witam i widzę tutaj wiele osób za Śląska,sama wychowałam się w Sosnowcu,onka cudna.....bardzo wiele miłości jej potrzeba:-) wujek&ciocia,ja iem,że jestes 100% meżczyzną,w koncu i księgowym również jesteś;-) Quote
MonikaOnka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Oj to mi ulżyło że ona nocuje w budynku. Jak tylko będę mieć kasę na koncie zaraz wspieram sunię. Quote
mc_mother Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Wpłacimy dla Tuli 250zł z pieniędzy, które zostały po niewidomym Jurandzie. Jurcio już w domu- niech Tuli też się poszczęści:) Quote
.blueberry. Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ale super :) Dziękujemy bardzo bardzo bardzo!!! Quote
Recommended Posts