Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']powiem WAM, że ja i moja Lati też KELP zaczely brać...i jak rano go bierzemy..to jedna pyta sie drugiej..i jak tam...obrastasz?[/QUOTE]
... i jaka jest odpowiedź?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś wielki dzień był :)
Zmieniłam Tuli lekarza. Zaczęliśmy od wizyty domowej. Pani doktor, która nas odwiedziła, jest też zwierzakowym psychologiem. Tula zaczyna się uczyć, jest bardzo pojętną uczennicą jak na razie.
Do tego zmieniamy leczenie: w piątek czeka Tulę wiele wydarzeń. Sterylizacja, przed nią specjalistyczna kąpiel w p[reparatach dermatologicznych i różnistych odżywkach (przeprowadzona przez fachowców), do tego wielkie czyszcenie uszu (Tula od przewlekłego stanu zapalnego ma pozwężane kanały słuchowe), do tego pedicure i manicure, a także szczepiona przeciw grzybiczna. No i jakieś tam jeszcze inne drobnostki. Cały dzień spędzi w klinice. Proszę trzymać kciuki!
:multi:

Posted

Tulucha zasługuje na wszystkie przyjemności świata. A przede wszystkim na zdrowie, które ciągle jeszcze kulawe troszeczkę. Ale to jest dzielna dziewuszka, jej usposobienie jest niezwykle pomocne w tych wszystkich zabiegach.
Jeszcze troszkę cierpliwości i będzie wszystko super.

A 16 stycznia będzie gościła na wykładzie! Prawdziwym. Z przyszłymi lekarzami weterynarii. Pani Doktor chce ją zaprezentować, jako przykład. Pies z takimi problemami, a tu proszę. Da się go leczyć i to skutecznie. Oby takich przykladów było jednak jak najmniej.
W każdym razie Tula robi karierę ;)

Posted

[B]no to WIELKI DZIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!mamy łobie:)
ja mam urodziny 18 teeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:)[/B]

Jakby P.Doktor wspomniała o tym, ze Tula przymierała w schronie i ją splot dusz uratował to by bylo super...bo wetów przyszłych WRAZLIWOSCI tez trzeba uczys :)

Posted

prosze jak to sie wszystko moze zmienic w zyciu,zapomniana w schronie pare miesiecy temu,a teraz zabiegi,spa,wyklady,telewizja,Hawaje;)ale to wszystko sie nalezy,nalezy,nalezy tej kochanej morduni!!!!!!!!moze ktos ze sluchaczy zlapie bakcyla i dolaczy do dogo do nassssss;)

Posted

[quote name='Lolalola']widzialam Tule na fb,sliczna ma czupryne,ale taka slabiuska po tej operacji,mam nadzieje,ze wszystko ok!!!!!
;)piekny ma kubrak;)[/QUOTE]

[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs007.snc6/165745_182645665092532_100000413000606_544044_8211140_n.jpg[/IMG]

no i nie wkleiłas dla innychhhhhhhhhhhhh

Posted

Tula bardzo słaba :( wymiotowała w nocy, ale teraz śpi spokojnie. odpoczywa.
powoli dochodzi do siebie.
najważniejsze, że badania (krwi) nie są złe, po raz kolejny też nie znaleziono śladów nużycy, ani świerzba. te wszystkie zmiany na skórze to efekt ogromnego wyniszczenia organizmu. teraz Tula będzie się powoli odbudowywała. od przyszłego tygodnia przechodzi na specjalistyczną karmę dla szczenią, a od jutra witaminy, mikroelementy, etc.
jest bardzo dzielna i silna. ale dziś bardzo smutna...

Posted

[quote name='Maura']Tula bardzo słaba :( wymiotowała w nocy, ale teraz śpi spokojnie. odpoczywa.
powoli dochodzi do siebie.
najważniejsze, że badania (krwi) nie są złe, po raz kolejny też nie znaleziono śladów nużycy, ani świerzba. te wszystkie zmiany na skórze to efekt ogromnego wyniszczenia organizmu. teraz Tula będzie się powoli odbudowywała. od przyszłego tygodnia przechodzi na specjalistyczną karmę dla szczenią, a od jutra witaminy, mikroelementy, etc.
jest bardzo dzielna i silna. ale dziś bardzo smutna...[/QUOTE]
Faktycznie, Tulinka wygląda mizernie na tym zdjęciu. Widać, ze jest bardzo słaba i smutna. Te wymioty może były od narkozy?
Jestem jednak spokojna o nią, bo wiem, że ma wspaniałą opiekę. Maura, czy wiesz, że jesteś CUDOWNA!!!!!!!

Posted

coooo sie sunieczka nacierpi:(.........energio powracaj do naszej Tuluni,Maura ,dzieki Bogu,ze ona jest z Toba,jestem spokojna bo wydaje mi,ze ja sama tylko bym sie nia tak dobrze zajela...no i Ty;)....................no i jeszcze pare ciotek -musze to napisac bo beda zle;)
Tula glaskam Cie po tej czuprynce i czekam na dobre wiesci!!!!

Posted

A ja zauważyłam, że Tulina ma już normalne oczy !!!! To właśnie te jej oczy na początku mnie "powaliły" - miała je przeraźliwie smutne, jakieś jakby podpuchnięte....
Teraz wygląda jak nowo narodzona !!!!
No i przyznaję, że futerko jak spod igły!!!!

Posted

a co sie dzieje z DASKA???????????????;)
Havanko co do oczu masz racje,od razu gdy ja zobaczylam,przerazily mnie jej "zapadniete"oczy,ale oczy sa zwierciadlem duszy-a jej dusza chyba wlasnie byla zapadnieta:(
ale teraz jest w nich zycie:)

Posted

Nie ma się co dziwić że w jej oczach teraz jest radość życia, w końcu na swój domek i kochających, troskliwych ludzi. Nareszcie Tula zazna pełni szczęścia! :-) bardzo się cieszę jej szczęściem.

Posted

Tula właściwie już doszla do siebie po zabiegu. Miała lekki stan zapalny pęcherza, ale dostaje antybiotyk i sprawy wracają do normy. Dziś zakupilam dla niej specjalistyczną karmę do szczeniąt :) ( dla szczeniąt gigantów!). Zaczynamy proces przybierania, bo chudzielec z niej ciągle niemożebny...
A panienka korzystając z okazji, że żadnych sadystów w okół niej i brak schroniskowych krat odsypia wszystkie stresy. Czasem muszą ją chwilę namawiać, żeby wyprowadziła Pańcię na spacer, hehe!

Posted

nie dziwie się....taki jeden Łapek - 3Łapek kiedyś napisała "to ciepło jest jak narkotyk ... nie ma słomy...otula się i zasypiasz :) "

a ja Wam pokaże - KOLEJNA SUNIA - też z Radomia - to jakieś epicentrum pseudo chyba...Wczoraj zabrana przez patrol - dzis jedzie w ramach pomocy Fundacji AST do DT!
idzie do okulisty Garncarza
[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs045.snc6/167538_132512580147006_100001647945860_204573_6058941_n.jpg[/IMG]