Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne, że pamiętam Tygrysa i właśnie pierwsze fotki Enisi z DS:)
Tych zwłok to masz w domu całkiem sporo hihihi (biało-czarny korpus...hm... misia ?)
Zdjęcie nr 4 : Trewor się normalnie śmieje !!! widzicie to ??
Zdjęcie nr 6 : może E & T zgłosimy do Tańca z Gwiazdami ? ;)
Ach, Eni i jej uda... :D

Ania ! Tylko PRAWDZIWY mężczyzna ma włosy więc nie waż się depilować Trewora hihi

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha! Wreszcie ktoś się zainteresował żabą i sobie nią piska!:razz:

Koniec

Mam jeszcze filmik z Treworkiem bawiącym się żabą, ale po pierwsze jakość jest tak tragiczna, że aż strach, a po drugie film nie ma szczęśliwego zakończenia - operatora zalizują dwa groźne psy:evil_lol:;)

Posted

Enigma79 napisał(a):
Jasne, że pamiętam Tygrysa i właśnie pierwsze fotki Enisi z DS:)
Tych zwłok to masz w domu całkiem sporo hihihi (biało-czarny korpus...hm... misia ?)
Zdjęcie nr 4 : Trewor się normalnie śmieje !!! widzicie to ??
Zdjęcie nr 6 : może E & T zgłosimy do Tańca z Gwiazdami ? ;)
Ach, Eni i jej uda... :D

Ania ! Tylko PRAWDZIWY mężczyzna ma włosy więc nie waż się depilować Trewora hihi

Będzie post pod postem, ale trudno;) Wypraszam sobie zwłoki! Ta panda jest już co prawda trochę przetrzebiona, ale jeszcze się trzyma:evil_lol: (cholera, a trzeba było posprzątać do zdjęć:eviltong: ). I nie będę depilować samego Treworka, najwyżej wydepiluję oboje:diabloti:

Enigma79 napisał(a):
fantastik pikczers ;) osobiście kupię ramkę na połowę z nich ;)

Nie wiem czy to wszystko (razem z galerią Fredzika) zmieści Ci się na ścianach;)

Posted

Dziękować;)

Udało mi się złapać łapinkę Treworka, patrzcie, jak ładnie już wygląda:multi:
Przód

I tył

Za to odkryłam coś dziwnego u Enisi:-( Te "zadrapania", które jej wczoraj Treworek wylizywał wyglądają tak:

Posted

Zdjęcie nie do końca oddaje, to jest trochę podobne do świeżych strupów. Macie pojęcie, co to może być? :-( Trochę dziwne jak na zadrapanie czy ugryzienie. Przepraszam, że tak na wątku Treworka, ale tutaj chyba więcej osób teraz zagląda.

Posted

No właśnie nie wiem. Te strupy są grube, więc ewentualne obtarcie musiałoby być bardzo solidne i zauważyłabym je wcześniej (albo ja, albo ktoś). No nie wiem sama. Mam nadzieję, że to właśnie jakiś uraz mechaniczny tylko.
A Treworek faktycznie, goi się, jak pies;)

Posted

Aniu, nie pozwalaj, by Treworek wylizywał Eni te ranki/zadrapania. Psy mają w jamie ustnej jakieś tam bakterie beztlenowe, ranki się wtedy znacznie gorzej goją.
Podjedź z tym do weta, niech to zobaczy i zdezynfekuje (od razu mówię, że zwykła woda utleniona tych bakterii nie zabija) oraz da Ci maść do smarowania.
Ja zlekceważyłam jeden ząb wbity w kark mojej Figi przez moją drugą sunię Marusię i skończyło się na wielkim ropniu i zakażeniu całego organizmu oraz zablokowaniem krążenia.

Fotki cudne, Treworek wygląda wspaniale, pięknie mu się sierść świeci. Świetnie się psiaki ze sobą dogadały!

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Aniu, nie pozwalaj, by Treworek wylizywał Eni te ranki/zadrapania. Psy mają w jamie ustnej jakieś tam bakterie beztlenowe, ranki się wtedy znacznie gorzej goją.
Podjedź z tym do weta, niech to zobaczy i zdezynfekuje (od razu mówię, że zwykła woda utleniona tych bakterii nie zabija) oraz da Ci maść do smarowania.
Ja zlekceważyłam jeden ząb wbity w kark mojej Figi przez moją drugą sunię Marusię i skończyło się na wielkim ropniu i zakażeniu całego organizmu oraz zablokowaniem krążenia.

Fotki cudne, Treworek wygląda wspaniale, pięknie mu się sierść świeci. Świetnie się psiaki ze sobą dogadały!

Dzięki wielkie za informację! Nie wiedziałam, że to może być niebezpieczne. Treworek jej to wylizywał tylko raz, kiedy jeszcze myślałam, że to po prostu jakiś ślad po patyku czy czymś takim. Może właśnie dlatego się powiększyło? Nic to, i tak nas czekała wizyta u weta, bo zbliża się czas odrobaczenia, więc załatwimy wszystko za jednym zamachem;)
Wczoraj zołzy piły z jednej miski:crazyeye: W końcu to lepsza zabawa - poprzepychać się głowami niż pić ze swoich własnych;) Pochwalę się też, że dziś rano, tak jak pisałam, nie pozwoliłam Treworkowi chodzić samemu po mieszkaniu, tylko cały czas był ze mną i efekt jest taki, że wytrzymał z sikaniem spokojnie:multi:

Posted

Heheheh czyli ma podobnie jak moja lobuzica z tym sikaniem ;) Nasze poranne wstawanie, blyskawiczne ubieranie siebie oraz psa wygladalo czesto jak komedia :evil_lol: Moze z wiekiem mu przejdzie albo zalapie rytm sikania :)

Te strupki wygladaja jak od jezora albo innego otarcia... dobrze, ze wet na dniach :)

PS Ani mialas czas na badania Trworowego moczu?

Posted

Wlasnie tez mi sie wydaje, ze to jest tylko brak utrwalonej wiedzy o tym, ze nie wolno. Ale zobaczymy, na razie to bardzo maly sukcesik, choc mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej, bo rano ucieszylam sie, jak kto glupi;) A poranna komedie pt. ubierz siebie i psa (w moim przypadku nawet dwa, z czego jeden nie zyczy sobie zwykle wylazic spod koldry:evil_lol:) z predkoscia swiatla znam az za dobrze;)
Moczu niestety wczoraj nie dalam rady pobrac. Bylam sama z futrami i jednoczesne wyprowadzenie tej anielskiej dwojki:evil_lol: i pobranie moczu Treworka mnie jakby przeroslo;) Ale zrobie to dzisiaj (tylko musze jeszcze wpasc do apteki po pojemniczek na probke) i jutro oddam w Medicusie tak, zebysmy mialy 100% pewnosc czy nic mu nie jest. A pozniej wykorzystam niecnie Twoja rade i wybiore sie do tej lecznicy, o ktorej mi opowiadalas, zeby zalatwic wszystko za jednym zamachem;) Mam nadzieje, ze w czwartek bedzie juz wszystko wiadomo

Posted

toska_latte napisał(a):
Wlasnie tez mi sie wydaje, ze to jest tylko brak utrwalonej wiedzy o tym, ze nie wolno. Ale zobaczymy, na razie to bardzo maly sukcesik, choc mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej, bo rano ucieszylam sie, jak kto glupi;) A poranna komedie pt. ubierz siebie i psa (w moim przypadku nawet dwa, z czego jeden nie zyczy sobie zwykle wylazic spod koldry:evil_lol:) z predkoscia swiatla znam az za dobrze;)
Moczu niestety wczoraj nie dalam rady pobrac. Bylam sama z futrami i jednoczesne wyprowadzenie tej anielskiej dwojki:evil_lol: i pobranie moczu Treworka mnie jakby przeroslo;) Ale zrobie to dzisiaj (tylko musze jeszcze wpasc do apteki po pojemniczek na probke) i jutro oddam w Medicusie tak, zebysmy mialy 100% pewnosc czy nic mu nie jest. A pozniej wykorzystam niecnie Twoja rade i wybiore sie do tej lecznicy, o ktorej mi opowiadalas, zeby zalatwic wszystko za jednym zamachem;) Mam nadzieje, ze w czwartek bedzie juz wszystko wiadomo

Aniu jestescie z mama najlepszejszym DT na swiecie :kiss_2:

Posted

ageralion napisał(a):
Aniu jestescie z mama najlepszejszym DT na swiecie :kiss_2:

Dzieki, bardzo milo mi sie zrobilo:oops: Ciesze sie, ze nie macie zastrzezen, ale sadze, ze istnieja znacznie lepsze i bardziej doswiadczone DT niz my;)

Posted

Mialam przed chwila telefon:razz: Nie od tych Panstwa z Polic, ale od osoby, o ktorej pisala Marta na ogolnym watku astow. I na 18 jestesmy umowione na wspolny spacer:lol: Musze tylko odpowiednio wyszykowac Treworka na randke i ten, trzymajcie kciuki, zeby to byla wzajemna milosc;)

Posted

Trzymamy, trzymami i to jeszcze jak (już mi kciuki zbladły ;) )

Współczuję emocji :) ... radość, nadzieja ale i pewnie nieufność (bo czy aby potencjalny DS ma dobre intencje, czy psiaki się polubią bo prawdopodobnie w tym domu jest już sunia rasy labrador), trochę żal bo pewni 30 kg to nie to samo co 60 na nogach ;)

Aniu, wspieram Cię mentalnie baaardzo mocno. Mam nadzieję, że Marta będzie miała chwilkę czasu, może synkowi przyda się taki krótki spacer na świeżym powietrzu przed snem ;)

P.S. Załóż Treworowi muchę hihihi (pożycz od M.)

Posted

Enigma79 napisał(a):
Trzymamy, trzymami i to jeszcze jak (już mi kciuki zbladły ;) )

Współczuję emocji :) ... radość, nadzieja ale i pewnie nieufność (bo czy aby potencjalny DS ma dobre intencje, czy psiaki się polubią bo prawdopodobnie w tym domu jest już sunia rasy labrador), trochę żal bo pewni 30 kg to nie to samo co 60 na nogach ;)

Aniu, wspieram Cię mentalnie baaardzo mocno. Mam nadzieję, że Marta będzie miała chwilkę czasu, może synkowi przyda się taki krótki spacer na świeżym powietrzu przed snem ;)

P.S. Załóż Treworowi muchę hihihi (pożycz od M.)

Niet, Panstwo jednak nie maja innych psiakow w domu - to mi sie cos totalnie pokickalo;) Zobaczymy, jak pojdzie, bo na razie to zupelnie wstepne spotkanie.

Posted

To ja sobie pozwolę zadzwonić do Ciebie ;) tak ok 20.30 Jakby Wasza trasa spacerowa przebiegała przez moje okolice, zapraszam na... GROCHÓWKĘ ;) (mama robiła więc zatrucie nie grozi)

Posted

Jeśli pani pokocha Trewora, to jestem w stanie osobiście zebrać ten groch, wyklęczęć go (żeby zmiękł ;) ) i zaprosić panią na obiad :D (co za miła niespodzianka, że mogę w pracy coś napisać na Dogo...)

SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA, MARTA.