betka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 A amputacją zajęłoby się schronisko, czy też trzeba uzbierać pieniążki? A może byłaby jeszcze szansa na uratowanie tej łapy? To raczej młody pies, szkoda go. A może zwrócić się do kierowców o pomoc? 30 x 10 zł i będzie na hotel. Quote
betka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Na niektórych wątkach są jakieś cegiełki na operację, ogłaszają też w naszej klasie lub na jakimś face booku (?). Takie małe zainteresowanie tym bidokiem :( Quote
nika28 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='betka']A amputacją zajęłoby się schronisko, czy też trzeba uzbierać pieniążki? A może byłaby jeszcze szansa na uratowanie tej łapy? To raczej młody pies, szkoda go. A może zwrócić się do kierowców o pomoc? 30 x 10 zł i będzie na hotel.[/QUOTE] Myślę że schronisko zajęłoby się amputacją, ale szczerze mówiąc wolałabym żeby jakiś lepszy wet tutaj zainterweniował... Trzeba by było jeszcze pojechać do tego weta co polecała go Czarodziejka. Może on by coś pomógł... Betka, on ma ok. 1 roku :( Jeśli to by była tylna łapa, to myślę że nie byłoby problemów... Ale bez przedniej łapy będzie mu się o wiele trudniej poruszać chyba... Na naszej klasie jest, wrzucą go jeszcze na facebooka zaraz. Quote
betka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Taki młody :( Co za typ go tak urządził !! To już lepiej by go od razu do schroniska zawieźli. A na forum owczarków jest ogłoszony ? Quote
nika28 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='betka']Taki młody :( Co za typ go tak urządził !! To już lepiej by go od razu do schroniska zawieźli. A na forum owczarków jest ogłoszony ?[/QUOTE] Też się z tym zgadzam... Zamiast poszukać domu lub odwieźć do schroniska zrobili mu takie coś... No nie rozumiem :( Na forum owczarków go nie ogłaszałam, bo powrzucałam tam kilka innych psów bez żadnego odzewu, więc tego też chyba nie ma sensu wrzucać... Jak myślisz ? Quote
betka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja tam nie jestem zalogowana, spróbuję poprosić jedną z naszych Dziewczyn o wrzucenie go na owczarki. Myśle, czy w tytule nie dać np. Jesteś kierowcą? Proszę pomóż młodemu ON-kowi po wypadku. Quote
betka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Podniosę, może ktoś zajrzy do tego biedaka Quote
nika28 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='betka'] Myśle, czy w tytule nie dać np. Jesteś kierowcą? Proszę pomóż młodemu ON-kowi po wypadku.[/QUOTE] Ale na forum Owczarków czy tu na dogo ? Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Może tu na dogo. Zero zainteresowania tym biedakiem :( Quote
nika28 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='betka']Może tu na dogo. Zero zainteresowania tym biedakiem :([/QUOTE] Zmieniłam... Ale jakoś czarno to widzę :( Nawet nikt tu nie zajrzy oprócz nas :( Quote
Borówka16 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ehhh..czy nikogo nie obchodzi los Rafiego ? :( Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 A to przytulisko, w którym jest Rafi wydałoby psa do hotelu? Quote
nika28 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='betka']A to przytulisko, w którym jest Rafi wydałoby psa do hotelu?[/QUOTE] Tak, oczywiście. Nawet dzwonili do mnie z prośbą żebym coś mu znalazła pilnie, bo on strasznie źle radzi sobie w boksie... :( Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ninko to wpisuj proszę w pierwszym poście ile jest deklaracji, żeby ludzie widzieli ile jeszcze brakuje. Na razie było 20 zł stałej (Ktoś z Opola). Zapisz mi 40 zł na miesiąc, może Ktoś się jeszcze ulituje. Każdy kto wsiada za kierownicę może (potencjalnie) zrobić krzywdę jakiemuś zwierzęciu, dlatego chyba należy się pomoc tym, których już skrzywdzono. Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 :oops: Niko przepraszam za Ninkę (ale też ładnie :)) Quote
nika28 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='betka']Ninko to wpisuj proszę w pierwszym poście ile jest deklaracji, żeby ludzie widzieli ile jeszcze brakuje. Na razie było 20 zł stałej (Ktoś z Opola). Zapisz mi 40 zł na miesiąc, może Ktoś się jeszcze ulituje. Każdy kto wsiada za kierownicę może (potencjalnie) zrobić krzywdę jakiemuś zwierzęciu, dlatego chyba należy się pomoc tym, których już skrzywdzono.[/QUOTE] Super, dzięki betka :loveu: Już wpisałam :) A Ninka... może być ;) Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Trzeba się liczyć jeszcze z kosztami operacji, (chociaż mam nadzieję, że rehabilitacja wystarczy), więc grosiki jednorazowe też będą cenne. Quote
nika28 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='betka']Śliczną ma mordkę :). Wysoki jest ?[/QUOTE] Wysoki może aż tak bardzo nie jest (wielkości ONka), ale łapy ma długie. Mordkę ma śliczną a jaki kochany :( Na pewno nadawałby się do domu z dziećmi. To taka ciapa która wszystko kocha... Quote
betka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Rafi BARDZO prosi o wsparcie na hotel lub o DT. Quote
MalgosMalgos Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Deklaruje na grudzien i styczen przejecie kosztow hoteliku u Czarodziejki. Prosze o podanie numeru konta na PW. Termin przekazu: 25.11. Sprawa jest pilna, on nie moze zostac tam w tym stanie w zimie. Pozdrawiam cieplo Malgos Quote
nika28 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 MalgosMalgos, jesteś cudowna ! Strasznie Ci dziękuję ! :loveu: :multi: Zaraz napiszę do Czarodziejki czy nadal może przyjąć psiaka. Nr. konta musimy uzgodnić jeszcze, jak będę wiedziała to dam znać. Quote
ewu Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witam serdecznie, Moge dorzucic 40 zl miesiecznie :). Poprosze tylko o dane na PW i juz robie stale zlecenie. Quote
Recommended Posts