Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ULKA12']Bardzo mi szkoda Nelki szczególnie teraz, niestety jedyne co mogę jej zaoferować to płatny tymczas. Tutaj wątekhttp://www.dogomania.pl/threads/188225-WOLNE-MIEJSCE-DLA-WI%C4%98KSZEJ-SUCZKI-P%C5%82atny-DT-w-okolicach-Siewierza-Cz%C4%99stochowy oczywiście miejsce w "psim pokoju", gdybyście byli zainteresowani proszę o kontakt.
Witaj! Domek tymczasowy dla Neli byłby naprawdę wielkim szczęściem, a szczególnie teraz gdy na dworze jest tak zimno.
Ja niestety nie jestem w stanie utrzymać suni na płatnym tymczasie, sama jestem jeszcze na utrzymaniu rodziców :shake:
Napisałam do Fundacji Labradorów, może pomogą.

Posted

[quote name='magda_z'][B]Witaj! Domek tymczasowy dla Neli byłby naprawdę wielkim szczęściem, a szczególnie teraz gdy na dworze jest tak zimno.
Ja niestety nie jestem w stanie utrzymać suni na płatnym tymczasie, sama jestem jeszcze na utrzymaniu rodziców :shake:[/B] [B]Napisałam do Fundacji Labradorów, może pomogą.[/B][/QUOTE]
i co u Neli-bardzo mi jej szkoda!!!

Posted

[B]Wczoraj niestety nie byłam w schronisku, ale dzwoniłam. Kierownik powiedział mi, że wczoraj/dzisiaj mieli przyjechać państwo oglądać Nelę. Mam nadzieję, że to jacyś odpowiedzialni ludzie [IMG]http://www.fundacjaprima.pl/forum/images/smiles/001.gif[/IMG] Ale czy Nela już w nowym domu, tego dowiem się jutro :)[/B]

Posted

[quote name='magda_z'][B]Wczoraj niestety nie byłam w schronisku, ale dzwoniłam. Kierownik powiedział mi, że wczoraj/dzisiaj mieli przyjechać państwo oglądać Nelę. Mam nadzieję, że to jacyś odpowiedzialni ludzie [IMG]http://www.fundacjaprima.pl/forum/images/smiles/001.gif[/IMG] Ale czy Nela już w nowym domu, tego dowiem się jutro :)[/B][/QUOTE]

no tak, ale to jest loteria. moze trafić na takich samych ludzi jak poprzednio

Posted

Poznaje ktoś tą panienkę? Ja sama ledwo ją poznałam

No więc Nelka nadal w schronisku Jest tak zimno a ona w boksie na zewnątrz siedzi I to jeszcze w dodatku na przodzie gdzie może ją jakiś pseudohodowca wypatrzyć A ona tak wypiękniała, że żaden rozmnażacz labków nie przejdzie obok niej obojętnie
A Nelcia to poprostu super pies z super charakterem Przyjaciel całego świata, kocha inne psy, kocha nawet koty (jest nimi zainteresowana, próbuje zachęcić do zabawy z czego koty raczej zadowolone nie były ), że kocha ludzi to już nie wspominam, a mimo to siedzi w schroniskowym boksie Dzisiaj mnie wycalowała i aż mi się smutno zrobiło, że nie mogę jej chociaż tymczasu dam
Osoby, które były chętne na Nele tylko przyjechały ją zobaczyć, zrobić nadzieję i na tym się skończyło

Nie ma ktoś wolnego miejsca w domu dla Neli? Może być dom z psem, kotem czy innym zwierzakiem, najważniejsze jest to żeby była blisko człowieka i nie marzła w schronisku

Posted

[quote name='Angel9999']Witam, jeśli Nela kocha małe dzieci... to ja bardzo chętnie ją przygarnę ...ma takie przejmujące, smutne oczy... zasługuje na to, by ją kochać !!! <pies>[/QUOTE]

jejku co za wiadomość. Pisałaś do założycielki wątku, ze chcesz przygarnąć Nelę??

Posted

pisałam do Pani Magdy, ale że nie doczekałam się na odpowiedź.... dziś przed południem pojechałam po Nelę do schroniska...przywitała nas z radością...no i NELA JEST JUŻ W NOWYM CIEPŁYM DOMKU !!! W drodze oczywiście była spokojna, jak weszła do domu, to z zainteresowaniem obwąchała wszystkie kąty merdając ogonem. Naszą 3-letnią córcię to już nawet wylizała po polikach. Jest kochana !!!

Posted

[quote name='Angel9999']pisałam do Pani Magdy, ale że nie doczekałam się na odpowiedź.... dziś przed południem pojechałam po Nelę do schroniska...przywitała nas z radością...no i NELA JEST JUŻ W NOWYM CIEPŁYM DOMKU !!! W drodze oczywiście była spokojna, jak weszła do domu, to z zainteresowaniem obwąchała wszystkie kąty merdając ogonem. Naszą 3-letnią córcię to już nawet wylizała po polikach. Jest kochana !!![/QUOTE]
no to super!!!!!

Posted

[quote name='Angel9999']pisałam do Pani Magdy, ale że nie doczekałam się na odpowiedź.... dziś przed południem pojechałam po Nelę do schroniska...przywitała nas z radością...no i NELA JEST JUŻ W NOWYM CIEPŁYM DOMKU !!! W drodze oczywiście była spokojna, jak weszła do domu, to z zainteresowaniem obwąchała wszystkie kąty merdając ogonem. Naszą 3-letnią córcię to już nawet wylizała po polikach. Jest kochana !!!
Przepraszam, że nie odpisałam Ci na wiadomość, ale dopiero ją odczytałam.
Bardzo, bardzo Ci dziękuję, że adoptowałaś Nelę. Poprostu nie wiem co powiedzieć, tak się cieszę!
:multi: I aż płaczę z radości:placz: :multi: Taka jestem szczęśliwa :)
Mam nadzieję, że jak Nela się u Was zaaklimatyzuje spotkamy się gdzieś na spacerze z psami :)

Czekam z niecierpliwością na fotki już szczęśliwej Neli w nowym domu! :multi:

Posted

panbazyl napisał(a):
o jak miło!!!!! Super! To najlepszy dla Neli prezent na Święta!!!
I relacje z nowego domu! Proszę :)

Nela czuje się jak u siebie... chętnie biega za piłką, chodzi za mną krok w krok i ciągle macha i kręci tym swoim extra ogonem.
Teraz właśnie "ścieli" sobie koc do spania. ....Wychodzę z nią na spacerki praktycznie co godzinę, bo niestety jak szczeniaczek sika w domu... bardzo proszę o radę w tej sprawie... nie karcę jej za sikanie, za to na dworze zawsze chwalę, gdy się załatwia, czy to wystarczy?

Posted

to trudna sprawa z tym sikaniem. Moze ona siusia z radości???? Że ma wyjść na dwór na przykład????
Ja też miala podobny problem, ale ze szczeniakami, już podrośniętymi. Skonczył się gdy zostawały zamykane w klatce - bo na swoim terytorium gdzie śpią nie sikają. Trochę to trwało ale zrozumiały w czym sprawa. Moze slowo kaltka brzmi tu strasznie, ale teraz moje psy traktują ją jak swoje wlasne terytorium i śpią tam i wchodzą kiedy tylko mają na to ochotę. To ich domowy azyl. Jest cały czas otwarta.

Posted

Pojdź do weta moze to jakieś zapalenie pęcherza???? Moze popytaj jeszcze cioteczki na topikach weterynaryjnych.
Suki nie powinny znaczyć terenu. raczej psy, ale też nie powinny tego robić, choć znam takie co w domu innego samca czy suki będą sikać na wszystkie sprzęty.
A ona sterylizowana?

Posted

Nela przespała spokojnie całą noc, nic ale to nic nie nasikała... w ciągu dnia tez bardzo ładnie, tak więc dużo lepiej. Jeśli chodzi o sterylizację, to za jakiś czas umówimy ją na zabieg. Ona jest naprawdę fantastyczną psinką...a jaki pieszczoch... Bardzo lubi wywalać brzuchol do głaskania.

Posted

Jak najbardziej trzeba zmienić tytuł wątku! Gdy wracam do domu Nela wita mnie w drzwiach, tak jakby od zawsze z nami była...skacze z radości, liże jęzorkiem po rekach...widać, że jest szczęśliwa...!!!