szczypata Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Witam historia NELI sklonila mnie do rejestracji na forum zalmi tej kruszyny od dluższego czasu szukam labradora dla swojej rodziny bo jestesmy zakochani w tej rasie ale czekalismy na dogodny moment gdyz mieszkamy w bloku ale za jakis czas przeprowadzamy sie do wlasnego domu i chcemy jakies sierotce dac nowy dom. Boje sie troszeczke wziąść dorosłego psa gdyż mam dzieci ale jezeli by była mozliwosc to wzielabym mała suczkę po NELI. Quote
panbazyl Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Czasem większy pies jest lepszy do dziecka niż maluch, bo przy maluchu masz kolejne dziecko w domu.... Sprzatanie kooopek, pilnowanie domowego dobytku coby psinka nie zjadła. Przy starszym psie tez się pojawiają nowe problemy z tolerancją ludzi czy zwierząt. Każdy wiek ma swoje zalety i wady. I trudno wybrać ktory lepszy. Ja wolę psy już troszkę podhodowane, choć mialam też i od malucha. I to przy wlasnych dzieciach. Cięzko bylo, ale dzieci wspólnie z psami rosną. Quote
danielka92 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ale większy pies lepiej zaopiekuje się dziećmi jakby nie patrzeć :) Tym bardziej, że labradory to psy "przeznaczone" dla rodzin z dziećmi :) Quote
panbazyl Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 oraz też naznaczone wielkim apetytem na wszystko co im się pod pychola nawinie... a trwa tak do ok 2 lat.... czasem krocej a czasem wcale tego zjawiska nie ma (jedna z moich szczeniakow zupelnie jest pozbawiona tej przypadlości ku wilekiej uciesze jej wlaścicielki), ale to wyjątek potwierdzający regułę. Quote
magda_z Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Byłam wczoraj w schronisku Nela czuje się dobrze, przybrała na wadze i wygląda już dużo lepiej niż na zdjęciach. Jak weszłam do schroniska przybiegła mnie przywitać Szczeniaki zostały 3, pozostałe były niestety zbyt słabe żeby przeżyć. Zostały dwa biszkopty i czekoladka Niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć, bo psiaki jeszcze nie mogą iść do adopcji Jeśli czekoladka okaże się chłopczykiem ma zaklepany domek Quote
szczypata Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja. Quote
panbazyl Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 szczypata napisał(a):Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja. Cioteczki, co Wy na to? Quote
magda_z Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 [quote name='szczypata']Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja. Ok :) Bardzo się cieszę :) Jak będę w sobotę w schronisku to dokładnie sprawdzę który ze szczeniaków to suczka i dam znać. Spróbuję też ją zarezerwować (jak kierownik będzie) chociaż nie gwarantuję, że mi się to uda ;) To mam już zamówienia na dwa pieski. Na sunię i jeśli czekoladka okaże się pieskiem to pojedzie do mojej znajomej :) Quote
szczypata Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziekujemy bardzo czekamy z niecierpliwoscia.Pozdrawiam Quote
panbazyl Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 to dziewczyny dajcie znać jak z maluchami - i oczywiście jak im potem w nowych domkach będzie. Wszelkie relacje mile widziane. :) Quote
magda_z Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Byłam wczoraj u Nelci :D i mam nawet zdjęcia maluchów :D Nelcia na mój widok bardzo się ucieszyła. Biegała jak szalona po boksie, skakała lizała mnie po rękach, a ogon to myślałam że jej się odkręci :P Ja po prostu nie wiem jak można oddać tak wspaniałego psa. Szczylki są jednak dwa: biszkopt i rudzielec. Biszkopt jest raczej spokojny, woli oglądać świat z bezpiecznej odległości, rudzielec to takie ciekawskie stworzonko, od razu zainteresował się nową sytuacją :D Myślę, że maluchy za jakieś 2 tyg. będą mogły iść do adopcji :) Mam tylko dwa zdjęcia, bo Nela tak się cieszyła, że cały czas mi w kadr wchodziła :P Quote
panbazyl Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 no to mamy jakieś nowe umaszczenie wśrod labkow ;) z kim to się ona puscilą???? Podpalany byl. Quote
magda_z Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Kim jest ojciec tego raczej się nie dowiemy :shake: Napewno miał takie samo umaszczenie jak jeden z psiaków: jasno rude z czarną maską. A jak dużo psiaki będą miały z labka dowiemy się jak urosną :) Quote
panbazyl Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 na razie są śliczne - jak wszystkie maluchy. najważniejsze, zeby miały miłą psychikę labka Quote
magda_z Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Byłam wczoraj w schronisku :) Oba szczeniaczki okazały się pieskami :) Pieski zaczynają już powoli same jeść więc za jakieś 1,5 tyg. będą mogły opuścić mamusię i zamieszkać w swoich nowych domkach :D Quote
magda_z Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Dzieciaki już w nowych domkach Nelci także szybko jest potrzebny dom lub DT. Za oknem zima - mróz, śnieg, a ona w zimnym boksie bidulka siedzi Ja jej mogę ogłoszenia porobić, ale przydałby się jakiś fajny tekst Quote
Basia i Barni Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ile razy musi jeszcze upaść , by ktoś jej w końcu pomógł wstać ? Ile razy będzie niczyja ,by ktoś stał się dla niej całym światem ? Ile razy będzie cierpieć, by ktoś jej pokazał ,że świat nie jest zły ? No ile razy ? Dość już wycierpiała, wystarczająco długo była tylko psem . Spraw ,by dla ciebie była wszystkim- pokochaj ! Quote
Alexandra29 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='magda_z']Dzieciaki już w nowych domkach Nelci także szybko jest potrzebny dom lub DT. Za oknem zima - mróz, śnieg, a ona w zimnym boksie bidulka siedzi Ja jej mogę ogłoszenia porobić, ale przydałby się jakiś fajny tekst Magda przyślij mi fotki. Quote
panbazyl Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 dobrze, ze maluchy mają już domy. teraz ich mamie by się tez przydał. Bo zimno, zimno!!! Quote
magda_z Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 [quote name='Basia i Barni']Ile razy musi jeszcze upaść , by ktoś jej w końcu pomógł wstać ? Ile razy będzie niczyja ,by ktoś stał się dla niej całym światem ? Ile razy będzie cierpieć, by ktoś jej pokazał ,że świat nie jest zły ? No ile razy ? Dość już wycierpiała, wystarczająco długo była tylko psem . Spraw ,by dla ciebie była wszystkim- pokochaj ! Dziękuję Basiu :) [quote name='Alexandra29']Magda przyślij mi fotki. Fotki Neli są na pierwszej stronie :) Quote
rabendi Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Czy wiadomo jaki Nela ma stosunek do kotów i innych psów? Ew. czy można to sprawdzić? Quote
magda_z Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 [quote name='rabendi']Czy wiadomo jaki Nela ma stosunek do kotów i innych psów? Ew. czy można to sprawdzić? Do kotów będzie ciężko sprawdzić, a do psów jest bardzo przyjacielska, zachęca do zabawy, nie ma w niej cienia agresji :) Quote
Recommended Posts