Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam historia NELI sklonila mnie do rejestracji na forum zalmi tej kruszyny od dluższego czasu szukam labradora dla swojej rodziny bo jestesmy zakochani w tej rasie ale czekalismy na dogodny moment gdyz mieszkamy w bloku ale za jakis czas przeprowadzamy sie do wlasnego domu i chcemy jakies sierotce dac nowy dom. Boje sie troszeczke wziąść dorosłego psa gdyż mam dzieci ale jezeli by była mozliwosc to wzielabym mała suczkę po NELI.

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem większy pies jest lepszy do dziecka niż maluch, bo przy maluchu masz kolejne dziecko w domu.... Sprzatanie kooopek, pilnowanie domowego dobytku coby psinka nie zjadła. Przy starszym psie tez się pojawiają nowe problemy z tolerancją ludzi czy zwierząt.
Każdy wiek ma swoje zalety i wady. I trudno wybrać ktory lepszy. Ja wolę psy już troszkę podhodowane, choć mialam też i od malucha. I to przy wlasnych dzieciach. Cięzko bylo, ale dzieci wspólnie z psami rosną.

Posted

oraz też naznaczone wielkim apetytem na wszystko co im się pod pychola nawinie... a trwa tak do ok 2 lat.... czasem krocej a czasem wcale tego zjawiska nie ma (jedna z moich szczeniakow zupelnie jest pozbawiona tej przypadlości ku wilekiej uciesze jej wlaścicielki), ale to wyjątek potwierdzający regułę.

Posted

Byłam wczoraj w schronisku Nela czuje się dobrze, przybrała na wadze i wygląda już dużo lepiej niż na zdjęciach. Jak weszłam do schroniska przybiegła mnie przywitać

Szczeniaki zostały 3, pozostałe były niestety zbyt słabe żeby przeżyć. Zostały dwa biszkopty i czekoladka Niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć, bo psiaki jeszcze nie mogą iść do adopcji
Jeśli czekoladka okaże się chłopczykiem ma zaklepany domek

Posted

Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja.

Posted

szczypata napisał(a):
Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja.

Cioteczki, co Wy na to?

Posted

[quote name='szczypata']Witam jezeli jest mozliwosc to ja bym wzieła dziewczynke.Moje corki juz sie nie moga doczekac na nowego czlonka rodziny bylam juz sprawdzona przez wolontariuszy w sprawie adopcji przeciwskazan do nas nie maja.
Ok :) Bardzo się cieszę :) Jak będę w sobotę w schronisku to dokładnie sprawdzę który ze szczeniaków to suczka i dam znać. Spróbuję też ją zarezerwować (jak kierownik będzie) chociaż nie gwarantuję, że mi się to uda ;)

To mam już zamówienia na dwa pieski. Na sunię i jeśli czekoladka okaże się pieskiem to pojedzie do mojej znajomej :)

Posted

Byłam wczoraj u Nelci :D i mam nawet zdjęcia maluchów :D

Nelcia na mój widok bardzo się ucieszyła. Biegała jak szalona po boksie, skakała lizała mnie po rękach, a ogon to myślałam że jej się odkręci :P Ja po prostu nie wiem jak można oddać tak wspaniałego psa.
Szczylki są jednak dwa: biszkopt i rudzielec. Biszkopt jest raczej spokojny, woli oglądać świat z bezpiecznej odległości, rudzielec to takie ciekawskie stworzonko, od razu zainteresował się nową sytuacją :D Myślę, że maluchy za jakieś 2 tyg. będą mogły iść do adopcji :)

Mam tylko dwa zdjęcia, bo Nela tak się cieszyła, że cały czas mi w kadr wchodziła :P

Posted

Kim jest ojciec tego raczej się nie dowiemy :shake: Napewno miał takie samo umaszczenie jak jeden z psiaków: jasno rude z czarną maską. A jak dużo psiaki będą miały z labka dowiemy się jak urosną :)

Posted

Byłam wczoraj w schronisku :) Oba szczeniaczki okazały się pieskami :)
Pieski zaczynają już powoli same jeść więc za jakieś 1,5 tyg. będą mogły opuścić mamusię i zamieszkać w swoich nowych domkach :D

• 3 weeks later...
Posted

Dzieciaki już w nowych domkach Nelci także szybko jest potrzebny dom lub DT. Za oknem zima - mróz, śnieg, a ona w zimnym boksie bidulka siedzi

Ja jej mogę ogłoszenia porobić, ale przydałby się jakiś fajny tekst

Posted

Ile razy musi jeszcze upaść , by ktoś jej w końcu pomógł wstać ?
Ile razy będzie niczyja ,by ktoś stał się dla niej całym światem ?
Ile razy będzie cierpieć, by ktoś jej pokazał ,że świat nie jest zły ?
No ile razy ?
Dość już wycierpiała, wystarczająco długo była tylko psem .
Spraw ,by dla ciebie była wszystkim- pokochaj !

Posted

[quote name='magda_z']Dzieciaki już w nowych domkach Nelci także szybko jest potrzebny dom lub DT. Za oknem zima - mróz, śnieg, a ona w zimnym boksie bidulka siedzi

Ja jej mogę ogłoszenia porobić, ale przydałby się jakiś fajny tekst

Magda przyślij mi fotki.

Posted

[quote name='Basia i Barni']Ile razy musi jeszcze upaść , by ktoś jej w końcu pomógł wstać ?
Ile razy będzie niczyja ,by ktoś stał się dla niej całym światem ?
Ile razy będzie cierpieć, by ktoś jej pokazał ,że świat nie jest zły ?
No ile razy ?
Dość już wycierpiała, wystarczająco długo była tylko psem .
Spraw ,by dla ciebie była wszystkim- pokochaj !
Dziękuję Basiu :)

[quote name='Alexandra29']Magda przyślij mi fotki.
Fotki Neli są na pierwszej stronie :)

Posted

[quote name='rabendi']Czy wiadomo jaki Nela ma stosunek do kotów i innych psów? Ew. czy można to sprawdzić?
Do kotów będzie ciężko sprawdzić, a do psów jest bardzo przyjacielska, zachęca do zabawy, nie ma w niej cienia agresji :)