Gabi79 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Angel9999 napisał(a):Jak najbardziej trzeba zmienić tytuł wątku! Gdy wracam do domu Nela wita mnie w drzwiach, tak jakby od zawsze z nami była...skacze z radości, liże jęzorkiem po rekach...widać, że jest szczęśliwa...!!! Chyba nie ma nic wspanialszego dla kogoś kto przygarnął psa - widzieć jego radość i szczęście Quote
Angel9999 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 bez porównania lepiej, dziś w nocy miała małą wpadkę, ale ogólnie SUPER! Quote
panbazyl Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 to się cieszę! czyli że ona to ze szczęścia robiła.... :) Quote
Angel9999 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 a może faktycznie również dlatego, że mamy jeszcze w domu 12-letnią jamnikowata sunię, w każdym razie Nela jest fantastyczna i nie umiem pojąć, jak tamci ludzie mogli ją oddać??? Strasznie Kocham Tą Psinę! Quote
magda_z Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Angelika nie wiesz jak bardzo ja się cieszę, że Nela do Ciebie trafiła ;) A może tak wstawisz jakieś fotki szczęśliwej Neli? :loveu: Quote
Angel9999 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ok!! w weekend porobię kilka zdjęć i wstawię...pokażę Wam , jak Nela wywala brzucholek do miziania...ale powiedzcie mi jak wstawia się zdjęcia... bo nie mam pojęcia Quote
panbazyl Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 poszukaj na wątku Administracja - tam jest cały topik poświęcony temu dość trudnemu z początku zagadnieniu :) ja tez myślałam, ze nie dam rady. Jeśli będziesz miala problemy jeszcze - jakoś spróbuję pomoc. Na razie poszukaj na Administracji. Quote
Alicja Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Sikanie to mogą być sprawy podziębienia , zapalenia pęcherza więc jeśli sie będzie powtarzac warto zrobić badanie moczu . Mam nadzieje , ze u was Nelcia już nie będzie musiala rodzić maluszków . Bedziecie umawiać się na sterylkę ?? Quote
Angel9999 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Alicja napisał(a):Sikanie to mogą być sprawy podziębienia , zapalenia pęcherza więc jeśli sie będzie powtarzac warto zrobić badanie moczu . Mam nadzieje , ze u was Nelcia już nie będzie musiala rodzić maluszków . Bedziecie umawiać się na sterylkę ?? ... na szczęście problemy z siusianiem odeszły w niepamięć... oczywiście, że Nela będzie wysterylizowana, ale Wet stwierdził, by jeszcze troszkę poczekać, by doszła do pełni sił po ostatnim porodzie.... tak więc może za miesiąc lub dwa... a na teraz ...kombinuję, jak tu wstawić jej fotki... Quote
Angel9999 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 a tu moja córcia Maja i Nela... zapomniałam wcześniej Wam powiedzieć, że postanowiłam nie zmieniać jej imienia, tak więc to jest już na zawsze NELA !! Quote
Alicja Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 cudne :loveu: http://i56.tinypic.com/2hhgb3t.jpg Dobrze że już zdrowiutka , możliwe ze dziewczynka przemarzła troche w schronisku i stąd to siusianie było . Za jakiś czas dobrze by było zrobić jej badanka ... w sumie jak macie za jakiś czas sterylke to przed sterylką można przegląd z badaniem krwi i moczu zrobić ;) ... kiedyś uważałam takie rzeczy za fanaberię teraz wiem że warto Quote
panbazyl Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ona jest śliczna!!!! I jaka szczęsliwa! Jeśli dałą byś radę wytrzymać jej cieczkę, to ja bym radzila sterylkę po tej cieczce co jej jeszcze nie było. Tak mi wytłumaczył wet, ze można i po porodzie robić, ale jak jest miożliwośc poczekać, to po następnej cieczce tak 3 miesiące, bo organizm powinien juz wrócić do normy hormonalnej po ciązy i porodzie. ja tak zrobilam ze swoja suczą, ciąża, poród, cieczka i sterylka. I jest ok. :) Ale popytaj weta, oni w końcu sie na tym najlepiej znają. Quote
Angel9999 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Faktycznie... najlepiej by Nela w pełni doszła do siebie, bo przecież jej zdrowie jest najważniejsze... tak zrobię... Quote
magda_z Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Po uśmiechniętym pysiu Nelci widać, że dziewczyna szczęśliwa :loveu: http://i56.tinypic.com/2hhgb3t.jpg Quote
panbazyl Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 to zrobił się bardzo sympatyczny topik. Oby jak najwięcej takich. Ona jeszcze musi długo dochodzić do siebie, ale z takimi ludźmi da sobie radę! :) Quote
Angel9999 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Nela bardzo ładnie je... zawsze ma pełną michę... je tyle, ile tylko chce i potrzebuje...tak więc szybko powinna wrócić do formy. Jest bardzo wesoła, często zaczepia, by sie z nią pobawić...no i pieszczoty... ciągle podchodzi, by ją pogłaskać, potulić, a nawet potrafi władować się na kolana... bardzo jest spragniona miłości, a my ją rozpieszczamy ile tylko się da..hi hi Quote
panbazyl Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ta suńka ma tak cudownie. Daliście jej największy prezent :) Quote
Angel9999 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Dziękuję Wam Wszystkim za miłe słowa i za to, że myślicie o Neli, to naprawdę fantastyczne... Buziaki dla Magdy i wszystkich Dogomaniaków, którym leży na sercu los Nelusi Quote
panbazyl Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Bez takich ludzi jak Ty cały sens adopcji i ratowania bidaków by był do niczego. Wrzuć za jakiś czas znów fotkę Nelki, żeby porownać jak sie zmienia - bo to jest pewne - w takim domu szybko dojdzie do siebie. Quote
Recommended Posts