Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angel9999 napisał(a):
Jak najbardziej trzeba zmienić tytuł wątku! Gdy wracam do domu Nela wita mnie w drzwiach, tak jakby od zawsze z nami była...skacze z radości, liże jęzorkiem po rekach...widać, że jest szczęśliwa...!!!

Chyba nie ma nic wspanialszego dla kogoś kto przygarnął psa - widzieć jego radość i szczęście

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może faktycznie również dlatego, że mamy jeszcze w domu 12-letnią jamnikowata sunię, w każdym razie Nela jest fantastyczna i nie umiem pojąć, jak tamci ludzie mogli ją oddać??? Strasznie Kocham Tą Psinę!

Posted

poszukaj na wątku Administracja - tam jest cały topik poświęcony temu dość trudnemu z początku zagadnieniu :) ja tez myślałam, ze nie dam rady.
Jeśli będziesz miala problemy jeszcze - jakoś spróbuję pomoc. Na razie poszukaj na Administracji.

Posted

Sikanie to mogą być sprawy podziębienia , zapalenia pęcherza więc jeśli sie będzie powtarzac warto zrobić badanie moczu .
Mam nadzieje , ze u was Nelcia już nie będzie musiala rodzić maluszków . Bedziecie umawiać się na sterylkę ??

Posted

Alicja napisał(a):
Sikanie to mogą być sprawy podziębienia , zapalenia pęcherza więc jeśli sie będzie powtarzac warto zrobić badanie moczu .
Mam nadzieje , ze u was Nelcia już nie będzie musiala rodzić maluszków . Bedziecie umawiać się na sterylkę ??

... na szczęście problemy z siusianiem odeszły w niepamięć... oczywiście, że Nela będzie wysterylizowana, ale Wet stwierdził, by jeszcze troszkę poczekać, by doszła do pełni sił po ostatnim porodzie.... tak więc może za miesiąc lub dwa... a na teraz ...kombinuję, jak tu wstawić jej fotki...

Posted

cudne :loveu:
http://i56.tinypic.com/2hhgb3t.jpg

Dobrze że już zdrowiutka , możliwe ze dziewczynka przemarzła troche w schronisku i stąd to siusianie było . Za jakiś czas dobrze by było zrobić jej badanka ... w sumie jak macie za jakiś czas sterylke to przed sterylką można przegląd z badaniem krwi i moczu zrobić ;) ... kiedyś uważałam takie rzeczy za fanaberię teraz wiem że warto

Posted

Ona jest śliczna!!!! I jaka szczęsliwa!
Jeśli dałą byś radę wytrzymać jej cieczkę, to ja bym radzila sterylkę po tej cieczce co jej jeszcze nie było. Tak mi wytłumaczył wet, ze można i po porodzie robić, ale jak jest miożliwośc poczekać, to po następnej cieczce tak 3 miesiące, bo organizm powinien juz wrócić do normy hormonalnej po ciązy i porodzie. ja tak zrobilam ze swoja suczą, ciąża, poród, cieczka i sterylka. I jest ok. :) Ale popytaj weta, oni w końcu sie na tym najlepiej znają.

Posted

Nela bardzo ładnie je... zawsze ma pełną michę... je tyle, ile tylko chce i potrzebuje...tak więc szybko powinna wrócić do formy. Jest bardzo wesoła, często zaczepia, by sie z nią pobawić...no i pieszczoty... ciągle podchodzi, by ją pogłaskać, potulić, a nawet potrafi władować się na kolana... bardzo jest spragniona miłości, a my ją rozpieszczamy ile tylko się da..hi hi

Posted

Bez takich ludzi jak Ty cały sens adopcji i ratowania bidaków by był do niczego.
Wrzuć za jakiś czas znów fotkę Nelki, żeby porownać jak sie zmienia - bo to jest pewne - w takim domu szybko dojdzie do siebie.