agusiazet Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Poleciała w kierunku za restauracją Fanaberia, teraz może być wszędzie! Może ktoś się odezwie z ogłoszeń, że ją widział! Byłby jakiś kierunek! Quote
Murka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Mam doła jak stąd do Krakowa, nie dam rady się urwać na cały dzień, wciąż coś wyskakuje, znów mamy chorego psiaka i modlę się, aby to nie była wirusówka (sunia przyjechała do nas w czwartek późnym wieczorem). Żeby tylko gdzieś zlokalizować Dixie... :-( Żeby się jej tylko nic nie stało... :-( Quote
agusiazet Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Wczoraj córka porozwieszała ogłoszenia o Dixie, ale jak na razie żadnego odzewu:( Chyba trzeba liczyć na szczęście! Quote
Murka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ze schroniska obiecali dzwonić jak tylko Dixie do nich trafi... Quote
yoko100 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 a snieg i zimno sie zrobilo jeszcze na dodatek, biedna Dixie Quote
Murka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [B]Ulka[/B], mam prośbę wpisz na głównej stronie schroniska w Mielcu, że zaginęła Dixie i jej zdjęcie w miniaturce. Ja nie pamiętam hasła i nie mogę tego zrobić :-( A na stronę wchodzi dużo mielczan chyba, zawsze to jakić przepływ informacji. Dałam info o zaginięciu suni na mielczanin.pl, e-mielec.pl i nowiny24 mieleckie. Quote
agusiazet Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Na ogłoszeniach podaliśmy telefon do Murki, schroniska i do nas! Liczymy, że ktoś się odezwie! Quote
kaskadaffik Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ja byłam wczoraj rano kolo Hotelu polskiego, bo jak na moje oko, choć to tylko gdybanie, mogła tam mała zwiać, bo tam drzewa i jest sie gdzie schować.... dzisiaj przejeżdżałam, patrzyłam.... to nie są małe tereny, teraz sypie śnieg, może będzie bardziej widoczna na białym..... maluchu gdzie jesteś.....? teraz już takie zimno.... Aga wiem, ze plakaty porozwieszane więc już nie robiłam, chyba że jest mąło, trezba by dorobić ? Quote
Ulka18 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Dalam DIXIE na allegro jako psa poszukiwanego [url=http://allegro.pl/dixie-malutka-suczka-mix-corgi-zaginela-mielec-i1427345858.html]DIXIE ALLEGRO[/url] Moze trzeba by rozwiesic plakaty na kazdej klatce schodowej w tych blokach na osiedlu? Przeciez ta malizna musi gdzies spac, jest zimno, moze wchodzi do klatki. Quote
kaskadaffik Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Aga u nas klatki są pozamykane, nie ma szans żeby tam zostałą między blokami i tym bardziej wchodziła jak ludzie chodzą koło bloków.... ja bardziej obstawiam, że może być gdzieś między garażami albo w tym małym lasku właśnie, ale ani śladu nie znalazłam... Quote
AresekSE Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Hej! To jakas cholerna niesprawiedliwosc!!! Dixie miala byc dzisiaj z nami!!! Mama Mirka bardzo zmartwiona i modli sie do sw. Antoniego, a jak ona sie modli to wszystko sie uda. Nie ma mnie na miejscu i moge sobie doradzac i gdybac ale moze zrobic jaka akcje, dac ogloszenia po podstawowkach i na przystankach... Wierze, ze sie uda renata Quote
Ulka18 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Tez myslalam o szkolach, ale jak na zlosc u nas sa teraz ferie. I jeszcze caly tydzien beda :-( Trzeba by w kilka osob przejsc cale to osiedle, wypytac ludzi. Chociaz jest prawdopodobne, ze sunia moze juz przeszla kilka km. Quote
AresekSE Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 cos w tym jest, ze moze uciekla polami na wies, bo jakos nikt nie dzwoni a pies to nie igla w stogu siana. poza tym prawie wszyscy maja dzisiaj komorke a ludzi dobrych na swiecie tez nie brakuje...Boze!!! co ja wypisuje!!! renata Quote
halcia Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ja mam złe doświadczenia z poszukiwan,plakatów mnóstwo,odzewu zero.Ale trzeba wierzyć.Trzymam kciuki. Quote
mela2 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Może jeszcze przejść po parkach.Psy lubią sie chronic w róznego rodzaju zaroślach. Tak tylko sobie gadam. jeśli postanowila wrócić do Murki,to może być już poza miastem :( Quote
agusiazet Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Kasiu, dobrze byłoby porozwieszać plakaty poza centrum miasta, a nasze auto akurat padło:( Jesli możesz weź parę rozklej w kierunku Borek, Chorzelów, bo Dixie poleciała w tym kierunku! Quote
yoko100 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Prawdopodonie widzialam w nocy Dixie.wracam o 4 i patrze jakis pies biegnie taki wystraszon, teraz patre na zdjecie to raczej na 90 % ona.Kolo duzego tesco na osiedlu. Przejechalam raz i chcialam zawrocic to juz mi gdzies zwiala:( zreszta ona jak zobaczyla auto to bardzo byla wytsraszona Quote
Ulka18 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Kolo Tesco tam obok ronda i rozjazdow na Tarnobrzeg itd. ? Moze by w Tesco plakacik powiesic, o ile pozwola. Panie kasjerki czy obsluge poprosic, zeby byly czujne. Quote
kaskadaffik Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 To chociaż jest nadzieja, że mała daleko się nie zapędza, tylko koczuje gdzieś w krzakach, pewnie koło torów, wychodzi w nocy jak juz nikogo nie ma i szuka jedzenia, w Tesko powieszę, Agusia możecie mi gotowy plakat podesłać na pocztę? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jak nie dostanę przed wyjściem z pracy to sama sklecę i wydrukuję, ale moge tylko czarno białe... przy torach rozsypię dzisiaj karmę, żeby chociaż miała co w nocy zjadać, jeśli faktycznie to była ona i koczuje w tych rejonach... Quote
agusiazet Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Tylko, że ona nie jest ufna do obcych ludzi! Ale trzeba plakacik powiesić, dam znać mojej Marcie!!! Quote
yoko100 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ulka tak kolo ronda przebiegala nawwet przez to rondo Quote
yoko100 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 ciezko ja bedzie zlapac bo jak biegla i zwolnilam to zaczela uciekac,biegla od strony osiedla w strone tesco i potem nastacje , moze gdzies na borku teraz jest Quote
Recommended Posts