Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dixie, zgubiłaś mi się dziewczynko z subskrypcji, a Ty już spakowana jesteś :)
Jakby co ze Szczecina jest AlfaLS, mam jej namiary łącznie z numerem tel.
A promy wypływają chyba ze Świnoujścia, nie ze Szczecina :)

Posted

Dzisiaj będę kontaktowała się z osobą z forum corgi, która jak sądzę na pewno pomoże jeśli zajdzie taka potrzeba.
Agusiu, jak wszystko uzgodnię, wyślę Ci numer telefonu, żeby Felek miał w razie gdyby coś nie poszło. Choć osobiście uważam, że wszystko będzie w porządku :)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Dzisiaj będę kontaktowała się z osobą z forum corgi, która jak sądzę na pewno pomoże jeśli zajdzie taka potrzeba.
Agusiu, jak wszystko uzgodnię, wyślę Ci numer telefonu, żeby Felek miał w razie gdyby coś nie poszło. Choć osobiście uważam, że wszystko będzie w porządku :)[/QUOTE]

Dziękuję, trzeba być przygotowanym na wszystko!!!

Posted

[B]agusiazet[/B], podaj mi konto :)

Paszport już mam, jako pierwszy właściciel wpisane jest schronisko, żeby się nikt nie czepiał, bo schronisko jest wpisane w certyfikacie. AresekSE jest wpisany jako drugi właściciel.

Koszt paszportu 51 zł
[URL]http://img412.imageshack.us/img412/1368/sylwesterrachunek.jpg[/URL]

Posted

Agusiu, o której Felek ma prom? Asia z forum corgi zgodziła się pomóc. Będę jeszcze wieczorem do Niej dzwoniła, żeby obgadać szczegóły. Potem od razu wyślę Ci do niej namiary.

Posted

[B]Murko[/B], na wszelkie w, sprawdz pls paszport czy wszystko jest wpisane i czy niczego nie brakuje. Lepiej na zimne dmuchac, a z celnikami to wiadomo, ze nie ma zadnej dyskusji.

To juz w sobote Panna Dixie wyrusza do domu :D Doczekala sie po tylu latach.

Posted

A mnie nie będzie... i nie będę miała dostępu do netu.
Znikam z dogo już przed weekendem i pojawię się dopiero na początku lutego (no może końcówka stycznia).
Mam jednak nadzieję, że smska mi wyślecie ;) że wszystko przebiegło sprawnie :)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Agusiu, o której Felek ma prom? Asia z forum corgi zgodziła się pomóc. Będę jeszcze wieczorem do Niej dzwoniła, żeby obgadać szczegóły. Potem od razu wyślę Ci do niej namiary.[/QUOTE]

Prom ma o 22 chyba! Wyjeżdża o 8 rano z Mielca! Namiary rzecz jasna przekażę:)

Posted

Agusiu, wysłałam Ci numer telefonu. Prom wypływa o 20tej, w tym czasie Asia będzie w teatrze, ale zorganizuje swoich znajomych, którzy w razie czego przechwycą Dixie.
Jak już będzie wiedziała kto się tym zajmie - prześle mi numery do tych osób :) Będą czekali w porcie, aż do czasu gdy Felek wyśle wiadomość, że wszystko jest ok.
Gdyby (tfu, tfu i odpukać w niemalowane) cokolwiek było nie tak - oni przejmą Dixie a od nich zabierze ją Asia (po powrocie z teatru).
Ufff... mam nadzieję, że w miarę jasno wszystko opisałam.

Posted

Jasno napisalas Raduniu. Bedzie pomoc w razie czego w porcie czekac az P.Felek napisze sms, ze wsio w porzadku.

Czyli ok. 8 rano w sobote wyjezdza z Mielca i na tą godzine ma byc Dixie ?

Posted

Dixie musi być w Mielcu przed 8.00, żeby jeszcze ją zapakować itd.
Mam jeszcze pytanko o transporter. Czy wysłać Dixie w klatce Ulki18; tam Dixie będzie wygodnie, ale ciężko będzie tą klatkę przenosić jednej osobie itp. Czy może w takim platikowym kontenerku, bardzo wygodnym i poręcznym do przenoszenia, Dixie się tam zmieści, ale będzie musiała leżeć cały czas.
W razie co pojadą oba transportery i Felek zdecyduje który dla niego będzie wygodniejszy, bo moze np. klatka się nie zmieścić.

Posted

Pieniążki doszły, dziękuję. Raduniu, podam Ci numer do Felka na PW, bo moja komórka w Anglii padła, mogę korzystać tylko z alarmowych! Jeśli możesz zadzwoń do niego i wszystko powiedz, proszę!

Posted

No właśnie się próbowałam do Ciebie dodzwonić i nie mogłam. Ok - zadzwonię do Felka i dam znać co i jak.
Numer telefonu do Jarka, który będzie czekał w porcie już mam :) Ze schroniska z Gdańska robili transporty do Szwecji i nigdy nie mieli problemów (ostatnio jechał malamut), więc jestem jak najlepszej myśli :)

Posted

Moze Dixie bedzie wygodniej w klatce, tylko czy Felek da rade podniesc ja sam w razie czego. Dixie ciezka nie jest, powinien dac rade, a jej by sie wygodniej jechalo, to wiele godzin podrozy. Dobrze, ze gdanskie schronisko robilo juz transporty, celnicy beda przyzwyczajeni.

To kiedy Dixie bedzie juz u swoich Panciow po drugiej stronie Baltyku?