Jump to content
Dogomania

BOLO - Genialny ONek ma cudowny DOM!!!!!!!!! Rudolf ma osobny wątek :)

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam wczoraj w odwiedzinach u Bolusia :loveu: ahh...panie Mariuszu, może i mnie chcecie adoptować :evil_lol: taki fajny dom Bolusiowi daliście :multi: - dziękuje bardzo :Rose:

Bolusiowi trafiło się jak ślepej kurze ziarno :cool3: Piękny duży ogród, super buda, w której pan Mariusz układa ładnie kołderkę, żeby zobaczyć czy jest pościągana (wtedy jest znak, ze Boluś się w niej usadowił )
Pies szczęśliwy i właściciele też :loveu: bryka z piłeczką jak szczeniak, no uwielbiam te jego brykanie, mogę cały czas patrzeć, kiedy skończylismy pisać umowę pan Mariusz chciał poczestować nas herbatą, ale powiedziałam " chodźmy do Bola, pobrykam z nim :diabloti: "
Boluś jest na diecie, dostaje otręby i serek light tak jak doktor Olkowski zalecił i karma light rzecz jasna, Boluś już schudł, codziennie biega z panem i jest wtedy w 7 niebie :cool3:
Pan Mariusz zakupił mu super szczotkę do czesania i jego futerko jest takie, ze chciałabym mieć taką podusię do spania :eviltong:
Boluś jest szczęśliwy, uśmiechnięty od ucha do ucha :loveu:

Zrobiłam foteczki (troszka zła jakoś niestety - aparat do doopy :angryy: ) ale zawsze cosik.
Przesłałam do malibo i wstawi :lol:

Posted

Wstawiam, wstawiam:)
Rozmawiałam wczoraj z panem Mariuszem i potwierdzam. Naprawdę miło posłuchać, jak pan opowiada o Bolku. Mamy stałe zaproszenie do odwiedzin. Pan Mariusz zaoferował nam nawet pomoc transportową dla psiaków - dziękujemy:loveu:

Posted

Z pełnym przekonaniem powiem, że takich ludzi i takie domy trzeba "klonować, kopiować, kserować", powielać na wszelkie sposoby:diabloti:
Pan Mariusz zaoferował nam też akcję zbierania 1% na rzecz fundacji!

Posted

Boluś świetnie trafił:)
Musiałam cały wątek zapisać w pdf i wysłać panu Mariuszowi, bo jakoś nie mógł dostać sie na Dogomanię, a chciał mieć całą historię Bolusia.

• 1 month later...
Posted

Viris, to jeszcze jest jakiś dług w hotelu? Poprosiłam o doliczenie Bola do mojego rachunku marcowego i zapłaciłam - powinno wszystko być na zero. Zdawało mi się, że rozmawiałyśmy na ten temat? czy ja to sobie wymyśliłam...?:???:

A teraz same przyjemności!
Mam zaszczyt przekazać serdeczności świąteczne od państwa Doroty i Mariusza O., czyli nowej Rodzinki Bolka:)
Na temat Bola padały same pochwały. Ba! Mało! Bolo jest NIEZWYKŁY I GENIALNY!
Nigdy nie sądziłyśmy inaczej - tytuł mówi sam za siebie:p
Jesteśmy zaproszone z wizytą zaraz po majówce.

Posted

Myślę, że już czas zmienić tytuł :cool3: Bolo jest kochany ponad wszystko i on kocha swoich ludzi ponad wszystko, więc DOM już ma i w nim jest :loveu: :multi:

Posted

Malibo ja Ci powiedziałam jaki jest dług w hotelu (za marzec), za luty zapłaciłam z funduszy które były dla Bola i pożyczyłam 140 zł (nie mogłam tyle od siebie dać niestety - a brakowało ) - stąd bazarek. Ale ja sobie powolutku to odrobię.

Hotel jest już na czysto, nie ma się już czym stresować.

Bolo jest Genialny i cieszę się że w nowym miejscu to widać również - odnośnie tytułu to jak przenosiłam temat chciałam zmienić - ale się nie zmienił :(

O teraz się udało :)

• 3 weeks later...
Posted

Boluś miał kiepską przygodę, gonił innego psa w zabawie i wpadł w dołek, wypadł dysk w odcinku L4-L5 i Boluś przestał chodzić!
Został natychmiast zawieziony do ortopedy, rtg wykazało stare zwyrodnienie i nowy uraz. Bolo dostał leki i nakaz ograniczenia ruchu. Przy okazji stwierdzono, że serducho Bolasa jest w takim sobie stanie - dostał Furosemid i Enarenal. Sugerowałam zmianę leków, bo dostaje olbrzymie dawki Enarenalu, aż się pani w aptece zdziwiła.
Z panem Mariuszem rozmawiałam wczoraj, Bolo chodzi normalnie, tzn., tak, jak chodził, gdy przyjechał z hotelu, czyli lekko "zawija" tyłeczkiem. Niestety, wycieczki rowerowe się skończyły, zarówno ze względu na kręgosłup, jak i serce.
Za kilka dni wizyta kontrolna, dowiemy się czegoś więcej.

Pan Mariusz dowiadywał sie o losy Rudolfa i Berga, okazało się, że widział pod płotem Kazia. Bardzo się ucieszył, że Kazio jest pod moją opieką:)

• 6 months later...
Posted

Z końcem roku odwiedzamy wszystkich naszych dawnych podopiecznych - przynajmniej wirtualnie, jeśli nie da się inaczej. Oto wieści od Bola - Ziutka jedzie z wizytką:) Będą fotki!

"Witam także serdecznie,
dzięki za wiadomość. Będzie mi bardzo miło Panią zobaczyć. Ciekawy jestem jak przyjmie to Bolo? Zaszła w nim diametralna zmiana, ponieważ zaczął się zachowywać od niedawna jak szczeniak. Biega, podaje łapę, łasi się, prosi o smakołyki, a nawet szczeka na obce psy, które pojawiają się za ogrodzeniem."

Posted

Ziutka była u Bola!!!:) Oto relacja, w tym foto. Ciekawe, że Jubu mówi o Rudolfie "Pan Idealny". Co za przypadek, że 2 tak różne psy, żyły sobie razem i OBYDWA są ideałami - coś pięknego!

"Byłam też u Bolusia :)
przywitał mnie w bramie jak wjeżdżałam, ogon latał jak śmigło :) no piękny widok!
nie da się tego opisać jaki to wesoły psiak, bryka jak szczeniak, dałam kosteczkę to od razu ją zakopał a drugi smaczek miał gdzieś ;D
piłeczkę też miał gdzieś, tylko mnie miziaj i miziaj.
najbardzieje Boluś uwielbia leżeć kołami do góry i jak jest koniec miziania to zrywa się na cztery łapy i biega jak oszalały wkoło po ogrodzie :)
Napiszę tylko tyle, co powiedział o nim Pan Mariusz " Bolo to Anioł a nie Pies :) "

Posted

Pan Mariusz mi opowiadał, że Boluś nie przeda za kąpaniem. Byli w lato nad jeziorem na działce, poszli się kąpać ale Boluś zamoczył tylko łapeczki i fruu z wody :evil_lol:
Jak Pan Mariusz poszedł popływać to Bolo, stanął biedak na pomoście i przebierał łapami skacząc i szczekając żeby wracał, strasznie się bał, że Pan Mariusz go zostawi...

Była też taka historia, że Pan Mariusz pojechał po zakupy (to też było na mazurach) i nie domknęła się brama, pani wyszła zawołać Bola a psa brak, więc panika, wołanie itd...amba, psa nie ma...więc Pani pobiegła nad jezioro a Bolo na pomoście, wpatruje się w dal jeziora i czekał na swojego pana, pewnie myślał, że poszedł popływać.

Posted

[quote name='malibo57']Bolo to gigant:) Poza tym, trafił na fantastyczną rodzinę![/QUOTE]
Dokładnie :) i szkoda, że nie można zrobić klona tej rodzinki :cool3: