an1a Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Agnes']okazalo sie, ze na allegro sprzedawane sa Chopo i mozna w Warszawie zalozyc zobaczyc:multi: sprobuje sie umowic, ze wybiore odpowiedni kaganiec w realu, zakladajac rozne na pysk. I zobaczymy na ile to sie rozni od plastiku, bo cena praktycznie ta sama[/quote] Na Ursynowie :razz: Przymierzałam tam Nerowi w zeszłym roku ;) Quote
Agnes Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='an1a']Na Ursynowie :razz: Przymierzałam tam Nerowi w zeszłym roku ;)[/quote] juz wszystko wiem - na Ursynowie sa dwa sklepy gdzie te kagance mozna dostac, choc to nie to samo co aukcja. Sprobuje sie dodzwonic i dowiedziec jak cenowo i pojedziemy zalozyc to "cudo" Quote
an1a Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Agnes']juz wszystko wiem - na Ursynowie sa dwa sklepy gdzie te kagance mozna dostac, choc to nie to samo co aukcja. Sprobuje sie dodzwonic i dowiedziec jak cenowo i pojedziemy zalozyc to "cudo"[/quote] Aż musiałam sprawdzić komentarze na Allegro :evil_lol: tak, to jest ta sama osoba, nie żaden sklep, bo pani mówiła, że nawet do 22 można przyjeżdżać ;) Podjechaliśmy pod blok i były przymiarki. Quote
an1a Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Agnes']rozmawialam z osoba z tej aukcji - i mowi, ze kaganiec mozna dostac na Pasazu Ursynowskim 3, w sklepie zoo, ale to nie jest to samo co aukcja ktora dalam wyzej. Ciezko mi bylo otrzymac odpowiedz, ze odbior osobisty jest tu i tu...umowilam sie, ze poki co podjade do tego sklepu przymierze i jak bedzie ok a roznica w cenie duza to kupie na allegro juz ten wybrany model i odbiore w wawie[/quote] Z tego co pamiętam, to ja też nie mogłam się umówić z dnia na dzień, bo ludzie byli w rozjazdach. Quote
Agnes Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='an1a']Aż musiałam sprawdzić komentarze na Allegro :evil_lol: tak, to jest ta sama osoba, nie żaden sklep, bo pani mówiła, że nawet do 22 można przyjeżdżać ;) Podjechaliśmy pod blok i były przymiarki.[/quote] rozmawialam z osoba z tej aukcji - i mowi, ze kaganiec mozna dostac na Pasazu Ursynowskim 3, w sklepie zoo, ale to nie jest to samo co aukcja ktora dalam wyzej. Ciezko mi bylo otrzymac odpowiedz, ze odbior osobisty jest tu i tu...umowilam sie, ze poki co podjade do tego sklepu przymierze i jak bedzie ok a roznica w cenie duza to kupie na allegro juz ten wybrany model i odbiore w wawie Quote
Agnes Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 no wlasnie tam cos mowil, ze bardzo roznie z tym odbiorem bywa - godzinowo itp...no ale z tego co mowisz to to jest Ursynow, tak czy siak pasuje:eviltong: Quote
Talia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Tinka w swoim Chopo: [IMG]http://images50.fotosik.pl/80/92fcfa15aa21312a.jpg[/IMG] Quote
Talia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [quote name='puzzle']Pokazes foto od przodu:razz:[/quote] Moja suka jednoznacznie stwierdziła, że z pudłem na łbie nie będzie pozować :evil_lol: Chciałam jej zrobić, ale ona łeb odwraca. A nie chce mi się 2 raz aparatu wyciągać...:diabloti: Quote
Agnes Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [QUOTE][/QUOTE][quote name='Talia.']Tinka w swoim Chopo: [url]http://images50.fotosik.pl/80/92fcfa15aa21312a.jpg[/url][/quote] i to mnie nie przekonuje - w plastiku moja sucz ma wiecej miejsca...czasami te kagance sa wielkie a czasami mam wrazenie, za male:roll: Quote
an1a Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='Agnes']i to mnie nie przekonuje - w plastiku moja sucz ma wiecej miejsca...czasami te kagance sa wielkie a czasami mam wrazenie, za male:roll:[/quote] Bo musisz odpowiednio dobrać. Mój pies ma wiadro i pełno miejsca na dole. Jak śpi w nim, pół łba chowa mu się w kaganiec. To samo podczas bójki - kagańcem nie uderzy, bo cały mu włazi na ryj. Przed fizjologiem zastanawiałam się nad plastikowym, ale przy moim psie musiałabym co chwilę kupować nowy. Nie ta wytrzymałość przy delikatności czołgu. [IMG]http://i508.photobucket.com/albums/s323/an1a1987/DSC02000.jpg[/IMG] Quote
Agnes Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 pewnie masz racje...ja narazie musze sie wstrzymac, ale pewnie do tematu wroce za czas jakis... Quote
Agnes Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='MOORA']hej Chciałam kupić taki kaganiec - Chopo, czy Maszer (nie wiem czym się różnią). Widzę tu dużo ras..... ale jaki kupić dla Wyżła Weimarskiego???- płeć pies...czy ta rasa nie jest uwzględniona?? [/quote] nie moga przeciez zrobic dla kazdej rasy kaganca!:lol: masz na stronce podane wymiary [url=http://chopo.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=1]CHOPo - kagańce, pieluchy, smycze, obroże - najwyższa jakość - Kagańce metalowe[/url] musisz zmierzyc psu pysk i dobrac odpowiedni rozmiar;) Quote
MOORA Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 hej Chciałam kupić taki kaganiec - Chopo, czy Maszer (nie wiem czym się różnią). Widzę tu dużo ras..... ale jaki kupić dla Wyżła Weimarskiego???- płeć pies...czy ta rasa nie jest uwzględniona?? z czego są te kagańce... bo też czytałam że z metalu inni piszą że z gumy ?? Quote
gops Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='MOORA']hej Chciałam kupić taki kaganiec - Chopo, czy Maszer (nie wiem czym się różnią). Widzę tu dużo ras..... ale jaki kupić dla Wyżła Weimarskiego???- płeć pies...czy ta rasa nie jest uwzględniona?? z czego są te kagańce... bo też czytałam że z metalu inni piszą że z gumy ??[/quote] roznia sie tylko i wylacznie zapieciem ,chopo ma skorzane a maszer skoropodobne sa metalowe pokryte gumoplastikiem dzieki temu psu jezor nie przymarza do metalu i jak w cos walnie to az tak nie zaboli Quote
MOORA Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 aaahhhaaa.... dzięki , dzięki za info... ps. te kagańce są suuuperrrr Quote
Apbt_sól Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Sa do wyboru albo skora albo skaj ... w maszrach. fajna rzecz i wytzyłała. Quote
Apbt_sól Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Sa bardzo lekkie.. dobrac mozna sobie indywidualnie , my np, mamy dla apbt -sznaucer suke, jest dyzy ale pies w nim ziaje pelna para i moze sie napić a to wlasnie chodzi. [IMG]http://i333.photobucket.com/albums/m385/OroPiki/DSCF2526.jpg[/IMG] Quote
puzzle Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 olbrzymy to jednak maja ten pysk jak kopare:evil_lol:, ja mam na sredniaczke suke to jest duuuuuzo mniejszy, ale jezeli wybiera sie wg rasy to tez sa super dopasowane, z tym, ze niektore psy (jak wyzej) otwieraja duzo szerzej pysk, bo moje to maja jakies takie szcekosciski, ze w tych kagancach pelno miejsca, one japy rozwalone na calosc, a kagance wielkosci skorupek od jajek:evil_lol:. ps piekne psisko:loveu::loveu: Quote
Cimi Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='gops']roznia sie tylko i wylacznie zapieciem ,chopo ma skorzane a maszer skoropodobne [/QUOTE] Chopo nie ma tylko skóry. A dwa, nie ma kagańców Maszer, to jest Chopo tylko gość z allegro sobie tak je nazwał :lol:, ba nawet metki nie ma przy kagańcu :lol: Quote
gops Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Cimi']Chopo nie ma tylko skóry. A dwa, nie ma kagańców Maszer, to jest Chopo tylko gość z allegro sobie tak je nazwał :lol:, ba nawet metki nie ma przy kagańcu :lol:[/quote] ale ja mialam na mysli te chopo i maszery z allegro czym sie roznia ;) no to na allegro tylko paskiem ;) a ze mozna napisac facetowi ze chce sie inny pasek to swoja droga :eviltong: Quote
Agnes Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 [quote name='MOORA']hejka..... kupiłam ten kaganiec chopo.... :multi: [/quote] czekamy na zdjecia:cool3: Quote
MOORA Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 hejka..... kupiłam ten kaganiec chopo.... :multi: mój psiurek zadowolony ;) a jak przy okazji groźnie wygląda :cool1:... hihi widać , że jest wygodny.... Quote
kajkoowa Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 No więc tak, mam na koncie trzy dychy przeznaczone na kaganiec Chopo. Sopel to ,,dalmatynczyk" a więc patrzyłam kagance dla kropków, jednak 10 cm wydaje mi się za mały. Nie wiem dlatego jaki wybrac, aby był dobry na szerokość. Podobno Chopo sie dopasowuje samemu do kształtu pyszczka, bo sa gietkie. Proszę o porady. Quote
Recommended Posts