Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nitencja']Zach do czasu , do czasu ......hugus szorstkiemu wytlumaczy do czego suza suczki :razz:[/QUOTE]

Lepiej żeby nic mu nie tłumaczył, bo wtedy szorstki jajka straci :diabloti:

Posted

[quote name='zachraniarka']Hugusio ma wielką ochotę na miłość, tak wielką, że zablokował mu się mózg i jak coś do niego mówię to tylko patrzy się takimi pustymi, maślanymi oczkami- obrzydlistwo![/quote]

Prawdziwy lab :turn-l: :jumpie: :evil_lol: ;) ;) ;)

Posted

[quote name='Wojenka']Prawdziwy lab :turn-l: :jumpie: :evil_lol: ;) ;) ;)[/QUOTE]

No niestety w tym co napisałaś jest dużo prawdy, często wśród labów spotykane są maniaki seksualne. Mój niestety nie należy do wyjątków i też się wdzięczy do prawie każdej damy, choć na szczęście w jego wypadku tylko na wdzięczeniu się kończy. Jest na tyle posłuszny, że można go odwołać nawet od chętnej panienki.

Kiedyś rozmawiałam z pewnym anglikiem i on opowiadał, że u nich się mówi o samcach labów, że kierują się w życiu regułą trzech F- Food, Fight & Female. U mnie w lesie też sporo takich macho się przechadza. Mój Hugusio jest nie konfliktowy, ale już jedzonkiem i kobietami nie pogardzi :roll:

Na szczęście póki co sytuacja u mnie w domu się unormowała. Reguła "karnego żółwika" poskutkowała, Hugusio poleżał sobie w odosobnieniu, przemyślał sprawę i na razie zachowuje się grzeczniutko. Także ponownie nie jest źle :D

Posted

[COLOR=Magenta]Kochani zdrowych,pogodnych swiat Bozego Narodzenia,duzo miłosci,spokoju i ciepła rodzinnego zyczy wam wszystkim,waszym rodzinom i oczywiscie czterołapom Rita i dogomaniacki uszatek Parysek.:santagri::santagri::santagri::x-mas::x-mas::x-mas::tree1:[/COLOR]

Posted

[quote name='zachraniarka']Hugusio ma wielką ochotę na miłość, tak wielką, że zablokował mu się mózg i jak coś do niego mówię to tylko patrzy się takimi pustymi, maślanymi oczkami- obrzydlistwo! [/quote]
Przemawia przez Ciebie kobieto zazdrośc... :eviltong:
[quote name='zachraniarka']Lepiej żeby nic mu nie tłumaczył, bo wtedy szorstki jajka straci :diabloti:[/quote]
... i okrucieństwo!!! :watpliwy:
;)

Posted

A ja właśnie skończyłam odkudłaczanie Misi. Pod tym futrem kryła się całkiem ładnego kształtu suka! :evil_lol: Teraz się zastanawiam, czy w ramach świątecznych porządków jeszcze jej nie wykąpać. Tropikalnym szamponem z papają. :-)

Teraz troszkę sobie odpocznę, a potem idę zalewać karpia galaretą i takie tam...

Posted

[quote name='zachraniarka']kierują się w życiu regułą trzech F- Food, Fight & [B]Female[/B]. [/quote]To chyba wersja ugrzeczniona - zgaduję, że w oryginale brzmiało to inaczej. ;-)

A z drugiej strony, nigdy nie myślałam, że laby sa specjalnie skore do bijatyk! Natomiast to trzecie F zdecydowanie zauważyłam - u nas na placu jest lab, który Lotce nie daje spokoju. Trzeba go na siłe z niej zrywać, co nie jest łatwe, bo on silny jest i łapie ją mocno przednimi łapami. A właścicelka stoi i sie przygląda... :roll:

Posted

[quote name='Wojtek']Przemawia przez Ciebie kobieto zazdrośc... :eviltong:

... i okrucieństwo!!! :watpliwy:
;)[/QUOTE]

Kochany, chyba chciałeś napisać "Przemawia przez Ciebie kobieto troska.. i miłosierdzie!!!" ;) ;) ;)

Patrząc na to jak dziś jeden z moich potworów się męczy, dlaczego miałabym na to skazywać drugiego?? Choć nie powiem, cieszę się, że nie muszę póki co podejmować takiej decyzji. No a patrząc na szorstkiego nie wierzę by już zmienił w przyszłości jakoś drastycznie swoje upodobania..

[quote name='Flaire']To chyba wersja ugrzeczniona - zgaduję, że w oryginale brzmiało to inaczej. ;-)[/QUOTE]

Ciiiii... cho.. sza! Forum czytają też dzieci ;)

[quote name='Flaire']A z drugiej strony, nigdy nie myślałam, że laby sa specjalnie skore do bijatyk! Natomiast to trzecie F zdecydowanie zauważyłam - u nas na placu jest lab, który Lotce nie daje spokoju. Trzeba go na siłe z niej zrywać, co nie jest łatwe, bo on silny jest i łapie ją mocno przednimi łapami. A właścicelka stoi i sie przygląda... :roll:[/QUOTE]

No ja niestety znam kilka zaczepnych labów, co dla mnie jest totalną porażką jeżeli chodzi o tę rasę. Być może dlatego, że Hugusio mi tę kwestię trochę wyidealizował, ale ja uważam, że każdy lab powinien być w tym względzie taki jak mój. Pewny siebie, a przy tym całkowicie nie konfliktowy.

Posted

[quote name='zachraniarka']Hugusio ma wielką ochotę na miłość, tak wielką, że zablokował mu się mózg i jak coś do niego mówię to tylko patrzy się takimi pustymi, maślanymi oczkami- obrzydlistwo! Na razie został odesłany na posłanie i ma zakaz opuszczania tego miejsca, trudno jak się nie umie zachować.. Leży teraz, stęka i dyszy.. a ja mam ochotę mu łeb ukręcić..
[/quote]
Ty się raczej ciesz, że jeszcze Ci nie "śpiewa" :cool3: :evil_lol: :eviltong:

Posted

[quote name='zadziorny']Ty się raczej ciesz, że jeszcze Ci nie "śpiewa" :cool3: :evil_lol: :eviltong:[/quote]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]A taki śpiew jest cuuudownyyyy[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Wiem, co mówię, mam dwa samce i sukę w domu. Krytyczne dni cieczki to jest to ! Psy nie jedzą, śpiewają, szczególnie stary. Suka też nie lepsza, potrafi specjanie je zachęcać. Kiedys mielismy taki duzy kennel, który uzywalismy na wystawy jako klatkę i stół. No i w czasie cieczki go rozstawialiśmy i zamiennie to Frodo to Sandra w nim siedzieli. I co ta małpa zrobiła ? Wskoczyła na klatkę, aby biednego Froda z góry aromatyzować ![/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Na dogomanii widać świąteczną krzątaninę. Kilka dni mnie nie było, a szybko udało mi się nadrobić zaległości w lekturze, z której wynika, iż:
- może to dobrze, że nie trzymałam kciuków za Locię, bo ich mocy nie jestem pewna, a wszystko się udało :multi:;
- jedna kobieta i jedna suczka powinny przyznawać się do poważniejszego wieku niż kilka dni temu. Zdrowie naszych supermisiowatych :cunao:;
- w czwartek może napije się winka w miłym towarzystwie :razz:;

Oj trudno mi dziś idzie pisanie, bo już jestem zmęczona świętowaniem (różne odłamy rodziny, spędzające Święta poza rodzinnym miastem, zorganizowały wcześniejsze "Wigilie" :roll:). A ja jeszcze w domku nie mam świątecznego nastroju, tzn. że muszę jeszcze zrobic parę rzeczy :p.

Nie będe jednak marudzić.
Kochani, oto moje świąteczne życzenia dla Was:
:tree1:[B][COLOR=Red]Życzę Wam wiele szczęścia. [/COLOR][/B]Bądźcie tak szczęśliwi, jak wytaplana w błocie Fredzia.

Posted

[quote name='Jura']
- jedna kobieta i jedna suczka powinny przyznawać się do poważniejszego wieku niż kilka dni temu. Zdrowie naszych supermisiowatych :cunao:;
(..)
Oj trudno mi dziś idzie pisanie, bo już jestem zmęczona świętowaniem (różne odłamy rodziny, spędzające Święta poza rodzinnym miastem, zorganizowały wcześniejsze "Wigilie" :roll:). A ja jeszcze w domku nie mam świątecznego nastroju, tzn. że muszę jeszcze zrobic parę rzeczy :p.

[/quote]

Jura, przez ten rok aż tak powaznie się nie zestarzałam :evil_lol: ale dzięki za życzenia :p i zazdroszczę zmęczenia ..świętowaniem, bo jestem tez zmęczona,ale przygotowaniami do swiętowania :diabloti:a jeszcze łapie mnie jakies choróbsko, czyli kaszel gdzies z oskrzeli :angryy::-(. Mam jutro szanse być ideałem zony, bo głos mi gdzies zanika i jest szansa,że zamilknę na dobre , nie liczac kaszlu :eviltong:
Serniko-makowce dopiekaja się własnie ( albo przypalaja-niepotzrebne skreslić ;)) , został do zrobienia kompot i smazenie karpi,ale to juz bezpośrednio pzrez konsumpcją...

Posted

Witajcie po długiej przerwie drodzy Dogomaniacy.
Ostatnie miesiące miałam i mam nadal bardzo pracowite, prawie że wyjęte z życia. Zaległości na Dogo chyba nie nadrobię, tym bardziej że na dniach powinny pojawić sie u mnie Fili maluszki.

:tree1:
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=6][COLOR=DarkGreen]Życzę Wam wszystkim
w Święta Bożego Narodzenia
Najpiękniejszych snów spełnienia.
Dużo radości, miłości i spokoju.
[/COLOR][/SIZE][/FONT]:tree1::x-mas:

Posted

Korzystając z chwili wytchnienia życzę Wam :
[I][B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Spokojnych , szcześliwych Świąt spędzonych w gronie rodziny i przyjaciół[/COLOR][/SIZE]. :tree1: [/B][/I]

Posted

[COLOR=YellowGreen][B][SIZE=4]Wesołych, zdrowych i pogodnych Świąt
życzy zadziorny i piesie dwie[/SIZE][/B][/COLOR]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/5139/choinkamikolajyd7.gif[/IMG]

[IMG]http://img172.imageshack.us/img172/5700/merrychrisqy7.gif[/IMG]

Posted

[quote name='niedzwiedzica']...Mam jutro szanse być ideałem zony, bo głos mi gdzies zanika i jest szansa,że zamilknę na dobre ...[/quote]
... ale chyba przemówisz dzis wieczorem ludzkim głosem - [B]niedźwiedzico[/B]?
;) :lol:

Wesołych świąt!!!
Wojtek i Fu :bluepaw:

Posted

No to dalsza relacja z wizyty sucz.. Dziś trwa sielanka, rano na spacerku wszystkie cztery piesy biegały sobie luzem (wczoraj lab musiał być na smyczy). Raz tylko doczepił się do malutkiej naszej cieczkowej jakiś golden, no ale wtedy Ludwisiek zdecydowanie pokazał mu do kogo należą dziewczyny :razz: :razz: :razz:

Teraz siostra gdzieś wybyła na miasto, a ja ubieram choinkę i czuwam nad stadkiem. Hugusio jako niepoprawny amant śpi sobie samotnie w kuchni pod stołem. W tym czasie Ludwiczek korzysta :lol:, z resztą sami zobaczcie co się wyrabia na moim łóżku:

[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/6161/20061224037qy0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/9051/20061224040gd2.jpg[/IMG]

Sucze mojej siostry: na pierwszym planie cieczkowa panienka, czyli pinczerka miniaturowa Tyra, a w tle nasza multichampionka pinczerka średnia Maja
[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/4968/20061224022xo3.jpg[/IMG]

No i na koniec szczęśliwy, rozmarzony szorstki, z lewej dziewczyna, z prawej dziewczyna- no tak to można spędzać święta :D
[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/5923/20061224036aq4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zachraniarka']... z resztą sami zobaczcie co się wyrabia na moim łóżku
[/quote]
Właściwie to już nie łóżko, a legalny barłóg... ;) :lol:

Posted

[FONT=Century Gothic][SIZE=5][COLOR=seagreen]życzę wszystkim dogomaniakom Zdrowych Spokojnych Świąt --[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=5][COLOR=#2e8b57]spędzonych w gronie najbliższych i oczywiście naszych kochanych paszczaków[/COLOR][/SIZE][/FONT] :tree1: :x-mas: :tree1: :tree1: :santagri:

[COLOR=mediumturquoise]miałam piękne gify świąteczne ale komp mi odmawia posłuszeństwa..[/COLOR]

Posted

[B][COLOR="RoyalBlue"]Miśki Moje Drogie!
Wszystkiego Najlepszego Wam życzymy, Spokojnych, Zdrowych, Wesołych Świąt, spędzonych tak, jak Wam się marzy. :loveu:
coztego, Kreska i Malizna[/COLOR][/B]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...