Kardusia Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]Borsaf [/B]- Dumam nad tym....:roll: . Dolka jest na Acanie Adult. Tylko ostatnio sporo bączków się pojawia :shake:... Je bardzo dobrze, nie wybrzydza. Koopy dobre ;). Tylko te wiaaaatryyyy...uch, czasem nie idzie wytrzymać :crazyeye:... O czym te bzyki mogą świadczyć? Orijen ma "pisany" fajny skład - tylko tak jak czytałaś - zastanawiam się nad tą zawartością białka, czy nie za wysoka??? Zdaję sobie sprawę, że to białko pochodzenia zwierzęcego ( z czystego mięsa) też jest inaczej przyswajalne jak te wszystkie miały, mączki itp...Juz tak co najmniej miesiąc dumam i nic nie wydumałam. A fakt - tania to ona nie jest.
swallow Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Kardusia']Dolka jest na Acanie Adult. Tylko ostatnio sporo bączków się pojawia :shake:... Je bardzo dobrze, nie wybrzydza. Koopy dobre ;). Tylko te wiaaaatryyyy...uch, czasem nie idzie wytrzymać :crazyeye:... O czym te bzyki mogą świadczyć? [/quote] Ona ma to chyba po tatusiu :p :evil_lol: [quote name='Kardusia']Nie wiem jaki pies gorszy: czy niejadek - czy obżartuch :roll:?[/QUOTE] Miałam oba przypadki w domu. Zdecydowanie gorszy niejadek :lol:
Flaire Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Kardusia'][B]Borsaf [/B]- Dumam nad tym....:roll: . Dolka jest na Acanie Adult. Tylko ostatnio sporo bączków się pojawia :shake:... Je bardzo dobrze, nie wybrzydza. Koopy dobre ;). Tylko te wiaaaatryyyy...uch, czasem nie idzie wytrzymać :crazyeye:... O czym te bzyki mogą świadczyć?[/quote]Mój wet mówi, że to znaczy, że pies czegoś nie trawi tak jak powinien. Dla mnie to ma sens. Więc gdy miałam problemy z Misinymi bąkami - zmieniłam jej karmę. Teraz je Eukanubę i nie ma problemu. Z kolei Api jadła RC i też bączyła. Apiszonki zmieniły jej karmę na Hillsa i przestała. Wszystko to indywidualne sprawy, ale w tych przypadkach udało się dopasować karmy tak, żeby bąków nie było! :-)
INA Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Kończe pić kawkę którą zaczęłąm pić na braciach mniejszych i zabieram się za pracę:cool1: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen][B]Edelowcom też życze uroczych Mikołajkowych prezentów:x-mas: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B]Kardusia[/B] - będzie dobrze - tak dawaj dużo picia coby wypłukać to całe ustrojswto potem lekka dietka oczyszcająca i będzie ok:lol: :razz: [quote name='Kardusia'] Pożyjemy - zobaczymy. A mój śmieciarz dzisiaj grzebał w wiadrze :mad::mad::mad:. Przyłapałam jak wyciągała skorupki od jajek :angryy:.Co za charakterek, w kogo to poszło??? Ciągle nienażarta :shake::shake::shake:...Z tą czekoladą to cud, że nie pożarła do kompletu opakowaniowych papierów...Nie wiem jaki pies gorszy: czy niejadek - czy obżartuch :roll:?[/quote] Kardusia czy ty tego biednego psa głodzisz czy co ;) sorry ja nie rozumiem bo mam niejadka:evil_lol: [quote name='swallow'] Zdecydowanie gorszy niejadek :lol:[/quote] Pewnie tak ale ja się już przywycziłam - no niestety karmię go suchym z ręki ( Vigo może jeść narazie tylko to RC dla wrażliwców i alergików a nienawidzi tego z całego serca:mad: i kolejne 15 kg już zamówine:diabloti: ) ale resztkę Acany znalezioną gdzieś w szafie zjadł bez wybrzydzania:crazyeye: - no i gotowane co kilka dni zjada Vigo też- aż miło.
Nitencja Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Kardusia moje po Acanie czasem tez bączyly ...... teraz kupuje tu : [URL="http://www.ekarma.pl"]www.ekarma.pl[/URL] no i czekam na Bozite!:lol:
Magicnesca Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=black]:x-mas: Edelowcom życzę Mikołajkowych prezentów [/COLOR][/FONT] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img296.imageshack.us/img296/7018/b16gi9.gif[/IMG][/URL]
Aluzja Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Hejo, jeszcze raz w sprawie trucizn niesmiadomych:-)zreszta ten temat tu kiedys bardzo ladnie sie rozwinal... ja pilnuje bardzo rodzynek.Rodzynki ponoc bardzo zle wplywaja na psie nerki.Cos w nich jest co destabilizuje ich prace. Co do karm.Ja mam wieksza ilosc psow a nie mam ich produkcji wiec karma i jej jakosc plus cena maja dla mnie duze znaczenie.Zostaja mi wiec dwa wyjscia albo zaczac produkcje szczeniat by psy zarobily na siebie badz kombinowac z karmamai. Wybralam to drugie:evil_lol: Od kilku dni testuje na moich psach Arion'a.Niby performance dla aktywnych.Cena tez wcale nie jest az tak szokujaca mala zwazywszy na to ,zeczego jak czego ale zarla moim psow nie bronie. Na razie ...Jimmy jak zwykle po zmiane karmy dostal biegunki.On jest jak termometr.Po Royalu tez tak mial.Aczkolwiek po Royalu ladnie zaczal nabierac masy ale bral energy 4300.To ruchliwy pies majacy sporo ruchu w ciagu dnia. Zobacze tego Ariona. Natomiast co do szczeniat wybprobowalam w ciagu tych lat wiele karmi stwierdzilam jedno airedale sa dosc dziwne w tej kwestii.Jedne pochorowaly mi sie po Eukanubie,a drugie po Purinie milay rozowa biegunke ..niechudnac przy tym ani sie nie odwadniajac.Dziwne to bylo. Pieknie "szly" na Royalu ale tez..ostatnio caly miot pieknie odchowal sie na ..Arionie. Przyznam sie jednak ,ze szczenieta u mnie to nie tylko karmienie sucha karma..pozwalam soebi na dawanie im np.karmy z prawdziwym mlekiem,od czasu do czasu miecho z ryzem.Podaje im tez puszki.I do tejpory zyja:-)) Co do psow ,..niejadek w domu to tragedia....obzartuch jest do opanowania;-) Swallow jak synowa sie miewa??Czy brzucho duze i na kiedy ma termin? Wojtek..... cieczka sie zbliza wielkimi stopami:-)) Dobra spadam bo przez ten net dosane rozge..(chociaz Mikolaj dotarl do mnie juz wieczorkiem hihihi niespodziewany:-))))))))
borsaf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Hihihi, ja szorstkowi sprawiłam trymowanie na Mikołaja. [B]Aluzja[/B], nozyk jest the best. tylko podgardle i policzki to juz mi za ciążko bylo, na glowie tez klaki srednio wychodzą, i kolo doopencji mlody juz nie stal spokojnie. Wzięłam maszynke i...chyba faceta uduszę:mad:, ostrze swieżo naostrzone, a tu ni chu,chu...nic nie tnie. Została ręczna więc mlody jest dziebko w schodki zrobiony:evil_lol:, a ja ledwo pisze po tym hauptnerze, skurcze w łapach dostałam. Czy jest mozliwośc, ze za mocno dokręcił ostrza?
swallow Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Mam nadzieję, że Wasze Mikołaje dziś się spisały tak dobrze jak mój ;) [CENTER][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/696/bonddogofw6.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]
swallow Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Moje szorstki dziś świętowały w najlepszy dla nich możliwy sposób, czyli biegały do woli po polach i zaliczyły śmierdzącą kąpiel w rowie :cool3: a teraz śpią jak zabite :lol: [SIZE=1]I to jest mój 500 post na dogomanii :multi: [/SIZE]
Wojtek Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Aluzja']Wojtek..... cieczka sie zbliza wielkimi stopami:-)) [/quote] :rolleyes: :p :mdrmed: [B]swallow[/B], śliczna fota - idealna do airelendarza :loveu:
niedzwiedzica Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Bondzik, mój chłopak :loveu::loveu::loveu: Ewka, wyslij mi prosze te fotkę mailem :modla:
borsaf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [B]Swallow[/B], a czy ja też moge go sobie do albumu dać?I....moze masz jeszcze inne z tej serii? Pliss, na maila:modla:
swallow Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Bondzik, mój chłopak :loveu::loveu::loveu: Ewka, wyslij mi prosze te fotkę mailem :modla:[/quote] [B]niedzwiedzica[/B] - fotkę na skrzynce miałaś juz zanim napisałaś ten post :lol: [quote name='borsaf'][B]Swallow[/B], a czy ja też moge go sobie do albumu dać?I....moze masz jeszcze inne z tej serii? Pliss, na maila:modla:[/QUOTE] [B]borsaf [/B]- Pewnie, że możesz, mam tez inne ale podobne, wysle na maila
borsaf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [B]Swallow[/B], dziekuję, fotki sa cuuudne, naprawde na kalendarz sie nadają.
Kardusia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [B]Swallow[/B] - a my????? Tatoooooo jest bomba :p:loveu::eviltong:....
borsaf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Regonik pozazdrościł Bondzikowi i tez ubrał czapke Mikołaja:lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img507.imageshack.us/img507/4371/reg1pn5.jpg[/IMG][/URL]
Ali26762 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [B]borsaf[/B], sama założyłaś Regonowi czapkę? Czy to efekt nauki na Uniwesytecie? Jeśli tak, to BRAWO! Robisz postępy - jeszcze wszystkich zakasujesz w przeróbkach fotek :multi: :multi: :multi:
Ibolya Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [COLOR=Blue]Witajcie erdelkowcy :multi: zapraszam na kawkę na welszyki :kaffee_2: [B]swallow[/B] piekny piechol :ylsuper:piękna fotka :cool2: (chociaż widzę, że tu się więcej Was do tego pięknisia przyznaje :cool3:) [/COLOR]
INA Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Już, już lęce na kawkę:kaffee_2: :lol: dzięki Ibolya [B]Swallow[/B] - pięknia ta fota po prostu bomba Ci wyszła:loveu: - w sam raz na stronkę grudniowego kalendarza 2008:cool3: [B]borsaf [/B]- sama robiłaś? Czy takie mądrości wyniosłaś z zajęć na Uniwersytecie:cool3: ? Bardzo fajne:loveu: Pod cząpką chyba widzę wytrymowane uszka:razz:
zadziorny Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='swallow'] [SIZE=1]I to jest mój 500 post na dogomanii :multi: [/SIZE][/quote] Gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
zadziorny Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [B]Borsaf[/B] brawo [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] (brakuje mi tylko "uśmiechu" Regona :cool3: :p)
borsaf Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Witajcie, Daleko mi jeszcze do corella czy innych . Ta fota to efekt programu z ramkami, w necie mozna ściągnąć, no na czas okreslony ale mozna legalnie. Mam cos klopoty z neostrada od wczoraj. Dzisiaj tez musialam sprzety poodstawiać by się do gniazdka dostać i ponownie wcisnąć kabelki...i sie udalo! Na jak długo tego nikt nie wie. [B]Zadziorny,[/B] ja nie mam foty pt "usmiech Regona" Sam wiesz, ze to trwa ułamek sekundy. Moze jak mlodzi kupia sobie kamere to jakoś będzie mozna utrwalić. Narazie Regon jest na leczeniu oczek. Znowu ta trzecia powieka...dostaje krople z genta 3xdz,... jeszcze siusiak plukany, bo cos brzydki wyciek sie pojawił...ech, z chlopakami tez jest problem. Podmywac takiego po spacerku trzeba?...
Anisha Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='borsaf']Witajcie, Daleko mi jeszcze do corella czy innych . Ta fota to efekt programu z ramkami, w necie mozna ściągnąć, no na czas okreslony ale mozna legalnie.[/quote] Brawa i tak Ci się należą :klacz: :klacz: - ja nawet nie wiedziałabym gdzie takiego programu szukać, że nie wspomnę już o używaniu... :oops: [quote name='borsaf'] Mam cos klopoty z neostrada od wczoraj. Dzisiaj tez musialam sprzety poodstawiać by się do gniazdka dostać i ponownie wcisnąć kabelki...i sie udalo! Na jak długo tego nikt nie wie.[/quote] Ja tak mam co parę dni, czasami wręcz codziennie - muszę wtedy wyjąć kabelek ze złączem USB z kompa (a wejścia USB mam z boku frontu :p komputera, więc na szczęście wtedy nie trzeba nic przestawiać) i przełożyć go do drugiego wejścia, albo nawet w to samo miejsce jeśli w inne akurat nie trafię. Komp wtedy chwilę "pomyśli", zapamięta, że ma podłączone coś "nowego" - i hop! neostrada znowu jest! :razz: Taki goopi ten komp... :mad:
Recommended Posts