fjolka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 kardusia :-( :-(:-( tak mi wychodzi, ze joga byla:-( tez nasza rodzina
fjolka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [quote name='zachraniarka']Szorstki poluje na osy, ale na jego szczęście żadna go jeszcze nie dziabnęła, a ja mam nadzieje, że mu wybije te głupie pomysły z głowy.[/quote] jak juz znajdziesz jakas skuteczna metode to ja chetnie sie do niej podlacze :evil_lol: [quote name='zachraniarka']Pomysł nam się wykluł z przedszkola. Patrzymy jak szczeniaki rosną i się rozwijają i myślimy co z nimi dalej zrobić. Więc wymyśliliśmy "posłuszeństwo na codzień" czyli to co będzie kontynuacją przedszkola tylko już na wyższym poziomie, obejmujące to co jest w życiu potrzebne.[/quote] tak wlasnie jest na bawarii, tzn. przedszkole dla szczeniat jest podzielone na 2 etapy, pierwszy to z zalozenia socjalizacja i szkolenie poprzez zabawe, a drugi to kontynuacja, ale z wiekszymi wymaganiami wobec psow i wlascicieli i na ogol zaczyna sie od 16 tygodnia zycia psa [quote name='zachraniarka'][B]fjolka[/B] to nie jest aż takie coś specjalne.. jak chcesz wyślij mi maila na PW to zrobię zdjęcie artykułu i wyślę.. ale uprzedzam się, że możesz się rozczarować, bo to nie jakiś fajny artykuł.. taka głupotka, ale miła mojemu sercu, bo to debiut szorstkiego, a nie ukrywam, że bardzo, bardzo bym chciała by kiedyś dorównał on mojemu wspaniałemu labowi.. :roll:[/quote] [B]zachraniarko[/B] alez z ciebie skromna osobka:pdla mnie to jest[I] bardzo[/I] [I]specjalne[/I] :p bo juz od dawna :cool3:sledze sobie wasze poczynania, a fakt, ze wybralas szorstka na psa ratowniczego sprawia, ze na pewno dla wielu jest to [I]bardzo specjale[/I] :loveu: dla mnie bynajmniej jest to duza motywacja do pracy z moim osobistym szorstkiem;)
Ali26762 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]fjolka[/B], jeśli chcesz, to ja Ci zaraz zeskanuję :) Podaj mi tylko jakiś namiar na siebie, żebym mogła wysłać.
borsaf Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Kardusiu, przykra wiadomość:placz:, ale cóż, za szybko odchodzą te nasze czworonogi. Za maila dziekuję, wieczorkiem napiszę. Nie mogę tu na forum bo Wiktor jest zalogowany na dogo i czyta, a to dla niego właśnie to poszukiwanie sunieczki:lol:
Ali26762 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Informacja o odejściu każdego psiaka jest smutna, nawet nieznajomego :( [B]fjolka[/B] - czekam na namiary, zeskanowałam już cały artykuł :)
coztego Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Ali[/B], mozesz przy okazji pchnąć też do mnie :cool3: Po raz pierwszy od tygodnia, chyba, w miarę przyzwoicie działa mi internet... Mam nadzieję, że nie padnie za chwilę :diabloti: [B]Flaire[/B], moze w ramach "innych" pokażesz nam niufki :cool3: Ja się cieszę z nadejścia jesieni, żeby tylko dni nie były takie krótkie. Muszę jakoś inaczej zorganizować psie spacerki, bo o naszej zwyczajowej porze już całkiem ciemno :roll: A niedługo przyjdzie zima :multi: Uwielbiam cztery pory roku :)
Kardusia Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Borsaf, Fjolka, Rita, Ali - [/B]wiadomości takie są zawsze przykre, bardzo smutne. Ale my już na to wpływu nie mamy. Wiele naszych kochanych istotek już odeszło i nadal będziemy przeżywać ich odejścia. Jogusia wróciła do swoich Hodowców...
borsaf Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Coztego[/B], tez mam problem, kiedy na dlugi spacerk zabrac Regona. Zwykle chodzilismy o 19, 19.30 do 21, a teraz tam ciemnica bo światel miasto nie zrobilo, a szkoda.Zupelnie nie wiem jak ten dzien mu zorganizowac:shake:Około 15-16 przychodzi Max i biegaja w ogrodzie godzine, półtorej, a pańcie liście grabią i orzechy zbierają. Mlody sie tak nagimnastykuje, ze jęzor ma na wierzchu. Latem odsypiał Maxa i o 19 już był naładowany do wyjścia. Teraz nie ma jak, musze skrócic spacer, chodzić wieczorem po ulicach:angryy:. Czy u Was tez tak beznadziejnie pada? Regon mi zabawki znosi bo ma zegarek w tyłku i chce juz wyjść, a tu równo, rzęsiście pada. Ja mam strój na deszcz ale on zmoknie jak kura juz po 200m. Czekam na śnieg bo wtedy nad jeziorem jest bialo, widno i można chodzić wieczorem nawet. No, to idziemy "moczyć" kitę:evil_lol:
zadziorny Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 U nas popadało jedynie w niedzielę wieczorem, jak już było dawno po wystawie i to tylko przez około 1,5 godziny :cool3: :p. Od tego czasu mamy sucho, a dzisiaj nawet bardzo ciepło (23 [FONT="]°[/FONT]C) :multi:
Minio Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Wreszcie dorwałam się do kompa :mad: [B]Kardusia [/B]Bardzo mi przykro ... [B]Swallow [/B]Zdjęcia cudowne , aż chce się chodzić na wystawy . TYlko następnym razem Aga przede mną , bo jej chyba moje afro przeszkadzało :crazyeye: :p Poza tym jak zwykle nie nadrobię dwóch dni , tyle zdążyłyście napisać:shake: My aklimatyzujemy szczeniora , który okazał sie psem z baaardzo dużym temperamentem... Już zaczyna nam dom roznosić. Ciekawe co będzie sie działo za kilka TYGODNI ?:diabloti:
Minio Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [quote name='borsaf'][B]Minio,[/B] foty Vanilli plisssss[/quote] Są tylko nie ma ich kto wrzucić na serwer :p :p
borsaf Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Minio[/B], ja robię tak, ze najpierw sobie je zmniejszam w programie, w którym sie ogląda foty. Ja mam np IrfanView, po zmniejszeniu wchodze na plik i zapisz... na pulpicie. Teraz to już żaba za mnie resztę zrobi. Klikam na żabę, przeglądaj...na pulpit i...host it. Jak pokaże fote to Ctrl C na podswietlony drugi adres pod fotą i w poście Ctrl V i juz jest na dogo. Chyba najtrudniejsza rzeczą jest zmniejszanie fotek dla niewprawionych. Szkoda, ze dogo jest taka rygorystyczna co do wielkości 500 pixeli z każdego boku, nie moze byc więcej, bo żaba ma opcję, ze sama zmniejsza ale do 640 albo malutkie 325 pixeli. Córa pisuje na babskim forum i tam nie ma takich drakońskich rygorów, mogą być i wieksze podpisy i większe foty. Moze tutaj ze względu na dużą ilość uzytkowników taki jest regulamin? Nie znam sie na kompie, ja tylko klikam:evil_lol:
Nitencja Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Kardusia to smutne :( tym bardziej wymizilam dzis mojego glupolka.
tunio Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Borsaf,szybki i nieklopotliwy do masowego zmniejszania fotografii jest "EzThumbs",niestety o ile sie nie myle nie ma tam mozliwosci obrobki fotografii.W razie czego moge poszukac strony,ktora podala mi Malawaszka i z ktorej go sciagnelam,a wowczas bez klopotu bedziesz zmniejszac do odpowiednich rozmiarow.Na Officie rowniez mi sie niezle pracowalo,niestety od dluzszego czasu lece "na awaryjce",na ktorej niestety mi on nie dziala.A szkoda,bo nie dosc ze szlo tam latwo fotografie zmniejszyc,to i dodatkowo obrobic. BTW.Pomocne tematy,w ktorych wiedza na temat fotografii jest serwowana w postaci "pigulki" sa podwieszone w galerii,a tutaj podrzucam odnosniki.[b][url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259]PIGULKA I[/url].[url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8121]PIGULKA II[/url][/b]
Gosia_i_Luka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Ali - wyślij mi też artkuł, pliiisss! [img]http://yelims3.free.fr/Inclassables/Inclassable04.gif[/img] Anisha - strasznie współczuję "przygody" Szagastego, dobrze wiem, co to znaczy panikować nad psem, ja potrafię lamentować, że psa tracę i po wetach latać, jak Luka tylko nieco humor traci, a okazuje się (po wszystkich możliwych badaniach), że na drugi dzień np. cieczki dostaje... [img]http://yelims3.free.fr/Grrrrrrrrrrrr/Grrrr09.gif[/img] Wymiziaj szorstkiego od cioci Gosi koniecznie! Uwielbiam go! [img]http://yelims1.free.fr/Amour/Amour77.gif[/img]
Filla Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Kardusia [/B]:placz:Smutkiem przepełnia nas odejście każdego czworonoga. Jest mi bardzo przykro. Joga była starsza od mojej Bajeczki o miesiąc. Dzisiaj spojrzałam na nią "inaczej" i zrobiło mi się jeszcze smutniej:-(
Ali26762 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]coztego[/B], [B]fjolka[/B], [B]Gosia[/B] - artykuł już powinien być u Was :) Czy ktoś jeszcze chce? Komu, komu, bo idę do domuuuuu! :D
Filla Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 [B]Ali mi też. plissss [/B]na e-mail:[email protected]
Ali26762 Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 No problem, rano przeczytasz, mam nadzieję, że z zainteresowaniem :)
Minio Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='borsaf'][B]Minio[/B], ja robię tak, ze najpierw sobie je zmniejszam w programie, w którym sie ogląda foty. Ja mam np IrfanView, po zmniejszeniu wchodze na plik i zapisz... na pulpicie. Teraz to już żaba za mnie resztę zrobi. Klikam na żabę, przeglądaj...na pulpit i...host it. Jak pokaże fote to Ctrl C na podswietlony drugi adres pod fotą i w poście Ctrl V i juz jest na dogo. Chyba najtrudniejsza rzeczą jest zmniejszanie fotek dla niewprawionych. Szkoda, ze dogo jest taka rygorystyczna co do wielkości 500 pixeli z każdego boku, nie moze byc więcej, bo żaba ma opcję, ze sama zmniejsza ale do 640 albo malutkie 325 pixeli. Córa pisuje na babskim forum i tam nie ma takich drakońskich rygorów, mogą być i wieksze podpisy i większe foty. Moze tutaj ze względu na dużą ilość uzytkowników taki jest regulamin? Nie znam sie na kompie, ja tylko klikam:evil_lol:[/quote] No tak ... tylko ja mam informatyka w domu i mi blokady jakieś poazakładał abym nie powgrywała z dzieciakami róznych wirusków i trojanów. Nie mam praw administratora w swojej domodowej sieci :placz: :placz: :placz: Z tego powodu mogę używać tego co jest w kompie . A na tych programikach sie nie znam...........:oops: :oops: Tylko ,że druga połowa ciągle jest w delegacji i nie ma czasu :shake:
INA Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [B]Minio[/B] - niech Cię TZ nauczy albo wgra jeden taki prosty w obsłudze :cool1: ;) bo my się fotek Vanilli ani Korki nigdy niedoczekamy-:mad: np prosiłam o Korki i gdyby nie fotki dziewczyn z wystawy to niebyło by nic:shake:
Mokka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='Ali26762'][B]coztego[/B], [B]fjolka[/B], [B]Gosia[/B] - artykuł już powinien być u Was :) Czy ktoś jeszcze chce? Komu, komu, bo idę do domuuuuu! :D[/quote] Czy ja też mogę poprosić? [email][email protected][/email]
rita60 Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 I jeszcze ja:oops: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Recommended Posts