Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wind']Na poludniu poszukuje Yorkow[/quote]

Zdradzisz czy owocne te poszukiwania? Masz cosik na oku konkretnego?

A na południu faktycznie pracują z psami bez względu na rasę i wielkość. Pamiętam jak w 2003 roku odwiedziłam ekipę ratowniczą w Pradze. Do poszukiwań na gruzowisku wystawili między innymi gryfonika brukselskiego- wspaniale sobie poradził!

Ja będąc teraz na Czechach spotkałam znajomą Lenkę- dziewczynę, która w tym roku w lipcu wygrała ze swoim border collie mistrzostwa świata psów ratowniczych w konkurencji gruzowiskowej. Ma nowego szczeniaka- australian cattle doga. Kiedyś myślałam mocno o tej rasie i jeszcze we mnie wszystko nie umarło na ten temat.. Kto wie może kiedyś dołączy do laba i teriera i wtedy to będzie dopiero zwariowane stado :D

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[b]zach,[/b]

Eksploracje Hodowli odbylam teraz nie ze wzgledu na siebie, a z powodu kolezanki. Jakos nie usmiechalo sie jej kupowac Yorka, troche o losowym eksterierze, bardzo losowej psychice za nielosowe 3.000 PLN :-?
Koniec koncow znalazlysmy to czego szukalysmy :-) Szczeniaki beda w przyszlym roku, bo tam nie kryja (jak u nas) co rok, czy co cieczke. W tym roku wybrana sunia odpoczywa i bedzie kryta dopiero na wiosne. Poki co miala jeden miot (w 2004r.) i musze przyznac ze urodzila calkiem fajne 3 mlode :-) Suka jest po PT (poziom jak PTI w Polsce), biega tez po torze agility :-) Fajna, kontaktowa, baaardzo skupiona na Przewodniczce :-) Jest tez bardzo ladna :-) Jedyne do czego mam zastrzezenia to troche za jasne wybarwienie. Cala reszta jest bardzo ok :-)

A co do mnie ... to pewnie nad drugim psem bede myslec ... ale wtedy, gdy w koncu wyszkole Majka na przyzwoity poziom w obedience ... :-) I pewne jest, ze drugiego psa w kraju nie kupie ... ;)

Posted

Flaire, ja na wystawie będę i mam zamiar focić (jeśli wczęśniej ze znaej przyczyny nie odpadną mi paluszki - Wojtek chyba Ci zazdroszczę). Tylko nie obiecuję, ze zdjątka będą w kompie następnego dnia będę :sleeping:
Życzenia dla wszystkich szczeniorów, co rosną i rosną.

Posted

Zainteresowanych uspokajam - łeb Fu podług reszty wygląda już wzglęgnie normalnie :lol:

[URL=http://imageshack.us][img]http://img398.imageshack.us/img398/3170/07090520110zz.jpg[/img][/URL]

Po tym struganiu, oczy mojej perełki "zrobiły się" takie WIELKIE :o :lol: Dziś ostatni szlif i ma suka spokój do wiosny.

Posted

Wojtek-do jakiej wiosny :o Juz za miesiąc -dwa będziesz rwał na nowo a w międzyczasie podszerstek wyczesywał :D nie ma odpoczynku przy at...jak sie do takiego porządnego przyzwyczaisz, przepadło. Będziesz skubał i skubał, na okrągło :evilbat: Zwłaszcza,że tak ładnie sunia wygląda teraz...

Posted

Dzięki bardzo za komplementy :D
Fu wpatruje się w słonego paluszka, podszerstek będzie regularnie wyczesywany, ale powiem Wam w tajemnicy, że takie zarośnięte też mi się bardzo podobają :D Normalnie dwa psy w jednym :lol:

Posted

[b]zadziorny[/b], jasne, że zawodowo! :wink: Bo straszny mnie zawód spotkał, jak skopałem przejście z czachy na grzbiet :lol:
Muszę chyba zbić stół trymerski, bo pozycja podłogowa daje przekłamania :-?

Posted

Ojej, ja chyba zacznę się uczyć skubać, dopóki HOnda nie jeździ po wystawach. Bo pewnego dnia się obudzę i wszyscy będą umieć skubać tylko nie ja.

Posted

Dobry wieczór :wink:
Córa marnotrawna powraca. Choć pod innym nickiem.
[b]Flaire [/b] zapomniałam hasła i nie mogę się zalogować . Poszło gdzieś ze starą pocztą.
A w ogóle to praosże o wybaczenie.....
Jak mój trymer????
Nadal U Ciebie leży???

Posted

[quote name='myszmarecka']Dobry wieczór :wink:
Córa marnotrawna powraca. Choć pod innym nickiem. [/quote]MINIO!!! Wszelki duch... To Ty żyjesz? Jak sunia?

[quote name='myszmarecka']Jak mój trymer????
Nadal U Ciebie leży???[/quote]No leży, leży! Czeka na Ciebie!

Posted

a no żyje ... :lol:
dużo się działo ale mam nadzieje powrócić do Waszego grona.
Sunia to nie zwierze tylko czart wcielony ( choć kochany )
destruktor prawdziwy , przyzwyczaiła się do naszego stałego towarzystwa i teraz nie możemy zostawić jej samej. Niszczy co popadnie , ostatnio zeżarła telefon komórkowy.
Odkryła , że mieszkamy blisko koni ( pasą się tuż za domem ) , konie same w sobie zdecydowanie nie przypadły jej do gusty . Natomiast to co z siebie wydalają ..... :evil: OWSZEM
Ogólnie dużo do opowiadania . Ale może jak się spotkamy??
Myslę Flaire , ze nas odwiedzisz z Misią . Nam tu na wsi smutno trochę .
Wybieram się na wystawę ale bez Kory , dostała cieczki .
Tylko nie wiem kiedy wystawiane sią erdelki

Posted

[quote name='myszmarecka']Wybieram się na wystawę ale bez Kory , dostała cieczki .
Tylko nie wiem kiedy wystawiane sią erdelki[/quote]Airedaleki wchodzą na ring o 10, ja wystawiam Api, misiną córeczkę. Bardzo fajnie, że będziesz, bo nasi stali kibice zawiedli - no, z wyjątkiem Jury!!! - więc bardzo nam będzie doping potrzebny!

Posted

ale w sobotę czy niedzielę???
Miałam spróbować Korkę wystawić .
Ta na ryzyko , bo sam ją trymowałam więc powstała twórczość ludowa .
Ale mądry piesek cieczki dostał :lol:
Przyjde na pewno
I tak dużo straciliśmy przez kilka miesięcy

Posted

[quote name='myszmarecka']ale w sobotę czy niedzielę??? [/quote]Wystawa jest w sobotę. W niedzielę jest wystawa molosów, ale Kora to nie molos. :wink:

[quote name='myszmarecka']Miałam spróbować Korkę wystawić .[/quote]Ale ona nie jest chyba zgłoszona? Nie pamiętam jej na liście zgłoszonych psów.

Posted

Na stronie związkowej stronie oddziału włocławskiego znalazłam następujące zdjęcie z wystawy w ostatnią niedzielę:

[img]http://www.zkwpwloclawek.pl/w2005g/DSCF0937.jpg[/img]

Posted

Witaj MInio :P :lol: Kope lat -mięsięcy :lol:

Wojtek - gratulacje , super sucz wygląda :lol: :lol: i to wszystko jednym nożykiem --tym z za oceanu-- i podgardle i dupka i uszy też???? :o Zdolniacha z Ciebie :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...