Terriermania Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Hej. Witam po weekendzie. Produkcję postów macie ogromną, nie nadążam czytać...
Jura Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [B]Wojtek[/B], do przyszłego roku nie skończysz? Mielibyśmy fajne lokum na zlot ;). Trzymaj się, słusznie przeczuwasz, że nie będzie lekko. [B]Fuka[/B], widzę, że Elmo z wyskubanym wąsem ;) nadal podbija ringi. :klacz: [B]Aluzja[/B], gratulacje :klacz: [B] INA[/B], Fredzia miał babeszjozę dwa lata temu. Mocne przeżycie. Teraz żadnego terminu nie pilnuję tak jak aktualności przeciwkleszcowego zabezpieczenia. [B]Zach[/B], jak widzę efekty Twojej pracy to zazdraszczam i :flaming:. (Czuję, że najmniej uzdonionam z dogomanieckiej braci. Chyba nigdy nie odważę się wkleić zdjęcia Fredzi). [B]Borsaf[/B], Ulka ma 8 miesięcy :crazyeye:. (Bosze, ten czas, pędzi jak szalony). Fajowa pannica. [B]Kardusia[/B], do zobaczenia w Nowym Dworze (i Swallow tam będzie :multi:, i Minio :multi:). Staweczka AT niestety nie duża - 7. [B]Flaire[/B],tym razem nam nie zaimponujesz kalifornijskim słońcem. Mamy swoje. Kocham taka pogodę, jaka jest teraz. Przepraszam, czy ktoś się nie wybiera do Poznania, :mad:(INA, Minio)? Oczywicie jeżdżenie na wystawy, jak się nie wystawia psa to goopota :evil_lol:, ale światówka "pod nosem" to co innego.
borsaf Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [B]Jura[/B], w Poznaniu to napewno będe:lol: Mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie gigantycznej kolejki po...kubek kawy:angryy: Mam nadzieje, ze i Ina dojedzie, a po drodze o Gniezno moze zahaczy. [B]Wojtek[/B], chalupa jak znalazl,na stare lata...tyyyle schodów! Prosimy o plan przekrojowy ze wskazaniem sypialni Fu:evil_lol:
Jura Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='borsaf'] w Poznaniu to napewno będe:lol: Mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie gigantycznej kolejki po...kubek kawy:angryy: [/quote] Nie napiszę, czyja matka jest nadzieja :evil_lol:. Lepiej zabrać ze sobą termos.
Kardusia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Faktycznie - ale nas gromada:crazyeye:. Dopiero jak [B]Jura [/B]wyszczególniła tylko małą garstkę uczestników forum, to widać jaka to liczba pozytywnie :stupid:zakręconych. A co dopiero jak się zrobi spis powszechny :multi:... [B]Anisha - [/B]dzięki za ofertę pomocy. Chętnie skorzystam - lecz na razie mam problem natury technicznej z kompem. Jestem po fachowej konsultacji ze Swallow - i wyszło na to ,że coś sie u mnie kaszani, i...niestety na razie z fotkami muszę wstrzymać oddech:shake:. [B]Wojtku [/B]- chata "miodzio". Życzę szybkiej realizacji tak upragnionego własnego kąta. Oj - jak się wprowadzicie do własnej chatki - będziecie mogli mieć całe stadko :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run:oczywiście szorstkich. [B]Rita [/B]- gołąbeczki były ( a właściwie jeszcze są) z mięskiem, ryżem, grzybkami i duuużo zielonej natki pietruszki. [B]Jura[/B] - ja też się cieszę na to spotkanie. A kto z Was wystawia? Ale się rozgadałam:roll:
Fuka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [B]Wojtek[/B], wygląda całkiem całkiem, zazdrość zżera, pokaż więcej zebym się mogła jeszcze bardziej poślinic:placz: A ja tu jeszcze na odchodnym wkleje jeszcze Wam cosik co właśnie od Borsaf:loveu: dostałam: [IMG]http://img60.imageshack.us/img60/1274/2109028minpb1.jpg[/IMG] i lece do wanny, z jedną zacerowaną nogą na zewnątrz:p
Kardusia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [B]Fuka [/B]- piękne psiury, piękne w ruchu:-) Takim obrazem nigdy na zapas nie nacieszę oczu. To jest nasza polska s`erdelowa szlachta :cool3:. [B]Anisha [/B]- wysłałam do Ciebie priva :help1:.
Kardusia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Upsss! Jedno niby poszło w powietrze - a dotarło. I teraz drugi...:shake: Chyba trzeba iśc spać , bo na kawkę za poźno:oops:
niedzwiedzica Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Obraziłam się ..napisałam post , serwer był "too busy" i wszystko poszło w kosmos :mad: dogo jak zółw szybkie i jak muł uparte, ide spać.... Dobrej nocy wszystkim i kolejnego pieknego, letniego dnia jesienią :p
coztego Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Witaj [B]Kardusia[/B], widzę, że dzielnie trenujesz pisanie postów ;) Znowu za dużo napisaliście, nie jestem w stanie nadrobić, bo muszę iść spać... Padam na pysk, Kreska wykończyła mnie wizytą u weta. Odkąd weci zmienili lokal, Kreska jest potwornie zestresowana i w poczekalni i w gabinecie :shake: Mam nadzieję, że w końcu się przyzwyczai. Dzisiaj z tego stresu zrzuciła taką górę futra, że cała podłoga była czarna :p (a przed wyjściem do lecznicy wyczesałam sukę :diabloti: ). Zmiana na łbie na razie na nic nie wygląda, zdecydowanie nie na grzybka, ale coś dziwnego to jest... Pożyjemy zobaczymy czy coś się wykluje. [B]INA[/B], nie chcę słuchać żadnych wymówek! Do weta marsz! Na zabieg Vigusia zapisać! :mad: ;) [B]Flaire[/B], życzę powodzenia w dzieleniu wątków :evil_lol: Ja nie wiem co to za obyczaj się tu narodził, że wszystko się omawia w jednym wątku :niewiem: W innych działach forum problemem jest nadmiar powstających topików, tu jest ich niedobór :p [B]Wojtuś[/B], chatka ekstra! A sauna w którym miejscu będzie? :cool3:
Kardusia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [B]Coztego [/B]- dzięki za powitanie :lol:. To dzisiejsze - to tylko tak przez pierwszą dobę :evil_lol:. Potem będzie już normalnie ;) A ponieważ pierwsza doba mojego szaleństwa sie kończy - więc pora na mnie. :scared:
Anisha Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='coztego'][B]Flaire[/B], życzę powodzenia w dzieleniu wątków :evil_lol: Ja nie wiem co to za obyczaj się tu narodził, że wszystko się omawia w jednym wątku :niewiem: W innych działach forum problemem jest nadmiar powstających topików, tu jest ich niedobór :p [/quote] A ja nie wiem, czy przy podzieleniu dalej będzie tak fajnie i swojsko jak teraz :look3: :niewiem: . Pewnie miałoby to swoje zalety, ale w tej formie która jest teraz często można mieć wrażenie, że się siedzi wśród dobrych znajomych przy grillu (i piffku :evil_lol:) i tak po prostu gawędzi o swoich szorstkich, o tym co cieszy, a co martwi i co ważnego czy śmiesznego się zdarzyło...:roll: Ja to lubię, nawet jeśli "profesjonalizm" forum na tym traci... No nie wiem... :shake:
Wind Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Oooo ... widze, ze pozytywnie zerdelonych przybywa :multi: Witaj [B]Kardusia[/B] :) No moim osiedlu rowniez pojawil sie nowy serdelek :cool3: Poki co widzialam go jakies 3 - 4 razy, z Pania - emerytka, ktora w zastepstwie swego pracujacego syna, gania z psem po osiedlu. Piesio ma jakies 6 miechow i jest bardzo, bardzo wyrosniety. Nawet jego pani stwierdzila, ze jakos tak nadspodziewanie wyrosl ... Poza tym jest fajny i wielce zmotywowany do zabaw z innymi psami :cool3: Podobno Pan szuka dla niego jakiegos fajnego szkolenia, ktore pozwoli mu spokojnie od czasu do czasu zrezygnowac ze smyczy i utrzymac bark na pozadanym miejscu ;) [B] INA,[/B] Duzo zdrowka dla Vigusia! Moze jednak zabieg nie bedzie koniecznoscia ... [B]zach,[/B] Jego Lordowska Mosc prezentuje sie doskonale! Cos mi sie wydaje, ze juz wkrotce stanie sie najprzystojniejszym ratownikiem w Polsce :loveu: [B]Wojtek,[/B] Fajny domek! Dosc chyba praktyczny :cool3: To kiedy zamierzasz ukonczyc budowe? Cos mi sie zdaje, ze wkrotce bede korzystac z Twoich doswiadczen :cool3:, chociaz ostatnio uciekla nam sprzed nosa dzialeczka w Komorowie, to jednak nie upadamy na duchu :razz: Alez mamy piekna jesien! Pol dnia spedzilam na zdjeciach w Lazienkach i Ogrodzie Botanicznym :-) Bylo slonko, puszace sie pawie, glodne kaczki i sprytne wiewiory :cool3: Ehhh ... cudnie bylo :loveu: W.
rita60 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Dla naszego najmłodszego dogomaniackiego ludzkiego sceniora czyli Ulenki z okazji ukonczenia 8 m-cy duzo zdrowka,szczesliwego beztroskiego dziecinstwa,wiekszego apetytu zyczy ciocia Rita ze swoim czworonoznym przystojniakiem.:klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :BIG: :BIG: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :cunao:
rapidka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [B]Wojtek[/B] super domek. My też planujemy budowę ale to chyba dopiero na wiosnę. Nam się marzy domek z bali:lol: co do podziału wątków to można zrobić np. tak,że zdjęcia wrzucamy tylko na galerię. ALbo zrobić taki podział wszystko co np. dotyczy wystaw czyli zdjecia i relacje w osobnym wątku itp. Zrobić wątek pogaduchowy taki jak ten czyli o wszystkim i o niczym. Następnie wątek o np. jakiś dolegliwościach, poradach...
rita60 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [B]rapidka [/B]dom z bali......:crazyeye: Mizianko dla Astry,ucałowanie łapy od Parysa/zerknełam na suwaczek a tam pełna cyfra/:multi: :lol: :multi:
rapidka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [B]rita60[/B] a dzięki dzięki :D Astrucha już dzisiaj w pełni sił:D nadrabia zaległości;) Wczoraj po kroplówce energia ją rozsadzała:) a co do domku to nam się marzy taki [img]http://www.interdom.pl/pl/img/l38b.jpg[/img]
INA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 no to jeszcze raz [SIZE=4][COLOR=plum]DLA ULKI ZDRÓWKA I SAMEJ BEZTROSKI ORAZ WSPANIAŁEGO ERDELKA NIEBAWEM:razz: :loveu: :loveu: :loveu:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum][SIZE=2][COLOR=black][B]coztego[/B] - oj trudno się zdecydować- [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000]tym bardziej, że to ingerencja chirurgiczna:cool1: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum][SIZE=2][COLOR=#000000]- wczoraj przekopałam caly internet - wyciągniecie z brzuszka - nie jest takie proste:placz: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum][SIZE=2][COLOR=#000000]- mam też zastanowić się od razu nad kastarcję( za jedym cięciem):roll: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum][SIZE=2][COLOR=#000000]do wczoraj byłam niezdecydowana:cool1: ale po wczorajszym obszernym artykule zaczynam się przekonywać..[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Faktycznie chyba za bardzo uczłowieczam Vigo...[SIZE=1]antropomorfizm się kłania[/SIZE]:roll: - że chcę go pozbawić męskości . .przeczytałam wiele mądrych słów tam też wyjaśnione zostały moje wątpliwości... - że faktycznie pies jeśli nie jest reproduktorem to się strasznie męczy że nie może "dostać" tego co mu natura podpowiada, mnie też przekonują czynniki zdrowotne mniejsze ryzyko róznych chorób- męskich - ponoć też psy żyją średnio 2 lata dłużej... Vigo jest psem spokojnym - nie jest agresywny - no może zaczepny w stosunku do innych samców ale nie agresywny wiec doskonale sobie z tym radze wiec tu nie ma problemu nie mam też problemów z ucieczkami bo Vigo można wspaniale odwołać:lol: - ale obawiałam się że stanie się leniwcem i kanapowcem ze straci swój Terrierowy temperament - który w nim uwielbiam... Doczytałam że nic takiego - psy wtedy własnie - stają się bardziej ukierunkowane na właciciela - chętnie współpracują lepiej się szkolą bo nie ma elementu rozproszenia w postaci cieczki :razz: No i co jest ważne dla mnie - ta Vigusia niejadkowość prawdopodobnie zwiazana jest szalejącymi hormonami - tu wet mi podpowiada że ten zabieg powinien - zlikwidowac ten problem:p ale się rozpisałam ale starasznie mnie to frapuje, że nie potrafie o niczym innym myśleć.. [B]wind[/B] - dziękuje i mam nadzieję że oczka ominie skalpel - będe broniła sie rękami i nogami..
swallow Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='rapidka'] co do podziału wątków to można zrobić np. tak,że zdjęcia wrzucamy tylko na galerię. ALbo zrobić taki podział wszystko co np. dotyczy wystaw czyli zdjecia i relacje w osobnym wątku itp. Zrobić wątek pogaduchowy taki jak ten czyli o wszystkim i o niczym. Następnie wątek o np. jakiś dolegliwościach, poradach...[/quote] To już kiedys przerabialiśmy na Erdelkowie :cool3: , efekt - Erdelkowo umarło między innymi przez podzielenie na wiele topików tematycznych i moda upierdliwie pilnującego żeby było wszystko na temat :angryy: :diabloti: [quote name='Anisha']A ja nie wiem, czy przy podzieleniu dalej będzie tak fajnie i swojsko jak teraz :look3: :niewiem: . Pewnie miałoby to swoje zalety, ale w tej formie która jest teraz często można mieć wrażenie, że się siedzi wśród dobrych znajomych przy grillu (i piffku :evil_lol:) i tak po prostu gawędzi o swoich szorstkich, o tym co cieszy, a co martwi i co ważnego czy śmiesznego się zdarzyło...:roll: Ja to lubię, nawet jeśli "profesjonalizm" forum na tym traci... No nie wiem... :shake:[/QUOTE] Mam takie same zdanie w tym temacie :lol:
INA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='rapidka'][B]Wojtek[/B] super domek. My też planujemy budowę ale to chyba dopiero na wiosnę. Nam się marzy domek z bali:lol: co do podziału wątków to można zrobić np. tak,że zdjęcia wrzucamy tylko na galerię. ALbo zrobić taki podział wszystko co np. dotyczy wystaw czyli zdjecia i relacje w osobnym wątku itp. Zrobić wątek pogaduchowy taki jak ten czyli o wszystkim i o niczym. Następnie wątek o np. jakiś dolegliwościach, poradach...[/quote] Ale przecież jest - - galeria terrierów - - foty z wystaw - - wszystko o trymowaniu- - nawet zabawy terierów- i teriery w literaturze.. no i nowy wątek o Zlocie:razz: i wszystko i tak kończy się na Airedale i inni:cool3: :evil_lol: Chałupa z balii :loveu: - to też moje marzenie:roll: - [B]Wojtek[/B] - Twoja chata super :multi: :multi: ale ja bym zmiejszyła ilośc schodków - :razz: bo wiesz różnie to czasem bywa - szczgólnie w okolicach weekendu;) ;)
niedzwiedzica Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Ahoj ! na poparcie tez Anishy i swallow dodam tylko,że wątek wystawowy na dogo jest, galeria jest, nawet tu u nas a i tak miło zdjecia i relacje z wystaw własnie TU oglądać. Na tej samej zasadzie jest i dział weterynaryjny,ale o drobnych schorzeniach naszych szorstkim łatwiej napisać też TU . Więc pomysł dzielenia niezbyt przypada mi do gustu. Lepsze jest największym wrogiem dobrego :cool3::roll: [B]swallow[/B]-gdyby twojego posta "upierdliwy mod z erdelkowa " przeczytał, dostałabys bana , tym razem dożywotniego :evil_lol::diabloti: [B]Anisha[/B] , poczochraj tego "robala" półrocznego od całej rodzinki. Niech zdrowy rośnie na pociechę swojej Pani :loveu::loveu: Pisałam wczoraj ( ale mi post zeżarło:angryy: ) że też bym chciała bliżej morza ( i was ;) ) mieszkac,ale cóż-jak nie ma co się lubi...Pytałaś, jak siostra twojego Shagusa.. No, cóż, Capriola wyglądała jak niedzwiedz polarny, tyle,że z łepetyna i szkami opitolonymi nozyczkami. Nie wiedziałam, czy się śmiac ,czy płakać :crazyeye: Natomiast suni zdecydowanie do smiechu nie było,jak zaczęłąm jej te kudły wyrywać. Na focie Zadziornego widac, że zachwycona nie była. Z całej wystawy niewiele wiem, bo rwałam ją, rwałam, i końca nie było widac. To było pierwsze trymowanie w jej półrocznym życiu :placz:
INA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='Anisha']A ja nie wiem, czy przy podzieleniu dalej będzie tak fajnie i swojsko jak teraz :look3: :niewiem: . Pewnie miałoby to swoje zalety, ale w tej formie która jest teraz często można mieć wrażenie, że się siedzi wśród dobrych znajomych przy grillu (i piffku :evil_lol:) i tak po prostu gawędzi o swoich szorstkich, o tym co cieszy, a co martwi i co ważnego czy śmiesznego się zdarzyło...:roll: Ja to lubię, nawet jeśli "profesjonalizm" forum na tym traci... No nie wiem... :shake:[/quote] [quote name='swallow']To już kiedys przerabialiśmy na Erdelkowie :cool3: , efekt - Erdelkowo umarło między innymi przez podzielenie na wiele topików tematycznych i moda upierdliwie pilnującego żeby było wszystko na temat :angryy: :diabloti: Mam takie same zdanie w tym temacie :lol:[/quote] ja też bo i tak wszystko będzie pewnie na tych pogaducha roztrząsane- albo będziemy się zastanawiać jak skalsyfikować dany temat - czy t o ogólny czy już podtemat:roll: Ja jestem za swojskim forum przy grillu. Oj pamiętam jak mi sie oberwało na ERDELKOWIE za fotkę Vigusia nie na galerii tylko na pogaduchach:evil_lol:
niedzwiedzica Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Ina-pisałam swój post na raty a ty już napisałas to samo :loveu: w kwestii kastracji i operacji tego schowanego jądra-przy sterylce tez się jamę brzuszną otwiera ..a zawsze lepiej to,robić, gdy pies jest zdrowy a nie wtedy, gdy ten zabieg życie ratuje, bo się na tym jądrze jakies świństwo zrobi, tfu, tfu...
swallow Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='INA']no to jeszcze raz No i co jest ważne dla mnie - ta Vigusia niejadkowość prawdopodobnie zwiazana jest szalejącymi hormonami - tu wet mi podpowiada że ten zabieg powinien - zlikwidowac ten problem:p [/quote] Ina ja u swoich zwierzaków, których przewinęło sie już kilka w domu przez dwadziescia kilka lat zauważyłam pewną prawidłowość. Jesli nie włożysz pracy w takiego niejadka w okresie wczesno szczenięcym, to później co byś nie robiła to i tak będzie niejadkiem. Kupując Serenę postawiłam sobie za cel, że będzie jadła tylko i wyłącznie suchą karmę. Suka ją jadła w ilościach "homeopatycznych" :evil_lol: ale nie dawałam nic innego, bo bałam się, że wyrośnie welsz XXXL jak mój serdelek, który był dokarmiany każdego dnia kurczakami. Jak suczka miała juz 4-6 miesięcy zaczęło mnie niepokoic, że jest przeraźliwie chuda. Gotowanie super przysmaków już nic nie dało, zawsze była strasznie chuda, jej standardowa waga wynosiła 7,5 kg. Cześka tez była niejadkiem jako szczenię. Ale doszłam do wniosku, że lepiej miec welsza XXXL niż niejadka i włożyłąm w nią dużo pracy. Przez ponad 2 miesiące suka jadła każdy posiłek z mojej ręki. Jej przysmakiem były gotowane skórki z kurczaka, czyste mięso w ogóle jej nie wchodziło. Gotowałam ćwiartkę kurczaka, zdejmowałam taką skórkę, którą faszerowałam mięsem, warzywami i makaronem i podtykałam pod nos. W końcu nadszedł taki moment, ze zaczęła jeść sama z miski a jeszcze później że zaczęła jeść z miski wszystko co w niej było. Dziś wcina głównie suchą karmę i to w takich ilościach, że trzeba ograniczać :lol:
Kardusia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [B]Anisha [/B]- [SIZE=3][B][COLOR=Red]Twojemu kosmatemu pół-jubilatowi Shaggusiowi wszystkiego na maxa: psiej radości, smacznych kości i codziennej zdrowotności [/COLOR][/B][/SIZE]:laola: od "wiewióra" z pańcią :lol:
Recommended Posts