Kenny Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Przedstawiam Wam Maxa - wesołego dżentelmena, który ma już dość. Max śpi pod gołym niebem, pod blokiem, pod garażami, na trawie - wybiera miejsce w zależności od tego czy go przegonią czy nie. Czasem ktoś o dobrym sercu rzuci mu coś do jedzenia, tak udało mu się przetrwać wakacje. Ale robi się coraz zimniej, jego szanse na przeżycie na ulicy maleją z każdym dniem. Wokół pełno aut, ruchliwa ulica. Ale najgorsi są jednak ludzie. Banda osiedlowych dzieciaków bawi się kosztem tego wspaniałego psa. Straszą go, poniżają, rzucają w niego kamieniami...wymyślili 'wspaniałą' zabawę, która polega na łapaniu Maxa na lasso i duszeniu go. Przerażony ucieka i szuka schronienia. Tak może skończyć pod kołami...:( jak dostałam telefon w jego sprawie to pojechałam go odwiedzić. Bał się, że też chcę zrobić mu krzywdę i był nieufny. Ale już po chwili cmokania i podawania smakołyków dał się pogłaskać i pooglądać ząbki nawet. Po zębach wynika, że ma max 4 lata, sierść skudloną, którą przyadałoby się wyczesać. Na osiedlu zaprzyjaźnił się z małymi dziewczynkami, których nie odstępuje na krok, pięknie się z nimi bawiąc robi za ich ochroniarza. Ale to tylko ułatwia chłopakom w dokuczaniu mu. Nie ma się jak bronić, warczy na nich i nie ma się co dziwić, jednego nawet podobno złapał zębami w chwili przerażenia, ale nie zrobił mu tym nic wielkiego, zwykłe draśnięcie. Jak dla mnie to i tak ma anielską cierpliowść. Same widzicie, że tam gdzie jest zostać nie może, bo to się może skończyć tragicznie. Błagam o DT dla tego fantastycznego psa, który przecież też zasługuje na szansę, a nie telefon do schronu, potrzebuje zaufać człowiekowi. Ten kto mógłby dać DT Maxowi, dałby mu szansę na normalne życie i zorzumienie, że nie wszyscy ludzie są źli i że wcale nie musi być kopany, przeganiany i poniżany... 27.09.2010r. - Max jedzie do hotelu pod Krakowem,gdzie będzie bezpieczny. Potrzebne deklaracje, żebyśmy mogli opłacić jego pobyt. [SIZE=5]Bardzo prosimy o pomoc finansową dla Maxa, żeby nie musiał wrócić na ulicę! [SIZE=5][SIZE=5]ROZLICZENIE: wpłaty: dorota1 - 20zł herba - 200zł DZIĘKUJEMY !!! koszt hotelu wyniósł 50zł (5 dni x 10zł) 220zł-50zł = 170zł reszty (czekamy na decyzję w sprawie przeznaczenia tej kwoty) 10.10.2010r. - Max w nowym domu :D dziękuję wszystkim, a w szczególności sponsorom jego hoteliku i tamb za umieszczenie go w Dzienniku, dzięki czemu znalazł dom! :smilecol: oto Max: (na zdjęciach wydaje się być większy niż w rzeczywistości, to typowy średniaczek) Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Biedny psiak :(. Czy potrzeba go ogłaszać czy raczej szukać mu dt ? I czy on jest w Krakowie ? Quote
tamb Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ogłoszę poza kolejnością w DP ale musi mieć DT bo boję się, że jak się go opisze w gazecie i dalej będzie na tym osiedlu, ktoś złośliwie zrobi mu krzywdę. Może pomyślcie o hotelu, powinien szybko znaleźć dom. Poproszę na pw o numer telefonu do osoby zajmującej się adopcją (do ogłoszenia). Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dogo07 napisał(a):Biedny psiak :(. Czy potrzeba go ogłaszać czy raczej szukać mu dt ? I czy on jest w Krakowie ? strasznie biedny. najgorsze jest to, że z każdym dniem coraz bardziej traci zaufanie do ludzi, więc musimy się spieszyć. chyba trzeba robić jedno i drugie, czyli szukać DT i w tym czasi też robić ogłoszenia. potrzebne osoby do ogłoszeń, ja mu robię plakaty, nie jestem tak dobra w internetowych ogłoszeniach. on nie jest w Krakowie, ale w każdej chwili mogę po niego pojechać i dowieźć do DT na własny koszt. Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Tylko, że Krakowie i okolicach to są drogie hoteliki, z tam gdzie są dobre dogomaniackie to jest znowu kawałek drogi i pewnie bez sensu jest go wieźć. A może ktoś może mu zaoferować dt za karmę ? Kenny a gdzie on jest na jakim osiedlu ? Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 tamb napisał(a):Ogłoszę poza kolejnością w DP ale musi mieć DT bo boję się, że jak się go opisze w gazecie i dalej będzie na tym osiedlu, ktoś złośliwie zrobi mu krzywdę. Może pomyślcie o hotelu, powinien szybko znaleźć dom. Poproszę na pw o numer telefonu do osoby zajmującej się adopcją (do ogłoszenia). dziękuję Tamb! szukam DT wszędzie, ale wszystkie niestety zajęte :( mój numer możesz podawać 784378280. na hotel obawiam się, że możemy szybko nie uzbierać...:( Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dogo07 napisał(a):Tylko, że Krakowie i okolicach to są drogie hoteliki, z tam gdzie są dobre dogomaniackie to jest znowu kawałek drogi i pewnie bez sensu jest go wieźć. A może ktoś może mu zaoferować dt za karmę ? Kenny a gdzie on jest na jakim osiedlu ? on nie jest w Krakowie, tylko na Podkarpaciu. Ja tam jeżdzę dosyć często, bo mam tam rodziców. pytałam dziewczyn z dogo z podkarpacia, ale tam podobno nie ma DT i jedynym wyjściem jakie widzą jest schronisko. mimo wszystko mogę go dowieźć do Krakowa jak już będę miała gdzie go umieścić. Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 To w takim razie ja zrobię kilka ogłoszeń na portalach internetowych. Kenny ale jakie tam jest to schronisko na tym Podkarpaciu ? Bo ja myślałam, że on w Krakowie, a krakowskie schronisko nie jest złe. Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dogo07 napisał(a):To w takim razie ja zrobię kilka ogłoszeń na portalach internetowych. Kenny ale jakie tam jest to schronisko na tym Podkarpaciu ? Bo ja myślałam, że on w Krakowie, a krakowskie schronisko nie jest złe. dziękuję! schronisko podobno tam też nie jest najgorsze, ale on będzie przerażony jak trafi do schronu, jak go będa wyłapywać i później wyląduje w klatce...jeżeli ma się nie zamknąć przed ludźmi kompletnie to jedyną radą jest DT. no ale jeśli nie znajdziemy to będę do tego schronu dzwonić na pewno. nie pozwolę mu zostać na ulicy. Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 To średniak więc koszt dt płatnego czy hoteliku to ok. 300zł. Teraz bardzo trudno zebrać deklaracje, potrzebujących psiaków jest sporo :(. A które to schronisko ? Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dogo07 napisał(a):To średniak więc koszt dt płatnego czy hoteliku to ok. 300zł. Teraz bardzo trudno zebrać deklaracje, potrzebujących psiaków jest sporo :(. A które to schronisko ? może jednak się uda. schronisko w orzechowcach. Quote
tamb Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Z Dziennika wielu psom udaje się znaleźć domy, tylko często ludzie chcą się z psem wcześniej poznać. Idealny byłby dt w Krakowie. Tak czy tak go głoszę, może się uda. Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 tamb napisał(a):Z Dziennika wielu psom udaje się znaleźć domy, tylko często ludzie chcą się z psem wcześniej poznać. Idealny byłby dt w Krakowie. Tak czy tak go głoszę, może się uda. dziękuję raz jeszcze! dzięki ogłoszeniu w Dzienniku moja Lilu, którą poznałaś zresztą znalazła domek, więc wierzę że i jemu się uda! szukam DT na okrągło, pytam gdzie mogę i nie poddam się za szybko :) Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Chyba w Chrzanowie jest płatny dt czy hotelik u Ulaa. A darmowych dt w okolicy nie znam. Quote
rita60 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Nastepna szorstka bida bezdomna:shake:wpadne pozniej...... Quote
zuzka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 No tak wakacje się skończyły to psiak do wyrzucenia.Ech ludzie. Quote
kopciuszek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jestem na zaproszenie niestety nie pomogę :shake: Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 dziękuję, że zaglądacie na wątek. musimy intensywnie myśleć gdzie go umieścić, im więcej głów do tego tym lepiej. ciągle wierzę, że zgłosi się cudem jakaś cioteczka, która zaproponuje DT dla niego. byłby w końcu bezpieczny...:( Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 zuzka napisał(a):No tak wakacje się skończyły to psiak do wyrzucenia.Ech ludzie. no właśnie, on na pewno miał właścicieli, bo dobrze chodzi na smyczy, nie jest też tak strasznie zabiedzony, ale na pewno był już komuś niepotrzebny i najlepiej wyrzucić...ja też już nie mam na to słów, a ludzie się pod tym względem nie zmienią niestety. i dlatego jesteśmy mu teraz potrzebne i nie możemy go zawieść, musimy szukać DT. Quote
paoiii Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 kurcze strasznie chciałabym pomoc, mam rowiez sunie znajde małego kundelka, ale ona zazwyczaj innych psow nie toleruje! no i niestety są jeszcze rodzice, sprobuje z nimi pogadac ale to nawet nie na 50 % pewne... takze nie chce robic niepotrzebnie nadziei, jak nie na niego to moze ogolnie ich urobie i kiedys sie przydam bo teraz to mało czasu wiec nie chce tez ich tak stawiac przed taką decyzją w tak krotkim czasie :( Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 dzięki paoiii, nawet jak go nie weźmiesz to może namówisz kogoś znajomego, ja pytam wszystkich dookoła, aż już nikt nie chce ze mną gadać :] Quote
herak Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Kurcze mam dzieci ,ale te udusiłabym własnymi rękami ,a może rodziców najpierw.TO JA DORZUCAM JAKIŚ GROSZ I NIECH SZYBKO OD TYCH BACHORÓW ZNIKA. Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 dziękuję herak! musisz powiedzieć ile jesteś w stanie dorzucić, żebyśmy wiedzieli ile mamy i ile potrzeba na ew. hotel. co do dzieci to makabra, ja nie wiem skąd się w dzieciakach bierze tyle nienawiści i nieczułości, jakiś komplenty brak wrażliwości...nie mam pojęcia kto im dał takie wzorce i wolę nie wiedzieć. podobno jest coraz gorzej z Maxem...chłopcy urządzają sobie polowanie na niego i się mocują kto mocniej rzuci kamieniem :( zbierajmy na ten hotel, bo jak się nie uda to wolę jak najszybciej zadzwonić do schronu, zanim spotka go coś strasznego :( Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 A czy jest już gdzieś miejsce dla biedaka ? Quote
Kenny Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dogo07 napisał(a):A czy jest już gdzieś miejsce dla biedaka ? nie ma, na razie brak deklaracji, jedynie od herak mamy coś. ja nawet nie wiem jakie hotele tu w Krakowie są, nigdy nie korzystałam. może jakiś płatny DT domowy by się znalazł...a bezpłatny to już marzenie... Quote
Recommended Posts