stonka1125 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Bobi już w dt, na pewno będą relacje, na razie jest okropnie smutaśny, taka bidka z niego że az przykro patrzeć, pewnie jest w lekkim szoku bo przez całe zycie nie interesowało się nim tyle osób co w ostatnim czasie i on nie bardzo wie co się dzieja, będzie dobrze to taka kochana przylepka, potrzebuje tylko czasu. Faktura opiewa na kwotę: 780zł i druga (wzięliśmy fiprex i dehinel plus) 29zł Quote
rytka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='stonka1125']Bobi już w dt, na pewno będą relacje, na razie jest okropnie smutaśny będą relacje będą az za czeste...ale narazie nie ma o czym pisac Bobi 99% czasu spi,kiedy niespi to najsmutniejszy pies świata:(ale jedno dobre mimo wszystko podchodzi do głaskania tylko jak podchodzi to jakby szedł na tortury z spuszczona nisko zawsze głową jakby szedł po jakas kare i jakby sie pogodził z kazdym wyrokiem.porównujac do gufa to guf był fiz.bardziej wycienczony,strachulec duzo wiekszy ale miał nadzieje,prosił o pomoc a Bob to on chyba tej nadzieji nie ma w sobie.Spi w kuchni nie chce przebywac z nami w pokoju,niczym sie nie interesuje -dzis fachowiec montował mi zamek w dzwiach wyjsciowych przez 3 godz.a Bobi zero reakcji jak pan wszedł ,jak wiercił ,walił mlotkiem Bobi lezał jak kłoda bez ruchu,kiedy chodze po kuchni tez nie specjalnie zainteresowany.za to je z apetytem i ryz z kurczakiem i suche ,sygnalizuje potrzeby fiz.optymistyczny fakt to, ze zapindala biegiem na 3 lapach do domu.Jest słodki mam nadzieje,ze jak sie podkuruje odzyska troche wiary... tak cały czas spi na tym zdrowym boczku,pomrukuje ale nie ma temp.kupilam mu kolnierz dzis i na noc mimo ,ze grzeczny bedzie spal w kolnierzu bo ja mam cykora ,ze sie obudze a tam szwy powyrywane (ostatnia noce spalam przy nim w kuchni bo skoro on nie chce ze mna to ja musialam do niego isc):shake: ps.on mi przypomina taka rasa z afryki co pochodzi Bensai czy bonzai;) Quote
jkp Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 No to stonka , Ajula , rytka wpadłam po uszy skoro Wy TU JESTESCIE :razz: Bobik u Ciebie rytka to cudownie ,chociaz zal "hebanowej" o ktorej słuch zaginął :( Bobik to chyba nie rasa Basencja ( Asior na dogo ma ich hodowlę w logo) ale cos ma z wielkopolskiego kundelka , miałam taką Najtusię- owczarek z Zaniemysla :) MIALA SUPER CHARAKTER I NIE BYŁA STRACHULCEM !!! dajmy Bobikowi czas. Chociaz moja suczka Fiolka (mimo rozpieszczania od 5 tyg zycia !!) czesto zachowuje sie jak pies maltretowany ( wzrok i ogon w dol, zero pewnosci bytu!!) i nie ma na to rady! Co dopiero Bobik ze swoim zyciorysem !!. pozdrawiam A. Quote
stonka1125 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Wiem ze ten dt u rytki to tak trochę na nieszczęściu hebanowej :( mimo wszystko cieszę się bo rytka to bardzo spokojna i czuła osoba, bobek potrzebuje ciszy, spokoju i to właśnie u niej dostanie a jak się lepiej poczuje to i piłeczki w wyprawce dostał i jeszcze dojedzie do niego kolega, który mam nadzieję pokaże mu że ludzie są ok.Tak naprawdę to miał szczęście że tak ujął rytkę za serce bo miał jechać do mnie, u nas nie miałby takiego komfortowego powrotu do zdrowia, dziewuchy by go wykańczły że nie wspomne o wszędobylskich kotach. Jeszcze raz dziękuję ryciu:loveu::loveu::loveu::loveu: A tutaj prawdziwy basenji, rzeczywiście podobny do Bobka, w ogóle to basenji takie dość kundelkowate są Quote
Isadora7 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Podniosę psiaka, i mam nadzieję ze dzisiaj mój umysł "odpali" i wena przypłynie aby skończyć aukcje. Quote
rytka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 a Bob po trochu szybciej niz sie spodziewalam do przodu-pół nocy spał w pokoju na legowisku obok mojego łóżka bo ma 3 do wyboru w kazdym pomieszczeniu po jednym,wszystkie dzwi otwarte i sam sobie wybiera a teraz po spacerze wpakował sie do lózka!lezy teraz obok mnie:)i koope zrobił sliczna ogromna konststencji idealnej. jasne ,ze najwiecej ma z kondelka ale bedzie sliczny do basenji podobny jak uszy stawia-narazie głównie ma połozone po sobie ale jak siegam cos z lodówki to ładnie stawia;) Quote
stonka1125 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 rytka napisał(a): jak siegam cos z lodówki to ładnie stawia;) No bystry chłopczyk :):):) Quote
Ajula Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 oj tam, mój Gacek przez pierwszy miesiąc leżał w najciemniejszym kącie przedpokoju i myślałam, że nie umie szczekać, bo żadnego głosu z siebie nie wydawał no a teraz wiadomo - szczekacz pierwszy i Najdzielniejszy Rycerzyk swojej ukochanej pańci - czyli mnie :loveu: Bobiczek też się rozkręci, musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji i niedługo wejdzie zastępczej mamusi na głowę :) Quote
rytka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Julita masz racje juz sie rozkreca-praktycznie opuscil kuchnie swoja samotnie i siedzi z nami teskno spoglądając na kanapy i nawet podejmuje próby wejscia na nie(raz mu pomoglam ale narazie niech sie trzyma podłogi;)kiedy wychodziłam z domu na godz. zamiast kołnierza zamknełam w pokoju z bratem(dwa kulasy moga sie dogadac chyba) zeby on go tez podogladał troche i teraz Bobi sobie sam tam poszedł poleżec do niego do pokoju-dobrze,ze tam tez sie przyzwyczaja bo jak kolega jamnik przyjedzie i okaze sie zaczepny to BoBi bedzie miał swój pokój dla swietego spokoju. Quote
Ajula Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 rytka napisał(a): kiedy wychodziłam z domu na godz. zamiast kołnierza zamknełam w pokoju z bratem(dwa kulasy moga sie dogadac chyba) jakże mi brakowało Rytkowych opowieści :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Aukcja charytatywna dla Bobiego proszę o rozsyłanie, facebookowanie, naszoklasowanie i co tylko się da. http://allegro.pl/bobi-blagalnym-wzrokiem-prosi-o-szanse-na-dom-i1253723327.html :p Quote
stonka1125 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 piękna cegła!!!!!!!!!dzięki isadorko!!!!!! Quote
jkp Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 MI tez brakowało rytkowych opowiesci :) !!! Quote
stonka1125 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 No rytka potrafi, ja naprzykład zamęczam ją telefonami:oops::oops::oops: Quote
Miła od Gucia Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a witam wszystkie cioteczki i oczywiście Bobiego meldujemy się w temacie u nas też ma temat założony http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=68881&sid=8bd28d504bd03871c322a0b2d9562c59#68881 pomożemy Quote
rytka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 znowu sie ze mnie podsmiewaja tu....wiem mam niewyparzony jezyk i zero subtelnosci. stonka nie zameczasz musiałam przerwac nagle bo goscie pukali do drzwi i nie zachęcaj mnie bo ja moge gadac godzinami a o psach to non-stop i bedziesz miala klopot. Bobi pacjent idealny nie wiem ,ze mam psa w domu nocke przespał u brata-jednak kulasy przypadły sobie do gustu(oczywisie w kolnierzu i nawet w dzien juz mu raczejnie zdejmuje bo chyba sie goi, swedzi czy co ale interesuje sie bardziej raną za to kolnierza nie sciaga choć nie jest szczęśliwy jak mu zakladam.spacery na siku 3 by mu wystarczył rano dlugo trzyma musze go na siłe z legowiska wyciągac i jak juz dojdze do trawki szybko sika ,kupa i do domu lezec ,nawet jedzonko by na leząco chętnie jadł.poniewaz po kurczaku nie mial sesacji zadnych dzis zaryzykowałam i dostał miesko mielone chyba wolowe od ciotek BB i KB ,ktore przywiozly do Sajgona ale ten na diecie nie miał okazji skonsumować. Basety pomogą Bobiemu !dziekujemy:) Quote
Ajula Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 rytka napisał(a): nocke przespał u brata-jednak kulasy przypadły sobie do gustu(oczywisie w kolnierzu to może i bratu załóż kołnierz, Bobi nie będzie się czuł samotny w swoim :evil_lol: Quote
stonka1125 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Witamy baseciarzy u Bobika!!!! Zadziałałyście dziewczyny, oj zadziałałyscie, brawo i dzięki w imieniu bobka! Quote
rytka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ajula jestes blisko prawdy bo brata niedlugo(bo czekamy na dofinasowanie z NFZ)przyodzieje w ortezy na stałe na nóżke i na rącke bedzie wyglądał gorzej niz BoB w kolnierzu. a BoB zrobil takia fiugra jak sikał,ze szok poprostu okrecil sie dokoła krzaczka jak wąż-bo nie szło jak porzadnie obsikać i pokombinował. Quote
Ajula Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 rytka napisał(a):Ajula jestes blisko prawdy bo brata niedlugo(bo czekamy na dofinasowanie z NFZ)przyodzieje w ortezy na stałe na nóżke i na rącke bedzie wyglądał gorzej niz BoB w kolnierzu. . ale pewnie będzie mu się łatwiej poruszać, co? czy po co to? Quote
Smyku Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Isadorko , dzięki za piękną aukcję dla Bobiego . Zrobiłam pierwszy krok , ktoś jeszcze kliknie ? Rytko , znowu Ciebie podziwiam , przytul psiaka na dobranoc . Quote
Isadora7 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='Isadora7']Aukcja charytatywna dla Bobiego proszę o rozsyłanie, facebookowanie, naszoklasowanie i co tylko się da. http://allegro.pl/bobi-blagalnym-wzrokiem-prosi-o-szanse-na-dom-i1253723327.html :p [quote name='Smyku']Isadorko , dzięki za piękną aukcję dla Bobiego . Zrobiłam pierwszy krok , ktoś jeszcze kliknie ? Rytko , znowu Ciebie podziwiam , przytul psiaka na dobranoc . Dla przypomnienia. A Smyczkowi dzięki za rozpoczecie. Stoneczko fanty na bazarek mam jakies ale pewnie w sobotę zrobie. Quote
rytka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 nie moge sie doczekac kiedy sam bede mogł wlazic na kanapy wypróbowałem juz w tym domu wszystkie legowiska i to jest najlepsze:) ps.Ajula dzięki ortezie brat nie będzie lepiej chodzic ale nie wywichnie mu sie kolano bo ma przeprosty lepsze niz K.Rusi w TG. Smyku wymiziany dzisiaj zaczął sie lasic jak kot i mruczek jak go glaskalam zdaje sie skarzył sie na swoj los ale widac ,ze to maly cwaniaczek tylko obolały i wystraszony narazie. Quote
stonka1125 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Czy on się uśmiecha???????????:multi::multi::multi: Quote
rytka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 to był wyjątek nadal smutas ale zdecydowanie sie wyluzował,czuje sie znacznie pewniej . Quote
Recommended Posts