karolciasz28 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Tola napisał(a):Ja tez zrobię jej Tablicę - tylko poradzcie na jakie miasto? Była na Lublin - cisza, na Kraków podobnie - ani jednego zapytania:( Moze na Warszawę lub na Śląsk? To może Ty zrób na Warszawę, a ja na Śląsk, ok? Quote
Tola Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) [quote name='karolciasz28']To może Ty zrób na Warszawę, a ja na Śląsk, ok? Ok:) Moze tym razem się uda... Tablica na Warszawę http://tablica.pl/oferta/mala-saba-czeka-na-dom-IDGJ43.html Tablica na Poznań http://tablica.pl/oferta/mala-saba-skrzywdzona-przez-ludzi-szuka-domu-IDJ0zD.html http://www.pineska.pl/?do=view&id=103341&title=mala-saba-czeka-na-dom http://www.morusek.pl/ogloszenie/90978/Mala-Saba-szuka-domu/ http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20618909_mala_saba_skrzywdzona_przez_ludzi_szuka.html Edited February 6, 2012 by Tola Quote
karolciasz28 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Zaczęłam już ogłoszenia Saby, później wypiszę gdzie ma. Quote
Tola Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 karolciasz28 napisał(a):Zaczęłam już ogłoszenia Saby, później wypiszę gdzie ma. Dziękuje bardzo:) Quote
karolciasz28 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Tolu miałam jej zrobić tablicę na Śląsk zapomniałam i zrobiłam na Lubelskie:oops: jak już będzie trochę nieświeże to ja zrobię nowe, przepraszam. przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, gumtree, olx, ojej, e-zwierzak, tablica, do adopcji, cafeanimal, cwierek, zamosciak, petsy, anonse lublin, kokosy, Quote
Tola Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 karolciasz28 napisał(a):Tolu miałam jej zrobić tablicę na Śląsk zapomniałam i zrobiłam na Lubelskie:oops: jak już będzie trochę nieświeże to ja zrobię nowe, przepraszam. przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, gumtree, olx, ojej, e-zwierzak, tablica, do adopcji, cafeanimal, cwierek, zamosciak, petsy, anonse lublin, kokosy, Bardzo dziekuje za ogłoszenia - kazde z nich to byc moze szansa na dom:) Ten Śląsk przyszedł mo do głowy, bo tam Sabcia nie była jeszcze pokazywana. Quote
zadra Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Miałam przd chwila konkretny telefon w sprawie adpcji Sabci.Pani jest z Zamościa,zna sunieczkę! Dowiedziala się,że jest pod nasza opiwką i zadzwoniła. Dzisiaj o 12-tej umówiłam sie na wizyte przedadopcyjną. Trzymajcie kciuki! Quote
karolciasz28 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Mocno trzymam!!! I czekam na szczegóły :) Quote
rita60 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ło matko...trzymam kciuki,tyle już czekasz malenka. Quote
Tola Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Niestety - bylismy dzisiaj na wizycie i nie wyraziliśmy zgody na adopcję:( Saba musi isc do domu, który zagwarantuje jej stabilizację i miłość. Sabcia nadal szuka domu! Quote
karolciasz28 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Tolu możesz napisać co było nie tak? No nic Sabciu będziemy szukać aż znajdziemy! Quote
Tola Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 karolciasz28 napisał(a):Tolu możesz napisać co było nie tak? No nic Sabciu będziemy szukać aż znajdziemy! Własciwie to jechałysmy pełne nadziei - zadzwoniła sasiadka tej pani, ze jest osoba chętna zaopiekowac się Sabcią, mieszka w bloku. Na miejscu okazało się, ze to 4 piętro, mieszkanie sterylnie czyste; pani w srednim wieku, po zawale, jej partner jest Włochem i nie rozumie po polsku. Pani wydala sie nam bardzo chaotyczna, niestabilna; rozmowa toczyła sie w przedpokoju z obawy, ze nabrudzimy, bo na dworze mokro. Pani zupełnie nieprzygotowana do adopcji - zdziwienie wzbudziła wzmianka o smyczy, szelkach. Co pare zdan pani pytała, czy Saba aby zdrowa, bo ona jest alergiczką i boi się chorych zwierząt. Miałam wrazenie, ze Włoch dowiedział się o planach adopcji psa dopiero przy naszej wizycie.; co parę minut podchodził, kręcił głową i o cos pytał - podobno o to, czy pies nie będzie załatwiał sie w mieszkaniu. Na moje pytanie, kto będzie wychodził z Sabą (potrzebuje sporo ruchu) pani odpowiedziała, ze Włoch. Niepokój wzbudziły tez wyjazdy - w czasie ich trwania psem miała zaopiekowac się sąsiadka (dzwoniłysmy - pani wykluczyła taką mozliwość). No i na koncu usłyszałysmy historię chorego kociaka, którego znalezli i którym chcieli się zaopiekowac, ale nic z tego nie wyszło, bo obawiali się choroby. Sabcia zasługuje jednak na inny dom - bardziej stabilny, świadomy. Jest coraz starsza i problemy będą byc moze narastac. Szkoda, ze nadal nie ma rodziny:( Quote
rita60 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Szkoda...ale ten domek to horror dla każdego zwierzaczka:shake: Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Nie rozumiem po co tacy ludzie w ogóle zawracają głowę...Nie wpuściła Was dalej, żebyście jej nie nabrudziły?.... Szok, normalnie szok :shake: Szkoda gadać... Saba znajdzie swojego człowieka, wierzę w to głęboko :) Quote
karolciasz28 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Sabciu odnowię ci za niedługo ogłoszenia. :) Quote
Tola Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 karolciasz28 napisał(a):Sabciu odnowię ci za niedługo ogłoszenia. :) Bardzo dziekujemy:) Jak na rzaie nie ma zupełnie tel w sprawie suczki:( Quote
karolciasz28 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Adopcje powoli ruszają po zimie. Trzeba wierzyć, że i Sabie się uda. :) Quote
zadra Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 karolciasz28 napisał(a):Adopcje powoli ruszają po zimie. Trzeba wierzyć, że i Sabie się uda. :) Przyznam się,że juz tracę nadzieję. Quote
karolciasz28 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 zadra napisał(a):Przyznam się,że juz tracę nadzieję. Nie wolno! Jakby się Saba dowiedziała:mad:;). Quote
zadra Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 karolciasz28 napisał(a):Nie wolno! Jakby się Saba dowiedziała:mad:;). U Sabci siszaaaaaaaaaa!! Quote
Havanka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Nie chcę robić nadziei, ale chcę zapytać; ile waży Saba? Mam panią z Warszawy, która szuka naprawdę małej suni, tak jak napisała 4-5 kg. Wraz z meżem lubią podróżować i chcieliby zabierać ze sobą swojego czworonoga. Pytała w jakiej miejscowości przebywa teraz sunia. Może chce ją poznać. Wyczytałam na wątku, że przebywa w DT i jest po sterylce. Edited March 25, 2012 by Havanka Quote
Tola Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Havanka napisał(a):Nie chcę robić nadziei, ale chcę zapytać; ile waży Saba? Mam panią z Warszawy, która szuka naprawdę małej suni, tak jak napisała 4-5 kg. Wraz z meżem lubią podróżować i chcieliby zabierać ze sobą swojego czworonoga. Pytała w jakiej miejscowości przebywa teraz sunia. Może chce ją poznać. Wyczytałam na wątku, że przebywa w DT i jest po sterylce. Saba jest w Zamościu u ratifunkel, mieszka w kojcu, ale wcześniej mieszkała w bloku. Dlatego tak bardzo zalezy nam, zeby wreszcie znalazła swój własny nowy dom. Saba jest wysterylizowana; dobrze byłoby, gdyby dostała taki dom - suczka jest energiczna, lubi zabawy na powietrzu, jest nastawiona na człowieka Dzwoniłam do ratifunkel - moze jakos zważą suczkę, a moze zadra pamięta... Pomozemy w transporcie jakby była taka potrzeba Edited March 25, 2012 by Tola Quote
Recommended Posts