Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczna, strasznie słodka i rozkoszna sunieczka została oddana do schroniska razem z młodszą sunią, też pekinką, tyle że młodszą. Tamta znalazła domek, ta została. W schronisku oceniono ją na 10 lat, ale zdecydowanie ma mniej ;) Ząbki ładne, co prawda na dole brakuje przednich, ale reszta biała, bez kamienia. Niunia bardzo pocieszna. Umie jeździć komunikacją miejską - sama dzisiaj wskakiwała/wyskakiwała z autobusu - w pojeździe zaczepiała ludzi ;) Śmiałam się, że szuka sobie domu na własną łapę ;) Domowa, w klateczce miała czystko, po wyjściu siusiu i koopka. Bardzo żywotna, lubi na rączkach, ale pobiegać też chce. No po prostu na całej lini ROZKOSZNA!! :loveu::loveu::loveu:
Jest na tymczasie u Magdy :)

Sisi wymagała wizyty u weta, w związku z podejrzaną ciążą. USG, badanie skóry itp -kosztowały 60 zł. Jakby ktoś mógł pomóc w spłacie, bo Ulv ma wielki dług to byłoby wspaniale.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana, kochana :) Przylepa niemożliwa i całuśnik....

Od razu wyladowałysmy dzis u weta, łysawa miejscami skóra to najprawdopodobniej efekt zaniedbania żywieniowego. Poza tym mała ma ciążę urojoną (własśnie dlatego ja wzięłam od razu na USG, tylko mi klusek brakuje, a sutki ma duże i "mleczne"). Weci ocenili ze sunia nie wyglada na starszą niz 6 lat, skąd te 12 (tyle jej wpisano w schro) w karcie się wzięło, to ja naprawdę nie mam pojęcia?
W związku z tym, ze jak na mój DT jest.... za młoda, za ładna i za zdrowa ;) szybciutko szukamy domu :)

Posted

Bannerek to ja zrobię :) Tylko później, bo muszę sprzątnąć w domu ;)
Magda, ja nie mam doświadczenia w przemaglowywaniu domków ;)

Monika - dodaj do tytułu słowo pekińczyk konecznie:)

Posted

Pierwszy telefon o pekinkę już był ;)

Korenia, jeśli możesz, to napisz w pierwszym poscie, że wizyta u weta kosztowała nas 60 zł (USG, przegląd, badanie skóry itp).

Pekinulka miała haniebnie przerośnięty wilczy pazur- był tak zawinięty, ze nie dało sie wyczaić, gdzie jest początek. Już jest obcięty, drugi, nieco mniej okropny też. Ma również oczyszczone gruczoły przyodbytowe, bo były zapchane tak, że wypychały dupkę na zewnątrz. Laktacja na szczęście się wyhamowała ;)

Posted

No te pazurki to zauważyłam - nawet się zdziwiłam, że wet z marszu tego nie obciął. Jak tę brązową w niedzielę zabierali, to ta czarnuszka tak strasznie płakała - tak się zastanawiam, czy to była może jej córka? Myślisz, że rodziła?

Posted

Suczynka jest piękna, nie dziwię się, że już dzwonią ... długo miejsca w dt nie zagrzeje ;)

Jesteście dziewczyny wspaniale, że ją wyciągnęłyście ze schronu, powinna na kanapie siedzieć, a nie za kratami.