Korenia Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Śliczna, strasznie słodka i rozkoszna sunieczka została oddana do schroniska razem z młodszą sunią, też pekinką, tyle że młodszą. Tamta znalazła domek, ta została. W schronisku oceniono ją na 10 lat, ale zdecydowanie ma mniej ;) Ząbki ładne, co prawda na dole brakuje przednich, ale reszta biała, bez kamienia. Niunia bardzo pocieszna. Umie jeździć komunikacją miejską - sama dzisiaj wskakiwała/wyskakiwała z autobusu - w pojeździe zaczepiała ludzi ;) Śmiałam się, że szuka sobie domu na własną łapę ;) Domowa, w klateczce miała czystko, po wyjściu siusiu i koopka. Bardzo żywotna, lubi na rączkach, ale pobiegać też chce. No po prostu na całej lini ROZKOSZNA!! :loveu::loveu::loveu: Jest na tymczasie u Magdy :) Sisi wymagała wizyty u weta, w związku z podejrzaną ciążą. USG, badanie skóry itp -kosztowały 60 zł. Jakby ktoś mógł pomóc w spłacie, bo Ulv ma wielki dług to byłoby wspaniale. Quote
Basia1244 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 potwierdzam! Sunia cudna! Kochańska! Do zacałowania! Quote
ulvhedinn Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Kochana, kochana :) Przylepa niemożliwa i całuśnik.... Od razu wyladowałysmy dzis u weta, łysawa miejscami skóra to najprawdopodobniej efekt zaniedbania żywieniowego. Poza tym mała ma ciążę urojoną (własśnie dlatego ja wzięłam od razu na USG, tylko mi klusek brakuje, a sutki ma duże i "mleczne"). Weci ocenili ze sunia nie wyglada na starszą niz 6 lat, skąd te 12 (tyle jej wpisano w schro) w karcie się wzięło, to ja naprawdę nie mam pojęcia? W związku z tym, ze jak na mój DT jest.... za młoda, za ładna i za zdrowa ;) szybciutko szukamy domu :) Quote
GoskaGoska Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 no to nie wiem, moze ulv jak ty masz swoje weta niech wystawi jej nową ksiązeczkę z nowy wiekiem, bo mając wpisane 6lat znajdzie szybko dom, a mają 12l to juz moze być gorzej Quote
Basia1244 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Ona na pewno nie ma 12 lat. To sunia żywczyk w kwiecie wieku :) Quote
monika083 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ale fajny gremlinek ,do ciotek od plaskatych podrzuce. Sama slodycz .no! Quote
Bella1 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Dobrze że malutka już nie siedzi w Schronisku Śliczna jest i taka milutka Quote
wieso Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 nigdy w zyciu to cudo nie ma 12 lat, patrzcie na oczka i nosek, wszystko jak nowe.... Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 trzeba mala pooglaszac ,zaraz zrobie jej allegro ,tylko do kogo namiary ??? Ulv podasz do siebie? Wyslalam watek ciotkom plaskatym ,ale widze ,ze pusciutko i tu .. Quote
ulvhedinn Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jasne. Dziękuję!!!!!!!! :) 609-325-217 [email protected] Korenia, może podac i Twoje namiary? Quote
satia Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 a czy to ta sunia jeszcze w niedzielę siedziała ostatniej klatce w szczeniakarni? Quote
ulvhedinn Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 satia napisał(a):a czy to ta sunia jeszcze w niedzielę siedziała ostatniej klatce w szczeniakarni? Tak :) Bardzo przydałby sie nam banerek.... Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1241529433 Magda ,podalam tylko numer telefonu ,bez maila ,jesli ktos bedzie powanie zaintereosowany to bedzie dzwonil,a nie zawracal glowe mailami..napisalam tez ,ze przed adopcja bedzie wysterylizowana. Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 ulvhedinn napisał(a):Tak :) Bardzo przydałby sie nam banerek.... to ja zaraz napisze na watku banerkowym i bedzie:) Quote
Korenia Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Bannerek to ja zrobię :) Tylko później, bo muszę sprzątnąć w domu ;) Magda, ja nie mam doświadczenia w przemaglowywaniu domków ;) Monika - dodaj do tytułu słowo pekińczyk konecznie:) Quote
ulvhedinn Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Pierwszy telefon o pekinkę już był ;) Korenia, jeśli możesz, to napisz w pierwszym poscie, że wizyta u weta kosztowała nas 60 zł (USG, przegląd, badanie skóry itp). Pekinulka miała haniebnie przerośnięty wilczy pazur- był tak zawinięty, ze nie dało sie wyczaić, gdzie jest początek. Już jest obcięty, drugi, nieco mniej okropny też. Ma również oczyszczone gruczoły przyodbytowe, bo były zapchane tak, że wypychały dupkę na zewnątrz. Laktacja na szczęście się wyhamowała ;) Quote
Basia1244 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 No te pazurki to zauważyłam - nawet się zdziwiłam, że wet z marszu tego nie obciął. Jak tę brązową w niedzielę zabierali, to ta czarnuszka tak strasznie płakała - tak się zastanawiam, czy to była może jej córka? Myślisz, że rodziła? Quote
Ewanka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Suczynka jest piękna, nie dziwię się, że już dzwonią ... długo miejsca w dt nie zagrzeje ;) Jesteście dziewczyny wspaniale, że ją wyciągnęłyście ze schronu, powinna na kanapie siedzieć, a nie za kratami. Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='ulvhedinn']Pierwszy telefon o pekinkę już był ;) i co za ludzie? Quote
Korenia Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Dzisiaj dzwoniły 3 domki o Sisi :) Quote
Recommended Posts