Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ciapuś']I do rytki pojechał drogi pies ,który też bardzo potrzebował pomocy.
Nigdy nie przegapiam takich propozycji :evil_lol:

A który ? Możesz podac link ?

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ciapuś']I do rytki pojechał drogi pies ,który też bardzo potrzebował pomocy.
Nigdy nie przegapiam takich propozycji :evil_lol:

To dobrze że skorzystała jeszcze jakaś bida. A jest gdzieś wątek? CHętnie bym zajrzała :)

Posted

fajnie, kolejna biznesłomen, która za 300 miesięcznie "ratuje" zwierzęta. Moze coś Ci wybudować, powiększyć mieszkanie? uderz do odpowiednich osob na dogo, one bardzo lubią bezzwrotnie inwestować w dogomaniackie firmy.

zuzka, nie zauważyłam nigdzie wystawionego rachunku za usługi hotelowe. Wydaje mi sie, czy nie, ale kasę "trzepiesz" na lewo, tak?

Posted

eve-w napisał(a):
fajnie, kolejna biznesłomen, która za 300 miesięcznie "ratuje" zwierzęta. Moze coś Ci wybudować, powiększyć mieszkanie? uderz do odpowiednich osob na dogo, one bardzo lubią bezzwrotnie inwestować w dogomaniackie firmy.

zuzka, nie zauważyłam nigdzie wystawionego rachunku za usługi hotelowe. Wydaje mi sie, czy nie, ale kasę "trzepiesz" na lewo, tak?

Dlatego też zacytowałam post rozliczeniowy. Faktury ani rachunku za cokolwiek - nigdzie nie widzę.

Posted

Jakiś fiprex? karma? nic nie kosztowało? zuzka nie ma obowiązku rozliczania się z wydanych, publicznie nielegalnie zebranych pieniędzy? hmmm, dziwna sprawa... może ja też zlikwiduje działalność i zacznę zarabiać na dogomanii. Łóżko mam, miski też, wokół lasy, łąki i parki no i 300 miesięcznie na czysto do ręki bym miała... a tak to ZUS, podatek, inwestycja - po co pracować! lepiej szukać "łosi" na dogo!

Posted

eve-w napisał(a):
Jakiś fiprex? karma? nic nie kosztowało? zuzka nie ma obowiązku rozliczania się z wydanych, publicznie nielegalnie zebranych pieniędzy? hmmm, dziwna sprawa... może ja też zlikwiduje działalność i zacznę zarabiać na dogomanii. Łóżko mam, miski też, wokół lasy, łąki i parki no i 300 miesięcznie na czysto do ręki bym miała... a tak to ZUS, podatek, inwestycja - po co pracować! lepiej szukać "łosi" na dogo!

Też się nad tym zastanawiam, wiesz ? W dodatku ja mam dział. gosp. obciążoną VAT-em, więc z każdych zarobionych 300 zł odprowadzam 41 % podatku i dopiero ta reszta zostaje mi na życie i na psy moje i na BDT.
A tak bym kasę trzepała na lewika na naiwniakach z dogo :D

Posted

Tak sobie policzyłam: 3 pokoje, z czego jeden duży. W mniejszym 2 psy, w średnim 3 w największym 4ry w porywach do 5. Oczywiście dogo będzie musiała zainwestować w klatki - wszak trzymanie psów w wystawówkach za 300 zł miesięcznie też jest tu popularne.
Wychodzi na to, że będę zarabiała ok 3000 na czysto. A gdzie tam! podwyżę ceny. A co! tu też tak można! 400 za psa, warunki domowe. Przecież za bude ze słomą bez spacerów i kontaktu z człowiekiem płaci się 400, czyli ja mam zysk 4 tysie na czysto. Kurna, żyć nie umierać!

Posted

eve-w napisał(a):
Tak sobie policzyłam: 3 pokoje, z czego jeden duży. W mniejszym 2 psy, w średnim 3 w największym 4ry w porywach do 5. Oczywiście dogo będzie musiała zainwestować w klatki - wszak trzymanie psów w wystawówkach za 300 zł miesięcznie też jest tu popularne.
Wychodzi na to, że będę zarabiała ok 3000 na czysto. A gdzie tam! podwyżę ceny. A co! tu też tak można! 400 za psa, warunki domowe. Przecież za bude ze słomą bez spacerów i kontaktu z człowiekiem płaci się 400, czyli ja mam zysk 4 tysie na czysto. Kurna, żyć nie umierać!

Nie kuś :D ale fakt :D łatwa, duża kasa na naiwności ludzkiej i psiej krzywdzie.

Posted

Poczytałam sobie i stwierdzam-STARA,DURNA BABA ze mnie!!!NAIWNIACZKA niemyśląca!

Do dzisiaj,do tej chwili jeszcze sumienie mnie rąbało,że odważyłam się skrytykować warunki oferowane psu w dt prowadzonym przez jedną z ikon dogomanii,a op... i złośliwości za tę krytykę zbieramy wciąż jeszcze...Cholera!

Posted

jostel5 napisał(a):
Poczytałam sobie i stwierdzam-STARA,DURNA BABA ze mnie!!!NAIWNIACZKA niemyśląca!

Do dzisiaj,do tej chwili jeszcze sumienie mnie rąbało,że odważyłam się skrytykować warunki oferowane psu w dt prowadzonym przez jedną z ikon dogomanii,a op... i złośliwości za tę krytykę zbieramy wciąż jeszcze...Cholera!

pokaż wątek :))

Posted

jej co się tak uparłyście na zuzkę... akurat Ona to ma zawsze umiar w psach na tymczasie, do tego przyjmuje też takie, którymi nikt nie zainteresowałby się na już, jest miła i kulturalna na wątkach, informacje są na bieżąco, psy od Niej wychodzą nauczone życia, nie narzeka, że pies tamto czy siamto. Jest to jedna z alternatyw. W Zamościu u funi często nie ma miejsc, a poza tym z niektórych miejsc łatwiej dotrzeć do Łodzi niż do Zamościa. Mi się nigdy nie udało upolować miejsca u zuzki, czego bardzo żałuję, bo walałbym, żeby pies na którego mam deklaracje - którego nie mogę zabrać do siebie, czy nie ma innej opcji bdt siedział u Niej, niż w jakimś hotelu, który nijak nie spełnia moich oczekiwań. Są na dogo prawdziwie "psie biznesy"... eve-w chyba jest zorientowana :)

Posted

tripti napisał(a):
jej co się tak uparłyście na zuzkę... akurat Ona to ma zawsze umiar w psach na tymczasie, do tego przyjmuje też takie, którymi nikt nie zainteresowałby się na już, jest miła i kulturalna na wątkach, informacje są na bieżąco, psy od Niej wychodzą nauczone życia, nie narzeka, że pies tamto czy siamto. Jest to jedna z alternatyw. W Zamościu u funi często nie ma miejsc, a poza tym z niektórych miejsc łatwiej dotrzeć do Łodzi niż do Zamościa. Mi się nigdy nie udało upolować miejsca u zuzki, czego bardzo żałuję, bo walałbym, żeby pies na którego mam deklaracje - którego nie mogę zabrać do siebie, czy nie ma innej opcji bdt siedział u Niej, niż w jakimś hotelu, który nijak nie spełnia moich oczekiwań. Są na dogo prawdziwie "psie biznesy"... eve-w chyba jest zorientowana :)

Też jest mi bardzo przykro że taka nagonka się zaczęła na Zuzkę ,może dla tego że wiem ile psich istnień zawdzięcza jej życie.

Posted

eve-w http://www.dogomania.pl/threads/183435-15-letni-ślepaczek-Fifi-wciąż-chce-żyć!-Daj-mu-szansę!!/page1długi wątek...A jazda zaczęła się tak mniej więcej od postu 1230....Najzabawniejsze jest to,że tak naprawdę psiak nie był chory,a diagnoza postawiona przez weta jeszcze w schronie okazała się w 100 % właściwa.Dziś mały ma się znakomicie... CHOLERA!
[SIZE="1"]Muszę się uczyć asertywności...

Posted

tripti napisał(a):

Tak, Tripti. Uparłam się na ukazywanie jak ludzie chciwi, bez serca zarabiają na psim nieszczęściu - nie inwestując w to grosza nawet - w odróżnieniu od hoteli inwestujących w infrastrukturę i zajmujących się tylko psami, bez pracy czy dochodów gdzie indziej, odprowadzających podatki i wystawiających faktury za swoje usługi.
Chcesz zarabiać ? Rób to uczciwie - zainwestuj w coś - szkolenie, trening, zarejestruj działalność gosp[odarczą, a nie cichaczem i na czarno bezwzględnie żyłuje dogomanię wykorzystując litość ludzi nad potrzebującym psem.
I co ma być niegrzeczna, czy nie udzielać info lub zdjęć nie wstawiać ? Sprytna jest, działalność gospodarczą prowadzi zdaje się na czarno,. nie odprowadza podatków, prawda ? Nie będzie podskakiwać, bo ryzykuje donos, a przynajmniej taką pracę wirtualną za te 300 zyli na czysto odwala. Nie przepracowuje się szczególnie, że tak skonstatuję, bo większość z nas wykonuje więcej pracy przy psach ze schronisk czy bezdomnych i także udziela o nich informacji i wstawia zdjęcia i prowadzi ich wątki, bazarki, ZA DARMO prawda ? Znacie takich. Więc proszę nie gloryfikować zuzki i nie zaciemniać jej obrazu, który wcale nie jawi się różowo.

Posted

ciapuś napisał(a):
Też jest mi bardzo przykro że taka nagonka się zaczęła na Zuzkę ,może dla tego że wiem ile psich istnień zawdzięcza jej życie.

Nie zgodziłam się na przekazanie pieniędzy Żwirkowych na Groszka i stąd wszystko się zaczęło. Nie podoba mi się tak drogi DT to fakt, wyraziłam swoją opinię ale nie sądziłam że wzbudzi to taką sensację na wątku, a zaraz zaczną się kłótnie... :roll: :roll: :roll:

Posted

Żwirek ma się świetnie, po tygodniu zdarzył ugryźć już wszystkich w domu :), ale jesteśmy dobrej myśli i wierzymy że się tego oduczy. Jeszcze trochę mu zajmie żeby się przyzwyczaił do nowego domu. Poza tym to diabeł wcielony, nic tylko lata za piłką. Jest na prawdę słodki, straszny pieszczoch i troche poplakuje w nocy kiedy wszyscy idą spać,a on zostaje sam. http://picasaweb.google.com/maja2911/Zwirek#

Posted

Cioteczki robicie nagonke na domowy Hotelik bo bierze kase. NIe zdajecie sobie chyba sprawy jak te psy niszcza w domu, sikaja, siersci wszedzie pelno.

Ja placilam Jamorowi za malego -8 kg pieska 390 zl , piesek mkieszkal wbudzie w kojcu. 3 razy dziennie dostawla jesc i od czasu do czasu pobiegac wolno.
Szukalam za wszelka cene domoewgo DT dla niego bo nie moglam patrzec jak taka malizna siedzi w kojcu. :(
Dziekuje osobom ,ktore prowadza domowe DT, ze SA bo bez nich wiele pisekow bylo by za TM a tak to maja swoje domki i ludzi ,ktorzy ich kochaja.

Zanim zaczniecie krytykowac spojrzcie na inne watki gdzie pieski dostaly druga szanse na zycie dzieki domowemu DT .

Posted

[quote name='maja2911']Żwirek ma się świetnie, po tygodniu zdarzył ugryźć już wszystkich w domu :), ale jesteśmy dobrej myśli i wierzymy że się tego oduczy. Jeszcze trochę mu zajmie żeby się przyzwyczaił do nowego domu. Poza tym to diabeł wcielony, nic tylko lata za piłką. Jest na prawdę słodki, straszny pieszczoch i troche poplakuje w nocy kiedy wszyscy idą spać,a on zostaje sam. http://picasaweb.google.com/maja2911/Zwirek#

Witamy na dogo i bardzo dziękujemy za domek dla tego "diabełka"

Posted

[quote name='Ingrid44']Cioteczki robicie nagonke na domowy Hotelik bo bierze kase. NIe zdajecie sobie chyba sprawy jak te psy niszcza w domu, sikaja, siersci wszedzie pelno.

Ja placilam Jamorowi za malego -8 kg pieska 390 zl , piesek mkieszkal wbudzie w kojcu. 3 razy dziennie dostawla jesc i od czasu do czasu pobiegac wolno.
Szukalam za wszelka cene domoewgo DT dla niego bo nie moglam patrzec jak taka malizna siedzi w kojcu. :(
Dziekuje osobom ,ktore prowadza domowe DT, ze SA bo bez nich wiele pisekow bylo by za TM a tak to maja swoje domki i ludzi ,ktorzy ich kochaja.

Zanim zaczniecie krytykowac spojrzcie na inne watki gdzie pieski dostaly druga szanse na zycie dzieki domowemu DT .

Ingrid tak się składa, że prowadzimy DARMOWY DOM TYMCZASOOWY DO CIĘŻKIEJ CHOLERY I JEŻELI UWAŻASZ, ŻE NASZE TYMCZASY:
1. NIE SIKAJĄ PO SCHRONIE W DOMU,
2. KUP NIE ROBIĄ,
3. NIE NISZCZĄ
4. NIE CHORUJĄ

to uprzejmie Cię zapraszam na watek szkodników, mojego tymczasa Bugiego, Negry chorej na nosowke, która swoje gówna robiła mi na łóżka i jeszcze rozmazywała po ścianie, Tusi, Miki, Arielki, Lali, Muszi, Efi i już nawet nie pamietam ile ich był0o jeszcze w tym roku !
*******ety takie oplatasz, że się w pale nie mieści.
Kto nie wie ile pies generuje kosztów, ile niszczy, ile trzeba się naharować z nauką czystości itp ? Najpierw dowiedz się, z kim dyskutujesz, a potem się popisuj wytryskami intelektu ! Bo robisz z siebie idiotkę tym, co wypisujesz !

Gloryfikujcie i wychwalajcie dalej pod niebiosa chciwych, bezwzględnych biznesmenów zarabiających na czarno na psim nieszczęści ! dalej dawajcie się wykporzystywać i brońcie ich po gróbh !
Jak nocujesz w hotelu na trasie, płacisz za dobę, a potem czytasz, że ktoś w tym samym hotelu zatruł się ni8e świeżą kiełbasą - to też taki rycerz jesteś i własną piersią osłaniasz - bo co ? bo ktoś Ci łaskę robi, że bierze od Ciebie pieni·adze ? puknijcie się wszyscy ! Bo czas najwyższy nabrać trochę rozumu i nie rozbestwiać bardziej tych biznesmenów co się łaszą na "wdowi grosz" jak to ja nazywam kasę czerpaną z zudzego nieszczęścia ! Alina S. i paru innych powinno Was wreszcie piewcy dogobiznesu nauczyć rozumu, a tu NIC ! bębni aż tak pusto.

Podpisana została umowa z domowym hotelem zuzki ?
proszę o skan, może być z zamazanymi danymi osobowymi. US potrzebuje.

Posted

[quote name='E-S']Ingrid tak się składa, że prowadzimy DARMOWY DOM TYMCZASOOWY DO CIĘŻKIEJ CHOLERY I JEŻELI UWAŻASZ, ŻE NASZE TYMCZASY:
1. NIE SIKAJĄ PO SCHRONIE W DOMU,
2. KUP NIE ROBIĄ,
3. NIE NISZCZĄ
4. NIE CHORUJĄ

to uprzejmie Cię zapraszam na watek szkodników, mojego tymczasa Bugiego, Negry chorej na nosowke, która swoje gówna robiła mi na łóżka i jeszcze rozmazywała po ścianie, Tusi, Miki, Arielki, Lali, Muszi, Efi i już nawet nie pamietam ile ich był0o jeszcze w tym roku !
*******ety takie oplatasz, że się w pale nie mieści.
Kto nie wie ile pies generuje kosztów, ile niszczy, ile trzeba się naharować z nauką czystości itp ? Najpierw dowiedz się, z kim dyskutujesz, a potem się popisuj wytryskami intelektu ! Bo robisz z siebie idiotkę tym, co wypisujesz !

Gloryfikujcie i wychwalajcie dalej pod niebiosa chciwych, bezwzględnych biznesmenów zarabiających na czarno na psim nieszczęści ! dalej dawajcie się wykporzystywać i brońcie ich po gróbh !
Jak nocujesz w hotelu na trasie, płacisz za dobę, a potem czytasz, że ktoś w tym samym hotelu zatruł się ni8e świeżą kiełbasą - to też taki rycerz jesteś i własną piersią osłaniasz - bo co ? bo ktoś Ci łaskę robi, że bierze od Ciebie pieni·adze ? puknijcie się wszyscy ! Bo czas najwyższy nabrać trochę rozumu i nie rozbestwiać bardziej tych biznesmenów co się łaszą na "wdowi grosz" jak to ja nazywam kasę czerpaną z zudzego nieszczęścia ! Alina S. i paru innych powinno Was wreszcie piewcy dogobiznesu nauczyć rozumu, a tu NIC ! bębni aż tak pusto.

Podpisana została umowa z domowym hotelem zuzki ?
proszę o skan, może być z zamazanymi danymi osobowymi. US potrzebuje.

Mialam zostawiac to bez komentarza ale pomyslalm ze dlaczego nieodpowiedziec ? Jak E- S ma czelnosc wyzywac mnie od idiotek to odpowiem.
Zdaje sie ze juz raz zostalas zbanowana ,widocznie podobalo Ci sie to i chcesz jeszcze.
Nie bede znizac sie do Twojego poziomu bo wszystkie twoje wypowiedzi az zieja nienawiscia do wszystkich (widzialam na innych watkach).
Dodam tylko ze jak NIE CHESZ PLACIC NA DT TO NIE PLAC. NIKT CIE DO TEGO NIE ZMUSZA !

Ja i wiele rozsadnych osob bedzie placic za domowe DT bo wole zeby piesek mieszkal w cieplym domku niz w kojcu albo umarl w Schronie.

Ciagle jest za malo platnych darmowych DT a darmowych nie udalo mi sie nigdy znalezc.
Ciesze sie ze sa takie i z calegos serca bede je popierac bo ratuja zycie psom i kotom.

E-S czytaj uwaznie co pisze bo twoja odpowiedz nie byla wcale na temat.
Dokladnie zdaje sobie sprawe jak psy niszcza i sikaja w domu ,niezaleznie czy to jest darmowy czy platny DT. Psy tego nie rozrozniaja.
Jak ktos chce prowadzic darmowy DT to CHWALA JEMU i Wielkie poklony ,ale nie kazdego poprostu na to stac . Proste ! Moze to zrozumiesz.

Dyskusje uwazam za zakonczona. Usuwam watek z Subskrybcji.

Ciesze sie ze moglam pomoc Zwirkowi wyjsc ze Schronu i zycze jemu i jego nowej rodzine samych radosci :) :) :)

Posted

[quote name='Ingrid44']Cioteczki robicie nagonke na domowy Hotelik bo bierze kase. NIe zdajecie sobie chyba sprawy jak te psy niszcza w domu, sikaja, siersci wszedzie pelno.

[quote name='Ingrid44']
E-S czytaj uwaznie co pisze bo twoja odpowiedz nie byla wcale na temat.
Dokladnie zdaje sobie sprawe jak psy niszcza i sikaja w domu ,niezaleznie czy to jest darmowy czy platny DT. Psy tego nie rozrozniaja.
Ciagle jest za malo platnych darmowych DT a darmowych nie udalo mi sie nigdy znalezc.

Jak najbardziej na temat, gdyż zakładasz, że "cioteczki" nie mają pojęcia co pies ze schroniska potrafi nawyczyniać w DT. Otóż mają. A skoro Ty zdajesz sobie z tego sprawę, dlaczego "cioteczki" miałyby być tej wiedzy pozbawione ? skoro same prowadzą bezpłatne DT ? Nie musisz "cioteczek" uświadamiać cioteczko w tym temacie. Wspieraj nadal dogobiznes. A co do BDT to dziwi mnie, że nigdy na dogo na taki nie trafiłaś, Pipi np z powodu liczby psów na BDT bardzo potrzebuje pomocy, bo nie wyrabia finansowo ze sterylkami i kastracjami, czasami brakuje jej karmy. Cóż, darmowa praca - która jest tak samo ciężka jak identyczna, tylko sowicie opłacana - i poświęcenie w odróżnieniu od dogobiznesu nie wbudza ani takiej chęci pomocy choćby rzeczowej w razie kryzysu, ani takiej "obrony krzyża" i świętego oburzenia w razie krytyki. I nie chodzi o to, czy kogoś "stać" bo bezpłatne DT nie są prowadzone przez osoby zamożne. Tylko przez ludzi, którzy NAPRAWDĘ kochają - i nie trzeba im za tą miłość płacić, ani nie chcą za to pieniędzy gdyż by ich to upokarzało po prostu.
Płatny DT powinien zarejestrowac działalność i odprowadzać podatek, bo skoro bierze pieniadze za usługi, niech robi to legalnie, to biznes w tym momencie jak każdy inny, po prostu sposób zarobkowania.
Skoro wszystko co nie po Twojej myśli ktoś pisze interpretujesz jako nienawiść i zabierasz zabawki z piaskownicy - to mogę tylko współczuć, musi być ciężko tak żyć.

Mogę płacić za hotel czy płatny DT w przypadku starego, chorego i nieadopcyjnego kundliszcza i robię to - ale nie za małe, śliczne, wesołe, adopcyjne i zdrowe psy.
I kończę ten temat.

A co do Żwirka, także bardzo się cieszę, tym bardziej, że Państwo chcą z nim pracować i okiełznać jeszcze szczenięce szałapuctwo i temperament ślicznoty i nie zrażają się wybrykami :D Pies na początku zawsze szaleje ze szczęścia, ogarnie się :D