Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wrolawskim schronisku przebywa Lalunia:
[IMG]http://up.picr.de/5591671.jpg[/IMG]

[IMG]http://s1.up.picr.de/5591672.jpg[/IMG]

[IMG]http://s2.up.picr.de/5591673.jpg[/IMG]

[IMG]http://s3.up.picr.de/5591674.jpg[/IMG]

[IMG]http://s4.up.picr.de/5591675.jpg[/IMG]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/195978-POMOCY!-Lalunia-MUSI-znaleźć-dom-lub-dt!-Mika-też-chce-do-domu[/URL]!

bardzo pilnie dt potrzebny ,Lalunia ma alergie skorna..

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='paniMysza']a ta bide mogłabyś wziąć na bdt? oczywiście po deklaracjach stałych na karme i weta.[/QUOTE]

teraz mam trudną sytuację, bo umówiona jestem z facetem od tych grzywek z all, że jak nie znajdzie dla nich dobrego domu, [B]to je do mnie przywiezie, oczywiście pod warunkiem, że uzyskam od Was jakiekolwiek wsparcie na ich utrzymanie (!!!)[/B] jeszcze tydzień ma aktualne allegro ...

jestem w kropce, musze poczekać co z tego wyniknie, no i też trzeba by zbierać coś na te bidaki ........... szczerze mówiąc marnie to widze :(

ale może zróbmy [B]orientacyjne rozeznanie, czy ktoś by pomógł w utrzymaniu i steryce tych malutkich nagusków[/B] :(

dzisiaj odmówiłam, a właściwie przesunełam o 2 tyg. odpowiedź na zapytanie o płatny DT, bo nie wiem, jak wyjdzie z tymi grzyweczkami ... bardzo mi ich żal :(

Posted

[quote name='paniMysza']ja moge zdeklarować jakaś sume, ale na lalunie. ona naprawde potrzebuje domu. a tym z allegro krzywda sie nie dzieje.[/QUOTE]

Rozumiem Cię.

... ale jak tamte trafią do pseudo, to za jakiś czas też wylądują zużyte i chore w schronie :(

Może udało by się nam temu zapobiec i po sterylce można by znaleźć im domki ... nie wiem, może nie mam racji, ale tak mi się wydaje ........

[B]Ciotki co o tym sądzicie???[/B]

[B] ... czy ratujemy grzywki z all , czy sobie odpuszczamy, ja sama niestety tego nie udźwignę :shake::shake::shake:[/B]

Posted

jak dla mnie prawdziwie potrzebujaca jest w tym momencie lalunia. jest juz ponoć cała w ranach. oczywiście na siłę nikt psiaków ci nie będzie wciskał (masz prawo sobie je dobrać).

skarpecie, gdzie będą wybierane TYLKO ładne i zrowe psy mówie nie. ale oczywiście wolny wybór.

Posted

[quote name='Ewanka']Rozumiem Cię.

... ale jak tamte trafią do pseudo, to za jakiś czas też wylądują zużyte i chore w schronie :(

Może udało by się nam temu zapobiec i po sterylce można by znaleźć im domki ... nie wiem, może nie mam racji, ale tak mi się wydaje ........

[B]Ciotki co o tym sądzicie???[/B]

[B]... czy ratujemy grzywki z all , czy sobie odpuszczamy, ja sama niestety tego nie udźwignę :shake::shake::shake:[/B][/QUOTE]

jakby ci się udało to 1 sztukę mogę wziąć do siebie na bdt, najchętniej sunię bo mój potwór Misiek nie toleruje konkurencji:shake: ..... a znając mnie to to jak dlużej by ten tymczas trwał to już nikomu nie oddam:diabloti: - tak jak było z Miśkiem:loveu:(avatar)

Posted

Jeżeli pan zrzeknie się ich to ja jestem jak najbardziej za pomocą im, tzreba też znaleźć im dobry domek.Mi cięzko jest deklarować bo mam kiepsko teraz z pracą ale postaram się pomóc a nie rozumiem tego , że jak tym z all się pomoze to co juz tej laluni nie?

Posted

[quote name='Ilka21']Jeżeli pan zrzeknie się ich to ja jestem jak najbardziej za pomocą im, tzreba też znaleźć im dobry domek.Mi cięzko jest deklarować bo mam kiepsko teraz z pracą ale postaram się pomóc a nie rozumiem tego , że jak tym z all się pomoze to co juz tej laluni nie?[/QUOTE]

pewnie ze im też trzeba pomóc a to nie wyklucza pomocy dla Laluni

Posted

[quote name='Jagna78']pewnie ze im też trzeba pomóc a to nie wyklucza pomocy dla Laluni[/QUOTE]

no więc własnie dlatego się zdziwiłam, przeciez można próbować obu a skoro Ewanka już zdeklarowała się pomóc tym z all i rozmawiała z panem to myślę że teraz byłoby nie fair jakby się wycofała - tzreba poczekac jak sie sytuacja rozwinie. Ewanko nie pzresadzajmy z tymi rzeczami dla nagusów ;) jezeli psy nie mają problemów skórnych to nie ma tragedii potrzeba szamponu i kremu (moga byc dla dzieci, moge podac nazwy a nie są drogie) i dobrze by bła odzywka na włoski ale to moge odlac od swoich i podarować.

Posted

[quote name='Jagna78']jakby ci się udało to 1 sztukę mogę wziąć do siebie na bdt, najchętniej sunię bo mój potwór Misiek nie toleruje konkurencji:shake: ..... a znając mnie to to jak dlużej by ten tymczas trwał to już nikomu nie oddam:diabloti: - tak jak było z Miśkiem:loveu:(avatar)[/QUOTE]

:PROXY5:

No to Ty bierzesz sunie, Ewanka drugą a ja chlopaczka i po klopocie :evil_lol:

Posted

[quote name='paniMysza']jak dla mnie prawdziwie potrzebujaca jest w tym momencie lalunia. jest juz ponoć cała w ranach. oczywiście na siłę nikt psiaków ci nie będzie wciskał (masz prawo sobie je dobrać).

skarpecie, gdzie będą wybierane TYLKO ładne i zrowe psy mówie nie. ale oczywiście wolny wybór.[/QUOTE]

Mnie się wydaje, że skarpeta byłaby w pierwszej kolejności dla takich jak Lalunia, czyli najbardziej potrzebujących ... choroby i chyba na sterylki, bo to też ważne z wiadomych wzglądów!

[quote name='Jagna78']jakby ci się udało to 1 sztukę mogę wziąć do siebie na bdt, najchętniej sunię bo mój potwór Misiek nie toleruje konkurencji:shake: ..... a znając mnie to to jak dlużej by ten tymczas trwał to już nikomu nie oddam:diabloti: - tak jak było z Miśkiem:loveu:(avatar)[/QUOTE]

U mnie jest ten sam problem, mam jajecznego psa (avatar), ktory nie znosi samcow na swoim terenie, więc na stronie mojego DT pisałam, że oferuję miejsce wyłącznie dla suczek. Stronki hotelików i DT zniknęły, jak pewnie wiecie, dnia 1 grudna br. :/
Awaryjnie, przy Waszym wsparciu, może bym wzięła całą rodzinkę, lub dorosłą parkę, a któraś z Was 4-miesięcznego ślicznego chłopaka ...... z nadzieją na szybkie ds, ostatecznie mogą troszkę pomieszkać w pokoju na piętrze i wychodzić na spacer na zmianę z moim Zorbą, a sunię trzeba by ekspresowo wysterylizować !!!

[quote name='Ilka21']Jeżeli pan zrzeknie się ich to ja jestem jak najbardziej za pomocą im, tzreba też znaleźć im dobry domek.Mi cięzko jest deklarować bo mam kiepsko teraz z pracą ale postaram się pomóc a nie rozumiem tego , że jak tym z all się pomoze to co juz tej laluni nie?[/QUOTE]

Pan w ostatniej rozmowie powiedział, że by je przywiózł (czas pokaże) i chciał tylko za beznzynę, czyli za transport ok.80km w jedną stronę.
Ja niestety też słabo z kasą (mam 660 renty, a mąż na wcześniejszej emeryturze) artyści z marnym zdrowiem i do tego w średnim wieku nie są artakcyjni na dzisiejszym rynku pracy ;)

[quote name='Jagna78']pewnie ze im też trzeba pomóc a to nie wyklucza pomocy dla Laluni[/QUOTE]

Też uważam, że jedno nie wyklucza drugiego !!!!

[quote name='Ilka21']no więc własnie dlatego się zdziwiłam, przeciez można próbować obu a skoro Ewanka już zdeklarowała się pomóc tym z all i rozmawiała z panem to myślę że teraz byłoby nie fair jakby się wycofała - tzreba poczekac jak sie sytuacja rozwinie. Ewanko nie pzresadzajmy z tymi rzeczami dla nagusów ;) jezeli psy nie mają problemów skórnych to nie ma tragedii potrzeba szamponu i kremu (moga byc dla dzieci, moge podac nazwy a nie są drogie) i dobrze by bła odzywka na włoski ale to moge odlac od swoich i podarować.[/QUOTE]

Rozmawiałam z nim wielokrotnie, nawet nie wspomnę o kosztach tych rozmow ;)... cały czas tłumaczę mu jak jest w pseudo, jak sunie rodzą co pół roku, nie wychodzą, nie widzą słońca, psiaki mają zaniki mięśni bo te większe, nie mogą nawet wyprostować nóg w klatkach itp. itd. ... myślę, że nareszcie do niego dotarło i ostatnio już nie mówi o pieniądzach, tylko, jak bardzo mu zależy by psiaki trafiły do dobrego domu.
Powiedziałam, że może je przywieźć kiedy chce ... ukręciłam więc bicz na siebie :cool3: ... liczyłam na Wasze wsparcie, bo sama nie dam rady, ale jeszcze nie jest za późno i nadal mogę się z tego wycofać ... z powodów zdrowotnych, co jest zgodne z prawdą.

Wszystko jest ok, dopóki psiaki są zdrowe ... opłaty za weta są nie do przewidzenia ... wszyscy to wiemy :roll:

[B]Mamy tydzień na spokojne przemyślenie sprawy[/B] ... sama tego nie udźwignę, ale mogę zaoferować BDT dla parki, ostatecznie (na krótko!!!!) dla synka , choć może któraś by go jednak wzięła.

[B]Koszty utrzymania musimy jakoś sprawiedliwie rozłożyć na kilka osob, to może damy radę :)[/B]

Posted

[quote name='Kana']:PROXY5:

No to Ty bierzesz sunie, Ewanka drugą a ja chlopaczka i po klopocie :evil_lol:[/QUOTE]

no i pozamiatane :beerchug: :evil_lol:

i ja na całkiem bdt :cool3: - jedynie pewnie transport:roll:

Posted

[quote name='Kana']:PROXY5:

No to Ty bierzesz sunie, Ewanka drugą a ja chlopaczka i po klopocie :evil_lol:[/QUOTE]

Tam są nadzy rodzice i włochaty piękny synalek urodzony 5 sierpnia 2010.

Sunię mogę wziąć, ostatecznie parkę rodziców, ale synalek to już dla mnie wielki problem ... ale on jest sliczny - bierz go :)

Posted

[quote name='Ewanka']
...........
[B]Mamy tydzień na spokojne przemyślenie sprawy[/B] ... sama tego nie udźwignę, ale mogę zaoferować BDT dla parki, ostatecznie (na krótko!!!!) dla synka , choć może któraś by go jednak wzięła.

[B]Koszty utrzymania musimy jakoś sprawiedliwie rozłożyć na kilka osob, to może damy radę :)[/B][/QUOTE]

ja w ostateczności tego młodego mogę wziąć:)....bedę pertraktować z psem :cool3:.....
a tak jak pisałam moge na całkowicie bdt jakoś z TZem damy rade:p

Posted

słodki synalek .........

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/471/93bba0caf93edad8.jpg[/IMG][/URL]

parka rodziców ..................

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/305/ad905719745dc9ffmed.jpg[/IMG][/URL]

mam sporo ich fotek, jak kto ciekawy to moge wstawić.

a kto weźmie przystojnika [czekoladowego] tatusia ???

z samą sunią może jakoś dam radę sama :) oprócz sterylki(!)

Posted

[quote name='Ewanka'] Stronki hotelików i DT zniknęły, jak pewnie wiecie, dnia 1 grudna br. :/ [/B][/QUOTE]

z tego co wiem, to zniknęły strony hoteli i płatnych domów tymczasowych, czyli jakby nie patrzeć hoteli. czy sie mylę?

Posted

[quote name='paniMysza']z tego co wiem, to zniknęły strony hoteli i płatnych domów tymczasowych, czyli jakby nie patrzeć hoteli. czy sie mylę?[/QUOTE]

tak, masz rację PŁATNE !!!

!... ja tylko w taki sposób mogę jakoś pomagać psiakom po wielkiej traumie poschroniskowej, albo mogę sobie nadal malowac obrazy i mieć psiaki w nosie :/

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/198252-Likwidacja-wątków-hotelowych[/URL]

Posted

[quote name='Kana']Ja mam same suki więc facet mi odpowiada.[/QUOTE]

Ja mam parkę:p mam jeszcze pudlice mini(zabraną z łańcucha:shake:) i kocham takie puchatki jak ten mały synuś:loveu:

Posted

[quote name='Jagna78']no i pozamiatane :beerchug: :evil_lol:

i ja na całkiem bdt :cool3: - jedynie pewnie transport:roll:[/QUOTE]

Ty mieszasz w Warszawie??? ... one są w Wyszkowie, czyli bliziutko :)

... ja mieszkam ok. 20km za Sochaczewem, czyli ok. 80 km