paniMysza Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 to moja franka w koszulce. jak widac wystarczy wakałeczek materiału. a ten mały struś to chudzinka (przynajmniej tak wyglada na zdjęciu), więc cokolwiek by sie przydało. Quote
giselle4 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 pomoglas mi ,dziekuje nie wiedzialam jak to ma wygladac mam kawałek polaru i mam kawałek ortalionu..... zobaczyciu co ulepie z tego...hihihi:) Quote
Mamuśka_3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 giselle4 napisał(a):w niedziele jedzie jak wszystko bedzie ok z transportem:) Czyli znalazłaś jej inny domek? :( Quote
paniMysza Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 koniecznie się potem pochwal, jesli masz aparat:) Quote
giselle4 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mamuśka_3 napisał(a):Czyli znalazłaś jej inny domek? :( na razie Ty jestes jedynym bo pierwszym ....mysle ze dogadamy sie z trasportem...jak tylko znajde cos do Głogowa to Ty bys miała blizej...tak? Quote
giselle4 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 paniMysza napisał(a):koniecznie się potem pochwal, jesli masz aparat:) mam i jutro zrobie tez jej pare fotek...teraz juz moge cykac jej fotki i cykac....jest nasza:) Quote
giselle4 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mamuśka_3 napisał(a):Czyli znalazłaś jej inny domek? :( Mamuska ,ja nie zmieniam zdania dopiero jak Ty odmowisz powiadomie inne ciotki nooo.....nie rob ze mnie baby jagi:) Quote
Mamuśka_3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Uff... Już się bałam, że masz inny domek dla Niuni ;) Tak, to połowa drogi dla mnie :) Quote
giselle4 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 oj ,ciotko...ciotko Ty szukasz transportu i ja tez.... i mysle ze do niedzieli cos znajdziemy....wiec poki nie odmawiasz jest Twoja ----------- Fotki jutro wstawie Lizy.... ide spac ppapapapap Quote
Agucha Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 giselle4 napisał(a):na razie Ty jestes jedynym bo pierwszym ....mysle ze dogadamy sie z trasportem...jak tylko znajde cos do Głogowa to Ty bys miała blizej...tak? No, ale jak to tak? Już przesądzone? Na jakiej podstawie - propozycji? Ani wizyty przed-adopcyjnej, ani jakiegoś konkretnego rozeznania, sterylki itp? Na DT to i ja ją mogę zabrać, tylko tak samo - transport trzeba by znaleźć... Quote
Mamuśka_3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Agucha, jeżeli jesteś chętna, to zapraszam do siebie ;) Bo teraz, to źle się poczułam ^^ Sunka szuka domu, ma trafić w dobre ręce, chcę ją ratować przed schronem, a tu kolejny problem :roll: Mogę podpisać każde imienne zobowiązanie. Do sterylizacji, do informowania poprzez @ lub telefonicznie o stanie pieska itp. Nie ma problemu. Quote
Agucha Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mamuśka_3 napisał(a):Agucha, jeżeli jesteś chętna, to zapraszam do siebie ;) Bo teraz, to źle się poczułam ^^ Sunka szuka domu, ma trafić w dobre ręce, chcę ją ratować przed schronem, a tu kolejny problem :roll: Mogę podpisać każde imienne zobowiązanie. Do sterylizacji, do informowania poprzez @ lub telefonicznie o stanie pieska itp. Nie ma problemu. Ale to nie ty chcesz ją adoptować... a dom potencjalny jest kupę km od Ciebie i Grażyny... Quote
Mamuśka_3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Wyszło na to, że piesinka zostanie jednak u mnie. Bambiemu przyda się towarzystwo. Z tym, że potrzebna będzie kastracja/sterylka. Quote
paniMysza Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 lepszym rozwiązaniem chyba będzie sterylizacja. generalnie jestem za sterylizacją suczek bez uprawnień hodowlanych. Quote
giselle4 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Agucha napisał(a):Ale to nie ty chcesz ją adoptować... a dom potencjalny jest kupę km od Ciebie i Grażyny... Agucha,MAMUSKA POPROSIŁA O NIA PIERWSZA,NAPISALA MI CO I JAK....POZNIEJ JESZCZE 2 CIOTECZKI ALEA PISALAM TAK JAK W PRZYPADKU SZELI...JAK COS NIE WYPALI ALBO MI SIE NIE BEDZIE PODOBAC DOMEK ..BADAM NASTEPNY DOMEK:) sterylki zrobic nie moge...brak kasy w schronie pomogli mi i przetrzymaja na pare dni...tez na moj koszt-wyzywienie i zakupy dla niej..smycz obroza i wizyta u weta... nooo jestem troche pusta po Szeli.umoz epodpisze z Mamuska a do sparwdzenia warunkow zmajde nie jedan a pare ciotek ufam dogomaniakom...noo prawie wszystkim:) Quote
giselle4 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 podniose i mam nadzieje na szybki kątek w domku:) nie moglam jej zostawic w straym domku...dostałam termi do dzisiaj aby ja zabrac...nie wiem co by sie stało jutro... dlatego prosze pomozcie ciotki :0 Quote
Mamuśka_3 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 giselle4 napisał(a):.umoz epodpisze z Mamuska a do sparwdzenia warunkow zmajde nie jedan a pare ciotek ufam dogomaniakom...noo prawie wszystkim:) Zapraszam, nie mam nic do ukrycia :D Quote
Ilka21 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Trzeba suke wysterylizowac bo i tak rozmnażanie nie wchodzi w grę a po co cieczkami męczyć siebie i sukę nie daj Boże ropomaciczami itp... Quote
Mamuśka_3 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Dziewczyny a ile taki zabieg kosztuje? Jak wygląda pielęgnacja "po"? Może mnie ktoś oświecić? To będzie moja pierwsza sunka w życiu i nie chcę z tego powodu czegoś zaniedbać... Próbowałam się dowiedzieć ile by kosztowała taka przeprowadzka psinki... I panowie życzyli sobie od 160 zł w górę. Może znacie jakieś tańsze firmy transportowe, które zapewnią psince wygodę i komfort podróży? Chociaż bilet PKP z Poznań Główny do Dzierżoniów Śląski to 56 zł w jedną stronę, więc chyba tylko takie wyjście pozostaje. Quote
paniMysza Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 mamuśka, cena sterylizacji zalezy od kliniki. waha sie od 150 do 300 zł. suńki (przynajmniej moje) szybko dochodzą do siebie po zabiegu. malutka dostanie ubranko pozabiegowe, które zabezpieczy jej ranę. chyba po tygodniu (ale nie pamietam dokładnie) będzie miała sciągnięte szwy. uzaleznione to jest od tego jak sie rana zarasta. moja frania sterylizowana była jeszcze w domu tymczasowym. zależało mi, zeby było to zrobione przed pierwszą cieczka. poza tym w bytomiu koszt zabiegu był o połowe mniejszy niz u mnie we wrocławiu;) dacie rade na pewno! Quote
Ilka21 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 tj pisała paniMysza a ja tylko dodam, zeby dobrze przebadac sukę przed sterylką przydałoby się badanie serca i krwi by mieć pewność że bedzie ok Quote
Agucha Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 W potencjalnym DS jest pies tej samej rasy... nie wydałabym suki bez sterylki... ale to Wasza decyzja... Jeśli chodzi o koszta zabiegu, to powinien je pokryć chyba DS? :razz: Quote
paniMysza Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Agucha napisał(a):W potencjalnym DS jest pies tej samej rasy... nie wydałabym suki bez sterylki... ale to Wasza decyzja... Jeśli chodzi o koszta zabiegu, to powinien je pokryć chyba DS? :razz: no dom stały. nikt nie pisze inaczej. Quote
Recommended Posts