Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marako, on jest na Zalesiu we Wrocławiu, w sąsiedztwie Pokerów. Nie bardzo się znam na odczytywaniu czipów. Myślę, że trzeba to załatwić przez schronisko, oni będą mieli nr telefonu.

Posted

Bo to nie jest Bruce. To dwa różne psy, ale obydwa były w schronisku, z tym że ten drugi dosłownie chwilkę (młody i sympatyczny to szybko poszedł) i nie ma go już na stronie w archiwum.

Posted

Zguby sylwestrowe:

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10898004_807843689263304_7093404677774060115_n.jpg?oh=b5ab53cf36ef88cf32ed0003d394c9e6&oe=5544A741(za duże zdjęcie na dogo)

Wczoraj około godziny 22 zaginęła suczka w typie husky. Ostatni raz widziano ją w okolicach traugutta/krakowskiej. Jedno oko ma niebieskie drugie brązowe. Reaguje na imię Bestia. Jest nieufna wobec ludzi, bardzo przyjacielska do psów. Nie jest agresywna. 
Kontakt : 782 046 511

Edit: Kawka znaleziona :)! https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10891947_10203209461539253_8900383626562247304_n.jpg?oh=0210d43119413c5fd1d9abd49c2c8df4&oe=55413F89&__gda__=1428559775_2f8f7444bb740722fb93b416cb7a56a9

Posted

Całe szczęście ,ze Kawka się odnalazła.Jest niesamowicie podobna do Wigi tyle ,że ma dłuższą sierść.

Też o tym pomyślałam, że długowłosa Wiga!

Kolejne zguby:

210310773_1_644x461_zaginal-lucky-toller

Lucky to toller, duży rudy chłopak,przyjazny. Dziś zaginął pobiegł w stronę Iwin (z okolicy Buforowej). Ma chip i tatuaż. Bardzo boi się wystrzałów :( Osoby do poszukiwań mile widziane! Jeśli masz jakiekolwiek informacje dzwoń! Dla znalazcy nagroda!!! 601 892 972 

200713001_2_644x461_zaginal-nikodem-doda

Nikodem zaginął 30.10.2014r. Waży około 30 kg, ma czarną sierść z biszkoptowymi wstawkami na pysku, szyi i łapach. Posturą oraz włosiem przypomina psa rasy Golden Retrivier. Bardzo proszę o każdy kontakt w sprawie psa pod numer telefonu 608 048 442

184601405_3_644x461_zaginal-piesek-zagin

Dnia 30.09.2014 zaginął pies we Wrocławiu na Żernikach, między Kuźnikami a Złotnikami. Pies wabi się Chaps i ma wszczepionego chipa. Jeśli ktokolwiek go widział, to bardzo proszę o kontakt 602 283 183

Posted

Mam takie pytanko, może trochę dziwne:)

Kiedyś na jakiejś stronie widziałam do pobrania oświadczenie, w którym podaje się kto ma się zając moim psem w razie mojego wypadku, śmierci, czy pobytu w szpitalu.Można było wydrukować takie oświadczenie i nosić w portfelu bądź trzymać w samochodzie.Czy ktoś może ma coś takiego na dysku bądź wie z jakiej strony mogę ściągnąć?:)

Posted

A jaj mam prośbę do suni i innych dziewczyn.Jak się wybieracie do kikou , to dawajcie znać.Czasem przyda się transport ,żeby przekazać jakieś manele.

Posted

Mam takie pytanko, może trochę dziwne:)

Kiedyś na jakiejś stronie widziałam do pobrania oświadczenie, w którym podaje się kto ma się zając moim psem w razie mojego wypadku, śmierci, czy pobytu w szpitalu.Można było wydrukować takie oświadczenie i nosić w portfelu bądź trzymać w samochodzie.Czy ktoś może ma coś takiego na dysku bądź wie z jakiej strony mogę ściągnąć? :)

Ja mam takie coś:

Posted

Dzięki Korenia ale chodzi mi o trochę inne zasw, gdzie była inf ze w razie wypadku, gdybym była nieprzytomna, dana osoba - wpisywało się dane kontaktowe, zobowiązała się do przejęcia psa i opieki nad nim.Chodziło o to żeby w razie wypadku służby ratownicze nie odwoziły psa do schroniska tylko kontaktowały się z daną osobą, chociaż pewnie w praktyce to wyglądałoby inaczej i nikt by nie zawracał sobie głowy dzwonieniem po obcych ludziach:/

Posted

Dzięki Korenia ale chodzi mi o trochę inne zasw, gdzie była inf ze w razie wypadku, gdybym była nieprzytomna, dana osoba - wpisywało się dane kontaktowe, zobowiązała się do przejęcia psa i opieki nad nim.Chodziło o to żeby w razie wypadku służby ratownicze nie odwoziły psa do schroniska tylko kontaktowały się z daną osobą, chociaż pewnie w praktyce to wyglądałoby inaczej i nikt by nie zawracał sobie głowy dzwonieniem po obcych ludziach:/

To najbardziej zależy kto przyjedzie do wypadku... Ostatnio czytałam, że kobieta przechodziła z psem przez drogę i potrącił ich samochód, jej już nie mogli ratownicy pomóc, ale uratowali psiaka...

Posted

Uwaga! Moja córka znalazła dzisiaj w okolicach ul. Traugutta we Wrocławiu małego terierkowatego pieska. PIesek wygląda na takiego, co się zgubił, nie jest zabiedzony. Obecnie przebywa w domu tymczasowym na Zalesiu.

Manio1.JPG

Manio2.JPG

Czy pies wrócił do właściciela? 

Posted

Czy pies wrócił do właściciela? 

No wstyd się przyznać, ale prysnął z auta tuż pod domem właścicela. Pewnie ma tam już swoje ścieżki, przypuszczam że trafi z powrotem do domu.

Posted

mój tymczasowicz poszedł do nowego domu - do 3 lutego mam wykupione wyróżnienie na olx, dajcie link do jakiegoś psiaka to podmienię ogłoszenia.

szkoda, żeby się zmarnowało. im szybciej tym lepiej.

Posted

Dość osobliwe ogłoszenie na OLX:

dziś rano do pociągu w stronę Głogowa na stacji Wrocław Muchobór wsiadła suczka (być może rodzaj doga, brązowo beżowa), konduktor przekazał ją do schroniska w Głogowie

Szkoda, że wrocławianka została z przymusu głogowianką... Może ktoś szukać będzie zguby...

• 2 weeks later...